Natalia start een eigen platenlabel op en brengt meteen een single uit. Het label noemt 'Natalia music'. De souldiva uit Winkelomheide wordt artiest én platenbaas. Haar manager Peter Muls zei lang nagedacht te hebben met haar over een nieuwe structuur. Op die manier kunnen straks jonge talenten hun muziek via haar uitbrengen en dat is goed nieuws voor 'team Natalia' in The voice kids. Haar laatste wapenfeit voor dit jaar is de single 'You are so beautiful' een cover van de klassieker van Joe Cocker. Het is er eentje met een boodschap : een oude aan het leven, een ode aan de samenleving en een ode aan elk individu. Momenteel werkt Natalia aan haar 9ste studio album en bereidt ze zich voor op een zomer en theatertour voor volgend jaar.

 

maandag, 30 november 2015 21:38

Project ‘Gastvrije Stede’ zoekt buddy’s

Met het project ‘Gastvrije Stede’ wil het Sociaal Huis vrijwilligers inzetten die vluchtelingen of andere nieuwkomers een warm onthaal bieden. Vrijwilligers worden gekoppeld aan een gezin of alleenstaande vluchteling. Deze vrijwillige buddy’s maken vluchtelingen wegwijs in onze stad. Zij kunnen o.a. helpen bij vragen over onderwijs, kinderen en andere procedures of bij het oefenen van Nederlands. Maar vooral ‘er zijn’ en een luisterend oor bieden aan nieuwkomers is het belangrijkste. De dienst Gelijke Kansen begeleidt de vrijwilligers. Er is geen voorkennis of talenkennis nodig. Als vrijwilliger kies je zelf op welke manier je kan of wil helpen. Heb je interesse om vluchtelingen een warm onthaal te geven? Neem contact op met  Tinne Syen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 014 56 72 33.

 

Een schooldirecteur uit Geel werd veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf, twee jaar en drie maanden effectief rijverbod en 18.300 euro effectieve boete. Hij reed op 30 januari vorig jaar een koppel aan die op een fiets zat op Zammelseweg in Oosterlo. De vrouw lag negen maanden in coma en overleed aan haar verwondingen. De schooldirecteur pleegde vluchtmisdrijf. Hij verklaarde dat hij dacht een paaltje te hebben aangetikt, maar hij had de fiets van de vrouw en haar vriend aangereden. De schooldirecteur reed verder zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Hij meldde zich pas vijf dagen later bij de politie. Hij verklaarde dat zijn garagist hem wees op een kapotte buitenspiegel. De rechter oordeelde dat de man schuldig is aan onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. Hij krijgt een jaar en drie maanden celstraf, waarvan zes maanden effectief, een rijverbod van drie jaar en drie maanden, waarvan twee jaar en drie maanden effectief, en een boete van 25.800 euro, waarvan 18.300 euro effectief.

Hoe het verloop van een tafeltennisseizoen zo sterk verschillend kan zijn. Een paar weken terug moest Geelse TTC alle kracht bijzetten om in de bovenste helft van de rangschikking te blijven. Verleden zaterdag werd echter gestreden tegen Mechelen om mee aan de kop van de landelijke reeks te prijken. Het werd net niet, maar de derde plaats is nog steeds in het bezit van de Gelenaren.


Mechelen B – Geelse TTC A : 11 – 5
 Mechelen bezet samen met Gent de eerste plaats in de landelijke reeks. Het zou dus geen “makkie” worden voor puntengewin voor Geelse TTC. Toch werd  sterk begonnen. Voor de rust wonnen Kristof Van Reusel en Koen Bertels hun twee partijen zodat de ruststand op 4-4 werd gebracht. Theo Van de Ven en junior Jens Nys kwamen niet tot een zege. Ook na de pauze niet, hoewel even de hoop op puntengewin terugkwam toen Kristof Van Reusel de achterstand tot 6-5 terugbracht. Koen Bertels slaagde echter niet in zijn opzet om Geelse TTC op gelijke hoogte te brengen. De hoop was dan gevestigd op spelers Theo Van de Ven en Jens Nys. Jens deed het schitterend, hoewel hij voor de eerste maal kon proeven van de landelijke reeks. Hij behaalde een vijfde en beslissende set, maar kon deze niet winnend besluiten. Mechelen was op weg naar de zege, maar moest nog echt knokken vermits zowel Koen Bertels als Kristof Van Reusel nog een bel konden afdwingen.

