http://www.AutoOnderdelen24.BE

Na onderzoek van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werd eind mei een verdachte van diefstallen geïdentificeerd. Bij een huiszoeking werden verschillende gestolen goederen aangetroffen. Het gaat om werkmateriaal en fietsen. De diefstallen vonden plaats tussen 2015 en heden, voornamelijk in tuinhuisjes/garages of buitenverblijven. Tot nu toe konden er al feiten van Balen, Lommel, Diest en Leopoldsburg gelinkt worden. De man, een veertiger uit Beringen, werd door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten. Het strafonderzoek wordt verdergezet.

Ben je mogelijk slachtoffer ?

De politie heeft een inventaris en een foto-overzicht opgesteld van al deze goederen. Dit foto-overzicht kan je raadplegen op de website van de politiezone www.pzglm.be. Zijn er in die periode zaken gestolen en herken je ze op het foto-overzicht? Bezorg dan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het nummer van het voorwerp dat vermeld staat in het overzicht en je contactgegevens (naam, adres en telefoonnummer). Heb je nog geen aangifte van diefstal gedaan, vermeld dit dan ook. Heb je geen mail? Bezorg dan deze info aan je wijkagent

Tijdens een controle in het stadspark werden donderdag een twaalftal jongeren gecontroleerd op drugs. Eén minderjarige had een gebruikershoeveelheid harddrugs (XTC) bij zich. Er werd ook een huiszoeking uitgevoerd bij hem. Hierbij werden verder geen verdovende middelen aangetroffen.

donderdag, 21 september 2017 11:17

Musica Divina stelt voor: Monteverdi Forever

Op donderdag 28 september laten Philippe Pierlot en zijn Ricercar Consort de muziek van Monteverdi stralen zoals Venetië op een mooie lentedag. Het programma gaat van Monteverdi’s befaamde Lamento della Ninfa tot het vijfstemmige Laudate Dominum.

Monteverdi Forever is een concert van Musica Divina. Musica Divina is een festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de provincie Antwerpen rijk is. Het concert vindt plaats in de St.-Amandskerk en begint om 20u15. Tickets kosten 25 euro, of 21 euro als je vriend bent van de Werft.

meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag, 21 september 2017 11:09

Project 'Vermist@Kasterlee' gestart

Met het project ‘Vermist@Kasterlee’ wil het gemeentebestuur mantelzorgers helpen snel en efficiënt te reageren bij onrustwekkende verdwijningen van mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie. Er wordt ingezet op twee sporen: enerzijds worden mantelzorgers aangespoord om preventief de ‘fiche vermiste persoon’ in te vullen en te bewaren op een duidelijke plaats voor het geval deze persoon vermist raakt.

“Op deze fiche staat heel specifieke informatie”, licht schepen van welzijn Sumati Adriaensen (CD&V) toe, “bijvoorbeeld waar het ouderlijk huis van de vermiste persoon gelegen was en waar hij of zij werkte. Op deze manier kan een zoekactie meteen heel gericht starten.” Daarnaast wordt ook een leidraad aangereikt: “Hierin komt aan bod wat je zelf al kan ondernemen als een persoon vermist is, wanneer je de politie belt of hoe je best reageert als de vermiste persoon wordt teruggevonden.”

Het project ‘Vermist@Kasterlee’ loopt in samenwerking met de Politie Regio Turnhout en de verschillende thuiszorgdiensten. Het kadert in ‘Kasterlee dementievriendelijke gemeente'.
De fiche ‘vermiste persoon’ en de checklists zijn beschikbaar op de gemeentelijke website of kunnen afgehaald worden op de gemeentelijke welzijnsdienst in het Sociaal huis, in het gemeentehuis of bij de politiepost Kasterlee.

AA Gent had moeite met ASV Geel om ze langszij te zetten in de 1/16 finales van de Croky Cup of de beker van België. Het werd uiteindelijk 2-3. Op het einde kreeg Geel speler Karadayi een tweede gele kaart voor een schwalbe en mocht gaan douchen.  Geel moet al na 9 minuten achtervolgen. Milisevic schilderde de bal er met een vrije trap in, laag in de rechterhoek van het doel. Op het einde van de eerste helft kwam ASV tweemaal opzetten. Eerst ging een afstandsschot van Zaidi wild over, daarna tikte Thoelen een probeersel van Karadayi in corner.

In het begin van de tweede helft krijgt Geel een strafschop na een fout, ogenschijnlijk, buiten de 16. Veel protest bij AA Gent, maar het baatte niet. Kerckhofs zette de penalty om en bracht de stand gelijk op 1-1. Bijna op het uur krijgt Gent een penalty. De scheidsrechter zag handspel van een Geelspeler en legde de bal op de stip. Milicevic scoorde vanaf 11 meter. 1-2 voor Gent. Geel pakt uit met een snelle tegenaanval in de 69ste minuut. Nelissen dweilde de linkerflank af en trapte zo hard hij kan: via onderkant lat 2-2. Na 81 minuten scoorde Milicevic zijn derde van de avond, na een voorzet van Machado werd het 2-3 voor Gent. In de laatste minuten van de officiële tijd in de tweede helft stierf een kopbal van Geel aanvoerder Christiaens op de lat en voerde Geel nog de druk op, maar het bleef 2-3 in het voordeel van AA Gent. ASV Geel mag terugkijken naar een geslaagde bekercampagne.

