http://www.AutoOnderdelen24.BE

De brandweer moest zondagavond uitrukken voor een brand in een vrijstaande garagebox in de Kapellekensstraat in St-Jozef Olen. De oorzaak is nog niet bekend, maar brandstichting wordt door de brandweer niet uitgesloten.

Amai. Uit bed gebeld door buren ?

Geplaatst door Jochen Vandeven op zondag 23 juli 2017
maandag, 24 juli 2017 11:03

Gelenaar onwel op Tomorrowland

Gelenaar Lode Ruys werd zaterdagavond onwel op het dancefestival Tomorrowland in Boom. Dat meldt Het laatste nieuws. Vermoedelijk werd hij onwel door hartproblemen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om hem te reanimeren en te stabiliseren. Lode werd door de hulpdiensten in kritieke toestand naar het UZA in Edegem gevoerd. Artsen beslisten daar om Lode in een kunstmatige coma te houden. Zondagochtend werd de jongeman van 22 wakker en herinnerde zich niets meer van de feiten. De artsen zoeken verder naar de oorzaak met extra testen. Ze ontdekten wel dat Lode een vergroot hart heeft en een kleine hartklep.

Op de brug over het Albertkanaal op de grens van Geel en Oevel raakte een vrouw zeer ernstig gewond toen ze bij een aanrijding geplet raakte tussen twee auto’s. De Geelse aanrijdster was onder invloed en werd gearresteerd. Rond middernacht gebeurde het ongeval. Net over de brug over het Albertkanaal raakten twee auto's betrokken in een kop-staartaanrijding. Maar de aanrijdende auto sloeg na de botsing op de vlucht. Het jonge koppel in de aangereden auto contacteerde de ouders om hulp te bieden. Toen die ter plaatste aankwamen, keerde ook de wagen die het koppel aanreed terug op de plaats van het ongeval. De bestuurster raakte de controle over het stuur kwijt en botste voor de tweede keer op het andere voertuig. De moeder van een van de aangereden inzittenden stond op dat moment aan de kofferbak van de auto en werd door het andere voertuig geplet. De vrouw van 48 uit Laakdal werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Voor het eerst in haar bestaan treedt de Geelse provinciale voetbalclub KSAV St-Dimpna aan in de Croky Cup of de beker van België. Ze spelen in de eerste ronde tegen het Limburgse Eendracht Termien. De wedstrijd wordt gespeeld in het Sultan Stadion aan de Eikenvelden op zondag 30 juli om 16u.

De aanhouding van een Gelenaar van 40 op verdenking van diefstal met braak en bendevorming werd bevestigd door de raadkamer. Hij was betrokken bij een woninginbraak op 19 mei aan de Olmenlaan in Kasterlee. Hij zou juwelen gestolen hebben. Er wordt nagegaan of de man ook nog bij andere feiten betrokken was.

zaterdag, 22 juli 2017 15:24

Goorseweg wordt heraangelegd in Kasterlee

Rond de volgende jaarwisseling wordt de Goorseweg in Kasterlee heraangelegd. Vanaf de tunnel tot aan het kruispunt met ’t Zand, wordt de huidige asfalt uitgebroken en wordt een tweesporenweg in beton aangelegd met een groene tussenstrook. Enkele bewoners stelden de vraag of ook tussen Koningshof en ’t Zand verkeersremmende maatregelen mogelijk zijn. Daarom wordt een proefopstelling met twee wegversmallingen gezet. Deze wordt na twee maanden met de bewoners geëvalueerd.

Op vrijdag 21 juli is het feest in de tuin van De Bogaard. Een icoon van de Belgische muziekscène Paul Michiels zing de ziel uit zijn lijf vanaf 20u30. Zowel solo met zijn volledige liveband als met Soulsister en ook met zijn laatste nieuwe project It's a GAS speelde hij al op menig festivalpodia. Wat hij ook doet, telkens is het pure klasse. Hij brengt live zijn eigen hits, goedgekozen covers en natuurlijk de grootste Soulsister klassiekers.

