http://www.AutoOnderdelen24.BE

De Sluizenweg in Olen is nog tot minstens vrijdag 26 februari dicht voor het verkeer door werken aan de bouw van windturbines. Het verkeer moet een omleiding volgen via Aarschotseweg en Primalux. Ook voor fietsers die het jaagpad gebruiken is een omleiding voorzien, omdat het jaagpad tijdens de werken evenmin toegankelijk is. Normaal zou de Sluizenweg nu terug opengaan, maar de aannemer heeft extra tijd nodig. Bij winderig weer is het plaatsen van wieken te gevaarlijk.

 

Dienst Gelijke kansen van de stad Geel zoekt geëngageerde vrijwilligers om fietslessen te geven aan volwassenen. Als vrijwilliger wordt je gekoppeld aan een leerling-fietser. Je geeft ongeveer 15 fietslessen van 2 uur. Je spreekt met de leerling af op welke momenten dit kan. De dienst gelijke kansen ondersteunt vrijwilligers met een basispakket. Je krijgt materiaal ter beschikking zoals kegels en een fiets. Daarnaast krijg je vorming over hoe je het beste fietslessen voor volwassenen aanpakt. Heb je interesse? Neem dan contact op met de dienst Gelijke Kansen van de stad Geel. Er is geen voorkennis vereist. Zowel vrijwilligers als leerlingen zijn tijdens de fietslessen verzekerd.

Vlakbij de brug over de Kleine Nete, de gemeentegrens tussen Kasterlee en Geel, raakte een aannemer die graafwerken aan het uitvoeren was een middendruk gasleiding. De lek zorgde even voor paniek in de buurt. Momenteel wordt ter hoogte van Bobbejaanland een nieuw fietspad aangelegd. Technici van Eandis hadden de situatie snel onder controle en blokte de gasleiding voor en achter het lek af. Niemand raakte gewond. Onderzoek moet nog uitwijzen of de aannemer een fout maakte, of de gasleiding niet op de grondplannen stond.

 

 

De vernieuwing van de stationsomgeving werd geselecteerd als pilootproject voor het decreet complexe projecten. Dit betekent dat een aantal procedures anders gaan verlopen dan normaal. Een groot voordeel is dat er veel meer ruimte is voor een open dialoog met bewoners en belanghebbenden en dit vanaf de start van het project. Zo wil het Geelse stadsbestuur ervoor zorgen dat er inhoudelijk de juiste keuzes worden gemaakt en dat er ook een project wordt ontwikkeld met een meerwaarde voor de buurt.

Door de mogelijke verhuizing van het tegelbedrijf Gavra naar een andere locatie in de stad komt veel ruimte vrij voor een nieuwe stedelijke ontwikkeling. Om te zorgen voor een aantrekkelijke en levendige nieuwe buurt rond het station, richt de stad zich niet alleen op de terreinen van Gavra, maar gaat ze verschillende ontwikkelingen in de ruimere omgeving begeleiden en op elkaar afstemmen.

Op 29 februari vindt een bewonersavond plaats rond de opstart van het project voor de stationsomgeving. Op deze bijeenkomst denkt de stad na met haar inwoners in een actieve werkvorm over de mogelijke inhoud en randvoorwaarden van het project. Deze bewonersavond vindt plaats in fuifzaal De Waai. Voor een goede organisatie wordt gevraagd om vooraf in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 014 56 60 80. Voor meer informatie over dit project klik hier.

 

Aan Gasthuisblok werd een inbreker gisterenochtend op heterdaad betrapt. De dader kon toch nog een laptop, tablet, een werktas en een horloge buitmaken voor hij op de vlucht sloeg. De politie startte een zoekactie, maar die leverde niets op. De dader blijft voorlopig spoorloos.

Dieven zijn dinsdagavond tussen half zes en tien uur een huis binnengedrongen in de Wielewaalstraat. Ze gingen aan de haal met een kluisje. Daarin zaten onder meer verzekeringspolissen en bankkaarten.

 

donderdag, 11 februari 2016 13:30

375.000 euro voor ontwikkeling van 'de Merode'

De komende 3 jaar krijgt het plattelandsproject de Merode een subsidie van 375.000 euro voor het strategisch project 'de Merode: wonen, werken en (be)leven in een prinsheerlijk platteland'. De focus ligt op leefbare woonkernen, open ruimtegebruik, versterking van streekidentiteit en alternatieve gebiedsfinanciering. Er wordt een projectcoördinator aangeworven om concrete acties rond deze 4 speerpunten te begeleiden. In de aanpak van deze gebiedsontwikkeling staan de inwoners van Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo, centraal. Met 100 000 euro per jaar van Ruimte Vlaanderen, aangevuld met 25 000 euro vanuit Provincie Antwerpen plannen de ruim 20 organisaties verenigd in ‘de Merode’ de komende 3 jaar heel wat concrete acties die het gebied moeten versterken en maatschappelijke evoluties aanpakken. Ruimte Vlaanderen voorziet de mogelijkheid om een bijkomende subsidie tot 500 000 euro aan te vragen voor het verwerven van gronden en constructies die noodzakelijk zijn om het strategisch project te realiseren.

 

donderdag, 11 februari 2016 13:24

Directeur Jan Peeters van RTV gaat met pensioen

Jan Peeters, algemeen directeur van de regionale televisiezender RTV, gaat vanaf april met pensioen. Na 23 jaar geeft hij de fakkel door aan Fahrid Khetouta, die al enkele jaren productiechef is bij RTV. Bart Timperman blijft hoofdredacteur. Jan Peeters was één van de pioniers van regionale televisie in Vlaanderen.

 

donderdag, 11 februari 2016 00:09

Rachid Farssi nieuwe aanwinst bij ASV Geel

Linkermiddenvelder Rachid Farssi tekende woensdagavond een contract bij ASV Geel voor de rest van het seizoen met een optie voor het komende seizoen. Farssi is 31 en speelde in het verleden bij Westerlo, Waasland-Beveren en Lierse. Rachid is de broer van Sidi Farssi die nog speelde voor Verbroedering Geel.

Tien maanden voorwaardelijk en zich laten behandelen in een psychiatrische instelling, dat is de straf voor een jongeman van 20. Eind oktober vorig jaar zette hij Drijhoek op stelten door in het rond te schieten met een pistool. De man richtte op een gegeven moment zijn wapen op de politie. Toen schoot een agent negen maal in de richting van de jongeman. Hij gaf zich uiteindelijk over.

 

Meer dan 2000 bezwaarschriften werden woensdagochtend tegen de zorgtoren van vzw Astor overhandigd aan het stadsbestuur. Dat zegt Nele Gevers van het actiecomité Groenhuis. 509 bezwaarschriften werden symbolisch gebundeld, nl. 1 bezwaarschrift per 10 cm, door het actiecomité Groenhuis. Tot vrijdag loopt het openbaar onderzoek voor het verlenen van een stedenbouwkundige vergunning voor een toren van 14 verdiepingen hoog. 

Pagina 1 van 1039