http://www.AutoOnderdelen24.BE

zaterdag, 25 februari 2017 11:36

Jeugdcentrum De Bogaard blaast 30 kaarsen uit

Dit jaar blaast jeugdcentrum De Bogaard 30 kaarsjes uit en dat laat men niet zomaar voorbijgaan. De mensen van De Bogaard doken in het archief en haalden  de beste evenementen van onder het stof en staken ze in een nieuw jasje. Van 10 tot en met 14 mei wordt de 30ste verjaardag van de Bogaard gevierd met op 10 mei een openluchtcantus, 11 mei Klein Kaffée Deluxe, 12 mei een openluchtfilm, 13 mei live optredens en 14 mei een  familiedag met picknick, zeepkistenrace, buikschuiftornooi en randanimatie.

 

Op maandag 27 februari wordt op de E313 de oprit Herentals-Oost in de richting van Hasselt volledig afgesloten voor het verkeer tussen 8u en 17u. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dan onderzoek uit naar de ondergrond in het kader van geluidsschermen. Het verkeer wordt via de calamiteitenroute naar de oprit Geel-West geleid, waar het de snelweg op kan richting Hasselt.

 

De brug over het Albertkanaal ter hoogte van Langvoort op de grens tussen Laakdal en Meerhout blijft. Dat zegt Frank Sels, schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid in Laakdal.  NV De Scheepvaart, die de Kempense kanalen exploiteert, heeft de intentie om de bruggen over het Albertkanaal te verhogen en het kanaal te verbreden. Maar voor de brug ter hoogte van Langvoort werd een aparte studie opgestart. Deze studie gaf de voorkeur om de bestaande brug af te breken en te vervangen door een loutere 'fietsbrug'. Zowel Laakdal als Meerhout konden zich niet vinden met deze conclusie. De schepen Frank Sels stelde op verschillende info- en participatiemomenten vast dat de buurt deze brug nodig heeft. Met het herleiden tot een fietsbrug zou de verkeersdrukte in Klein-Vorst centrum, op de Kiezel in Meerhout en in Gestel verhogen. Ook de schepen van mobiliteit in Meerhout Roger Verheyen is tevreden met het behoud van de brug. Omdat landbouwers uit de buurt pleitten om de brug te behouden omdat ze bezorgd waren over de tijd die zij verspeelden met het omrijden. En daarbovenop wilde het grootste deel van de inwoners van Meerhout de lokale verbinding met Laakdal behouden.

 

donderdag, 23 februari 2017 23:13

Zwerfvuilvrijwilligers ruimen 6 ton zwerfvuil op

50 individuele netheidsverantwoordelijken staken vorig jaar de handen uit de mouwen. Ze ruimden minstens 3 keer in totaal 60 km wegen op. Verenigingen namen zelfs 150 km in totaal voor hun rekening. Naast 9 verenigingen, namen voor de eerste keer ook 6 jeugdverenigingen deel. De verenigingen ontvingen voor deze actie 5860 euro. De vrijwilligers verzamelden tijdens hun tochten 6 ton zwerfvuil. Omdat het niet vanzelfsprekend is om het vuil op te ruimen dat anderen achteloos of doelbewust in de omgeving dumpen, besteedde het stadsbestuur extra aandacht aan de vrijwilligers tijdens een receptie. Elke vrijwilligers ontving een cadeaucheque ter waarde van 30 euro. Als de vrijwilligers sluikafval opmerkten, gaven ze dit door aan de stadsdiensten. Dit hielp de stadsdiensten niet alleen om het afval snel te verwijderen, het hielp ook om overtreders te betrappen. Vorig jaar werden 47 GAS-pv’s voor sluikstorten opgemaakt. Naast een boete van maximum 350 euro moesten de boosdoeners ook het forfaitaire bedrag van 150 euro betalen voor de verwijdering van het zwerfvuil.

donderdag, 23 februari 2017 13:31

Gele papiercontainers in aantocht

Tussen eind mei en begin juni worden de gele papiercontainers aan ieder huis in Geel geleverd. Alle Gelenaren krijgen volgende maand een gepersonaliseerde brief en infofolder met meer informatie over de papiercontainer in de bus. Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1100 liter. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant kan rollen. De papiercontainer is gratis, en ook het aangeboden papier en karton wordt niet aangerekend.

