http://www.AutoOnderdelen24.BE

Op de fly Over aan Geel-West gebeurde woensdagochtend een ongeval. Een vrachtwagen kwam in aanrijding met een personenwagen. Die kwam daarbij tegen de betonnen rand terecht en ging enkele keren over de kop. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Op het jaagpad langs het Albertkanaal in Geel werd woensdagochtend een lichaam van een vrouw aangetroffen. de hulpdiensten en de politie sloten de omgeving af. Volgens de eerste vaststellingen van de wetsdokter zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat de vrouw het slachtoffer werd van een misdrijf. Het parket beval een een autopsie om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

3300 voertuigen werden in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gecontroleerd tijdens een grootschalige preventie actie tegen woninginbraken. 22 voertuigen en 66 personen werden nagetrokken in de databanken van de politie. Drie informatierapporten werden opgesteld. Eén persoon werd aangetroffen met een aanhoudingsbevel. Er werd één persoon met een grote hoeveelheid harddrugs opgepakt. Drie personen waren in het bezit van verdovende middelen.

Vijf bestuurders legden een positieve drugstest af. Eén bestuurder had teveel alcohol gedronken. Twee bestuurders kregen een boete omdat ze geen geldig keuringsattest konden voorleggen. Op vier locaties in de drie gemeenten van de politiezone werd het in- en/of uitgaand verkeer aan een grondige controle onderworpen. Ook werden er zestien Buurtinformatienetwerken (BIN’s) ingeschakeld en werd aan hun leden gevraagd om mee uit te kijken naar verdachte situaties en personen. De locaties werden bepaald op basis van recent cijfermateriaal van woninginbraken. De actie liep van 14 tot 22 uur.

Op het kruispunt van de Gasthuisstraat met de J.B. Stessensstraat botsten dinsdagmiddag 2 voertuigen. Eén van de wagens verloor de controle over het stuur en belandde op zijn zijflank. Uiteindelijk raakte geen van de bestuurders gewond.

In Kasterlee vraagt oppositiepartij N-VA om de gratis ondergrondse parking van het nieuwe ontmoetingscentrum altijd open te stellen voor automobilisten en niet alleen voor gebruikers van het ontmoetingscentrum. N-VA stelde vast dat de parking weinig gebruikt wordt. Volgens burgemeester Ward Kennes is het gebruik van de parking geregeld naar aanleiding van een overeenkomst met de BTW. Kasterlee kan 1,8 miljoen euro aan BTW recupereren, maar dan moet het gebruik van de ondergrondse parking gelinkt zijn aan het ontmoetingscentrum. Iedereen die in het ontmoetingscentrum een vergadering bijwoont of iets gaat drinken kan er gratis parkeren. 

ASV Geel moet het een aantal weken zonder Matthiece Nelissen stellen. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Châtelet verliet hij het veld met een blessure. Uit verder onderzoek bleek dat zijn kruisband gescheurd is.

dinsdag, 21 november 2017 12:33

La Belle behoudt Michelin ster

Restaurant La Belle behoudt zijn Michelinster. Het restaurant is gevestigd in het Geelse gehucht Bel. In de Michelingids voor volgend jaar zitten geen wijzigingen voor de Kempen. De vier Kempense restaurants die eerder hun ster behaalden, behouden die ook. Buiten La Belle gaat het om De Pastorie in Lichtaart, Hof Ter Hulst in Hulshout en Colette in Westerlo.

dinsdag, 21 november 2017 12:10

Sinterklaas komt naar centrum Geel

Sinterklaas is in het land en hij arriveert op zaterdag 25 november met zijn zwarte pieten met de trein om twee uur in de namiddag in het station van Geel. Een koets brengt de Sint en zijn pieten onder begeleiding van de Bellemannen naar de Markt. Na een officiële verwelkoming volgen een optreden en animatie. door de knetterband. 

Maandag gebeurde op de Zuiderring ter hoogte van de verkeerslichten aan het kruispunt met St-Antoniusstraat in Geel een kopstaartaanrijding met drie auto's. Het ongeval gebeurde maandagochtend rond tien voor acht. De bestuurster die achteraan inreed op haar voorligger werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de twee andere auto's zijn ongedeerd.

maandag, 20 november 2017 15:14

Opbouw gestart van winterevent 'Geel Wintert!'

Op de Markt in Geel startte men maandag met de opbouw van 'Geel Wintert'. Van 1 december tot 7 januari wordt de Geelse markt omgetoverd tot een feeëriek winterdorp waar je o.a. gezellig kan schaatsen. Daarnaast ontdek je er ook een winterbar  en verschillende kraampjes met diverse kerst- en winterartikelen. De dinsdag- en zaterdagmarkt worden vanaf nu tot 15 januari gehouden op de Havermarkt, tussen de St-Amandskerk en de Werft.