woensdag, 23 april 2014 07:54

Leegstaande loods zwaar beschadigd na brand

Een leegstaande loods van een voormalige bloemenkwekerij op Meren in Olen is zwaar beschadigd door een hevige brand. Dinsdag werd rond 20 uur de brand opgemerkt. De brandweerkorpsen van Geel en Herentals hadden het vuur snel onder controle. De brand was tot kilometers ver te zien door een zwarte rookpluim dat opsteeg. Niemand was in het gebouw aanwezig toen de brand uitbrak. Over de oorzaak is niets bekend.

De directeur van de St-Lambertusschool in Westerlo blijft tot het einde van het schooljaar afwezig. Hij bracht een nieuw ziektebriefje binnen. Hij raakte eind januari betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf in de Zammelseweg. Hij reed met zijn wagen een fietsend koppel aan. De man raakte lichtgewond, maar de vrouw van 27 liep zware verwondingen op aan het hoofd en revalideert momenteel in Bonheiden. Het directieteam van de school neemt de taken van de directeur zo goed als mogelijk over.

woensdag, 23 april 2014 05:52

Inbraken in Geel

Aan Winkelomseheide is een drankautomaat van een bedrijf opengebroken. De dieven stalen enkele honderden euro’s aan kleingeld. De diefstal werd dinsdagochtend opgemerkt.

Tijdens de paasvakantie werd ingebroken in de muziekschool aan de Katersberg. De dieven probeerden eerst een deur te forceren. Toen dat niet lukte, drongen ze het gebouw binnen via een raam. Ze stalen een muziekinstallatie.

 

Dinsdag werd rond 7u45 een inbraak vastgesteld in een werfkeet aan Velleke. De dieven braken een deur en raam open en gingen aan de haal met een bos sleutels.

dinsdag, 22 april 2014 15:31

Praktische info verkiezingen 25 mei

Op zondag 25 mei trekken we met z'n allen naar de stembus. Die dag vinden de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen plaats. Bij veel mensen roept zo'n stembusgang heel wat vragen op. De dienst burgerzaken van de stad bundelde de belangrijkste praktische informatie. Deze staan hier. De volgende weken wordt de informatie nog verder aangevuld. Vind je niet wat je zoekt, neem dan gerust contact op met de dienst burgerzaken.

dinsdag, 22 april 2014 13:28

Stadhuis gesloten op 1 en 2 mei

Het stadhuis is naar aanleiding van Dag van de Arbeid gesloten zijn op donderdag 1 mei en vrijdag 2 mei. Ook op andere diensten kan je die dagen niet terecht: Sociaal Huis, cc de Werft, jeugddienst De Bogaard, JAC, balie cc de Werft en Gasthuismuseum. Enkel Toerisme Geel maakt de brug niet en is op 1 mei geopend van 10u tot 14u. De bibliotheek is enkel gesloten op 1 mei.

Al enige tijd is code oranje voor brandgevaar van kracht in de Geelse en Kempense natuurgebieden. De brandweer is extra waakzaam. Het is op de één na hoogste code. Je mag absoluut geen vuur maken, sigarettenpeuken op de grond gooien of roken. De natuurgebieden in Geel zijn o.a. Mosselgoren, Zammelsbroek, De Zegge, Malesbroek, Neerhelst, Dekshoevevijver, Belse bossen en in het stadscentrum het stadspark. De politie treedt streng op tegen iedereen die het verbod overtreedt. Vorige week donderdagavond rukte de brandweer nog uit voor een bosbrand in de omgeving van Kievermont. Toen ging een halve hectare begroeiing in de vlammen op. 

dinsdag, 22 april 2014 05:33

Camba Geel wint beker van Antwerpen

In het volleybal heeft het herenteam van Camba Geel nu ook de beker van Antwerpen te pakken. Ze wonnen in een bloedstollende wedstrijd met 2-3 van Vosselaar uit Liga B. Eerder speelden ze al kampioen in eerste provinciale. 

Andreas Peeters werkt aan een documentaire over de geschiedenis van reggae in België en hij is nog op zoek naar oude foto’s en zelfs videomateriaal van Reggae Geel. Voornamelijk van de jaren 90 en 80. Andreas heeft het liefst van al foto’s en video’ s van optredens van Belgische bands. Ook alle soorten sfeerbeelden van het festival zijn welkom. De documentaire moet voor de zomervakantie klaar zijn. Wens je contact op te nemen met Andreas Peeters, dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het zou wel eens kunnen dat de schooldirecteur uit Westerlo morgen weer aan de slag gaat. Eind januari reed de man een koppel op de fiets aan in Oosterlo en pleegde nadien vluchtmisdrijf. Het ziektebriefje van de man liep voor de paasvakantie af, zegt de directie van de St-Lambertusschool. Als hij morgenochtend geen nieuw ziektebriefje binnenbrengt en aan de slag wil, gaat de directie rond de tafel zitten om de situatie te bekijken.  De schooldirecteur reed een vrouw van 27 en haar vriend aan op de Zammelseweg. De man raakte lichtgewond maar met de vrouw gaat het niet goed. Dat zegt haar familie. Ze ligt momenteel in het revalidatiecentrum in Bonheiden

zondag, 20 april 2014 19:42

ASV Geel wint makkelijk van Boussu Dour

Op de voorlaatste speeldag in tweede klasse heeft ASV Geel in eigen huis vlot gewonnen van Boussu Dour met 3-0. Twee doelpunten van Marijn Steurs en één van Steve Nuyts. In het klassement stijgt ASV Geel naar de tiende plek. Volgende week zondag wordt de laatste speeldag van het seizoen gespeeld in Roeselare.

Gerelateerde video

Pagina 1 van 878