Unizo Geel zet de Geelse klanten éxtra in de bloemetjes tijdens het Weekend van de Klant op 30 september en 1 oktober. Traditiegetrouw geven de meeste handelaars een attentie aan hun klanten tijdens het Weekend van de Klant, maar in Geel gaan ze nog een stapje verder. Met het Voordeelboekje van de Klant, een initiatief van de lokale UNIZO-afdeling, krijg je als klant nog een extraatje bij de deelnemende handelszaken. En wie 5 of meer van deze lokale handelaars bezoekt, maakt kans om de hoofdprijs ter waarde van € 1.000 in de wacht te slepen. De gratis boekjes worden in aanloop van het weekend verspreid in de Geelse brievenbussen en via de deelnemende handelaars.

Daarnaast worden voorbijgangers in de Geelse Nieuwstraat op 30 september getrakteerd op een streekgerechtje en dito drankje, in samenwerking met het Zeunt-comité. Er zal die dag ook een toeristentreintje door het centrum rijden, waarop een stadsgids interessante verhalen over het stadscentrum vertelt. Deze actie valt samen met het opendeurweekend van de Geelse centrumhandelaars en de Ladies Games van Flair en Libelle op de Markt van Geel.

Geels Vijvertje werkt nauw samen met de gekende koidokter Maarten Lammens. Daarmee wil de Geelse specialist in vijveraanleg zijn service naar zijn klanten uitbreiden. “We bieden al visvoer van Maarten Lammens aan onze klanten aan. Deze voeding bestaat uit een mix van biologische vitaminen, kruiden en planten”, verduidelijkt Fred Dudok, zaakvoerder van Geels Vijvertje.

“En nu gaan we nog een stap verder. Koidokter Maarten Lammens stelt in nauw overleg met ons medicijnen voor die we zouden moeten toepassen op zieke vissen. Eerst voeren we zelf een microscopisch onderzoek uit. En op basis van dit resultaat meldt Maarten Lammens ons welk medicijn we best toepassen. Na de behandeling voegen we het preventief middel Malamix 17 toe aan de vijver. Deze afweerversterkers tegen bacteriële infecties worden deels opgenomen in de slijmhuid en deels opgefilterd door de kieuwen van de vis. Ze vormen bouwstenen voor een goede slijmlaag en spelen een rol bij de ziekteafweer. ”

Geels Vijvertje focust zich op de aanleg van moderne en natuurlijke vijvers, visvijvers en zwemvijvers. De doe-het-zelvers krijgen advies en begeleiding. “De vijverfolie plaatsen we altijd zelf. Dat is te belangrijk voor het welslagen van een project”, zegt Fred.

Geels Vijvertje lanceerde deze week eveneens zijn nieuwe website.

Zo'n 670 leerlingen uit het zesde leerjaar van scholen uit Geel, Laakdal en Meerhout namen dinsdag deel aan de Verkeersdag aan sporthal Axion. Via workshops kregen de kinderen tips waarmee ze zich veilig door het verkeer kunnen bewegen. Ondermeer de dode hoek bij vrachtwagens kwam aan bod. Na elke workshop kregen de leerlingen nog een quizje over de verkeersregels. Een andere les wijst jonge fietsers erop dat ze in het verkeer zowel zelf moeten zien als gezien worden. Dat gebeurt onder meer door de juiste fietsverlichting en het dragen van een fluohesje. Spoorwegbeheerder Infrabel was aanwezig op de verkeersdag om te wijzen op de gevaren tijdens het oversteken van een overweg en spoorlopen.

Unizo Geel ontving het label "Onderneming met een Hart" van het Rode Kruis. Jef Vandeweyer van het Rode Kruis overhandigde deze Award aan voorzitter Frank Sysmans omdat de ondernemersvereniging met hun actie het aantal bloedgevers deed toenemen van 125 naar 195. Unizo verlootte ook een fiets onder alle bloedgevers. Herman Verbruggen ging voor het eerst bloedgeven en sleepte de hoofdprijs in de wacht. Secretaris Paul Heyns overhandigde de fiets aan de winnaar. Het Rode Kruis kan nog steeds extra donoren gebruiken. Zij kunnen hiervoor altijd terecht in het donorcentrum achter de Sint-Amandskerk. 

Vanaf dinsdag 19 september tot zondag 24 september wordt het kruispunt Gerheiden-Geelseweg in Olen afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien. Het verkeer op de Geelseweg komende van Geel richting Herentals wordt niet gehinderd (maar men kan tijdens de werken dus niet meer afslaan richting Gerheiden, noch vanaf Gerheiden richting Geelseweg rijden).

Vanaf woensdag 20 september wordt het kruispunt Neerbuul-Geelseweg afgesloten. Het verkeer komende uit Neerbuul wordt via de Puntstraat (zijde Geel) omgeleid richting de Geelseweg. Het kruispunt blijft +/- 4 weken afgesloten. Het verkeer op de Geelseweg komende van Geel richting Herentals wordt niet gehinderd.