http://www.AutoOnderdelen24.BE

Zo’n 1000 jongeren zakten vrijdagochtend in uniform af naar de Markt in Geel. De Geelse jeugdraad en de jeugddienst deelden tussen 7u30 en 8u30 gratis ontbijt uit aan de leden en leiding van de jeugdbewegingen. In Geel staan elke week 380 leiders paraat om de 1800 leden van de verschillende jeugdbewegingen een fijne tijd te bezorgen.

Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed op vrijdag 21 oktober pakken verschillende musea en verenigingen uit met hun collecties, tradities of verhalen. Eén van de activiteiten is Cinema Gheel met films uit de oude doos over Geel uit vervlogen tijden. Je krijgt beelden te zien over de bevrijdingsgevechten in onze stad in 1944 en allerlei aspecten van het landelijk leven voor en na de oorlog, met processies en ommegangen. Ook zijn er beelden van 64 jaar geleden van de inhuldiging van de pastoor in Zammel en de carnavalstoet van Winkelomheide in de jaren 70.  De filmvoorstelling is gratis en start om 20u. in de Leonardozaal van het St-Dimpnacollege.

 

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er 16% minder inbraken geweest, dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. 90 inbraken werden vastgesteld in woningen en daarnaastr ook nog eens 51 pogingen tot inbraak. Per 1000 gezinnen werden in de eerste negen maanden van dit jaar vijf gezinnen geconfronteerd met een poging tot of inbraak zelf. In 90 procent van de woninginbraken ging het om het hoofdverblijf. Net zoals voorgaande jaren is er een duidelijke piek te merken tijdens de donkere maanden januari en februari. De meerderheid van de inbraken gebeurde overdag met een piek tussen 14u en 20u. Tijdens het laatste kwartaal ziet de politie een toename van het aantal inbraken tijdens de nacht tussen 2 u en 6u 's morgens. Vrijdag en zaterdag blijven de 'topdagen'.

De inbrekers maakten voornamelijk juwelen (halskettingen, ringen, horloges, armbanden en oorbellen), cash geld en computers (laptop, …) buit. In meer dan de helft van de inbraken werd er aan de achter- of zijkant van de woning een raam of deur opengebroken. De strijd tegen inbraken is een gedeelde zorg. Zie of hoor je iets verdachts, meld dit dan direct aan de politie. De afgelopen negen maanden kreeg de politiezone 940 meldingen van verdachte personen, gedragingen, voertuigen of toestanden. Dit is een daling van elf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Verschillende zaken zijn opgelost worden dankzij de informatie van burgers. Elke inwoner van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout kan gratis diefstalpreventief advies aanvragen. De politie heeft hiervoor veiligheidsvrijwilligers opgeleid. Aanpassingen kunnen gaan van eenvoudige zaken tot iets meer ingrijpende maatregelen. 

Op vrijdag 21 oktober is het 'dag van de jeugdbeweging'. Alle leden en leiding van de Geelse jeugdbewegingen worden in de watten gelegd met een ontbijt tussen 7u30 en 8u30 op de Markt. Je moet wel in uniform komen opdagen. 's Avonds organiseert de Geelse jeugdraad samen met Jeugdhuis de Bogaard de 'nacht van de jeugdbeweging' vanaf 21u.

 

donderdag, 20 oktober 2016 15:31

Auto uit bocht op afrit Geel-Oost E313

Op de afrit Geel-Oost van de E313 gebeurde woensdagvoormiddag een ongeval in de richting van Hasselt. Een bestuurster verloor de controle over het stuur en haar wagen vloog uit de bocht en kwam in de lager gelegen berm tegen een boom terecht. De vrouw zat gekneld in de wagen en de brandweer had 45 minuten nodig om haar te bevrijden.  Ze werd met verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. De afrit bleef een uur afgesloten voor het verkeer.

donderdag, 20 oktober 2016 15:22

Herinrichting tuin JC De Bogaard op stapel

Als het van de stad afhangt gaat de omgeving van jeugdcentrum De Bogaard aan de Diestseweg grondig herschikt worden. De plannen zijn al voorgelegd bij de verschillende doelgroepen. Waarschijnlijk krijgt het buitengebied van De Bogaard een andere indeling. Het plan dat voorligt gaat over de verplaatsing van het gedeelte met de kleuterspeeltuigen naar de huidige schapenwei, die dan ergens anders moet komen. De skatehoek kan zo uitbreiden en dat is goed nieuws voor de tieners die hier al langer achter vragen. Het resultaat ligt klaar als plan voor volgend jaar, enkel het schepencollege moet het project nog wel goedkeuren.

