Andreas Peeters werkt aan een documentaire over de geschiedenis van reggae in België en hij is nog op zoek naar oude foto’s en zelfs videomateriaal van Reggae Geel. Voornamelijk van de jaren 90 en 80. Andreas heeft het liefst van al foto’s en video’ s van optredens van Belgische bands. Ook alle soorten sfeerbeelden van het festival zijn welkom. De documentaire moet voor de zomervakantie klaar zijn. Wens je contact op te nemen met Andreas Peeters, dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het zou wel eens kunnen dat de schooldirecteur uit Westerlo morgen weer aan de slag gaat. Eind januari reed de man een koppel op de fiets aan in Oosterlo en pleegde nadien vluchtmisdrijf. Het ziektebriefje van de man liep voor de paasvakantie af, zegt de directie van de St-Lambertusschool. Als hij morgenochtend geen nieuw ziektebriefje binnenbrengt en aan de slag wil, gaat de directie rond de tafel zitten om de situatie te bekijken.  De schooldirecteur reed een vrouw van 27 en haar vriend aan op de Zammelseweg. De man raakte lichtgewond maar met de vrouw gaat het niet goed. Dat zegt haar familie. Ze ligt momenteel in het revalidatiecentrum in Bonheiden

zondag, 20 april 2014 21:42

ASV Geel wint makkelijk van Boussu Dour

Op de voorlaatste speeldag in tweede klasse heeft ASV Geel in eigen huis vlot gewonnen van Boussu Dour met 3-0. Twee doelpunten van Marijn Steurs en één van Steve Nuyts. In het klassement stijgt ASV Geel naar de tiende plek. Volgende week zondag wordt de laatste speeldag van het seizoen gespeeld in Roeselare.

Zaterdagochtend was er even een technisch probleem met de pompen in het stedelijk zwembad. Ongeveer een uur duurde het euvel en was enkel het 25 meter bad open. Zondag is het zwembad gesloten omwille van het paasfeest en maandag is het terug open zoals op een gewone zondag.

zondag, 20 april 2014 06:58

Twee versterkingen voor ASV Geel

 

ASV Geel versterkt zich voor het volgende seizoen met Glenn De Jonge en Yannis Augustijnen.  Glenn De Jonge is 24 en doelman. Hij komt over van Bocholt en speelde eerder bij Thes Sport en bij KV Turnhout. Yannis Augustijnen is 19 en middenvelder. De Geelse club plukte hem bij de beloften van Lierse weg. Hij doorliep bij Lierse zowat alle jeugdreeksen.

De organisatoren van Reggae Geel openen een sociaal fonds en geven in totaal 25.000 euro aan één of meerdere projecten met een sociaal of artistiek doel. Hiermee profileert Reggae Geel zich als een muziekfestival met een maatschappelijk doel. Theo Verdonck van Reggae Geel zegt dat elk project met een plaatselijk, regionaal of nationaal karakter kans maakt. Je kan je kandidatuur stellen voor 15 mei bij Reggae Geel bij Theo Verdonck, Kollegestraat 96 Geel. Per mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer info vind je hier 

Drie handelszaken in de buurt van het station van Geel werden slachtoffers van vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de Dr. Van de Perrestraat werden de terrastafels van frituur Njam Njam omver gegooid. Ook werden verschillende bloempotten vernield. Aan het Stationsplein werd de vuilbak van frituur De Statie vernield. Ter hoogte van bakker Bram ook in de Dr. Van de Perrestraat werden tijdelijke verkeersborden omver geduwd.

zaterdag, 19 april 2014 08:55

Auto rijdt in kanaal Herentals-Bocholt

In de Heistraat reed vrijdagavond een auto in het Kempisch Kanaal Bocholt-Herentals. De bestuurder kroop op eigen houtje op het droge. Duikers van de brandweer van Geel kwamen nog ter plaatse om het voertuig aan te koppelen, zodat een takelfirma de auto uit het kanaal kon halen.

 

De vernieuwingswerken van de stoepen aan de Pas starten volgende week dinsdag. De Pas is dan enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De werken gebeuren in vier fases. In een eerste fase worden de stoepen langs de rechterzijde van de Heilige Geeststraat tot aan de Markt vernieuwd en verbreed om een mooie wandel-as te krijgen vanuit de centrumparking ‘Pas’. Fase twee bestaat uit het vernieuwen van de linkerzijde tussen de Heilige Geeststraat en Markt. In een derde en vierde fase worden de stoepen tussen de Waterstraat en Heilige Geeststraat onder handen genomen. Waarschijnlijk worden de werken beëindigd op 17 juni. De handelaars en de centrumparking blijven tijdens de werken bereikbaar.

vrijdag, 18 april 2014 07:49

Nieuw wegdek voor St - Apollonialaan Mol

 

In de laatste week van april wordt een nieuw wegdek aangebracht in de St-Apollonialaan in Mol. Tijdens de werken is de straat gedurende één dag, vanaf Achterbos tot aan de spooroverweg afgesloten. De omwonenden worden per brief op de hoogte gebracht. Voor de bereikbaarheid van de ambachtszone wordt een omleiding voorzien via het kruispunt Martelarenstraat-Nijverheidsstraat en Achterbos. 

Pagina 1 van 878