De spilfiguur van drie grootschalige drugtransporten vanuit Geel naar Italië is tot een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld en een geldboete van 120.000 euro. De manegehouder die de paardentrailer leverde, kreeg achttien maanden met uitstel. Een vrachtwagenchauffeur uit Geel moet 30 maanden met uitstel aanvaarden. De drugs kwamen vanuit Nederland, maar maakten een tussenstop op een manege in Geel voordat ze naar Italië werden gebracht. De bende kon opgerold worden nadat één van de vrachtwagenchauffeurs, een man uit Geel, zelf naar de politie was gestapt om melding te doen van afpersing. Hij werd samen met zijn mede-chauffeur uit Heist-op-den-Berg afgeperst en bedreigd door de bendeleider omdat na het derde transport 280.000 euro druggeld verdwenen was. Voor de chauffeur uit Heist-op-den Berg had de rechtbank een effectieve celstraf van vier jaar in petto.

 

donderdag, 23 februari 2017 13:00

Stadspark sluit vanwege storm

De storm, die over ons land raast, bereikt donderdagnamiddag de Zuiderkempen. Voor de veiligheid van fietsers en wandelaars werd beslist om het stadspark in het centrum af te sluiten vanaf 15u30 voor het publiek. Ook de provinciale Groen - recreatiedomeinen in onze streek worden al vanaf 14u gesloten tot vrijdagochtend. Het gaat ondermeer om het Prinsenpark in Retie en de Hertberg in Herselt. Het Zilvermeer raadt kampeerders aan om binnen te blijven. In heel de regio worden ook de overige bossen tijdelijk afgesloten.

De nieuwe verbindingsweg tussen Kasterlee en Geel wordt op donderdag 2 maart één dag afgesloten voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert die dag onderhoudswerken en testen uit in de tunnel onder de Hoge Mouw. De brandweer maakt van de sluiting gebruik om enkele interventie-oefeningen te doen. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelle gewestweg N19 tussen Ten Aard en het Kasterlee centrum.

 

dinsdag, 21 februari 2017 23:35

Fruitbomen maken hun intrede op de Leunen

Fruitbomen maken hun intrede op het plein tussen de Duivenstraat en Patrijzenstraat. De afgelopen weken werd de vroegere speelplaats heringericht met onder andere appel-, peren- en pruimenbomen. Het plein wordt verder ook nog verfraaid met gazonpaden, vaste planten en struiken, waar tijdens de warme maanden ook bijen kunnen vertoeven.

 

dinsdag, 21 februari 2017 22:08

Centrumparking Nieuwstraat wordt vernieuwd

Centrumparking Nieuwstraat ondergaat momenteel een metamorfose. Vorige week startte de aannemer met de aanleg van een parking aan het brouwhuis en de parkeerplaatsen aan de kant van het dagcentrum. Aan het brouwhuis komen een gezellig pleintje en een parking. Deze parking wordt aangelegd met klinkers en wordt afgebakend met een haag. Het blijft wel een openbare parking. De werken nemen twintig procent van de bestaande parkeerplaatsen in. Het einde van deze werken is gepland op 31 maart. Na Palmenmarkt, op 13 april, hervat de aannemer de werken en neemt de rest van centrumparking Nieuwstraat onder handen. De andere parkeerplaatsen worden aangelegd in dolomiet, de straten krijgen een asfaltlaag. Om plassen te vermijden, legt de stad riolering aan. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. De planning van de werken is zo gemaakt dat altijd de helft van de parkeerplaatsen beschikbaar blijft. Je kan de parking tijdens de werken gebruiken, de toegangen langs Kollegestraat en Nieuwstraat zijn afwisselend afgesloten. Tijdens de asfaltwerken is de parking twee dagen niet toegankelijk. De juiste timing hiervoor is afhankelijk van de weersomstandigheden. Voetgangers en fietsers hebben altijd doorgang tussen Nieuwstraat en Kollegestraat.  De trage weg die aan Nieuwstraat begint en richting Kollegestraat loopt, blijft behouden. Aan deze trage weg komt een vertakking naar het brouwhuis met een verhoging. De verhoging is veiliger voor de trage weggebruikers en werkt verkeersremmend. Ook van het brouwhuis naar de Postpaddekes kan je veilig wandelen en fietsen over een nieuwe trage weg. Aan het brouwhuis parkeer je je fiets in een nieuwe fietsenstalling.