woensdag, 22 oktober 2014 15:44

Zwaargewonde bij ongeval op Retiebaan Mol

Op de Retiebaan in Mol op de grens met Geel en Dessel raakte een vrouw zwaargewond bij een verkeersongeval. Rond 17u raakte ze met haar wagen van de weg. De auto raakte twee paaltjes, een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand in de gracht. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waarom de vrouw van haar rijbaan afweek. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het verkeer over de Retiebaan moest een tijdlang over één rijstrook. 

 

In de nacht van woensdag op donderdag voert het agentschap wegen en verkeer met een mobiele werf onderhoudswerken uit op de E313. De brugvoegen op enkele bruggen van de snelweg in beide richtingen worden schoongemaakt tussen Ham en Massenhoven. De mobiele werf start woensdag omstreeks 20u in de buurt van Ham. De nachtelijke werken op de snelweg gaan klaar zijn voor het begin van de ochtendspits donderdag. De snelweg blijft altijd open in beide richtingen, maar ter hoogte van de mobiele werf wordt één van de twee rijstroken even afgesloten. Hierdoor kan er kortstondige hinder zijn. 

 

Gil Geerings verzamelt op zijn website verhalen over soldaten uit de tweede wereldoorlog die langs het kanaal tussen Sas 7 en De Maat in Mol zijn gesneuveld. Gil heeft al twee van de twaalf soldaten kunnen traceren. Aan sas 7 staat een monument voor drie van hen. Aan het  Kempisch kanaal tussen Ten Aard en De Maat in Mol zijn honderden soldaten gesneuveld in gevechten tijdens de tweede wereldoorlog. De twaalf soldaten die aan Sas 7, Sas 9 en in Donk zijn gesneuveld krijgen stilaan een gezicht door het opzoekingswerk. Na meer dan 3 jaar zoeken en mailen, kon Jil het verhaal van één van hen samenstellen. Ook een tweede soldaat kreeg een gezicht. Je leest de twee verhalen hier

 

Het treinstation en het Statieplein in Mol werd rond 18u20 dinsdag volledig vrijgegeven na de controle van de verdachte sportzak door DOVO. De sportzak bevatte uitsluitend persoonlijk materiaal. Ook het treinverkeer kwam nadien terug op gang. De politie start een grondig onderzoek op basis van de camerabeelden en getuigenissen.

De politie en het gemeentebestuur van Mol benadrukken dat er géén sprake was van een bommelding. Loketbediendes van de NMBS zagen omstreeks vier uur in de namiddag een verdacht persoon die zich vreemd gedroeg. Daarbij plaatste hij in de stationlockers een zwarte sportzak. Vervolgens stapte de man op een bus van De Lijn. De loketbediendes van de NMBS verwittigden meteen de politie. Deze kwam snel ter plaatse en besloot uit voorzorg om de omgeving van het station te ontruimen in afwachting van DOVO. De bushaltes werden tijdelijk verplaatst naar omliggende straten. Het treinverkeer van en naar het station van Mol werd stilgelegd. De maatregelen leidden tot verkeershinder in het Centrum van Mol.

DOVO was al om 17 uur ter plaatse. Volgens de vaste procedures onderzochten zij met een robot de sportzak en maakten ze deze uit voorzorg onschadelijk. Meteen was duidelijk dat de sportzak uitsluitend persoonlijke bezittingen bevatte. Het station en het voorliggend plein werden door DOVO en de politie meteen vrijgegeven.

 

dinsdag, 21 oktober 2014 11:07

Straten Punt afgesloten door werken Eandis

Eandis legt momenteel in verschillende straten in Punt een gasleiding aan. Verschillende straten zijn tijdens de werken afgesloten. De Haperstraat en de straat Haag vanaf Meren tot de Merenseweg is nu al tot 7 november afgesloten voor alle verkeer. Vanaf morgen tot en met 18 november is de straat Poiel tussen de Westelijke Ring en Voshonink afgesloten. Vanaf 17 november tot en met 12 december zijn de straten Velveken en Voshonink tussen Poiel en de Merenseweg afgesloten en van 8 december tot en met 19 december is de Merenseweg tussen Velveken en Haag afgesloten voor alle verkeer. De data van de werken zijn onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden.

