http://www.AutoOnderdelen24.BE

donderdag, 28 juli 2016 14:10

Geel Zomert! : Barbara Dex & Buscemi

Dat Kempense diva Barbara Dex heel wat in haar mars heeft kon Vlaanderen reeds vele jaren ondervinden. Er zijn weinig Vlaamse podia waar ze nog niet te gast was. Maar het zangtalent en de muzikale goesting van Dex zijn onuitputtelijk, daarom ging ze een nieuwe uitdaging aan met niemand minder dan Buscemi. Het resultaat mag er zijn: “DEX, DRUGS & ROCK ‘N ROLL” is er recht op! Een breed nieuw repertoire in warme jazz, lounge en popklanken die uitstekend passen bij haar veelzijdige stem.  Op vrijdag 29 juli om 20u30 in de tuin van De Bogaard tijdens de gratis concertreeks Geel Zomert!

De lokale politie zet net zoals vorig jaar extra personeel in om de toestroom tijdens Reggae Geel vlot te laten verlopen. Ook dit jaar wordt sociale media waaronder Twitter en Facebook intensief ingezet om te communiceren met festivalgangers en omwonenden. Op het reggaefestival worden tot 60 000 bezoekers verwacht. De politie zet vanaf vrijdagmorgen extra ploegen in om het verkeer van de toekomende massa vlot te laten verlopen. Aan het station houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil zodat de bezoekers die met de trein komen ook gemakkelijk de festivalweide kunnen bereiken. Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt op de weide. Uit het verleden blijkt dat festivalgangers hier meestal aangifte doen van diefstal van portefeuille, GSM, … Verder zet de politie ook mensen in te voet (met hond), op de fiets, moto en te paard. Zo zijn zij makkelijk aan te spreken. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein en kan rekenen op bijstand van de politie als het nodig is.

 

donderdag, 28 juli 2016 14:05

Boekenmarkt op de Markt

Op zondag 31 juli staat alles op de Markt in het teken van het boek. De bib en privépersonen verkopen hun tweedehandsboeken. In verteltenten en -caravans kan je doorlopend naar leuke verhalen luisteren. Kleuters kunnen om 14u en 16u kennismaken met Liesbet Slegers, zij schreef de boeken van  Karel en Kaatje. Voor de kinderen tot 12 jaar komt Geert De Kockere om 15u naar de Markt. Om 17u in de namiddag is er een lezing van Sabine De Vos. De plaatsen voor de lezingen zijn beperkt.

 

donderdag, 28 juli 2016 14:01

Onbekend product maakt wegdek spekglad

De Postelweg in Balen en de Postelsesteenweg in Mol aan de andere kant van de Zuiderring waren donderdagochtend een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Door een onbekend product was het wegdek tussen het kruispunt 'Café Congo' in Balen en het kruispunt 'Roskam' in Rauw spekglad. De brandweer spoot het wegdek schoon met een detergent. Om welk product het ging is nog niet bekend en het is ook niet geweten hoe het goedje op de weg terechtkwam.

 

woensdag, 27 juli 2016 14:37

EK katapultschieten in Zaal Holvenia

Dit weekeinde verzamelen de beste katapultschieters van Europa in Zaal Holvenia aan de Kapelstraat in Holven. De Geelse katapultclub organiseert samen met de Vlaamse Katapultbond het Europees Kampioenschap. Op vrijdagavond start het om zes uur 's avonds met een openingswedstrijd. Zaterdag is er de individuele wedstrijd en op zondag de landenwedstrijd en koppelwedstrijd. De toegang is gratis en je kan er topschutters aan het werk zien uit gans Europa. 

 

Ook de tweede verdachte van de mishandeling van een babytweeling uit Geel zit thuis in voorarrest met een enkelband. Ondertussen rondde het gerecht het onderzoek af. Eén van de baby's overleed aan haar verwondingen, nadat ze begin mei werd weggehaald bij een babysittersduo in Turnhout. De eerste verdachte werd al eind juni onder elektronisch toezicht geplaatst. De raadkamer in Turnhout verlengde dinsdag het voorarrest onder elektronisch toezicht. De ouders van de tweeling vinden het wraakroepend dat het duo niet langer in de cel zitten. 

 

Koen Dries volgt dirigent Jef Verheyden op bij de centrumharmonie Geel. Dat maakte de centrumharmonie zelf bekend via haar facebookpagina. Koen Dries is een prille dertiger en studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar behaalde hij zijn masterdiploma's instrument en muziekdirectie met grootste onderscheiding. Daarnaast verdiepte Koen zich in de muziekschriftuur. Aan hetzelfde Conservatorium studeerde hij verder Harmonie, Contrapunt, Analyse en behaalde hij een creditbewijs Fuga. Momenteel werkt hij aan een doctoraat in de kunsten. Het dagelijks bestuur en de 85 muzikanten van het orkest hebben er alle vertrouwen in dat Koen Dries de weg die al uitgestippeld was verder gaat zetten. De centrumharmonie spreekt ook nog een dankwoord uit voor dirigent Jef Verheyden. Hij stopt na een zestal jaren en de mensen van de centrumharmonie danken hem voor de harde arbeid, inzet, muzikale kwaliteiten enz... 

 

Een grijze papegaai met een rode staart is zondag omstreeks 18u ter hoogte van de Geelsebaan in Mol weggevlogen. Dat is in de omgeving van de Hessie en de grens tussen Geel en Mol. Zijn naam is Jaco. Heb je de papegaai gezien en/of weet jij waar hij is? Bel dan met de eigenaar op 0496/35.88.33

1024 van de in totaal 1177 chauffeurs hielden zich aan de snelheid. Afgelopen zondag hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout snelheidscontroles. De actie vond plaats in de drie gemeenten. In Geel werd gecontroleerd op de Retieseweg. Van de 432 gecontroleerde voertuigen reden er 10  te snel. In Meerhout stond de flitswagen op de Gestelsesteenweg. Daar werden 67 van de 359 geflitst aan een te hoge snelheid. In Laakdal werd op twee plaatsen controle gedaan. In de Meerhoutstraat werden op 110 voertuigen 5 overtredingen vastgesteld. Op Plein reden 71 van de 276 bestuurders te snel. Ook werden er drie onmiddellijke inningen uitgeschreven voor motards die geen beschermkledij droegen tijdens hun zondagse rit.

ASV Geel trok Lucas Damblon aan van STVV. De Geelse club leent hem voor 1 seizoen van de kanaries. Lucas is 19 en een beloftevolle aanvaller. Hij speelde voorheen bij 3de klasser Sprimont.

Pagina 1 van 1076