Woensdag 3 september starten de inrichtingswerken aan het Torfven, een voormalig ven in Bel. De werken kaderen in de tweede fase van het inrichtingsplan Bel, een onderdeel van het landinrichtingsproject Grote Nete. Met de herinrichting willen de Vlaamse Landmaatschappij en de vzw Kempens Landschap de ecologische en landschappelijke kwaliteit in de streek te verbeteren en het gebied beter afstemmen op het gebruik door landbouwers en recreanten.

Het landschap in het projectgebied is nog vrij intact. Het is een gevarieerd gebied met zeldzame natuurlijke fauna en flora, houtwallen, weilanden, vennen en stuifduinen. Bij de inrichting van het Torfven trachten de Vlaamse Landmaatschappij en de vzw Kempens Landschap de historische, landschappelijke en ecologische waarden opnieuw in evenwicht te brengen. Rondom het Torfven voerde Natuurpunt al ontbossingen uit om meer duingraslanden te creëren. De ingrepen aan het Torfven sluiten hier naadloos op aan waardoor een aaneengesloten natuurlandschap ontstaat. 

 

dinsdag, 02 september 2014 21:09

Uitbreiding zone 30 in het centrum

De gemeenteraad stemde maandagavond voor de uitbreiding van de zone 30 in het centrum. De maatregel kadert in de recente wijziging van het circulatieplan in het centrum.Met de uitbreiding wil het stadsbestuur ook in de oostzijde van de Stationsstraat zone 30 invoeren. De bestaande zone 30 bevond zich, behalve in de schoolomgevingen, vooral in het westelijk gedeelte van de stad.

In de nieuwe zone 30 worden ook een gedeelte van Kwakkelberg en Stationsstraat opgenomen, evenals Fabriekstraat, Heidebloemstraat, Rozendaal, Pallo, Schoolsteeg, Dr. Verwaeststraat, Kannunikenblok, Antwerpsedries (tussen Rozendaal en Kannunikenblok), Gansakker (tussen Rozendaal en Amandus Devosstraat), Amandus Devosstraat, Molenstraat, De Billemontstraat (tussen Nieuwstraat en P. Van Neylenstraat en Kollegestraat opgenomen. Ter hoogte van het ziekenhuis wordt in J.B. Stessensstraat, Dornik en Verbueckenstraat zone 30 ingevoerd. In het westelijk gedeelte wordt de zone 30 in Lebonstraat uitgebreid tot het kruispunt met de Kabienstraat. Ook in die straat wordt zone 30 ingevoerd.

 

dinsdag, 02 september 2014 20:09

ASV Geel : Ony geopereerd aan de buik

Bij tweedeklasser ASV Geel kan doelman De Jonge weer voluit trainen na een enkelblessure. Augustynen start deze week een lichte looptraining op. Hij heeft ook een blessure aan de enkel en moet nog enkele weken gaan. Spits Ony werd vrijdag geopereerd aan de buikspieren en begint met de revalidatie.

 

dinsdag, 02 september 2014 20:08

Woninginbraak Laakdal

In Laakdal drongen dieven een huis binnen in de Borgtstraat. Ze boorden een gaatje in een raam en doorzochten het huis. De inbraak werd zondag rond 18u ontdekt. Omdat de bewoners met vakantie zijn, is het onduidelijk wat er is gestolen.

 

dinsdag, 02 september 2014 20:07

Een paar honderd euro weg bij inbraak

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een horecazaak in de Dokter Van de Perrestraat. Het alarm ging af rond 3u15. Toen de agenten ter plaatse waren, stelden zij vast dat een raam aan de zijkant van het pand was ingeslagen. De inbrekers namen een paar honderd euro uit de kassa. 

 

dinsdag, 02 september 2014 09:05

Pieter Verhesen legt eed af als nieuwe schepen

N-VA gemeenteraadslid Pieter Verhesen legde tijdens de eerste gemeenteraadszitting na de zomervakantie de eed af als nieuwe schepen. Hij is nu bevoegd voor mobiliteit, lokale economie en financiën. Verhesen neemt de plaats in van Christoph Molderez. Hij nam als schepen in juni ontslag. Verder werd er heel wat gediscussieerd over de uitbreiding van de zone 30 in het centrum van onze stad. Het stadsbestuur wil daarmee de veiligheid van de zwakke weggebruikers in het centrum verhogen. De uitbreiding gaat ondermeer over het stuk van de Stationsstraat tot aan het station. 

