De fabrikant van het zwembad van Rudi Meylemans uit Larum wil enkele materialen van het zwembad schenken aan de man. Een lek aan zijn zwembad zorgde er in september voor dat het metalen binnengedeelte begon te roesten. Het zwembad begaf het uiteindelijk door de grote druk van het water dat met een knal openscheurde. De firma liet eerder al weten dat de schade niet onder de normale garantie viel, maar als geste wil ze wel zorgen voor een nieuwe metalen binnenwand en een deel van de beschadigde houten constructie. De rest moet Meylemans zelf nog vergoeden. De man is niet van plan om het zwembad opnieuw in elkaar te steken. Hij wil niet het risico lopen dat het opnieuw openscheurt en dat er dan wel iemand in het zwembad of in de buurt is. Hij zag liever een financiële vergoeding en hoopt dat het dossier bij de verzekering nog iets oplevert.

 

vrijdag, 31 oktober 2014 15:23

Twee jongemannen vrij onder voorwaarden

Twee jonge Belgen uit Mol zijn donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zij werden opgepakt na een inbraak in een chalet afgelopen dinsdag in de bossen van Bel, nadat getuigen hen signaleerden. De mannen gaven de feiten toe en ze werden vrijgelaten onder voorwaarden.

 

vrijdag, 31 oktober 2014 15:22

Lokale politie lanceert Poly

Vanaf vrijdag 31 oktober prijkt Poly, de nieuwe mascotte van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, op de broodzakken in de regio. Poly is afkomstig uit Laakdal, woont in Meerhout en werkt al enkele jaren voor de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Op haar 31ste is ze van vele markten thuis. Ze weet wat er leeft op het vlak van criminaliteit, overlast en verkeer en geeft daarover graag tips en advies. De zone zet de charmante dame alvast in om de inwoners via broodzakken diefstal preventieve tips te geven. 

donderdag, 30 oktober 2014 11:15

Uitzendkantoor voor alleenstaande ouders stopt

Het uitzendkantoor W3 voor alleenstaande ouders stopt eind oktober. W3 kwam tot stand door het initiatief en engagement van de stad Geel, Randstad diversity en de projectsubsidies vanuit de federale overheidsdienst maatschappelijke integratie. De initiatiefnemers gaan het project evalueren en gaan op zoek voor een doorstart van dit mooi initiatief. Het stadsbestuur ziet de noodzaak in voor gepaste begeleiding van alleenstaande ouders in hun zoektocht naar werk.

Maar deze specialistische en uitgebreide begeleiding van Randstad Diversity kost geld. Eén van de mogelijkheden om het project verder te zetten is een duurzame samenwerking met diverse partners en overheden. W3 heeft een tal van werkzoekende alleenstaande ouders aan een job geholpen. Van de 64 raakten 25 personen aan het werk via W3. Drie werkzoekenden zijn gestart met een opleiding en elf personen zijn doorverwezen naar organisaties die hen gespecialiseerd begeleiden. De initiatiefnemers zijn trots op de resultaten die ze op korte termijn hebben geboekt. De doelgroep betreft alleenstaande ouders die zonder hulp of het juiste diploma moeilijk aan het werk geraken en een groot risico lopen op armoedeproblematiek. Een gepast activeringsbeleid blijkt tot echte resultaten te leiden.

Eind oktober stop W3 in zijn huidige vorm. De werkzoekenden die nog ingeschreven staan, worden door Randstad gecontacteerd om hen via het Randstad uitzendkantoor verder te begeleiden in hun zoektocht naar werk. De belangrijkste conclusie van W3 is dat veel werkzoekenden vaak niet weten waar ze terecht kunnen om hen te helpen in de zoektocht naar een job, een opleiding of een statuut als zelfstandige. De stad Geel maakte daarom samen met VDAB een brochure met daarin alle organisaties die werkzoekenden kunnen helpen in hun zoektocht naar werk, een opleiding of het ondernemerschap. De brochure is verkrijgbaar bij het sociaal huis in Geel. OCMW in Laakdal en Meerhout en Werkwinkel in Geel.

