Twee bestuurders werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Maandagavond even over 22u. kwamen twee auto's frontaal in botsing met elkaar op de afrit Herentals-Oost van de E313. Eén van de wagens werd deels op de vangrail gekatapulteerd. De brandweer kwam ter plaatse om de inzittenden te bevrijden.

Een vrouw van 39 werd opgepakt door de politie in Turnhout. Zij wordt verdacht van diefstal van koperen regenpijpen van kerken. In december van vorig jaar verdwenen koperen regenpijpen van de kerken in Zammel, Stelen, Punt en St-Dimpna. In Winkelomheide werden de koperen dakgoten meegenomen. In enkele Limburgse kerken gebeurde hetzelfde. Daar kwam een auto met Nederlandse nummerplaat in beeld. De wagen werd opgemerkt in Turnhout. De Nederlandse bestuurster werd opgepakt en aangehouden.

maandag, 22 januari 2018 20:13

Kristiaan Haagen tekent bij Dessel Sport

Centrale verdediger Kristiaan Haagen vertrekt van ASV Geel naar reeksgenoot Dessel Sport. Hij tekende daar een contract van 1,5 jaar. De kapitein Jo Christiaens zoekt zijn heil bij Oosterzonen. Zaidi en Karadaye zijn ook al vertrokken. De spelers bij ASV Geel zijn al meer dan 3 maanden niet betaald. Daardoor mogen de spelers van de amateurclub transfervrij vertrekken.

98% of 437 van de in totaal 448 bestuurders legden een negatieve alcoholtest af. Het voorbije weekend hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere WODCA-acties. Deze kaderden in de eindejaars Bob-campagne die nog loopt tot 29 januari. Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Twee bestuurders legden een positieve drugstest af. Een dokter nam van hen ook een bloedproef af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Verder werden er nog een aantal bekeuringen gegeven voor verkeersinbreuken. Hoofdzakelijk voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

De twee dames op de foto worden verdacht van diefstal van een geldbeugel uit een handtas die in een winkelkar lag. De feiten dateren van dinsdag 16 januari om 13u52 in het warenhuis Okay aan de Bevrijdingslaan in Meerhout. Herken je deze twee personen of één van hen. Heb je nuttige tips? Laat het weten aan de lokale politie op 014/56.47.00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

87% van de in totaal 490 gecontroleerde bestuurders hield zich aan de snelheidsbeperking van 50 km/u aan Velveken. De lokale politie zet deze controles verder. Sinds maandag 22 januari is in Velveken terug in beide richtingen verkeer toegelaten vanaf Voshonink tot Herentalseweg onder voorwaarden. Zo is de maximumsnelheid beperkt tot 50 km/u en is er een tonnagebeperking tot 5 ton.

Vanaf maandag 22 januari kunnen de klanten van ziekenfonds CM terug terecht op het kantoor van Olen-centrum. Tijdens de storm van donderdag werd een deel van de zijgevel van het kantoor weggeblazen. Zaterdagmiddag was de tip-gevel al opnieuw dichtgemetseld. Ook werd de brandweer het afgelopen weekend meermaals opgeroepen om her en der daken te herstellen en gevaarlijke takken te verwijderen.

maandag, 22 januari 2018 19:14

Bizar ongeval op Turnhoutseweg in Ten Aard

In Ten Aard gebeurde een bizar ongeval op de Turnhoutseweg. Een personenwagen toetste rond 6 uur zondagochtend zijn voorligger aan. Waarschijnlijk bij het inhalen. Door de klap verloor de bestuurder van het aanrijdende voertuig de controle over zijn stuur, ramde een verlichtingspaal en kwam op zijn dak in een weide terecht. De bestuurder sloeg op de vlucht. In de andere wagen raakte niemand gewond.

87,5% van de in totaal 172.313 gecontroleerde chauffeurs in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hielden zich aan de snelheid bij controles met de bemande camera het afgelopen jaar. Tegenover 2016 werden 16% meer voertuigen gecontroleerd.

maandag, 22 januari 2018 01:20

Doodde wolvin schapen in Meerhout?

Het meldpunt Wolven ontving zaterdagochtend een oproep van een boer uit Meerhout. Drie van zijn schapen waren de nacht ervoor aangevallen. Twee overleefden de aanval niet. De derde kon enkel gered worden door een operatie ter plaatse. Dat meldt Landschap vzw, de natuurvereniging achter Meldpunt Wolven in een persbericht. Voorlopig wijst alles op een wolvenaanval. Ook werden wolvensporen gevonden op de oever van een pas geruimde beek in de buurt. De wolvin wordt Naya genoemd en is bijna drie weken op Vlaamse bodem. Ze leek eerst een voorlopig leefgebied gevonden te hebben op het militair domein van Leopoldsburg, maar de afstand tussen Meerhout en het domein is amper 20 km. De stappen van Naya kunnen getraceerd worden door een gps-band van onderzoekers uit Duitsland. Die data komt echter met een vertraging binnen.