http://www.AutoOnderdelen24.BE

Zeven studenten van de studierichting bouw van de Thomas More Hogeschool in Geel ontwierpen een eigen speeltuin voor de leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Retie. Eén van de blikvangers is een toestel met zwevende kubussen. Elk van de kubussen werd aan vier stevige palen opgehangen. En aan de zwevende blokken zijn onder meer een ladder, een loopbrug, een glijbaan en een glijpaal bevestigd. Naast het grote speeltuig werden er ook nog een avonturenparcours en twee duikrekken geplaatst.

 

Gelenaar Jarne Van Dyck boekte zijn tweede zege van het wielerseizoen bij de nieuwelingen in Nieuwrode. Hij maakte in de slotronde de sprong naar drie leiders. Hij draaide vlot mee en maakte het af in de spurt en klopte daarbij Michielsen, Vercauteren en Van Der Veken. 

maandag, 22 mei 2017 11:29

Fietser botst op deur van wagen

In de Patronaatstraat botste zaterdag botste een fietser rond 10u10 tegen een portier van een geparkeerde wagen.  De deur ging plots open en de fietser kon niet meer uitwijken. HIj kwam ten val en raakte lichtgewond.

 

Het Frinket Food Truck Festival was een schot in de roos, mede dankzij het goede weer. Over het ganse weekend zakten enkele duizenden mensen af naar het Geelse stadspark. Het Food Truck Festival ontving een twintigtal mobiele keukens, die Aziatische, Zuid-Amerikaanse, Europese of puur Kempense gerechten tevoorschijn toverden.

 

De volledige diensten ruimtelijke ordening en milieu in Kasterlee zijn maandag van 9 tot 12 uur uitzonderlijk gesloten. Het personeel volgt dan een opleiding. Voor de namiddag- en avondopening is er wel permanentie voorzien op beide diensten.

 

zaterdag, 20 mei 2017 16:14

Trio zit vast na diefstal verstekzaag

Drie mannen van 30, 35 en 50 jaar uit Olen zijn aangehouden. Dat bevestigde de raadkamer in Turnhout. Ze worden verdacht van zware diefstal en bendevorming. Het trio liep op 15 mei in Geel tegen de lamp. De politie merkte rond 22u45 een verdachte bestelwagen op. Toen de laadruimte werd gecontroleerd, troffen de agenten een verstekzaag aan. Het werktuig was even voordien gestolen in een appartement in aanbouw.

Het Kindlint werd ingewandeld, een veilige route voor kinderen, die een aantal interessante plekken in Oosterlo verbindt. De stad hoopt dat niet alleen kinderen, maar ook het doelpubliek van de Oosterlose zorginstellingen, zoals MPI Oosterlo en Huis Perrekes, en alle bewoners van Oosterlo de trage weg gebruiken.  In navolging van eerdere projecten rond ‘trage wegen doen bewegen’ en ‘spelen in beweging’ in Oosterlo sloegen stad Geel, Freinetschool De Steltloper, MPI Oosterlo en Huis Perrekes de handen in elkaar om deze kindvriendelijke route uit te werken. Na een korte toespraak van schepenen Nadine Laeremans en Bart Julliams kregen de kinderen van de Freinetschool de primeur om het Kindlint in te wandelen. Toch is de route er niet alleen voor kinderen. De stad hoopt dat alle inwoners van Oosterlo er gebruik van gaan maken. De route wordt duidelijk aangegeven door houten paaltjes. Men richtte een aantal speelse rustplekken in met een picknickbank of speeltuigen. Je vindt dergelijke plekken naast het Oosterlosepad, langs het paadje in Van Merodestraat en het kleine pleintje in Berthoutsdreef. Het kindlint loopt ook langs het eerder aangelegde Kloosterpad en over de Kikkerweide van Natuurpunt.

Het bedrijf Mars Food Olen, beter bekend als de Uncle Ben's fabriek gaat over de komende 8 jaar investeren voor 34 miljoen euro. Daarmee bevestigt het bedrijf zijn vertrouwen in de regio. Ze gaan inzetten op nieuwe producten en verpakkingswijzen. De fabriek viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Vanuit Olen werden de voorbije 4 decennia 35 verschillende landen beleverd. Elk jaar brengen ze ongeveer 800 miljoen rijstmaaltijden op tafel. De komende acht jaar investeert Mars Food Olen flink wat in onderzoek en ontwikkeling. Daarmee wordt de lokale tewerkstelling voor de komende jaren verzekerd. In Olen werken 150 mensen, nieuwe jobs zouden de investeringen voorlopig niet opleveren.  Het bedrijf onderzoekt samen met VITO uit Mol ook of het mogelijk is om geothermische energie te gebruiken. Dat onderzoek zit nog in een beginfase, maar mogelijk volgen op termijn dus meer investeringen in duurzame, geothermische energie, zoals warmtepompen.

De raadkamer bevestigde de aanhouding van een Kameroens koppel uit Geel. Zij worden verdacht van slagen en verwondingen aan vijf van hun zes kinderen. Hun oudste zoon, die het huis uit is, zouden ze belaagd hebben. De kinderen liepen geen breuken op, maar ze werden wel herhaaldelijk geslagen. De feiten waren al langer aan de gang, maar deze week nam de jeugdrechter maatregelen en het koppel werd aangehouden.

Zaterdag start de ticketverkoop van de voorstellingen voor het komende seizoen in cultuurcentrum De Werft. Van 8u 's ochtends tot 12 's middags kom je met je bestelfiche naar zaal de Waai net naast het cultuurcentrum. De formulieren worden in volgorde van ontvangst behandeld. Je ontvangt bij afgifte een volgnummer. Telefonisch, via e-mail of per post reserveren kan pas vanaf dinsdag 23 mei. Online reserveren kan vanaf 20 juni.