zondag, 01 maart 2015 00:20

Zwaar verlies voor ASV Geel

Op de 27ste speeldag in tweede klasse ging ASV Geel met 0-5 forfaitcijfers onderuit tegen Oud Heverlee Leuven. Bij de rust stond het al 0-4 met een zuivere hattrick van Thomas Azevedo. Volgende week zondag moet ASV Geel naar Eendracht Aalst.

 

zaterdag, 28 februari 2015 20:44

Aangekondigde snelheidscontroles

In de maand maart flitsen de agenten van de lokale politie in de Amerikalaan en op de Rijn in Geel, op Plein en in de Lakstraat in Laakdal en op de Olmsebaan en in Heikant in Meerhout. Hou er rekening mee dat ook op andere locaties in de politiezone snelheidscontroles worden gehouden.

De lokale politie vond heel wat gestolen goederen terug na een onderzoek. De speurders vermoeden dat de goederen gestolen zijn uit de kelderbergingen van ondermeer het Brigandshof en het Lindenhof en van een diefstal uit een voertuig in de Stationstraat. Meer dan waarschijnlijk gaan ook nog andere inbraken gelinkt worden aan de vondst. Momenteel werkt de politie nog aan een inventaris van de goederen. Als deze klaar is, gaat de politie de goederen teruggeven aan de rechtmatige eigenaars.

 

vrijdag, 27 februari 2015 16:48

Zaterdag hinder op E313 tussen Geel en Ranst

Op zaterdag 28 februari is er hinder voor het verkeer op de E313 tussen Ranst en Geel. Een dag lang worden groenwerken uitgevoerd op de autosnelweg. De werken zijn het laatste luik van de snoei- en onderhoudswerken die sinds het najaar van vorig jaar worden uitgevoerd op de E313 en de verschillende op- en afrittencomplexen. Op verschillende plaatsen worden in verschillende fases de laatste dode en zieke bomen geveld. Ook bomen die omwille van overhangende takken een gevaar vormen voor het verkeer, worden gesnoeid of geveld. Ter hoogte van de plaats waar gewerkt wordt, zal de pechstrook en soms tijdelijk de rechterrijstrook afgesloten zijn.

 

vrijdag, 27 februari 2015 15:29

Bart Timperman nieuwe hoofdredacteur RTV

Bart Timperman is de nieuwe hoofdredacteur van de regionale televisiezender RTV. Timperman is 52 en woont in Noorderwijk. Hij zette zijn eerste stappen in de journalistiek als lokaal correspondent voor de krant 'Het Volk'. De laatste jaren was hij chef van de regionale edities Kempen, Mechelen en Waasland van Gazet van Antwerpen. Hij volgt in de functie van hoofdredacteur Jan Peeters op, die aanblijft als algemeen directeur. Peeters zorgt voor de verdere transformatie van RTV en TV Plus. Want op 1 maart viert de regionale zender haar 21ste verjaardag en net op die dag krijg je op het kanaal waarop RTV uitzendt twee tv-kanalen. RTV is vanaf die dag een zuivere nieuwszender met een heel uitgesproken profiel en je krijgt TV Plus. Een feelgood regionale televisiezender, waar de focus ligt op infotainment. Vanaf 1 maart zit alles in een nieuw decor met een nieuw logo en een nieuwe website.

 

In Mol komt een nieuw indoor themapark rond het thema luchtvaart. Dat maakte Jack Schoepen bekend op een persconferentie in vakantiepark Sunparks Kempense Meren.

Het themapark zou op een deel van het grote parkeerterrein van Sunparks komen en jaarlijks zo'n 300.000 bezoekers moeten lokken. 

Het gemeentebestuur van Mol is alvast enthousiast over de plannen. De gemeente staat op toeristisch vlak vooral bekend als groene gemeente waar aan buitenrecreatie kan gedaan worden zoals fietsen, wandelen en zwemmen. “Dat betekent dat onze gemeente vooral in de lente en de zomer duizenden toeristen ontvangt”, aldus het gemeentebestuur in een eerste reactie. “Een attractiepleister die ook bij minder goed weer scoort bij jong en oud, tilt het toeristisch aanbod meteen enkele niveaus op en zorgt voor welgekomen extra werkgelegenheid.” Ook Sunparks ziet naar eigen zeggen potentieel in een indoor themapark op het eigen domein.

Als zoon van Bobbejaan Schoepen is Jack Schoepen geen onbekende in de pretparkwereld. Hij stond ook zelf enkele jaren aan het roer van Bobbejaanland in Lichtaart. Ook in het nieuwe themapark, “waar ontspanning en educatie hand in hand gaan”, mikt hij trouwens in de eerste plaats op een jong publiek. Op de gedetailleerde plannen voor het themapark is het volgens de gemeente Mol nog even wachten, aangezien het project nog maar in de beginfase zit. Er moet trouwens eerst nog, in die volgorde, een openbaar onderzoek, milieu-effectenrapport en ruimtelijk uitvoeringsplan komen. De timing van het project zal afhankelijk zijn van hoe vlot die procedures verlopen.

 

Studenten van het laatste jaar Bachelor Elekronica-ict van de Geelse campus Thomas More stelden hun eindprojecten voor. De leerlingen werkten onder meer een systeem uit om parkeertickets te vervangen door nummerplaatdetectie. De studenten zien verschillende voordelen van het systeem. De automobilisten moeten niet eerst langs een ticketautomat passeren wanneer ze willen vertrekken en de uitbaters van parkings moeten geen slagbomen en dure betaal- en ticketautomaten aanschaffen. De studenten dachten dat het project onhaalbaar zou zijn, maar het prototype werkt perfect en de applicatie en de website zijn gebruiksklaar. Andere studenten ontwikkelden bijvoorbeeld een afstandsbediening met een reikwijdte van één kilometer, bouwden een telefooncentrale met standaard computermateriaal, ontwikkelden een app voor studenten om cursussen te bestellen en visualiseerden een frisbee in 3D. De voorbije weken waren de laatstejaars Bachelor elektronica-ict voltijds met hun eindwerkprojecten bezig. Het ging om elf groepen van zes studenten.

 

vrijdag, 27 februari 2015 14:33

Woonzorgcentrum De Berk schrapt 8 banen

Woonzorgcentrum De Berk uit Meerhout schrapt acht banen. Belangrijkste reden zijn de financieringskosten van de nieuwbouw, die eind dit jaar klaar zal zijn. Het verzorgende en verpleegkundige personeel hoeft niets te vrezen. In de andere functies gaan wel medewerkers moeten vertrekken. De getroffen personen mogen van het OCMW Meerhout solliciteren voor de nieuwe functie van woonassistent. De medewerkers die niet worden geselecteerd, worden opgenomen in een sociaal plan. Ook de bewoners moeten meer gaan bijdragen. De dagprijs wordt verhoogd van 46 naar 54 euro.

vrijdag, 27 februari 2015 14:31

Auto in vangrail E313 Geel-Oost

Donderdag verloor rond 10u45 een bestuurster de controle over het stuur van haar wagen op de afrit Geel-Oost van de E313. De auto ging uit de bocht en kwam tegen de vangrail terecht. De vrouw bleef ongedeerd.

 

donderdag, 26 februari 2015 11:01

Twee woninginbraken

Dinsdagnacht werd er op twee plaatsen in onze stad ingebroken. In de Heidebloemstraat werd een garage achter een woning opengebroken. Het raam van het voertuig in de garage werd ingeslagen en de dader nam geld mee. In de Azaleastraat is een koersfiets uit een garage achter een woning meegenomen.

 

Pagina 1 van 956