De lokale politie van Balen-Dessel-Mol klistte zes verdachten. Een man van 23 uit Geel had bij een controle een beetje drugs bij en veel geld op zak. Hij was op weg naar een andere 23 jarige uit Mol. De speurders hielden daar een huiszoeking en troffen daar marihuana, geld en drugsattributen aan. Een interventieploeg zette zaterdagmiddag op de Molderdijk een verdachte auto met Duitse nummerplaat aan de kant. Drie roemen zaten erin met gsm's, zaklampen en bivakmutsen. Waarschijnlijk was het trio op pad om in te breken. Nog op de Molderdijk viel zondag de rijstijl van een man van 22 uit Balen in het oog. Hij had drugs op zak. De onderzoeksrechter hield de 3 personen in de drugsdossier aan.

dinsdag, 25 november 2014 11:04

Olen waarschuwt voor ophokplicht pluimvee

De gemeente Olen waarschuwt via haar website voor een ophokplicht voor alle pluimvee van professionele pluimveehouders. Olen beveelt ook de ophokplicht aan niet professionele pluimveehouders en dit naar aanleiding van een nieuwe uitbraak van vogelgriep in Nederland.

 

dinsdag, 25 november 2014 10:39

Geelse bib pakt uit met project rond speelgoed

Nog tot het einde van dit jaar loopt in de bib van onze stad een project rond speelgoed. Je kan je speelgoed dat je niet meer gebruikt in de jeugdafdeling van de bib in de kast leggen en er iets anders uithalen als je dat wenst. Je kan een ander kind blij maken, als je het speelgoed ruilt of doorgeeft. Het speelgoed moet proper en herbruikbaar zijn.

 

dinsdag, 25 november 2014 10:37

Parkeerproblemen aan AZ St-Dimpna

Al na enkele dagen doken problemen op bij het nieuwe parkeersysteem aan het ziekenhuis van Geel. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De bezoekersparking is nu strikt gescheiden van die van het personeel. De artsen en personeel van het ziekenhuis moeten nu gebruik maken van een voorbehouden parking naast het revalidatiecentrum. Maar die parking is veel kleiner dan de vorige personeelsparking, waardoor die 's ochtends al vroeg vol staat. Het andere personeel moet dan de auto parkeren op braakliggende terreinen in de omtrek en die zijn niet verhard of verlicht.Maar ook de bezoekers moeten nu op hun grote parking meer betalen. Vroeger kostte het parkeren op de parking van het ziekenhuis maar 1 euro voor een hele dag. Nu moet men een uurtarief betalen. De directie weet van de parkeerproblematiek, maar heeft geen oplossing. Zij hoopt een derde parking te kunnen realiseren.

 

maandag, 24 november 2014 15:17

Inbraken in woningen en appartementsblok

Onbekenden trapten zondagochtend in De Billemontstraat een deur van een woning in. Maar de inbrekers geraakten niet binnen.

Op het Velleke probeerden dieven zaterdagmiddag hun slag te slaan in 13 bergruimten van een appartementsblok. In acht ruimten geraakten ze niet binnen. Bij vijf andere lukte dat wel. Over de buit was geen info.

Dieven bezochten zaterdagavond een woning in de Meidoornstraat. De politie kwam ter plaatse. Er raakten geen verdere details bekend.

 

Een slotenmaker deed zondagavond een niet alledaagse interventie. Zo’n 12 studenten konden niet meer binnen in hun studentenkamers aan Rauwelkoven. Een onbekende had de cilindersloten dicht gespoten met siliconen. De slotenmaker kon de deuren weer openmaken.

 

Een deel van de Stationstraat is maandagochtend zonder stroom gevallen.  De panne duurde van 11u10 tot 11u30. Dat meldde netwerkbeheerder Eandis. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 

maandag, 24 november 2014 09:51

1 op 5 Afvalophaaldiensten IOK uitgereden

12 van de 51 ophaalploegen van IOK afvalbeheer zijn maandagochtend uitgereden. Enkel de ophalingen in Nijlen van papier en in Meerhout van glas gebeuren. Alle andere ophalingen die normaal gepland stonden worden ingehaald op een andere dag, deze of volgende week. Enkel de ophaling van PMD in Meerhout wordt niet ingehaald. Meer informaitie over de huis-aan-huisinzamelingen die worden ingehaald lees je hier. De containerparken in beheer van IOK Afvalbeheer ondervinden geen hinder van de staking.

 

maandag, 24 november 2014 09:19

Stakingsdag voelbaar bij openbaar vervoer

Vandaag rijdt één op de tien bussen van De Lijn in onze provincie. Dit als gevolg van de provinciale stakingsdag in Antwerpen. Een overzicht van de lijnen die wel rijden : klik hier. Het treinverkeer in de provincie ligt stil.

 

De wedstrijd tussen ASV Geel en Racing White Brussel eindigde op een gelijkspel. Het werd 1-1. In de 38ste minuut scoorde Kerckhofs voor Geel met een penalty. In de 53ste minuut maakte Brussel gelijk. Vlak voor de wedstrijd tegen Brussel hielden de supporters van ASV een herdenkingsmoment voor Stijn Van der Vliet. Hij overleed op 12 november. Zijn vrienden droegen een foto van Stijn op het veld, ontstaken fakkels en lieten witte ballonnen vliegen.

 

Gerelateerde video

Pagina 1 van 931