Leerlingen van het tweede jaar bouw en schilderen van 't Peperstraatje van scholengroep Kogeka werkten deze week aan de bouw van een bunker uit de eerste wereldoorlog. De bunker wordt gebouwd aan de achterkant van de Halle aan de Markt. en doet dienst als uithangbord voor de tentoonstelling 'Gelenaars in de eerste wereldoorlog' die van 8 november tot en met 30 november loopt in de Halle.

 

vrijdag, 24 oktober 2014 13:29

580 nieuwe jobs bij Nike

580 nieuwe werknemers gaat het Europees logistiek centrul van Nike in Laakdal nodig hebben. Volgend jaar begint de sportartikelenfabrikant aan de grootste wervingscampagne uit zijn geschiedenis. Een jaar geleden kondigde Nike al aan dat het 500 extra medewerkers zocht. Dat had onder meer te maken met het nieuw logistiek centrum dat Nike in Ham momenteel bouwt. Daarmee is een investering gemoeid van 24 miljoen euro.

 

Twee Roemenen uit Geel riskeren elk een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete voor een inbraak in het containerpark in onze stad. Op 6 juni werden ze daar op heterdaad betrapt. De Roemenen verklaarden dat ze op zoek waren naar warme kledij, maar ze wilden elektrische apparaten ontvreemden. Dat zei openbare aanklager Elke Van Dyck. Eén van de mannen verklaarde daarop dat het niet de bedoeling was om een diefstal te plegen. Hij was op zoek naar werk en was nog nooit met justitie in aanraking gekomen. Vonnis volgt op 20 november.

 

donderdag, 23 oktober 2014 10:54

Werken aan Tessenderloseweg

Het agentschap wegen en verkeer start met werken volgende week woensdag aan de Tessenderloseweg. Op verschillende plaatsen worden lokale herstellingen uitgevoerd aan de asfaltverharding. De werken duren tot volgende week vrijdag. Doorgaand verkeer blijft mogelijk, met de hulp van tijdelijke verkeerslichten.

 

donderdag, 23 oktober 2014 10:53

Schorsing voor ASV speler Ruben Scheelen

ASV Geel speler Ruben Scheelen incasseerde zondag rood in de slotfase op Racing Mechelen. Hij kreeg een schorsing van één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk. Jo Christiaens traint nog individueel vanwege een kuitblessure. Zaterdag speelt ASV Geel in het Leunenstadion de derby tegen Dessel Sport.

Het zwaar ongeval van afgelopen dinsdag op de Retieseweg in Mol eisde een dodelijke tol. De bestuurster van 74 overleed in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis van Geel aan haar verwondingen. De auto van de vrouw week op de Retieseweg, op de grens met Geel en Dessel, om een nog onbekende reden plots van de weg af. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer moest de geknelde vrouw uit het wrak bevrijden. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar haar toestand verslechterde de uren nadien.

 

De politie ondervroeg de man die dinsdag een sporttas met verdachte inhoud in het station van Mol achterliet. Ze konden hem opsporen op basis van de camerabeelden en getuigenissen. De hulpdiensten ontruimden dinsdag enkele uren lang de stationsomgeving in Mol en schakelden de ontmijningsdienst van het leger in. De sporttas bevatte uiteindelijk geen explosieven, maar enkel persoonlijke spullen. De man legde een verklaring af en verder raakte geen verdere info bekend. Het achterlaten van een sporttas is niet strafbaar.

 

donderdag, 23 oktober 2014 10:48

Auto in gracht in Ganzenstraat

Dinsdag reed omstreeks 14u15 een auto in de gracht in de Ganzenstraat. De bestuurder van 20 uit Kasterlee werd lichtgewond.

 

woensdag, 22 oktober 2014 15:44

Zwaargewonde bij ongeval op Retiebaan Mol

Op de Retiebaan in Mol op de grens met Geel en Dessel raakte een vrouw zwaargewond bij een verkeersongeval. Rond 17u raakte ze met haar wagen van de weg. De auto raakte twee paaltjes, een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand in de gracht. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waarom de vrouw van haar rijbaan afweek. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het verkeer over de Retiebaan moest een tijdlang over één rijstrook. 

 

In de nacht van woensdag op donderdag voert het agentschap wegen en verkeer met een mobiele werf onderhoudswerken uit op de E313. De brugvoegen op enkele bruggen van de snelweg in beide richtingen worden schoongemaakt tussen Ham en Massenhoven. De mobiele werf start woensdag omstreeks 20u in de buurt van Ham. De nachtelijke werken op de snelweg gaan klaar zijn voor het begin van de ochtendspits donderdag. De snelweg blijft altijd open in beide richtingen, maar ter hoogte van de mobiele werf wordt één van de twee rijstroken even afgesloten. Hierdoor kan er kortstondige hinder zijn. 

 

Pagina 1 van 924