http://www.AutoOnderdelen24.BE

Agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout controleerden donderdag op zwaar vervoer. Eén bestuurder respecteerde de rij- en rusttijden niet, één bestuurder kreeg een boete voor het negeren van een inhaalverbod voor vrachtwagens, er werden negen bekeuringen voor niet-handenvrij telefoneren uitgeschreven en drie voor het niet-dragen van de gordel. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. Een dokter nam een bloedproef af bij hem en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. In de rand van deze actie werden er ook nog twee boetes uitgeschreven voor het niet-dragen van beschermende motokledij en één boete omdat een nummerplaat op een aanhangwagen ontbrak. Ook werd er nog één bromfiets in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldige verzekeringsdocumenten kon voorleggen. De actie vond plaats van 13u tot 19u in de drie gemeenten van de politiezone.

 

zaterdag, 27 augustus 2016 15:23

Maandag éénrichtingsverkeer aan Hoogbuul Olen

Maandag is er geen verkeer mogelijk richting Hoogbuul als je van Olen-Centrum of Herentals komt. Je ondervind geen hinder als je van Neerbuul komt. Een aannemer gaat een detectielus slijpen in de rijbaan om de verkeersontwikkeling optimaal te kunnen instellen. Aan het kruispunt van OVI wordt het verkeer richting Hoogbuul omgeleid via de Industrielaan en Moleneinde om dan aan het kruispunt voor de boogbrug uit te komen. De aannemer verwacht deze werken te kunnen uitvoeren op één werkdag, maar ze zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij nat weer schuift de timing een aantal dagen op.

Het St-Aloysiusinstituut schreef donderdag zijn 350ste leerling in. Robin Ceusters uit Oosterlo werd samen met zijn ouders speciaal verwelkomd door directieleden Gilberte Peeters en Wim Vanhoof. Zij zijn erg blij met dit resultaat.  De school gaat er serieus op vooruit. Vorig jaar werden 302 leerlingen ingeschreven in het eerste jaar van het secundair onderwijs.  Vermoedelijk zijn de nieuwe gebouwen, de algemene sfeer, de begeleiding van de leerlingen, de inzet van het personeel en de aandacht voor verkeersveiligheid de grote redenen voor deze opmerkelijke stijging van het leerlingenaantal. Momenteel wordt gewerkt aan de tweede fase van de bouwwerken. De "witte blok" uit de jaren 60 is afgebroken en op die plaats komt onder meer de nieuwe inkom, het leraarslokaal en een aantal praktijkruimtes. Op 1 september 2017 gaan ook de leerlingen van 't Peperstraatje over naar SAG.  Sint-Aloysius wordt dan de enige Geelse KOGEKA-school van de eerste graad. Ook het SMIK (Sancta Maria Instituut Kasterlee), de KOGEKA-school van Kasterlee,  kent een stijging van het leerlingenaantal in het eerste jaar.

De buurtbewoners van Groenhuis zijn niet te spreken over het ontbrekend overleg met hen over het Astor project. Zij ontkennen met klem de misleidende informatie en teneur over het project eerder deze week. Het overleg met de stad Geel en buurtcomité waar naar verwezen wordt was enkel van informatieve aard. Volgens het buurtcomité werd op geen enkel moment en op geen enkel punt aan de belangen en vooral de bezwaren van de buurt tegemoetgekomen of maar een afdoend antwoord geformuleerd. Het principiële bezwaar tegen hoogbouw blijft overeind. Volgens het buurtcomité Groenhuis, Klein Veldekensstraat, Technische Schoolstraat, Groenstraat is dit het zoveelste bewijs van desinformatie van het Geelse stadsbestuur en de projectontwikkelaar. VZW Astor diende samen met vzw MPI Oosterlo opnieuw een plan in voor het zorgproject aan Groenhuis. Het is een totaalproject waarbij de bouwplannen van beide verenigingen niet van elkaar los te koppelen zijn. Astor vzw voorziet 164 betaalbare woongelegenheden voor 65-plussers en dit verspreid over verschillende gebouwen. MPI Oosterlo integreert 30 verblijfplaatsen voor mensen met een beperking in de site. Zo komen er in totaal 194 woongelegenheden. 

