De special Olympics zorgen voor een gezellige sportieve sfeer in en rond sportcentrum Den uyt in Mol. Vanaf woensdag strijden de atleten om een titel in het gymnastiek en atletiek. Je kan de atleten uit ons land en alle andere landen aanmoedigen. De toegang is gratis.

Woensdag komen ook de zwemmers van ZGeel in actie in het Wezenbergzwembad. Heidi en Dries Vangeel in het badminton in Antwerp Expo. Berny Vander Veken rijdt de wegrit over 25 km in het Kristalpark aan Balendijk in Lommel.

 

Gerelateerde video

woensdag, 17 september 2014 08:20

Grote verkeersdag voor alle 6de leerjaren

Donderdag wordt een verkeersdag gehouden voor alle klassen van het 6 leerjaar in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Het thema van dit jaar is 'Lode, ken jij de wegcode?' Ook dit jaar zijn er een reeks workshops i.v.m. verkeer. De kinderen zelf in een verkeerspark ondervinden hoe de verkeersregels in zijn werk gaan. Eerst volgt een korte theorieles, waarna ze het terrein gaan verkennen met de go-carts als auto's. Verder krijgen de kinderen uitleg over de voorrang van rechts, links afslaan, de dode hoek en de wegcode. Ook EHBO komt aan bod. De kinderen krijgen kort maar leerrijk uitgelegd wat te doen als je bij een ongeval uitkomt.

 

woensdag, 17 september 2014 08:08

Aanleg van nieuw verkeersplateau aan Eikevelden

Sinds dinsdag is men begonnen met de aanleg van het nieuwe verkeersplateau ter hoogte van Eikevelden, J.B. Stessensstraat, ingang sportpark. Eikevelden is daardoor volledig afgesloten. De parking van sportpark KSAV St-Dimpna is alleen maar bereikbaar voor plaatselijk verkeer dat via de Diestseweg. De werken eindigen normaal voor eind september. Drie dagen voor het einde van de werken start de aannemer met het vernieuwen van de toplaag en plaatselijk ook onderlaag op Eikevelden.

 

Tijdens de Special Olympics heeft het Belgische vrouwenteam (team Geel/Lommel) basketbal haar wedstrijd van Kazachstan gewonnen met 25-18. Het Belgisch mannenteam (Geel/Zolder) verloor jammer genoeg zijn wedstrijd tegen Litouwen met 55-61.

Zwemster Lief Wens uit Kasterlee pakte de gouden medaille op de 50 meter vrije slag.

 

dinsdag, 16 september 2014 08:19

Deur in de weg voor inbrekers

In de nacht van zondag op maandag probeerden onbekenden in te breken in frituur Benny op de Rijn. Ze geraakten nie verder dan de deur.

De deur bleek ook een hindernis te zijn voor inbrekers die wilden binnendringen in de lokalen van het JAC in De Bogaard op de Diestseweg.

 

Een man uit Geel riskeert een celstraf van 4 maanden en een boete voor een diefstal van een playstation en bijhorende webcamera. Op 7 december wilde de beklaagde een stuk speelgoed van zijn zoon omruilen in de speelgoedwinkel Dreamland in Westerlo. Tijdens het wachten ging de man op het demotoestel van Playstation spelen en besloot om deze te stelen. Een winkelbediende zag de diefstal en belde de politie. Het was niet de eerste keer dat de man voor de rechter verscheen. De aanklager vroeg daarom een effectieve celstraf. Vonnis op 9 oktober.

 

Vandalen namen in het weekend van 13-14 september de picknickhut op de Markt van Veerle-Centrum onder handen. Het dak en de zijpanelen van de picknickhut werden zwaar beschadigd. De politie zoekt getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek. Als je informatie hebt over de vernielingen, neem dan zeker contact op met het wijkteam in Laakdal op het telefoonnummer 014 57 01 12 of met de lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout op het nummer 014 56 47 00.

maandag, 15 september 2014 15:45

Tuinhuis in as door brand

Zondagochtend vroeg rukte de brandweer van Geel uit voor een brand achter een woning aan Plein in Eindhout. Het vuur zette de tuinberging in enkele minuten tijd in lichterlaaie. Vermoedelijk ontstond de brand door een technisch defect aan een diepvriezer die daar stond. In het gebouw lagen ook nog drie gasflessen. Eén ervan ontplofte De brandweer kon de andere twee flessen tijdig uit het vuur halen. Ook het berghok van de buren vloog in brand. Niemand raakte gewond.

 

Gelenaar Frederik Frison is geselecteerd voor de WK tijdrit bij de beloften in het Spaanse Ponferrada. De jonge renner van 22 is meermaals provinciaal kampioen en éénmaal Belgisch kampioen tijdrijden geworden. Frison rijdt momenteel bij het beloftenteam van Lotto-Belisol.

maandag, 15 september 2014 13:17

Academiejaar van start bij Thomas More

Maandag startte het nieuwe academiejaar aan de Thomas More hogeschool. De zeven campussen samen, waaronder die van Geel verwelkomen zo'n 15% meer nieuwe studenten. De bouwopleidingen die in Geel worden gegeven blijven een succes. 110 studenten in het eerste jaar. Dat is een stijging met 20%. Vorige week was het al vrijd druk op de Geelse campus. Studenten werden in groepjes rondgeleid om al even kennis te maken met het complex en de voorzieningen. 

 

Pagina 1 van 913