ASV Geel won de match op en tegen Woluwe-Zaventem met 3-4. Aan de rust stond Geel nochtans 3-1 achter. Yannis Augustynen zorgde voor het enige doelpunt van ASV voor de rust. Maar in de tweede helft kwam ASV Geel langszij, dankzij twee doelpunten van Bossekota. Vier minuten voor tijd viel het verlossende vierde doelpunt van Geert Berben aan Geelse zijde. ASV Geel staat nu op de veertiende plaats.

 

zondag, 21 december 2014 12:53

Veel volk voor Tractor Kerstrun

Zaterdagavond zagen een duizendtal mensen de Tractor Kerstrun passeren in de straten van onze stad. Bij vertrek aan de feestzaal in Elsum stonden honderden mensen langs de kant. Ook onderweg was de publieke belangstelling massaal, ondermeer in het centrum van Larum, waar een kerstmarkt plaatsvond. 43 fel versierde tractoren maakten er een spektakel van voor het oog.

Gerelateerde video

zondag, 21 december 2014 12:51

Vrouw overleden na brand in Tielen

Zondag is in Tielen een vrouw overleden na een kleine brand. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Omstreeks 6uur kreeg de brandweer een oproep binnen voor een brand in een woning. Bij aankomst bleek de brand volgens de brandweer beperkt, maar er was heel wat rookontwikkeling. De vrouw overleed mogelijk door de rookontwikkeling. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij raakte licht bevangen door de rook.

 

zondag, 21 december 2014 12:48

Amper 1% blaast positief bij WODCA actie

99% van de bestuurders legden de voorbije twee nachten een negatieve alcoholtest af in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Bij een WODCA actie werden in totaal 575 voertuigen gecontroleerd. 568 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af.

Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Vier ervan kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Eén hiervan was een beginnend bestuurder. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Hij zal ook nog gedagvaard worden door de politierechter. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Drie bestuurders testten positie op drugs in het verkeer. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij niet-handenvrij aan het telefoneren was. Twee personen werden bekeurd omdat zij hun gordel niet droegen. De politieagenten gaven ook nog twee waarschuwingen. Eénmaal omdat de boorddocumenten niet in orde waren en éénmaal omdat het voertuig niet voldeed aan de technische eisen.

De controles vonden plaats op de Ring, Zammelseweg en Antwerpseweg in Geel, Vorstsebaan, Diestsebaan en Hezemeer in Laakdal en Bevrijdingslaan in Meerhout.

 

Een rijverbod van 2,5 jaar, een celstraf van 10 maanden en een boete van 8.400 euro, dat vroeg de procureur van Gent voor de Nederlander van 25 die vorig jaar op de Kennedylaan in Gent de Geelse Gaëtane Hitchins dood reed. Op 14 november vorig jaar was Gaëtane vanuit Gent samen met een collega met de fiets op weg naar haar werk, in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Jan-Baptist in Zelzate. Daar kwam ze echter nooit aan. Haar collega kwam er met de schrik vanaf. De Nederlander reed na het ongeval gewoon door en werd pas later in Zeeland opgepakt. Vonnis volgt op 23 januari.

Zowat 300 mensen woonden de erg emotioneel geladen uitvaartplechtigheid van Patricia Mertens bij. De moeder van 35 van een tweeling van acht jaar werd een tiental dagen geleden in haar woning in de Korte Elzenstraat door haar ex-vriend om het leven gebracht. Aan het begin van de dienst legden haar zoontjes bloemen neer bij haar asurne en staken kaarsjes aan. Nadien brachten enkele studiegenoten uit de opleiding verpleegkunde een emotionele getuigenis over de vrouw, die zich tot de moederfiguur van de klas ontpopte. Enkele jaren geleden had Patricia haar werk bij Philips Lighting opgezegd en begon verpleegkunde te studeren. Ook enkele van haar beste vriendinnen namen met een aangrijpende tekst afscheid van hun hartsvriendin.

 

Volgend jaar betaalt een Geels gezin 46 euro per jaar meer voor zijn elektriciteit. Gas wordt wel goedkoper met 34 euro per jaar. Dat blijkt uit de nieuwe distributietarieven van de VREG. De prijsstijging komt er door de hogere distributienettarieven. Dat zijn de kosten voor het gebruik van het net, die een kleine 40 procent van de elektriciteitsfactuur uitmaken. De huidige tarieven waren te laag vooral omdat de kosten voor de subsidies voor de zonnepanelen, de zogeheten groenestroomcertificaten, niet volledig werden doorgerekend. De stijging voor elektriciteit in Laakdal is het hoogst in de provincie. Een doorsnee gezin betaalt zo'n 122 euro meer. Maar in Laakdal krijgt men wel de grootste prijsdaling wat betreft gas met 84 euro. Het gaat om het verschil tussen de prijs van 1 januari 2015 en 2014, berekend voor een doorsnee gezin (incl BTW) in euro per jaar. 

vrijdag, 19 december 2014 13:14

Vuurwerk kan na toelating burgemeester

Net zoals vorig jaar kan er in onze stad onder bepaalde voorwaarden vuurwerk afgestoken worden. Hiervoor moet je een toelating aan de burgemeester vragen. Je vindt het aanvraagformulier hier. Het stadsbestuur benadrukt dat het afschieten van het vuurwerk gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de persoon die het afschiet. Vuurwerk afschieten mag enkel op oudejaarsavond tussen 23u45 en 00u15.

donderdag, 18 december 2014 14:19

Gewonde bij botsing auto's

Woensdag botste rond 8u30 twee auto's op elkaar op het kruispunt van de Janssen Pharmaceuticalaan met Liessel. Een bestuurster van één van de auto's raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht

donderdag, 18 december 2014 14:18

Gelenaar beticht van aanranding eigen dochters

Een man van 47 uit Geel zou zijn drie minderjarige dochters aangerand hebben. Hij riskeert een gevangenisstraf. Eén van hen zou verkracht zijn. Tijdens een verhoor dat met camera werd opgenomen vertelde het meisje tot in details wat er allemaal was gebeurd. Een andere dochter verklaarde dat haar vader haar borsten betastte. Zelf beweerde de vader dat dit spelenderwijze gebeurde op een vader dochter manier. Maar de advocate van de burgerlijke partij zei dat zoiets niet door de beugel kan. Het was de ex-vrouw van de man die naar de politie stapte nadat één van de dochters aan haar vertelde wat haar pappa deed. De drie meisjes verbleven in het verleden al acht jaar in de Waaiburg. Een instelling voor bijzondere jeugdzorg. De man pleit onschuldig en wil zelfs een test met een leugendetector doorstaan. De correctionele rechter spreekt een vonnis uit op 24 december.

 

Pagina 1 van 939