http://www.AutoOnderdelen24.BE

woensdag, 24 augustus 2016 17:41

Fietspunt aan Geelse station gered

Het fietspunt aan het Geelse station blijft bestaan. Dat zegt gedeputeerde Peter Bellens van de provincie Antwerpen. Vanaf 2018 zelfs zonder verhoogde dotatie van het Geelse stadsbestuur. De provincie neemt ondertussen een medewerker in dienst die een degelijk businessplan moet uitwerken vanaf 2018. Deze medewerker moet op zoek gaan naar nieuwe of bijkomende bronnen van inkomsten om op die manier het behoud van de tewerkstelling te garanderen en zelfs te voorzien in een mogelijke uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen. Om de periode van anderhalf jaar te overbruggen voorziet het plan een verhoogde dotatie vanuit de stad Geel. Voorlopig is de provincie Antwerpen de enige provincie in Vlaanderen met een concreet plan om de Fietspunten te redden. De medewerkers van zo’n Fietspunt staan in voor de orde en netheid in de fietsenstallingen aan de stations. Ze houden een oogje in het zeil, voorkomen diefstallen en vandalisme, verwijderen zwerfvuil en weesfietsen, enzovoort. Ze zorgen voor een veilige en nette stationsomgeving en lokken meer reizigers met de fiets naar het station, zodat de parkeerdruk op de buurt verlaagt. 

 

woensdag, 24 augustus 2016 15:18

Waarschuwingsplan voor hitte en ozon van kracht

Door de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd. Deze fase start woensdag en loopt tot (voorlopig) zondag. Dit meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid. Drink voldoende en regelmatig en voor je dorst hebt. Drink meer water dan gewoonlijk. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden en gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Blijf binnen en hou de zon buiten. In de binnenlucht is er minder ozon dan in de buitenlucht. Blijf zeker tussen 12u en 16u in de schaduw. Draag dunne kleding in lichte kleuren en bescherm je hoofd tegen de zon. Beperk lichamelijke inspanningen zoals sport tussen 12u en 22u en verplaats je activiteiten naar een koele binnenruimte en rust regelmatig. Nog meer nuttige tips klik hier.

 

Van 1 tot en met 10 september is het stedelijk zwembad gesloten voor jaarlijks onderhoud. Vanaf zondag 11 september kan je terug zwemmen en plonzen in de verschillende zwembaden. 

 

Vleermuizenopvangcentrum De Laatvlieger aan Koeneind in Geel krijgt heel wat extra oproepen binnen voor gewonde vleermuizen. Vaak gaat het om diertjes die op een vliegenvanger met lijm gevlogen zijn of ergens anders zijn vastgeraakt. De meeste diertjes worden rond deze periode volwassenen en gaan op zoek naar voedsel en een nieuwe verblijfplaats. Maar soms gaat het daarbij goed fout en komen ze terecht in vliegenvangers. Een plek die dodelijk is voor een vleermuis.

 

ASV Geel speelt in de volgende ronde van de Croky Cup tegen Winkel Sport. De wedstrijd vindt plaats op zondag 28 augustus om 16u00 in Sint Eloois Winkel.

De Vlaamse Milieumaatschappij stelde maandag een verdachte drijflaag vast bij een visuele controle van het zwemwater op het Oostappen Vakantiepark Zilverstrand in Mol. Mogelijk gaat het om blauwalg of de cyanobacterie. De VMM nam een waterstaal en bekijkt nu of het water ook effectief besmet is. In afwachting hiervan wordt een zwem- en recreatieverbod afgekondigd in de vijver van het Oostappen vakantiepark Zilverstrand. Het verbod geldt totdat het uitdrukkelijk wordt opgeheven. Zwemmers die in aanraking kwamen met het water, spoelen zich best goed af om huidirritaties te voorkomen. Klachten zoals diarree en braken, irritatie van de ogen, oren en huid, hoofdpijn, luchtwegklachten en allergische reacties treden enkel op na inslikken van het water. De klachten beginnen binnen de twaalf uur en verdwijnen na enkele dagen vanzelf. Bij ernstige klachten raadpleeg je best je huisarts. 

 

VZW Astor diende samen met vzw MPI Oosterlo opnieuw een plan in voor het zorgproject aan Groenhuis. Het is een totaalproject waarbij de bouwplannen van beide verenigingen niet van elkaar los te koppelen zijn. Astor vzw voorziet 164 betaalbare woongelegenheden voor 65-plussers en dit verspreid over verschillende gebouwen. MPI Oosterlo integreert 30 verblijfplaatsen voor mensen met een beperking in de site. Zo komen er in totaal 194 woongelegenheden. In tegenstelling tot de eerste bouwaanvraag in februari laatsleden wordt nu de volledige site in gebruik genomen. Toen werd de bouwaanvraag door de initiatiefnemers zelf ingetrokken. Ook het aantal woongelegenheden daalt lichtjes. De toren wordt verlaagd en er komen tuinwoningen bij, die ervoor zorgen dat het domein beter aansluit aan de omliggende straten. Net als de stad Geel vinden ook de initiatiefnemers van het zorgproject het belangrijk dat het groene karakter van de omgeving blijft behouden. Het zorgproject van Astor vzw en MPI Oosterlo vzw werd drie jaar geleden geselecteerd door Vlaams minister Jo Vandeurzen als één van de vijf pilootprojecten die zorg opnieuw een vanzelfsprekende plaats moeten geven in de stedelijke ruimte.  Op donderdag 11 augustus lichtte Astor vzw en vzw MPI Oosterlo nog eens het project toe tijdens een overleg met het buurtcomité en de stad Geel. Op de vragen die de buurtbewoners nog hadden werd er uitgebreid antwoord gegeven, volgens MPI Oosterlo. Zowel voor de initiatiefnemers als voor de stad is het belangrijk dat dit innovatief, sociaal en inclusief project ook een groot sociaal draagvlak heeft.

 

 

 

 

Gelenaar Luca Van Hout pakte de Belgische kampioenentrui bij de aspiranten 14 jaar in het wielrennen.  Geluk begint bij een ongeluk, want in het begin van de wedstrijd moest hij een wiel vervangen.  Luca zette de achtervolging in en op vier ronden van het einde sloot hij terug aan bij het peleton. In de laatste ronde vatte hij post vooraan en maakte hij het af in de sprint voor Limburger Juul Maes. Een andere Gelenaar Kobe Verreydt werd tiende bij de 13 jarigen.

 

Meer dan 200 rouwenden vrienden en familieleden kwamen bij elkaar voor een stille herdenkingsplechtigheid achter het stadhuis van Geel voor Julie Van den Bulck. De jonge vrouw verongelukte vorige week dinsdag in Australië. Vandaag wordt Julie daar gecremeerd en haar vader besloot om haar as in the great barrier reef uit te strooien, de grootste koraalrif ter wereld  en Julie haar droomplek die ze absoluut wou gaan bezoeken.

 

Joris Van Espen, uitbater van café De Halle op de Markt werd gebeten in zijn hand door een klant die niet wou betalen. Joris werkt graag in de horeca, zo schreef hij op zijn facebookpagina. Maar sommige klanten hebben geen respect voor wie in de horeca werkt. Joris biedt de agressieve klant nog een kans om de rekening te betalen en zijn achtergelaten tand mee te nemen.