 

donderdag, 20 oktober 2016 15:19

Asfalteringswerken in Laakdal

Tussen 7 en 15 november worden verschillende straten terug geasfalteerd in Laakdal. Volgende straten worden aangepakt de Steenweg op Meerhout, tussen Oude Vorstseweg en Klaprozenstraat, en in de Paardsbossen. Tijdens de werken is er hinder voor de bewoners, enkele huizen gaan op bepaalde momenten niet bereikbaar zijn. De bewoners worden tijdig hierover op de hoogte gebracht. Ook in de Kluisstraat en de Schuurstraat wordt er geasfalteerd. In de Veldstraat en de Kerkstraat worden dan weer plaatselijke herstellingen uitgevoerd

 

woensdag, 19 oktober 2016 09:02

Dieven aan de slag in Belse bossen

Dieven zijn aan het werk in de Belse bossen. Afgelopen maandag ontdekten wandelaars bij hun auto dat de zijruiten werden ingeslagen en enkele waardevolle spullen hadden meegenomen. Een buurtbewoner zegt dat dit geen alleenstaand feit is dit jaar. Want hetzelfde gebeurde ook al op een andere plaats bij de Belse bossen. Vorige maand werd op de Kapucienenberg ingebroken in een vakantiehuis. De inboedel werd grondig overhoop gegooid en werden er vernielingen aangebracht.  De politie voert een onderzoek naar de twee zaken. De Belse bossen zijn erg populair bij wandelaars en mountainbikers. Heel wat jeugdbewegingen komen in het weekend naar de zandduinen om te spelen. Wordt je met een diefstal geconfronteerd, dan verwittig je meteen de politie. 

 

Bijna 264.500 euro ontvangt de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout uit het verkeersveiligheidsfonds. Dit bedrag is de tweede schijf van 2011.  De Vereniging van Vlaamse steden en gemeenten is tevreden dat de zones toch de achterstallige bedragen nu ontvangen zoals wettelijk bepaald werd. De zogenaamde tweede schijf wordt verdeeld onder de gewesten op basis van de lokalisering van de vaststelling van de overtredingen. Daarna wordt het bedrag per gewest verdeeld onder de lokale politiezones via de klassieke verdeelsleutel. Het bedrag van de eerste schijf voor dit jaar werd vorige maand bekendgemaakt en bedroeg bijna 670.000 euro voor de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Sinds de hervorming van het verkeersveiligheidsfonds in 2008 bestaat het bedrag uit 2 schijven. De eerste schijf is een vast bedrag dat de politiezones en de federale politie jaarlijks uit het fonds ontvangen. Dat vast bedrag is het bedrag dat ze in 2007 ontvingen maar dat jaarlijks geïndexeerd wordt. De tweede schijf van het fonds is een variabel bedrag en bestaat uit meerinkomsten in het verkeersveiligheidsfonds ten opzichte van het begrotingsjaar 2007. 

dinsdag, 18 oktober 2016 19:38

WZC Zusterhof viert feest

Zusterhof vierde op dinsdag 18 oktober feest. Op die dag 5 jaar geleden verhuisden 133 bewoners naar de nieuwbouw aan de Gerststraat. De bewoners vierden feest in 't Lindehof, de polyvalente zaal, met een reuze verjaardagstaart en met een verrassingsoptreden van Johan Wijckmans. Hij is chef-kok in het woonzorgcentrum en talentvolle schlagerzanger. Hij deed vier jaar geleden nog mee aan de blind auditions van The Voice.