zondag, 24 mei 2015 19:11

Stad ondersteunt mantelzorgers

Mantelzorgers in onze stad kunnen nu beroep doen op een vrijwilliger van de stedelijke gezelschapsdienst. om de taken van hen over te nemen. Mantelzorgers zijn personen die een bejaarde op zieke persoon helpen en verzorgen. De vrijwilliger van de stedelijke gemeenschapsdienst neemt tijdens de afwezigheid de taken even over. Om als mantelzorger in onze stad gebruik te maken van deze dienst, neem je contact enkele dagen op voorhand contact op met het sociaal huis in Geel. Voor het inschakelen van de vrijwilliger betaal je een kleine vergoeding.

Geel zoekt nog vrijwilligers voor 'Taal in het park'. Dat is een taalbad Nederlands voor anderstalige kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar gedurened een week. Het taalkamp is gepland van 17 tot en met 21 augustus. In de voormiddag zorgen leerkrachten voor een speels taalprogramma. In de namiddag maken de kinderen en jongeren kennis met het Geelse vrijetijdsaanbod. Op die manier kunnen anderstalige kinderen en jongeren hun Nederlands opfrissen na een lange zomervakantie, waarin meestal de moedertaal wordt gesproken. Voor het voormiddag gedeelte zoekt men nog leerkrachten en daarnaast ook nog vrijwilligers die een groep mee willen begeleiden hetzij voor een hele dag, hetzij in de namiddag. Je fungeert dan als spreekpunt voor de kinderen en jongeren. Elke vrijwilliger krijgt 15 euro vergoeding per dagdeel. Voor meer informatie surf je naar onze website geelfm.be, waar je ook al het andere regionale nieuws kunt lezen.

De leerlingen van het zesde jaar Elektriciteit-Elektronica knutselden de voorbije maanden een hovercraft in elkaar. Het prototype van de hovercraft, die ze tijdens de lessen Engineering bouwden, is een tafelmodel. Het St-Jozefinstituut was een van de eerste technische middelbare scholen in Vlaanderen die STEM richting integreerde. STEM staat voor science, technology, engineering, mathematics. De school werkte samen met de KU Leuven, Thomas More hogeschool en nog andere Kogekascholen.

 

Een man van 23 uit Mol is veroordeeld tot 5 jaar cel met volledige probatie-uitstel voor de verkrachting van een meisje van 5. Ook werd hij voor tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. De feiten dateren van de periode maart-mei twee jaar geleden.

De man vergreep zich in Beringen aan de dochter van de vrouw bij wie hij gedurende de weekends verbleef. Hij verklaarde dat de feiten onder invloed van drugs gebeurde. Volgens zijn advocaat had de man en de moeder van het meisje samen vloeibare xtc gebruikt. Hij vergreep zich tweemaal aan het meisje. Hij beloofde haar een cadeau, als ze niets tegen haar moeder vertelde. Maar twee jaar geleden vertelde de dochter aan haar moeder wat er gebeurd was. In de week zat de twintiger op internaat en in het weekeinde bij de moeder van het kind en haar partner.

Een gerechtspsychiater onderzocht de man met een verstandelijke beperking. Zo bleek hij alleen oog te hebben voor onmiddellijke behoeftebevrediging. Hij moet enkele voorwaarden naleven om uit de cel te blijven. De man moet therapie blijven volgen, van de drugs afblijven, een nuttige dagbesteding zoeken en zich laten begeleiden door het OCMW.

 

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zoekt verkeersvrijwilligers. Zij worden ingezet om ondermeer schoolkinderen te begeleiden en om toezicht te houden in schoolomgevingen. Wie interesse heeft kan zich kandidaat stellen ten laatste op 12 juni. Er wordt een opleiding voorzien in twee halve dagen in juli en augustus. Voor meer info klik hier 

 

Op pinkstermaandag zijn de wijkkantoren van de lokale politie in Laakdal en Meerhout gesloten. Je kan wel terecht op het hoofdkantoor in Geel aan de Stelenseweg 92, tussen 8 en 20 uur. Telefonisch is het hoofdkantoor 24 uur op 24 bereikbaar op 014 56 47 00. 

 

vrijdag, 22 mei 2015 10:19

Reggae Geel zoekt verenigingen

Reggae Geel zoekt verenigingen die zich willen inzetten tijdens het festival. Verenigingen die interesse hebben om mee te werken aan de ecologische werking of in de standby-ploeg kunnen zich aanmelden. Verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding.

meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Uitlatenproducent Bosal aan de Nijverheidsstraat in Oevel vraagt aan de rechtbank bescherming tegen schuldeisers. De directie deelde deze boodschap mee aan de bijzondere ondernemingsraad. Als de rechtbank van koophandel de aanvraag goedkeurt, krijgt een gerechtsmandataris de opdracht om voor de onderneming of voor een deel ervan een overnemer te vinden. De aanvraag is het gevolg van de aanhoudende crisis in de automobielsector in West-Europa. Bij Bosal in Oevel zijn 352 werknemers aan de slag. 

 

Het fietspunt aan het station van Geel dreig te verdwijnen. De NMBS stopt de permanente financiering van 15 van de 43 fietspunten in Vlaanderen. Daarmee valt bijna de helft van het budget weg. In zo'n fietspunt kan je een fiets huren en is er permanente bewaking. Het moet meer reizigers aanmoedigen de auto te laten staan om naar het station te gaan. De besparing raakt de fietspunten bij kleinere stations, waar minder dan 2.500 reizigers per dag opstappen. Vanaf augustus volgend jaar stopt de permanente financiering voor de bewaking en het proper houden van de fietsstallingen. Er komen nog wel gerichte acties voor bewaking en onderhoud, maar niet meer permanent aldus de woordvoerder van de NMBS. Het fietspunt in Geel is anderhalf jaar open. 

 

De Guy Swinnen Band, Radio Negra en de Bonanzas zijn de eerste drie namen voor Geel Zomert!. Guy Swinnen de frontman van The Scabs moeten we niet aan je voorstellen. Hij maakt samen met zijn band het podium onveilig op vrijdag 17 juli. Radio Negra is een tribute band, die Reggae-Ska, Salsa, Rumba en Latino brengt op vrijdag 31 juli. De Bonanzas flitsen je terug naar de tijd van de jukeboxen en vetkuiven en brengen klassiekers van eind jaren 50 en de jaren 60 op vrijdag 14 augustus. De Bonanzas gaven nog een huiskamerconcert tijdens onze radiomarathon Request For Dimpna op 1 mei. Geel zomert! tovert iedere vrijdagavond van de zomermaanden juli en augustus de tuin van jeugdcentrum De Bogaard aan de Diestseweg om tot een fijne ontmoetingsplek voor families en vrienden om mee te zingen en te dansen op de tonen van de optredende artiesten. Zij treden gratis op.  Volgende week donderdag worden nog nieuwe namen bekendgemaakt voor Geel Zomert!

 

Pagina 1 van 979