http://www.AutoOnderdelen24.BE

Op vrijdag 20 oktober is het de hoogdag van alle jeugdbewegingen in Geel en heel Vlaanderen. Op de Dag van de Jeugdbeweging trakteert ook dit jaar de Geelse jeugdraad en de dienst jeugd met een gratis ontbijt voor iedereen in uniform. Van 7u30 tot 8u30 kunnen alle leden van alle jeugdbewegingen genieten van een heerlijke koffiekoek, fruitsap en een gezellige sfeer. Dit jaar is het thema 'spelen'.

‘In de greep van je genen’, een lezing door Dirk Draulans, kan je bijwonen op woensdag 18 oktober in de Geelse bibliotheek. Bioloog, journalist en schrijver Dirk Draulans vertelt over overgewicht, onredelijke angst en de biologie van seks. Hij neemt je mee op een zwerftocht doorheen de wondere wereld van onze genen. Die verklaart waarom sommige mensen wel en andere niet profiteren van een goed dieet, en waarom velen van ons zo gemakkelijk bang gemaakt kunnen worden. Wil je begrijpen waarom het zo moeilijk kan zijn om vat te krijgen op bepaalde cruciale aspecten van je leven? Kom op woensdag 18 oktober om 20 uur naar de bib en volg Dirk Draulans op zijn zwerftocht. 

woensdag, 18 oktober 2017 10:58

Playmobiel te gast in Oosterlo

De playmobiel staat op woensdag 18 oktober op het speelplein in Van Hoornestraat in Oosterlo. Je kan komen meespelen van 14u tot 17u. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen.

woensdag, 18 oktober 2017 09:56

85 Gelenaars behaalden inburgeringsattest

85 Gelenaars behaalden het afgelopen jaar een inburgeringsattest. Ze zijn afkomstig uit 38 verschillende landen. Volgens de cijfers van 2016 is 12,4% van de Geelse bevolking van buitenlandse afkomst. Het inburgeringstraject is er voor mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België. De inburgeraars die nu hun attest kregen, volgden met succes een basiscursus Nederlands. Ook hebben ze een cursus maatschappelijke oriëntatie achter de rug, gegeven door docenten van het Agentschap Integratie en Inburgering. Daarbij krijgen ze informatie over de Belgische samenleving en werd er gewerkt aan het verhogen van hun zelfredzaamheid. Bovendien zijn ze van start gegaan met individuele begeleiding. Medewerkers van het Agentschap Integratie en Inburgering assisteren hen bij het vinden van werk of studies en maken hen wegwijs in het vrijetijdsaanbod.

Jurgen Van den Broeck is profrenner af. Hij reed in Putte-Kapellen zijn allerlaatste koers uit zijn profcarrière en hing zijn fiets letterlijk aan de haak. Jurgen is 34 en woont momenteel in Geel. Hij is de beste Belgische ronderenner van de afgelopen jaren. 7 jaar geleden eindigde hij derde in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk en vijf jaar geleden viel hij net naast het podium. In Postel werd VdB twee jaar geleden Belgisch kampioen tijdrijden.

Het zit erop: Jurgen Van den Broeck hangt de fiets letterlijk aan de haak na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen! Lees meer: http://tinyurl.com/y9642oyy

Geplaatst door Sportwereld op dinsdag 17 oktober 2017

Een honderdtal mensen kwamen bijeen aan het St-Aloysiusinstituut. Zij namen deel aan de fakkeltocht van de jaarlijkse werelddag verzet tegen armoede. Er waren pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven.

 

Geplaatst door T Origineel Geel op dinsdag 17 oktober 2017
woensdag, 18 oktober 2017 09:25

Mattia Maggio nieuwe spits ASV Geel

ASV Geel heeft zijn spits beet. Mattia Maggio is 23 en heeft Duits/Italiaanse roots. Hij kwam als jeugdspeler uit voor de nationale selecties voor zowel Duitsland als Italië. Hij speelde in Duitsland ondermeer voor Hamburg en Hoffenheim.

Vandaag dinsdag 17 oktober is het Werelddag tegen armoede. In Geel organiseert vzw Al-arm een fakkeltocht doorheen het centrum van de stad. Om 19u is het verzamelen aan de refter van het St-Aloysiusinstituut. Deze is te bereiken via het Schuttershof. Na de fakkeltocht is er omstreeks 21u een receptie.

Jurgen Van den Broeck rijdt op dinsdag 17 oktober zijn allerlaatste koers uit zijn profcarrière in Putte-Kapellen. De renner van 34 woont momenteel in Geel en is de beste ronderenner van de afgelopen jaren. 7 jaar geleden eindigde hij derde in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk en vijf jaar geleden viel hij net naast het podium. In Postel werd VdB twee jaar geleden Belgisch kampioen tijdrijden.

Burgemeester Vera Celis is de lijsttrekker bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor N-VA Geel. Huidig fractievoorzitter Benny Eyckmans is lijstduwer. Net één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wordt dit nieuws bekendgemaakt door N-VA Geel. Beiden stichtten 13 jaar geleden de N-VA afdeling in Geel.