vrijdag, 22 augustus 2014 10:37

Lens Annab onzeker voor bekerwedstrijd

De nieuwe aanwinst van ASV Geel Lens Annab traint niet mee met de groep. Hij oefent individueel en werkt aan zijn conditionele opbouw. Zico Gielis traint wel voluit mee. Hij werd op Tienen vervangen wegens knieproblemen. Morgen speelt ASV thuis tegen Olsa Brakel voor de Cofidis cup of de beker van België. De wedstrijd start om acht uur 's avonds in het Leunenstadion.

 

Burgemeester Vera Celis gaat de uitdaging van de ALS Ice bucket Challenge aan op zaterdag 23 augustus om 13u voor het stadhuis. Dat tweette haar partij N-VA Geel. Zij werd genomineerd door de Desselse burgemeester Kris Van Dijck. De Ice Bucket Challenge is een internethype om geld in te zamelen voor de ALS-liga. Wij zijn benieuwd, wie de ijsemmer gaat uitkappen en wie genomineerd gaat worden.

 

Gerelateerde video

De stad Geel zal niet afgeschakeld worden van het elektriciteitsnet als er een tekort aan stroom dreigt. Het journaal van de VRT (klik hier) liet donderdagmiddag een afschakelingsplan zien van de provincie Antwerpen. In de provincie worden vijf schijven van afschakelingsgebieden getoond en in geen één van de vijf komt Geel in voor. De vijf schijven gaan niet tegelijkertijd afgekoppeld worden, maar één voor één op verschillende momenten. Zodat niet iedereen in het donker komt te zitten. Bij een stroomtekort kunnen 40 van de 70 gemeenten van de provincie Antwerpen afgekoppeld worden van het elektriciteitsnet. 

Ongeveer veertig van de zeventig gemeenten in de provincie Antwerpen zouden tijdelijk zonder elektriciteit vallen. Het zou gaan om een tijdzone van maximaal 2 uur. Dat schrijft Gazet van Antwerpen, nadat ze geïnformeerd had bij gouverneur Cathy Berx. Zij gaat eind deze maand met de burgemeesters rond de tafel zitten over het afschakelingsplan bij stroomtekort. Door het wegvallen van de helft van de nucleaire energie dreigen deze winter stroomtekorten te ontstaan. Om die op te vangen, is er onder meer een nationaal afschakelingsplan waarbij delen van het land tijdelijk geen elektriciteitsbevoorrading meer krijgen. Maar er kunnen bijvoorbeeld delen van die veertig gemeenten zijn die niet zonder stroom vallen. Over zulke details gaat men pas op 27 augustus na het gesprek met de burgemeesters meer duidelijkheid over hebben.

 

Studenten uit beroepsrichtingen die zich nog beter willen wapenen voor de arbeidmarkt of voor verdere studies, kunnen voortaan een HBO5-opleiding volgen. HBO5- opleidingen zijn praktijkgericht en kunnen gecombineerd worden met een job, want zowel dag- als avondonderwijs is mogelijk. Gisteren zette Thomas More haar handtekening onder het samenwerkingsakkoord samen met 7 andere instellingen voor hoger beroepsonderwijs ondermeer uit Geel.

 

Het stedelijk zwembad van Geel deelde woensdag mee dat de volgende dagen de buitenbaden gesloten zijn. Omdat momenteel niemand door het koude weer zich aan een duik waagt. Het binnenbad zat woensdag afgeladen vol. Vanaf donderdag gaat het bad met de springplanken elke dag al open om 12 uur. Dat is twee uur vroeger dan anders. Waarschijnlijk geldt de sluiting van de buitenbaden meteen voor de rest van de vakantie.

 

woensdag, 20 augustus 2014 10:39

Eendenkroos zorgt voor groen kanaal

Het wateroppervlak van het kanaal Herentals-Bocholt kleurt in St-Jozef Olen helemaal groen. Het is bedekt met eendenkroos. Dat is een kleine waterplant die groeit door de hoeveelheid voedingsstoffen in het water en de hogere temperaturen. De plant geeft het kanaal een weinig smakelijk uitzicht, maar is op zich niet schadelijk en verdwijnt weer vanzelf wanneer het kouder wordt.

 

De schooldirecteur, die op 30 januari een koppel aanreed op de Zammelseweg, hervat zijn werk in de St-Lambertusschool. De directie van St-Lambertus reageert dat de man terugkomt uit ziekteverlof. Hij krijgt een andere functie binnen de scholengemeenschap. Na de aanrijding op 30 januari pleegde hij vluchtmisdrijf. Enkele dagen na het ongeval gaf de man zich aan bij de politie. De rest van het schooljaar bleef hij thuis met ziekteverlof. In het onderzoek naar het ongeval is nog geen vooruitgang geboekt. Met de jonge vrouw gaat het nog altijd slecht. Zij ligt sinds de aanrijding in een natuurlijke coma en krijgt geen medicatie meer. 

 

woensdag, 20 augustus 2014 09:12

Twee parkeerplaatsen voor mobilhomes

Onze stad heeft twee parkeerplaatsen voor mobilhomes. De eerste parkeerplaats ligt pal in het centrum aan de Havermarkt en de tweede aan de parking van het zwembad. De nieuwe schepen van lokale economie en mobiliteit Pieter Verhesen is overtuigd van de positieve financiële impact. De toeristen met een mobilhome nemen doorgaans wat meer tijd om plaatsen te verkennen, inkopen te doen of een te gaan eten. Een Duitse studie toont aan dat het hebben van een parkeerplaats voor mobilhomes voor een stad gemiddeld 25.000 euro per jaar in de lokale economie pompt.

 

Maandagochtend overhandigden buurtbewoners een petitie tegen het bouwproject Distelakker aan het schepencollege. Zij verzamelden 122 handtekeningen en acht buurtbewoners dienden een bezwaarschrift in. Een projectontwikkelaar wil in een gebied van bijna 14hectare extra woningen bouwen en zelfs een hoogbouw van 30 meter. Dat laatste verontrust de buurtbewoners. Schepen Bart Julliams zei aan de buurtbewoners dat men wacht op de plannen van de projectontwikkelaar en dan wordt er een infovergadering gehouden met de buurt. Pas nadien neemt men als gemeentebestuur een beslissing. Julliams verwacht dat de ontwikkelaar binnen een aantal weken met nieuwe plannen gaat komen.  

 

 

Pagina 1 van 907