 

vrijdag, 26 augustus 2016 01:19

Dirk Kennis aan de slag bij Luccreatief

Dirk Kennis, gewezen hoofdredacteur van het Nieuwsblad van Geel en het Boerenbelang, versterkt het jonge productiebedrijf Luccreatief van regisseur Luc Stevens. Het bedrijf is momenteel de creatieve motor van Albert I, dat met veel succes loop op het kasteel de Merode en heeft een aantal mooie opdrachten voor grote producties in de komende jaren. Dirk Kennis gaat als zakelijk leider optreden en daarnaast ook creatieve input leveren. Luc Stevens en Dirk Kennis kennen en waarderen mekaars werk al lang, en hadden bij een enkele recente producties al een spontaan gegroeide vorm van samenwerking, hoofdzakelijk op creatief vlak. Die samenwerking is nu dus formeel geworden. Dirk Kennis richt zich vooral op de organisatorische kant van de zaak, zodat Luc Stevens zich meer op de podiumpraktijk en de regie zal kunnen concentreren. Het is slechts drie jaar geleden dat Luc Stevens zijn loopbaan in het onderwijs onderbrak om zich voltijds te focussen op het realiseren en regisseren van muziektheater en muzikale spektakels. Zo realiseerde Luccreatief vorig jaar nog Gheelamania.

Net iets meer dan 1 week en dan start de competitie terug voor ASV Geel. In het Leunenstadion was men de afgelopen dagen zeer bedrijvig qua transfers. Zo kwam de club tot een akkoord met Benjamin Van den Ackerveken. De centrale verdediger speelt 2 seizoenen voor ASV. Hij komt over van Standard Luik. Ook Casper De Norre wordt voor 1 seizoen geleend bij STVV. Casper is 19 en een talentvolle middenvelder. Hij speelde in de jeugdreeksen bij STVV, Genk en Standard Luik.

donderdag, 25 augustus 2016 13:17

Denk aan de vogels tijdens de hittegolf

Tijdens deze hete dagen mag je de vogels niet vergeten. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poos kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje. Kleine vogels moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

 

donderdag, 25 augustus 2016 11:38

Trio Bluf sluit concertreeks Geel Zomert! af

Vrijdagavond sluit de Geelse groep Trio Bluf de concertreeks Geel Zomert! af in de tuin van de bogaard.  Dit jaar een recordeditie want men gaat vlot de kaap van 25.000 bezoekers overschrijden.  Trio Bluf is een unieke Geelse coverband die reist doorheen de meest diverse muziekgenres en garandeert een volle dansvloer dankzij de opmerkelijke percussie en de mix van akoestische gitaren met hippe, moderne instrumenten. De allerlaatste Geel Zomert! concert vrijdag om 20u30 in de tuin van de bogaard en de toegang is gratis.

 

Gerelateerde video

Het Proefbedrijf Pluimveehouderij aan Poiel plaatste begin deze week in een stal 22.500 eieren. Tegen eind deze week krijgen ze het gezelschap van 21.440 kuikens die volgens de traditionele manier zijn uitgekomen in de kassen van de broeierij. Op het proefbedrijf Pluimveehouderij gaan beide groepen kuikens, die uit de eieren komen van dezelfde moederdieren, met elkaar vergeleken worden. Een bewuste keuze voor deze proefopzet. De verwachting is dat de kuikens die rechtstreeks in de stal uitkomen, minder stress ervaren en gezonder zijn. Interessant voor het dierenwelzijn, maar is de aanpak ook rendabel voor de pluimveehouder? De komende maanden gaat het Proefbedrijf Pluimveehouderij alle voor- en nadelen op een rij zetten en een kostenberekening maken. Nadien kan elke pluimveehouder zelf bekijken wat er eerst in zijn stal komt: de kip of het ei.

 

woensdag, 24 augustus 2016 17:41

Fietspunt aan Geelse station gered

Het fietspunt aan het Geelse station blijft bestaan. Dat zegt gedeputeerde Peter Bellens van de provincie Antwerpen. Vanaf 2018 zelfs zonder verhoogde dotatie van het Geelse stadsbestuur. De provincie neemt ondertussen een medewerker in dienst die een degelijk businessplan moet uitwerken vanaf 2018. Deze medewerker moet op zoek gaan naar nieuwe of bijkomende bronnen van inkomsten om op die manier het behoud van de tewerkstelling te garanderen en zelfs te voorzien in een mogelijke uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen. Om de periode van anderhalf jaar te overbruggen voorziet het plan een verhoogde dotatie vanuit de stad Geel. Voorlopig is de provincie Antwerpen de enige provincie in Vlaanderen met een concreet plan om de Fietspunten te redden. De medewerkers van zo’n Fietspunt staan in voor de orde en netheid in de fietsenstallingen aan de stations. Ze houden een oogje in het zeil, voorkomen diefstallen en vandalisme, verwijderen zwerfvuil en weesfietsen, enzovoort. Ze zorgen voor een veilige en nette stationsomgeving en lokken meer reizigers met de fiets naar het station, zodat de parkeerdruk op de buurt verlaagt.