Zaterdagavond is door een elektrische storing in de fabriek van BP de fakkel van de PX installatie in werking getreden. Die fakkel is een veiligheidsinrichting die ervoor zorgt dat gassen op een gecontroleerde wijze verbrand worden en er geen veiligheidsrisico’s voor mens en milieu in de omgeving kunnen ontstaan. Hoewel de volksgezondheid op geen enkel moment in het gedrang kwam, verontschuldigde BP zich in een persmededeling voor de eventuele hinder die hiermee gepaard ging. Tijdens de storing, die ongeveer een uur duurde, stond BP permanent in contact met de verantwoordelijke autoriteiten en hulpdiensten. 

 

 

Het geplande vuurwerk van de Geelse kanaalfeesten ging niet door vanwege de hitte. Dat besliste burgemeester Vera Celis na beraadslaging met de brandweer. De weersomstandigheden lieten het namelijk niet toe om het vuurwerk te laten plaatsvinden. In onze provincie geldt code oranje voor brandgevaar.

 

De oefenwedstrijd tussen ASV Geel en AA Gent eindigde op 2-4. In de tweede minuut van de wedstrijd kwam ASV op voorsprong dankzij een doelpunt van Allegria. AA Gent speelde wel kansen bij elkaar, maar kon geen enkel doelpunt maken. Dat deden ze zelfs niet in het begin van de tweede helft. In de 53ste minuut zorgde Timo Cauwenberg voor de 2-0. Maar amper een paar minuten later scoorde AA Gent een doelpunt en in minder dan een kwartier ging het van 2-0 naar 2-4. 

 

Gerelateerde video

ASV Geel versterkt zich met Simon Bracke. De middenvelder is 19 en wordt voor 1 seizoen gehuurd bij eersteklasser Oud Heverlee Leuven.

 

zaterdag, 04 juli 2015 16:00

MP Geert Bourgeois erelid Zeuntcomité

Vlaams minister president Geert Bourgeois is erelid van het Zeuntcomité. Hij bracht gisteren een bezoek aan onze stad. De minister-president liet via een tweet weten dat ie vereerd is om lid te mogen zijn. Andere prominenten die al tot erelid werden benoemd zijn Yves Leterme en Kris Peeters.

 

zaterdag, 04 juli 2015 15:58

Watergevecht bij Bar Jaune

Door het warme en zwoele zomerweer kondigde Bar Jaune aan dat ze watersproeiers, waterballonen en waterpistolen voorzien. Je mag ook eigen materiaal meebrengen. Een echt watergevecht dus, morgennamiddag aan jeugdcentrum De Bogaard aan de Diestseweg.

 

Vrijdagavond trapte Boulevard Vynil de concertreeks Geel Zomert! af. Het was gezellig druk in de tuin van De Bogaard. De volgende weken komen artiesten naar Geel zoals Free Souffriau, Guy Swinnen, De Bonanza's en veel meer. Alle Geel Zomert concerten zijn gratis toegankelijk.

 

Een man van 29 uit Meerhout blijft nog minstens een maand in voorarrest. Dat besliste de raadkamer in Turnhout. De speurders vonden vorige week in zijn woning meer dan één kg speed, LSD, hasj en cannabis. De man werd vorige zondag aangehouden. Zij naam dook op in een bestaand drugsdossier.

 

Nele Gilis verloor haar finale in het 15.000 dollar squashtornooi van Parijs tegen de Nederlandse Natalie Grinham met 3-1. Setstanden waren 11-4, 10-12, 1-11 en 2-11

 

Heel het weekeinde gaat het druk worden op de Geelse Ring en de Antwerpseweg. Vanaf vrijdag 19u tot maandagochtend is er geen verkeer mogelijk op de E34 richting Antwerpen tussen Beerse en Zoersel. Het verkeer naar Antwerpen volgt tijdens de afsluiting een grote omleiding via Kasterlee, Geel en de E313. Als je de weg op gaat, hou er dan rekening mee en bereid je voor op de hitte. De wachttijden op de omleiding kunnen sterk oplopen en je neemt best voldoende fris drinkwater mee in je wagen. 

 

Pagina 1 van 989