Op vrijdag 21 juli zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het Gasthuismuseum is open van 13u30 tot 17u, de dienst toerisme van 10u tot 14u. Het zwembad is open zoals op zondag. Cultuurcentrum de Werft is gesloten van 10 juli tot en met 15 augustus.

Het Geelse OCMW kende een projectsubsidie toe aan 3 organisaties die het welzijn in onze stad versterken. Een bedrag van bijna 14.500 euro werd gereserveerd voor Thomas More Kempen, CAW De Kempen en 't Vooruitzicht Pas-sage vzw. De organisaties kunnen de subsidies gedurende een periode van maximaal twee jaar inzetten.

Thomas More Kempen VZW krijgt een subsidie van 4.600 euro voor de actie 'Kookschort aan en gaan!'. Dat project organiseert een innovatieve reeks van acht kookworkshops voor gezinnen die over beperkte financiële middelen beschikken. Ouders en kinderen leren er gezonde en budgetvriendelijke maaltijden koken.

Beeldende kunst

CAW De Kempen ontvangt een bedrag van 4.860 euro met 'Zie wie we zijn'. Dat is een samenwerking tussen de artistieke en welzijnssector via JAC Geel. Met beeldende kunst willen de beide organisaties kwetsbare jongeren de mogelijkheid geven om zich te uiten in 'wie ben ik, wat kan ik, wat leeft er in mij'. De jongeren kunnen sterker en weerbaarder worden waardoor ze weer een toekomstperspectief krijgen.

Herstelacademie

Ten slotte is er nog een subsidie van 5.000 euro voor 't Vooruitzicht Pas-sage vzw voor het project 'Herstelacademie Kempen'. De initiatiefnemers willen een Kempische Herstelacademie opstarten en een vormingspakket aanbieden aan mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Dat vertrekt vanuit de krachten en talenten en is gericht op veerkracht van mensen met een psychische gevoeligheid, hun familie en mantelzorgers maar ook hulpverleners, studenten, buurt en burgers die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid.

Op de Nieuwe Baan in Laakdal voert men begin augustus op twee plaatsen onderhoudswerken uit. Op 4 en 5 augustus wordt het asfalt van de Nieuwe Baan vernieuwd. De week nadien, van 7 tot en met 11 augustus, vinden er bestrijkingswerken plaats op de Nieuwe Baan tussen de E313 en de rotonde met de N141. Tijdens beide werken geldt er tijdelijk eenrichtingsverkeer en wordt het verkeer in de afgesloten richting omgeleid.

Vernieuwing asfalt: 4 en 5 augustus
Vanaf de rotonde met de Smissestraat/Borgtstraat (N141) wordt het asfalt van de Nieuwe Baan vernieuwd over een lengte van ongeveer 350 meter richting Tessenderlo. Tijdens de asfalteringswerken geldt er eenrichtingsverkeer op de Nieuwe Baan naar Tessenderlo. Het verkeer richting Laakdal volgt een omleiding via de Schoterweg/ Tessenderloseweg, Diestse Baan (N127) en de Vorstse Baan/Steenbergen/Smissestraat (N141). Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Veldstraat, Kerkstraat en de Schoterweg.

Bestrijkingswerken: 7 tot en met 11 augustus
Op de Nieuwe Baan tussen de het op- en afrittencomplex Geel-Oost van de E313 en de rotonde met de Smissestraat/Borgtstraat (N141) wordt het wegdek afgefreesd en vervolgens een nieuwe bestrijking aangebracht. Ook tijdens de bestrijkingswerken geldt er tijdelijk eenrichtingsverkeer, richting de rotonde. Het verkeer richting de E313 wordt omgeleid via de Borgtstraat/Meerlaarstraat (N141), Geelsebaan/Kiezel (N126) en de Biezenhoed/Vezemeer. De op- en afritten van het complex Geel-Oost (nr. 24) blijven steeds open. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Smissestraat/Steenbergen (N174), Langedijk/Oude Vorstseweg, Kerkhofweg en de Steenweg op Meerhout.

Bij regenweer bestaat de kans dat de planning nog gewijzigd wordt.