donderdag, 23 oktober 2014 10:54

Werken aan Tessenderloseweg

Het agentschap wegen en verkeer start met werken volgende week woensdag aan de Tessenderloseweg. Op verschillende plaatsen worden lokale herstellingen uitgevoerd aan de asfaltverharding. De werken duren tot volgende week vrijdag. Doorgaand verkeer blijft mogelijk, met de hulp van tijdelijke verkeerslichten.

 

donderdag, 23 oktober 2014 10:53

Schorsing voor ASV speler Ruben Scheelen

ASV Geel speler Ruben Scheelen incasseerde zondag rood in de slotfase op Racing Mechelen. Hij kreeg een schorsing van één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk. Jo Christiaens traint nog individueel vanwege een kuitblessure. Zaterdag speelt ASV Geel in het Leunenstadion de derby tegen Dessel Sport.

Het zwaar ongeval van afgelopen dinsdag op de Retieseweg in Mol eisde een dodelijke tol. De bestuurster van 74 overleed in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis van Geel aan haar verwondingen. De auto van de vrouw week op de Retieseweg, op de grens met Geel en Dessel, om een nog onbekende reden plots van de weg af. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer moest de geknelde vrouw uit het wrak bevrijden. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar haar toestand verslechterde de uren nadien.

 

De politie ondervroeg de man die dinsdag een sporttas met verdachte inhoud in het station van Mol achterliet. Ze konden hem opsporen op basis van de camerabeelden en getuigenissen. De hulpdiensten ontruimden dinsdag enkele uren lang de stationsomgeving in Mol en schakelden de ontmijningsdienst van het leger in. De sporttas bevatte uiteindelijk geen explosieven, maar enkel persoonlijke spullen. De man legde een verklaring af en verder raakte geen verdere info bekend. Het achterlaten van een sporttas is niet strafbaar.

 

donderdag, 23 oktober 2014 10:48

Auto in gracht in Ganzenstraat

Dinsdag reed omstreeks 14u15 een auto in de gracht in de Ganzenstraat. De bestuurder van 20 uit Kasterlee werd lichtgewond.

 

woensdag, 22 oktober 2014 15:44

Zwaargewonde bij ongeval op Retiebaan Mol

Op de Retiebaan in Mol op de grens met Geel en Dessel raakte een vrouw zwaargewond bij een verkeersongeval. Rond 17u raakte ze met haar wagen van de weg. De auto raakte twee paaltjes, een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand in de gracht. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waarom de vrouw van haar rijbaan afweek. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het verkeer over de Retiebaan moest een tijdlang over één rijstrook. 

 

In de nacht van woensdag op donderdag voert het agentschap wegen en verkeer met een mobiele werf onderhoudswerken uit op de E313. De brugvoegen op enkele bruggen van de snelweg in beide richtingen worden schoongemaakt tussen Ham en Massenhoven. De mobiele werf start woensdag omstreeks 20u in de buurt van Ham. De nachtelijke werken op de snelweg gaan klaar zijn voor het begin van de ochtendspits donderdag. De snelweg blijft altijd open in beide richtingen, maar ter hoogte van de mobiele werf wordt één van de twee rijstroken even afgesloten. Hierdoor kan er kortstondige hinder zijn. 

 

Gil Geerings verzamelt op zijn website verhalen over soldaten uit de tweede wereldoorlog die langs het kanaal tussen Sas 7 en De Maat in Mol zijn gesneuveld. Gil heeft al twee van de twaalf soldaten kunnen traceren. Aan sas 7 staat een monument voor drie van hen. Aan het  Kempisch kanaal tussen Ten Aard en De Maat in Mol zijn honderden soldaten gesneuveld in gevechten tijdens de tweede wereldoorlog. De twaalf soldaten die aan Sas 7, Sas 9 en in Donk zijn gesneuveld krijgen stilaan een gezicht door het opzoekingswerk. Na meer dan 3 jaar zoeken en mailen, kon Jil het verhaal van één van hen samenstellen. Ook een tweede soldaat kreeg een gezicht. Je leest de twee verhalen hier

 

Het treinstation en het Statieplein in Mol werd rond 18u20 dinsdag volledig vrijgegeven na de controle van de verdachte sportzak door DOVO. De sportzak bevatte uitsluitend persoonlijk materiaal. Ook het treinverkeer kwam nadien terug op gang. De politie start een grondig onderzoek op basis van de camerabeelden en getuigenissen.

De politie en het gemeentebestuur van Mol benadrukken dat er géén sprake was van een bommelding. Loketbediendes van de NMBS zagen omstreeks vier uur in de namiddag een verdacht persoon die zich vreemd gedroeg. Daarbij plaatste hij in de stationlockers een zwarte sportzak. Vervolgens stapte de man op een bus van De Lijn. De loketbediendes van de NMBS verwittigden meteen de politie. Deze kwam snel ter plaatse en besloot uit voorzorg om de omgeving van het station te ontruimen in afwachting van DOVO. De bushaltes werden tijdelijk verplaatst naar omliggende straten. Het treinverkeer van en naar het station van Mol werd stilgelegd. De maatregelen leidden tot verkeershinder in het Centrum van Mol.

DOVO was al om 17 uur ter plaatse. Volgens de vaste procedures onderzochten zij met een robot de sportzak en maakten ze deze uit voorzorg onschadelijk. Meteen was duidelijk dat de sportzak uitsluitend persoonlijke bezittingen bevatte. Het station en het voorliggend plein werden door DOVO en de politie meteen vrijgegeven.

 

dinsdag, 21 oktober 2014 11:07

Straten Punt afgesloten door werken Eandis

Eandis legt momenteel in verschillende straten in Punt een gasleiding aan. Verschillende straten zijn tijdens de werken afgesloten. De Haperstraat en de straat Haag vanaf Meren tot de Merenseweg is nu al tot 7 november afgesloten voor alle verkeer. Vanaf morgen tot en met 18 november is de straat Poiel tussen de Westelijke Ring en Voshonink afgesloten. Vanaf 17 november tot en met 12 december zijn de straten Velveken en Voshonink tussen Poiel en de Merenseweg afgesloten en van 8 december tot en met 19 december is de Merenseweg tussen Velveken en Haag afgesloten voor alle verkeer. De data van de werken zijn onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden.

 

Pagina 1 van 923