donderdag, 24 juli 2014 11:43

WZC Onze-Lieve-Vrouw eind september al open

De contracten voor de eerste vijf serviceflats van het nieuwe woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw op de hoek van de Kollegestraat en Pastoor Van Neylenstraat zijn ondertekend. Het streefdoel om het nieuwe centrum begin oktober te openen, wordt waarschijnlijk vervroegd. De werkzaamheden verlopen vlot en waarschijnlijk worden de eerste bewoners al verwacht in de laatste weken van september. Dat zegt directeur Ludo Gielis in Gazet Van Antwerpen. Tijdens het opendeurmoment op de Dag van de Zorg in maart werd men echt overrompeld. Maar liefst 1.200 bezoekers kwamen naar de werf kijken. Het nieuwe woonzorgcentrum ging op zoek naar een vijftigtal nieuwe medewerkers. Ondertussen is 60% van het personeel aangeworven, maar men zoekt nog altijd naar zorgkundigen. In oktober plant het woonzorgcentrum een extra opendeurdag om het publiek het afgewerkte centrum te laten zien. Vzw Zusterhof startte vorig jaar met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw. Het complex met een prijskaart van 15,75 miljoen euro biedt onderdak aan 51 rusthuiskamers, vijf kamers voor kortverblijf en 46 serviceflats.

De Bosgroep Zuiderkempen ontwikkelde een uitgebreid bos- en landschapsbeheerplan voor Bel. Binnen een afgebakend beschermd landschap kunnen maatregelen ondersteund worden in functie van erfgoedwaarden. In een ruimere perimeter werd een uitgebreid bosbeheerplan opgesteld voor 96ha, in opdracht van 92 eigenaars. Binnen deze bossen zal een multifunctioneel bosbeheer uitgevoerd worden met aandacht voor natuurwaarde, houtproductie, recreatie en erfgoedkundige aspecten. Het ontwerpbeheerplan ligt van 23 juli t.e.m. 23 augustus 2014 op weekdagen ter inzage bij: Bosgroep Zuiderkempen vzw aan de Britselaan 20 in Westerlo en in het stadhuis van Geel. Bezwaren of opmerkingen kunnen tijdens deze periode schriftelijk ingediend worden bij Agentschap Natuur en Bos in Antwerpen. De adresgegevens staan hier.

 

donderdag, 24 juli 2014 11:40

Jong Mols koppel verdacht van drugshandel

Een jong koppel uit Mol moet zich verantwoorden voor de rechter voor inbreuken op de drugswetgeving. Op 12 juni viel de politie binnen in hun woning na verschillende geruchten van overlast. De speurders vonden cannabis en 94 gram speed in de woning. Tijdens het verhoor gaf de jonge vrouw toe dat haar vriend tot driemaal toe 100 gram speed kocht om verder te verkopen. Zelf zou ze niets met de feiten te maken hebben. Het openbaar ministerie vordert 18 maanden cel en een boete van 6.000 euro voor de jonge vrouw en 24 maanden en een boete van 6.000 euro voor de jongeman. Het vonnis volgt op 30 juli. 

De wildwaterbaan van het stedelijk zwembad is hersteld en sinds afgelopen weekeinde is het terug open voor de bezoekers. Vorige week zorgde een defecte pomp ervoor dat de baan afgesloten werd voor het publiek. Dat de wildwaterbaan hersteld is, is goed nieuws voor de zonnekloppers die dit weekend verkoeling willen komen zoeken in het Geelse zwembad.

 

Als inwoner van Geel kan je vanaf 25 juli vrijblijvend intekenen op de groepsaankoop van groene stroom en aardgas van de provincie Antwerpen. Je kan je inschrijven tot en met 30 september. Op 8 oktober vindt de veiling plaats van de energieleveranciers en je bevestiging voor deelname aan de groepsaankoop moet voor 24 november gebeuren. Meer informatie klik hier

 

woensdag, 23 juli 2014 12:39

Mol kampt met wespenplaag

In Mol blijven veel wespennesten opduiken en kan je spreken van een wespenplaag. De laatste tijd komen er tot 20 oproepen per dan binnen, wat veel meer is dan andere jaren. De brandweer spreekt bijna van een katastrofe.

 

dinsdag, 22 juli 2014 10:35

Aspirant Luca Van Hout Vlaams kampioen

Gelenaar Luca Van Hout werd in Arendonk Vlaams kampioen in de wegrit bij de aspiranten 12 jaar. Hij won de sprint voor Flore Wienen en Arne Baers. In het Vlaams kampioenschap tijdrijden werd Luca tweede achter Robin Orins met een achterstand van 77 honderdsten.

dinsdag, 22 juli 2014 10:30

Dodelijk ongeval E313 brug van Pulle

Er is een dode gevallen een ongeval op de E313 richting Antwerpen. Omstreeks 3u40 dinsdag reed een vrachtwagen tegen een pijler van de metalen boogbrug over het Netekanaal ter hoogte van Pulle. De bestuurder werd zwaargewond uit het wrak gehaald, zijn passagier kwam daarbij om. Geen andere voertuigen waren bij het ongeval betrokken. Een tijdlang is de E313 in de richting van Antwerpen volledig afgesloten en is een omleiding voorzien van Herentals-West tot de oprit van Massenhoven. Volgens de brandweer van Zandhoven gaat het enige tijd duren voor het wrak is weggetakeld. Ook liep er mazout en olie in het Netekanaal.

 

De weergoden gooiden roet in het eten bij de Olense ballonclub Icarus. De luchtlagen werden boven de Weeën en Lokert in Olen 's avonds door elkaar gegooid met als gevolg dat de organisatie drie avonden na elkaar duizenden toeschouwers moest teleurstellen met de mededeling dat het te gevaarlijk was om de ballonnen te laten opstijgen. Enkele teams lieten hun ballon of special shape toch zien, maar lieten ze niet in de lucht. Ballonclub Icarus hield er een dubbel gevoel aan over. Ondanks de tegenslag lokte de meeting afgelopen weekeinde meer bezoekers dan vorig jaar.

 

dinsdag, 22 juli 2014 10:28

Wegdek wordt vernieuwd in Kasteelstraat

Na het bouwverlof start men met de vernieuwing van het wegdek in de Kasteelstraat tussen het kanaal in Retie en het kruispunt met Postel. Het wegdek daar is in slechte staat. De werken worden uitgevoerd vanaf maandag 4 augustus tot en met vrijdag 8 augustus. In die periode wordt het wegdek over de volledige afstand van 2,5 km vernieuwd. 

Tijdens de werken geldt er een snelheidsbeperking van 30 km/uur om de veiligheid van de wegenarbeiders te garanderen en om te vermijden dat passerende voertuigen beschadigd raken door opspringende steenslag. Alleen gemotoriseerd verkeer is mogelijk in de richting van Postel. Het familiestrand blijft op die manier altijd bereikbaar. Verkeer in de richting van Retie volgt een omleiding via Dessel. Fietsers moeten in beide richtingen een omleiding volgen langs het kanaal en via de Desselsedreef. Bij regenweer worden de werken uitgesteld. 

 

Pagina 1 van 899