Nodo C – Geelse TTC B : 5 - 11
Hoewel Nodo hoger geplaatst staat in 1ste provinciaal als de tweede herenploeg van Geelse TTC, toch was tijdens de wedstrijd hiervan niets te merken. Behalve dan tijdens de twee aanvangspartijen. Zowel Nico D’Aes als Ivan Camps verloren en Nodo stond 2-0 voor. Maar dan was het de beurt aan  toptalent Alfredo Garcia en vechter Hans Nys. Zij klopten de twee kopspelers van Nodo en de stand stond in evenwicht. Ivan en Nico bleven niet achter en brachten Geelse op een twee punten voorsprong. Alfredo Garcia, die in de provinciale reeksen praktisch ongeklopt is dit seizoen, won voor de tweede maal en bracht Geelse TTC op 3-5 bij de rust. De start naar de eindzege voor Geelse TTC ? Blijkbaar wel vermits Hans Nys zijn derde partij schitterend afwerkte. Ook Alfredo Garcia was aardig op weg om opnieuw voor puntengewin te zorgen. Hij behaalde mooi een vijfde en beslissende set, maar kon deze niet afwerken. Tussenstand : 4-6 en alles was nog mogelijk. De eindspurt was toch niet te stoppen door de Nodo-tafeltennissers. Zowel Nico D’Aes met twee zeges na mekaar, Ivan Camps, Hans Nys en Alfredo Garcia gaven geen schijn van kans en de eindzege was binnen. Kapitein Ivan Camps kreeg de eer om de laatste partij te spelen. Hij was zeer tevreden over de mooie prestaties van zijn ploeg, zodat Nodo de verliescijfers kon terug brengen tot 5-11.

 

maandag, 30 november 2015 09:37

Dames VC Geel leider in 2e divisie A

De damesploeg van volleybalclub Camba Geel staan aan de leiding in 2e divisie A. Ze hebben vier punten voorsprong op de tweede in de rangschikking. Op het veld van Lizzards Lubbeek Leuven won de ploeg met 0-3. De eerste set was de beste van dit seizoen bij de Geelse dames en werd gewonnen met 18-25. De tweede set was meer gelijk opgaand, maar uiteindelijk in deze set nam Geel het over en eindigde het in 20-25. De derde set startte spannend tot op 4-5.  Merlijn Van Noten lukte een toen een opslagreeks van 8. Vanaf 4-13 was het dan geconcentreerd Side out spelen voor Geel tot dat de laatste set met 20-25 werd binnengehaald. Zaterdagavond spelen de dames van Geel thuis tegen Kasterlee. Ook de heren wonnen hun wedstrijd thuis tegen Bolderberg met 3-1

 

De stad Geel brainstormt morgenavond met de studenten van Thomas More en de KUL over een zeer belangrijke vraag. Hoe kan Geel nog aantrekkelijker worden voor studenten? De stad wil van de studenten weten hoe Geel zich nog beter naar de student kan richten, waar de verbeterpunten liggen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid en wat de wensen zijn rond studentenhuisvesting. Alle studenten van Thomas More en KUL zijn welkom, morgenavond om half zeven in Zaal De Waai. Vooraf inschrijven hoeft niet. 

 

maandag, 30 november 2015 09:34

Drugsplantage ontmanteld aan Steenrijt

Aan Steenrijt ontmantelde de politie een grote cannabisplantage in een voormalige landbouwloods. Maar liefst 2500 plantjes stonden er.  De inval gebeurde naar aanleiding van een lopend drugsonderzoek dat het parket in Oost-Vlaanderen voert. De huidige huurder van de loods had een huurcontract sinds de zomer. 

 

maandag, 30 november 2015 09:33

250 mensen voor wake tegen haat op de Markt

Zo'n 250 mensen zakte zaterdagmiddag af naar de Markt voor een wake tegen haat. De burgerbeweging Hart boven hard steunde deze solidariteitsaktie van de dienst gelijke kansen van de stad. Met deze wake toont men de solidariteit met de slachtoffers van terreur en oorlog. Naast een minuut stilte en een speech van Jos Geysels van de 11.11.11 actie werd er gezongen.

 

zaterdag, 28 november 2015 08:35

Eerste kindergemeenteraad van dit schooljaar

26 kinderen uit 13 basisscholen waren aanwezig op de eerste kindergemeenteraad van dit schooljaar in de raadzaal van De Ooievaarsnest. De leerlingen kregen de kans om hun mening te geven over het nieuwe speelbos ’t Engels Kamp, speelplein De Bogaard en over de inhoud van het mobiel speelplein. Samen werd er nagedacht over de invulling van de binnen- en buitenspeeldag. Er was ook ruimte om andere vragen, voorstellen en problemen te bespreken.  Met deze gegevens gaan medewerkers van de stad aan de slag om Geel om te vormen tot de meest kindvriendelijke stad van de Kempen. De kinderen zaten samen met schepenen Nadine Laeremans, Griet Verhesen, Marleen Verboven, de jeugddienst en de speelruimteambtenaar. Elk schooljaar zijn er 2 kindergemeenteraden, één in het voorjaar en één in het najaar. De volgende staat gepland in maart. 

 

De beslissing over de komst van asielzoekers naar De Residentie in Lichtaart is opnieuw uitgesteld. Ten vroegste volgende week vrijdag wordt er beslist. Ook de beslissing over de komst van asielzoekers naar het Zilvermeer in Mol is uitgesteld. Het Antwerpse provinciebestuur verklaarde zich akkoord met de inrichting van een asielcentrum op de camping van het Zilvermeer. Maar door een drukke agenda nam de ministerraad geen beslissing. Het provinciebestuur gaat wel al in gesprek met de kampeerders en zorgt het voor extra informatie om de ongerustheid weg te nemen. De voorbije weken kwamen heel wat reacties en vragen van kampeerders.

 

Pagina 1 van 1022