woensdag, 30 juli 2014 12:08

Drie spelers gekwetst bij ASV Geel

Net voor de competitiestart in tweede klasse heeft ASV Geel te maken met enkele spelers die blessures hebben. De spits Ony heeft last van zijn buikspieren en middenvelder Geert Berben heeft last van zijn enkel. Ook doelman Glen De Jonghe liep een enkelblessure op.

 

woensdag, 30 juli 2014 12:02

Sloopwerken starten aan Vinea site

Begin augustus starten de sloopwerken van het voormalige café en de achterliggende zaal van de Vinea in Veerle en de werken gaan enkele weken duren. Op de site komt een groene zone en extra parkeerruimte. Wat goed nieuws is voor de klanten van de lokale handelaars of bezoekers van de Druivenrank en school De Schans. De chiro van Veerle blijft gebruik maken van de oude toneelzaal en het speelplein tot hun nieuwe lokalen achter de sporthal klaar zijn. Het restauratiedossier van de pastorij en daarbijhorende tuin zit in een finale fase. Een eerste stap in de herstructurering van de Vinea-site werd vorig jaar gezet met de opening van de nieuwe ontmoetingsruimte Druivenrank.

 

Een man van 22 uit Geel is door de raadkamer in Turnhout vrijgelaten onder voorwaarden. Hij mocht de gevangenis verlaten na het betalen van een borgsom van 5.000 euor. De man wordt verdacht van inbreuken op de drugwetgeving. De politie hield de jongeman begin deze maand met zijn scooter tegen op de Turnhoutsebaan in Mol. De agenten roken een cannabisgeur. Toen ze de kofferbak van de brommer opendeden, troffen ze iets meer als een halve kilogram cannabis aan. 

 

Drie Mongoolse winkeldieven hoorden dinsdag hun aanhouding met een maand verlengen door de raadkamer van Turnhout. Ze worden verdacht van winkeldiefstallen bij JBC in Geel en ZEB in Westerlo alsook van bendevorming. Ze werden kort na de feiten op 23 juli opgepakt. De speurders vonden in hun auto kleren die in de twee winkels gestolen waren. Het trio was ook in het bezit van een speciale tas die bekleed was met aluminiumfolie langs de binnenkant om het detectiesysteem in de winkels te omzeilen. In hun woning in Boom vond de politie nog meer kleren die afkomstig waren van de diefstal. Het parket probeert nog andere diefstallen aan het trio te linken.

De lokale politie hield het afgelopen weekeinde een WODCA actie in gans de zone Geel-Laakdal-Meerhout. 201 voertuigen werden gecontroleerd. Twee chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Zij hadden meer dan 0,8 promille geblazen en verschijnen voor de politierechter. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kregen een rijverbod van drie uren en een onmiddellijke inning. Verder testte één persoon positief op cannabis. Deze vaststelling gebeurde door het afnemen van een speekseltest. Ook werden zes onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, één voor een defecte fietsverlichting en één gerechtelijk proces verbaal voor drugsbezit.

 

De uur- en minutenwijzers van de vier grote uurwerken op de toren van de St-Pieter en Pauwelkerk in Mol worden door klimmers morgen verwijderd. Het mechanisme van de uurwerken worden grondig gereviseerd. Daarna gaan ze opnieuw correct werken. De gemeente Mol kreeg af en toe meldingen dat de uurwerken enkele minuten achterliepen. De wijzers worden in een gespecialiseerd atelier verguld. Na een drietal weken worden ze teruggeplaatst. De lichtjes die de wijzers in het donker deden oplichten, komen niet meer terug. Het agentschap onroerend erfgoed Antwerpen gaf geen toestemming om de uur- en minutenwijzers op dit beschermd monument opnieuw te laten oplichten. 

 

Een man van 28 uit Meerhout verdronk zondagavond laat toen hij van de brug over het Albertkanaal in Ham wilde springen. Waarschijnlijk gleed de man uit toen hij op de brugreling klom en kwam hij ongelukkig op zijn rug in het water neer. Volgens de wetsdokter moet hij onmiddellijk het bewustzijn hebben verloren bij de klap op het water en is daardoor verdronken. Het ongeluk gebeurde toen de man samen met een vriend terug naar huis reed na een avondje stappen. Onderweg kreeg één van hen het idee om afkoeling te zoeken in het kanaalwater, met fatale gevolgen.

 

dinsdag, 29 juli 2014 08:15

Gelenaar gearresteerd na autodiefstal

De politie arresteerde twee verdachten van een autodiefstal op de N16 in Mechelen. Het gaat om een man van 22 uit Geel en een man van 27 uit Bonheiden. Beiden worden verdacht van de diefstal van een Volkwagen Golf. De auto werd eerder als gestolen opgegeven in Waterloo.

 

maandag, 28 juli 2014 12:58

Aangekondigde flitscontroles in augustus

De agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout flitsen in augustus op de Logen en in Vogelzang in Geel. In de Meerhoutstraat en op de Vorstsebaan in Laakdal en in Biezenhoed en op de Bevrijdingslaan in Meerhout. Ook op andere plaatsen zijn er volgende maand snelheidscontroles.

 

Radio Modern kwam zondagavond naar de Markt in Geel en zij flitsten iedereen terug naar de jaren 50. Enkele honderden Gelenaars werden ondergedompelt in een retro swingfeest. Mannen konden zich voor de gelegenheid door een echte ouderwetse kapper en barbier laten verzorgen. De dames konden zich door visagisen ter plaatse laten opmaken in de stijl van de jaren 50. Ook werd een dansles gegeven met onder meer de swing en de Lindy Hop. Radio Modern sloot af met enkele uren livemuziek.

 

Pagina 1 van 901