 

donderdag, 30 oktober 2014 11:14

Auto in de gracht

Een voertuig week woensdag omstreeks 2u30 op de Aardseweg van zijn rijvak af, kwam tegen een verkeersbord terecht en belandde in de gracht. De bestuurder van 20 uit Geel werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

donderdag, 30 oktober 2014 11:13

Twee mannen opgepakt na inbraak chalet Bel

Twee mannen uit Mol werden opgepakt nadat getuigen hen hadden opgemerkt in de buurt van een chalet in Bel. Daar werd ingebroken. Het duo gaf de feiten toe en is vrijgelaten onder voorwaarden.

 

donderdag, 30 oktober 2014 11:10

Website bib kortstondig onbereikbaar

De website van de Geelse bib kan kortstondig onbereikbaar zijn door werken aan de website. De catalogus en Mijn bibliotheek zijn dan niet beschikbaar en je kun dan niets opzoeken, verlengen en reserveren. Ook op zondagmiddag 23 november voert men werken uit. Tijdens de werken is er geen beschikbaarheidsinformatie zichtbaar in de catalogus en gaat de dienst Mijn bibliotheek verstoord zijn.

 

Het wegtracé in de geplande verkaveling Manheuvels in Bel komt voor de tweede maal voor in 4 maanden tijd op de gemeenteraad. Eind juni verwierp de gemeenteraad unaniem het wegtracé. Ze moeten het nu overdoen. Volgens schepen van ruimtelijke ordening Bart Julliams schorste de Antwerpse gouverneur die beslissing. Ze vond dat het gemeentebesluit niet genoeg gemotiveerd was.

Julliams zei dat men uitgebreide argumenten had over de draagkracht en de waterhuishouding, maar volgens de gouverneur hadden die te weinig te maken met de wegeninfrastructuur zelf. De verkavelaar had zelf een beroepsprocedure bij de bestendige deputatie gestart. Omdat de beslissing over het wegtracé heel belangrijk is voor het al dan niet verkrijgen van de eigenlijke verkavelingsvergunning. 

 

woensdag, 29 oktober 2014 10:29

Vrouw lichtgewond bij verkeersongeval

Een vrouw van 36 raakte lichtgewond bij een verkeersongeval. Ze botste met haar wagen met een ander voertuig gisterenvoormiddag op het kruispunt van de Heistraat met de Heibloemwijk. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.

 

De interlokale GAS vereniging in onze regio ziet het niet zitten om parkeerboetes via het systeem van GAS boetes te innen. Het Turnhoutse parket besliste om de parkeerovertredingen niet meer te vervolgen. Dat zegt de Turnhoutse procureur des Konings Dominique Reyniers. Een wetswijziging maakt het mogelijk dat parkeerovertreders via de gemeentelijke GAS-wetgeving worden geïnd via de GAS-ambtenaren. De interlokale GAS vereniging die veertien gemeenten vertegenwoordigen, waaronder Geel, wil een stokje steken vooraleer die nieuwe tendens ingevoerd wordt als regel.

De vereniging zegt dat een aantal grote steden vragende partij zijn voor GAS-parkeerboetes omdat het financieel voordelig is voor de steden zelf en op die manier bespaart het parket. Niemand lijkt zich te bekommeren om de kleine gemeenten en steden, want voor de veertien gemeenten in de interlokale GAS vereniging van de Kempen worden jaarlijks maar vierduizend parkeerovertredingen vervolgd door het parket. En dat is veel te weinig voor de veertien gemeenten, want men moet zelf een volledig nieuwe administratie uit de grond stampen om de inningsprocedure over te nemen. Die hoge kosten maken dat de kleine gemeenten er meer voor moeten betalen door extra personeel in te zetten en op het einde houden de kleine gemeenten er niets aan over.

De interlokale GAS-vereniging wil een overleg met het parket. Die heeft eenzijdig en zonder overleg met de lokale besturen beslist dat zij parkeerovertredingen niet meer willen en gaan vervolgen. Als dat zo doorgevoerd wordt, treedt er straffeloosheid op, tenzij de lokale besturen de taak overnemen via de GAS-regeling. In Turnhout en de gemeenten daarrond is men wel tevreden over het systeem. Daar is men al van 30 september overgeschakeld naar het systeem van GAS-parkeerboetes.

 

Pagina 1 van 925