 

De stad wil komaf maken met verwaarloosde graven op haar kerkhoven. Van sommige zerken schiet alleen nog puin over. Vooral op het kerkhof van St-Dimpna is er sprake van verwaarlozing. Op dit kerkhof krijgen zerken en graven nog deze week een zogenaamde rode of gele akte.  De procedure met de rode en gele kaart is een nieuwigheid die het stadsbestuur het komende jaar op het kerkhof van Sint-Dimpna uittest. In het geval van een rode kaart krijgen de nabestaanden een jaar de tijd om de zerk of het monument te restaureren. Als dat tegen 1 november volgend jaar nog niet gebeurd is, dan beëindigt de stad de concessie en verwijdert ze het graf. Een gele kaart geldt meer als een algemene waarschuwing aan nabestaanden. Daar dreigt geen verwijdering. De vrijgekomen plaats kan gebruikt worden voor nieuwe begravingen.

 

dinsdag, 21 oktober 2014 08:12

Bomenkap Bell Telephonelaan uitgesteld

De bomenkap op de Bell Telephonelaan door Fluxys is uitgesteld. Normaal zouden de werken starten volgende week woensdag, maar door de warme nazomer zijn de bladeren van de bomen nog niet genoeg gevallen. Omdat Fluxys overeenkwam om zuiver hakselhout te leveren, is de uitvoering van de bomenkap uitgesteld tot 12 december. De bomenkap vindt plaats om de ondergrondse leidingen te beschermen tegen schade door de wortels.

 

In de nacht van zaterdag op zondag legde 3% van de chauffeurs een positieve test af bij een WODCA-actie. In totaal werden 309 voertuigen gecontroleerd. 300 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Zeven bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ze kregen  minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Twee bestuurders kregen een boete omdat ze hun gordel niet droegen. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen. De politieagenten schreven ook nog een boete uit voor een chauffeur die geen geldig keuringsattest kon voorleggen. In totaal werden drie voertuigen ingehouden. De controles vonden allemaal plaats op de Molseweg, Pas, Anemoonstraat en in de Pastoor Van Neylenstraat in Geel, Nieuwe Baan in Laakdal en Molsebaan in Meerhout.

 

Zo'n 280 mensen kwamen dit weekeinde langs tijdens het kennismakingsweekend van de Dimpnadagen op het stadhuis. De deelnemers leerden elkaar kennen, terwijl er workshops gegeven werden met het oog op het massaspektakel 'Gheelamania'. Iedereen kreeg de kan om met een korte act de regisseursploeg te overtuigen. De organisatoren zitten al boven de 400 mensen, maar wie nog zin heeft, mag zich nog altijd aanmelden. Zeker mannen zijn nog welkom. In totaal heeft men 500 mensen nodig. Heb je interesse, dan meldt je jouw aan via de website www.fanvandimpna.be

 

 

Gerelateerde video

maandag, 20 oktober 2014 08:16

Verdwenen vrouw levend teruggevonden

De vrouw die vrijdag verdween uit haar woonplaats in Veerle werd zaterdagochtend terug gevonden in een bosrijke omgeving.  Ze was onderkoeld, maar niet in levensgevaar. Vrijdagnacht werd onmiddellijk een zoekactie opgezet door de politiediensten. Hierbij werd een speurhond en ook de helikopter van de federale politie ingezet. Bij het ochtendgloren werd deze zoekactie verder gezet onder leiding van de lokale politie en met de hulp van een zestigtal buurtbewoners en familieleden. Opnieuw werd de speurhond en helikopter ingezet. Na enkele uren werd de vrouw levend terug gevonden in een bosrijke omgeving. Zij had onderkoelingsverschijnselen, maar was niet in levensgevaar.

 

Pagina 1 van 923