Een snelheidsbeperking tot 30 km/u wordt toegepast in de zone gelegen binnen de volgende kruispunten en de gedeelten van wegen:

- kruispunt Elsum – Kabienstraat;

- kruispunt Anemoonstraat - Werft;

- kruispunt Anemoonstraat – Possonsdries;

- kruispunt Waaiburg – Veldstraat;

- kruispunt Pas – Veldstraat;

- kruispunt Parking Pas – Fehrenbachstraat;

- kruispunt Diestseweg – Schuttershof;

- kruispunt Schuttershof – Gasthuisstraat;

- kruispunt Kollegestraat – Gasthuisstraat

- kruispunt Pastoor van Neylenstraat – De-Billemontstraat

- kruispunt Amandus-De-Vosstraat – Logen

- kruispunt Gansakker - Amandus-De-Vosstraat

- kruispunt Gansakker - Pastoor Dergentstraat

- kruispunt Kannuikenblok – Antwerpsedries

- kruispunt Stationsstraat – spoorlijn

- Technische Schoolstraat 54A

- Kwakkelberg 77

- Azaleastraat, 50 meter vanaf de Technische Schoolstraat

- kruispunt Gasthuisstraat – J.B.-Stessensstraat

- kruispunt Eikenvelden – J.B.-Stessensstraat

Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de borden F4a en F4b.

 

Heel wat oppositieleden hadden vragen over de precieze invulling, want voor hen was dat erg onduidelijk. Ook is niet bekend wanneer de uitbreiding precies gaat ingaan. Het is de bedoeling om de zone 30 in het centrum nog verder uit te breiden.

 

maandag, 01 september 2014 09:15

Groen voert actie voor fietsstraat

Groen Geel voerde maandagochtend actie voor een fietsstraat op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. De partij stelt voor om de Technische Schoolstraat op korte termijn in te richten als eerste fietsstraat in onze stad. In een fietsstraat zijn fietsers de baas en zijn auto's er te gast. Ze mogen er rijden, maar niet sneller dan 30 km/uur. Ook mogen ze geen fietsers inhalen. Voor de partij Groen zijn fietsstraten deel van een goed mobiliteitsbeleid. Niet tegen de auto's, maar voor de zachte weggebruikers. 

 

maandag, 01 september 2014 08:14

Geel FM is een jarige tiener

Op maandag 1 september viert Geel FM feest. Dag op dag 10 jaar geleden startte Geel FM. Een aantal geëngageerde mensen besloten toen om de Geelse radio nieuw leven in te blazen, zoals ze nu is. Lokale verbondenheid en berichtgeving doorspekt met goede muziek zijn nog altijd de hoofdingrediënten van Geel FM.  De Geelse radiowereld bestaat natuurlijk al langer. Eind jaren 70, begin jaren 80 doken de eerste piratenzenders op in onze stad en Geel FM ontstond uit LRG, die op zijn beurt ontsproot uit de as van Radio Mi-Amigo. Zij hadden destijds hun studio in de Heilige Geeststraat. Een hevige brand in 1991 zorgde ervoor dat ze op zoek moesten gaan naar een nieuwe locatie. Nadat de medewerkers enkele weken hun ding deden  vanuit een caravan, namen ze hun intrek in de studio aan de Zandhoefstraat, waar we nu nog altijd zitten. De medewerkers van Geel FM zijn trots dat de radio de enige overblijvende onafhankelijke radio is van Geel.

Geel FM maakt er een waar feestjaar van. Noteer alvast zondag 5 oktober in je agenda. De Markt van Geel wordt dan in de namiddag ingenomen door de jarige radiozender met gratis optredens van onder andere Five Days, een trio dat dit jaar derde werd op de Humo's Rock Rally en ILS'S ANGELS, een achtkoppige band rond de Geelse zangeres Ils Boonen.

 

 

zondag, 31 augustus 2014 14:08

ASV Geel speelt gelijk tegen Woluwe-Zaventem

ASV Geel raakte niet voorbij Woluwe-Zaventem. Het werd 1-1. Nieuwkomer Bossekota en Steurs stonden meteen aan de aftrap. In de 36ste minuut van de eerste helft kreeg Woluwe-Zaventem een strafschop, die werd omgezet door Charlier. Het was pas in de 75ste minuut dat ASV Geel kon gelijk maken dankzij invaller Berben, na de vele pogingen tegen een goed georganiseerd Woluwe-Zaventem. Nu woensdag speelt ASV Geel thuis tegen Lommel United. De wedstrijd start om half negen 's avonds in het Leunenstadion.

Gerelateerde video

zondag, 31 augustus 2014 14:05

Behaag onze Kempen

Vanaf maandag 1 september tot en met 31 oktober loopt in onze stad de actie 'Behaag onze Kempen'. Hiermee promoten de organisatoren de inheemse en streekeigen soorten. Zij gedijen van naturen goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin. De planten zijn beter aangepast aan ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes en interacties met andere organismen. Je kan je vooraf goed informeren over de soorten die geschikt zijn voor jouw tuin op de website van het IOK en de infobrochure verkrijgbaar bij de milieudienst. De actie Behaag onze Kempen is een initiatief van IOK, Natuurpunt, Velt, Jeugdbond voor Natuur en Milieu en 26 Kempense gemeentebesturen, waaronder ook onze stad.

 

Pagina 1 van 909