http://www.AutoOnderdelen24.BE

Yvonne Binnemans is de Geelse winnares van de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'. Ze ontving van burgemeester Vera Celis en schepen van lokale economie Pieter Verhesen een fiets. De campagne liep van 30 april tot 6 juni en had als doel om meer mensen met de fiets of te voet naar de winkels te sturen in plaats van met de auto. 3004 loten werden online geregistreerd door 710 verschillende deelnemers. Daarnaast deponeerden de Gelenaren 1892 loten in de belgerinkelboxen bij de 59 deelnemende Geelse handelaars.

De lokale politie in Mol gaat volgende week dinsdag flitsen op Heidehuizen en op maandag 8 augustus op Ezaart. Eveneens gaat de politie volgende week dinsdag controleren op fout parkereen in het centrum en in de omgeving van de dinsdagmarkt in Mol. Op donderdag 25 augustus patrouiilleert een verkeersploeg in de hele zone Balen-Dessel-Mol.

 

Bijna 246.000 containers werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar over het Kempense kanalennet vervoert. De beheerder van de kanalen NV De Scheepvaart spreekt van een nieuw recordcijfer en een stijging van ruim 15% tegenover de eerste jaarhelft van vorig jaar. Over het Albertkanaal en de Kempense kanalen werden in totaal ruim 17,6 miljoen ton goederen vervoerd. Dat is bijna 8% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

 

De streekproducten- en ambachtenmarkt op de Geelse Markt trok woensdagavond zo'n 4000 liefhebbers. Op vraag van de standhouders en de omliggende horecazaken komt er een extra en vierde editie op de allerlaatste dag van de vakantie, nl. 31 augustus. Verwacht je op de markt aan enkele lokale bierbrouwers, bakkers, beenhouwers en landbouwers. Proef verfrissende biertjes, verrassend brood, heerlijke vleesbereidingen, melkproducten en biologische groenten en fruit. Ook enkele Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten. Een houtdraaier toont zijn ambacht. Hij toont bijvoorbeeld hoe je met hout een stylo maakt. Je maakt kennis met glaskunst, juwelen en breigaren. En je ziet een mandenvlechter aan het werk. Het geheel wordt naar goede gewoonte opnieuw muzikaal ondersteund. Vertrouwde maar ook nieuwe standhouders stellen van 18u tot 22u hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops. Enkele horecazaken springen opnieuw op de kar en bieden proevertjes met lokale producten aan.

 

donderdag, 28 juli 2016 14:10

Geel Zomert! : Barbara Dex & Buscemi

Dat Kempense diva Barbara Dex heel wat in haar mars heeft kon Vlaanderen reeds vele jaren ondervinden. Er zijn weinig Vlaamse podia waar ze nog niet te gast was. Maar het zangtalent en de muzikale goesting van Dex zijn onuitputtelijk, daarom ging ze een nieuwe uitdaging aan met niemand minder dan Buscemi. Het resultaat mag er zijn: “DEX, DRUGS & ROCK ‘N ROLL” is er recht op! Een breed nieuw repertoire in warme jazz, lounge en popklanken die uitstekend passen bij haar veelzijdige stem.  Op vrijdag 29 juli om 20u30 in de tuin van De Bogaard tijdens de gratis concertreeks Geel Zomert!

De lokale politie zet net zoals vorig jaar extra personeel in om de toestroom tijdens Reggae Geel vlot te laten verlopen. Ook dit jaar wordt sociale media waaronder Twitter en Facebook intensief ingezet om te communiceren met festivalgangers en omwonenden. Op het reggaefestival worden tot 60 000 bezoekers verwacht. De politie zet vanaf vrijdagmorgen extra ploegen in om het verkeer van de toekomende massa vlot te laten verlopen. Aan het station houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil zodat de bezoekers die met de trein komen ook gemakkelijk de festivalweide kunnen bereiken. Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt op de weide. Uit het verleden blijkt dat festivalgangers hier meestal aangifte doen van diefstal van portefeuille, GSM, … Verder zet de politie ook mensen in te voet (met hond), op de fiets, moto en te paard. Zo zijn zij makkelijk aan te spreken. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein en kan rekenen op bijstand van de politie als het nodig is.

 

donderdag, 28 juli 2016 14:05

Boekenmarkt op de Markt

Op zondag 31 juli staat alles op de Markt in het teken van het boek. De bib en privépersonen verkopen hun tweedehandsboeken. In verteltenten en -caravans kan je doorlopend naar leuke verhalen luisteren. Kleuters kunnen om 14u en 16u kennismaken met Liesbet Slegers, zij schreef de boeken van  Karel en Kaatje. Voor de kinderen tot 12 jaar komt Geert De Kockere om 15u naar de Markt. Om 17u in de namiddag is er een lezing van Sabine De Vos. De plaatsen voor de lezingen zijn beperkt.

 

donderdag, 28 juli 2016 14:01

Onbekend product maakt wegdek spekglad

De Postelweg in Balen en de Postelsesteenweg in Mol aan de andere kant van de Zuiderring waren donderdagochtend een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Door een onbekend product was het wegdek tussen het kruispunt 'Café Congo' in Balen en het kruispunt 'Roskam' in Rauw spekglad. De brandweer spoot het wegdek schoon met een detergent. Om welk product het ging is nog niet bekend en het is ook niet geweten hoe het goedje op de weg terechtkwam.

 

woensdag, 27 juli 2016 14:37

EK katapultschieten in Zaal Holvenia

Dit weekeinde verzamelen de beste katapultschieters van Europa in Zaal Holvenia aan de Kapelstraat in Holven. De Geelse katapultclub organiseert samen met de Vlaamse Katapultbond het Europees Kampioenschap. Op vrijdagavond start het om zes uur 's avonds met een openingswedstrijd. Zaterdag is er de individuele wedstrijd en op zondag de landenwedstrijd en koppelwedstrijd. De toegang is gratis en je kan er topschutters aan het werk zien uit gans Europa. 

 

Ook de tweede verdachte van de mishandeling van een babytweeling uit Geel zit thuis in voorarrest met een enkelband. Ondertussen rondde het gerecht het onderzoek af. Eén van de baby's overleed aan haar verwondingen, nadat ze begin mei werd weggehaald bij een babysittersduo in Turnhout. De eerste verdachte werd al eind juni onder elektronisch toezicht geplaatst. De raadkamer in Turnhout verlengde dinsdag het voorarrest onder elektronisch toezicht. De ouders van de tweeling vinden het wraakroepend dat het duo niet langer in de cel zitten. 

 

Pagina 1 van 1077