dinsdag, 01 september 2015 12:21

ASV Geel heeft zijn aanvaller

Albian Muzaqi komt naar ASV Geel.  Racing Genk leent de aanvaller van 20 uit aan de Gelenaars. Muzaqi werd topschutter bij Jong PSV en tekende twee jaar geleden in de zomer een contract van 4 jaar bij Racing Genk. 

 

dinsdag, 01 september 2015 12:20

Kempens hartcentrum is er

Het Kempens Hartcentrum in Turnhout is een feit. De ziekenhuizen van Turnhout, Herentals en Mol en hun cardiologische diensten ondertekenden het samenwerkingsakkoord voor de gezamelijke uitbating ervan.  Daardoor kan de Kempense patiënt dicht bij huis terugvallen op hooggespecialiseerde zorg op vlak van interventiecardiologie. Ook de MUG van Geel brengt patiënten met een acuut hartprobleem nu naar het Kempens Hartcentrum. Michel Van Genechten, voorzitter van de raad van bestuur van het Geelse ziekenhuis ziet op termijn ook een opening voor St-Dimpna om aan te sluiten bij het Kempens Hartcentrum. Momenteel kan het nog niet omdat historisch gezien het ziekenhuis in Geel een andere ontwikkeling doormaakte van cardiologie en er zijn nog altijd de afspraken tussen Geel met het UZ Antwerpen als het om hartoperaties gaat. Voor hartchirurgie werkt het Kempens Hartcentrum samen met het UZ Leuven.  Maar de samenwerking tussen de Kempense ziekenhuizen breidt uit. In het AZ St-Dimpna opent begin november een nieuw centrum voor nierdialyse en dit in samenwerking met het ziekenhuis van Turnhout. 

 

dinsdag, 01 september 2015 12:19

Het schooljaar is gestart

Dinsdagochtend startte het nieuwe schooljaar voor enkele duizenden kinderen en jongeren in onze stad. Met het nieuwe schooljaar wordt ook het M-decreet ingevoerd dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen met een beperking les te laten volgen in het gewoon onderwijs, met voldoende ondersteuning.  Gewoon onderwijs moet de eerste optie worden. Ouders hebben voortaan een verslag van het CLB nodig om hun kinderen in te schrijven in het buitengewoon onderwijs.

 

maandag, 31 augustus 2015 19:19

Bosal legt de boeken neer

Bosal uit Oevel legt de boeken neer. Dinsdag spreekt de rechtbank van koophandel het faillissement uit. 352 jobs zijn in gevaar. De noodlijdende uitlaten- en buizenfabrikant was al sinds eind mei beschermd tegen schuldeisers via een WCO procedure. De voorbij weken zochten twee gerechtsmandatarissen naar een oplossing door gesprekken te voeren met mogelijke kandidaat-overnemers. Een paar dagen terug waren nog twee geïnteresseerde partijen, maar die gesprekken leverden niets op. Normaal gezien spreekt de rechtbank van koophandel dinsdag het faillissement uit. Mogelijk kan er nadien toch een doorstart gemaakt worden in afgeslankte vorm. De 352 werknemers worden voor deze maand nog uitbetaald.

 

maandag, 31 augustus 2015 19:13

Juwelen en computer weg in woning Molseweg

Dieven drongen binnen in een woning aan de Molseweg. Eerst probeerden door een bloempot tegen het raam te smijten binnen te geraken, maar die poging mislukte. Ze raakten nadien de woning binnen door met een riek de deur te forceren. De dieven gingen ervan door met juwelen en een computer.

maandag, 31 augustus 2015 19:08

Inboedel bakkerijmuseum in één lot geveild

Leo Struyven kocht de volledige inboedel van het bakkerijmuseum in Ten Aard. Gisteren werd de collectie in één lot openbaar geveild. Hij kocht alles voor 96.000 euro. Eerst was de volledige collectie opgedeeld in 300 loten, maar toen zich vorige week bij het veilinghuis een overnemer voor het geheel zich aanbood, werd besloten de volledige inboedel als één lot te veilen. Het bakkerijmuseum in Ten Aard was het levenswerk van Willy Goossens, die vorig jaar overleed. De nieuwe eigenaar gaat nu op zoek naar een locatie om de inboedel onder te brengen en weer voor het publiek open te stellen.

 

Zaterdag voerde jonge land- en tuinbouwers van de groene kring Geel actie op de zaterdagmarkt met tractor Roza. Ze willen eerlijke voedselprijzen voor hun producten. Heel wat bezoekers van de zaterdagmarkt ondertekenden de petitie. 

 

Gerelateerde video

Een roze tractor op de zaterdagmarkt in Geel Centrum, dat zie je niet elke dag! #tractorroza

Posted by Ik ben van Geel en daar ben ik fier op! on zaterdag 29 augustus 2015

ASV Geel verloor haar wedstrijd tegen Roeselare met 2-1. ASV begon goed aan de wedstrijd en Kenneth Kerckhofs maakte na 20 minuten het enige Geelse doelpunt. Kort voor de rust scoorde Seoudi voor Roeselare de gelijkmaker. Na 60 minuten wedstrijd maakte Provoost de 2-1 voor Roeselare. Eerder van de week weigerde Maxime Cosse zijn contract te tekenen bij ASV Geel tot grote verbazing van zijn aanwezige manager. Hij was al enkele weken mee aan het trainen met de ploeg. Cosse zou bij een eersteklasser tekenen.

Gerelateerde video

Herman Sterckx won vorige maand met het project 'Kempense Klaprozen' de provinciale cultuurprijs voor geschiedenis en volkskunde. Herman Sterckx is leraar geschiedenis aan het St-Maria Instituut. Kempense Klaprozen is een groot, intergemeentelijk onderzoeksproject waarbij leerlingen van het vijfde en zesde jaar van het Sint Maria Instituut de handen in elkaar sloegen met onder andere lokale heemkundigen, archiefinstellingen en oorlogsexperts. Het project had als doel om de omgekomen soldaten in de eerste wereldoorlog in de Kempen een verhaal en gezicht te geven. De jury loofde het project voor zijn brede en diverse invulling. Het project stimuleerde jongeren om aan wetenschappelijk onderzoek te doen en trad wat samenwerkingen betreft ver buiten de eigen kern en de eigen sector. De resultaten werden ook breed ontsloten via zeer diverse activiteiten en evenementen. 

 

De voorbereidingen in de stookruimte op de tweede verdieping van het zwembad zijn begonnen. Maandag gaat het zwembad dicht, dinsdagochtend worden de oude zware stookketels van het dak gehesen en vervangen door een warmte kracht centrale, die veel energie gaat besparen. De hijskraan heeft een arm van 40 meter. Het stedelijk zwembad van Geel blijft dicht tot en met 13 september voor de jaarlijkse onderhoudswerken.

 

Pagina 1 van 1002