http://www.AutoOnderdelen24.BE

De Geelse brandweer en de technische dienst van de stad Geel voorkwamen op maandag dat de tent van de schaatsbaan op de Markt niet instortte door de overvloedige sneeuwval. Ze ruimden op tijd de sneeuw van het dak.

maandag, 11 december 2017 21:42

Psychotherapeut Bob Vansant overleden

Gelenaar Bob Vansant overleed op 8 december in het St-Dimpnaziekenhuis aan de gevolgen van kanker. Zijn kinderen maakten zijn overlijden bekend. Hij was van opleiding regent in godsdienstwetenschappen en gaf één jaar godsdienstles in het St-Jozefinstituut.

Bob specialiseerde zich later in de thematiek van depressie vanuit de humanistische holistische visie in de psychologie en was 11 jaar lang stafmedewerker van de Faculteit voor Mens en Samenleving, een vormings-trainings- en opleidingsinstituut in Turnhout. Ook was hij 37 jaar geleden van Oasis vzw en andere initiatieven in de sector van de mentale zorg. Hij is ook auteur van boeken zoals 'Wacht niet tot het donker wordt' en 'Depressie is geen ziekte'. Hij was tot 2015 bezieler en oprichter van Sapphohuis op het Griekse eiland Lesbos. Een huis waar mensen in depressie en burn out, onder zijn begeleiding terechtkonden.

De uitvaart van Bob Vansant vindt woensdag 13 december om 15u plaats in de aula aan de Diestseweg 58 in Geel.

maandag, 11 december 2017 16:09

Inbraak in Chiro lokaal Groot-Vorst

In het Laakdalse Groot-Vorst werd zondag 10 december omstreeks 4u25 ingebroken in het Chirolokaal. Twee verdachten staan op de beelden. Herken je deze personen in combinatie met lichaamsbouw of andere kledij? Of heb je iets verdachts gezien. Alle informatie is welkom bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op 014/56.47.00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het IOK meldt via sociale media dat hun ophaalwagens niet in alle straten in Laakdal, Meerhout en Dessel het afval kunnen ophalen. Ze proberen om zoveel mogelijk ophalingen zoals gepland te laten doorgaan. Hou voor meer informatie hun website of facebookpagina in het oog, als je afval niet wordt opgehaald.

Vanaf dinsdag 12 december is het niet meer mogelijk om van de Geelseweg rechtsaf te slaan richting Gerheiden in Olen. Verkeer dat via de Geelseweg naar Gerheiden wil rijden, moet dan de Hoefsmidstraat nemen. Deze aangepaste verkeerssituatie duurt ongeveer een week.

maandag, 11 december 2017 11:34

N-VA Geel pleit voor tol op Retieseweg

De N-VA fractie legt aan de Geelse gemeenteraad voor om bij de Vlaamse overheid tolheffing te vragen voor de Retieseweg of een tonnagebeperking om het St-Dimpnaplein nog meer te ontlasten van zwaar verkeer. Hierover interpelleert N-VA fractieleider Benny Eyckmans. Vlaanderen besloot in oktober de tolheffing op de snelwegen naar een selectie van gewest­wegen, waaronder de Noord-Zuidverbindingsweg via Kasterlee, uit te breiden. Volgens N-VA Geel mag de verbindingsweg naar Retie ook op deze lijst. Want er verlaten heel wat vrachtwagenchauffeurs de E34 al op de afritten Arendonk of Retie om dan via andere gewestwegen richting Geel te rijden. Daarbij passeren ze ook de dorpskern van St-Dimpna, waar nu al een hoge vrachtverkeersdruk heerst. Normaal zouden ze de E34 moeten volgen tot in Turnhout en om dan via de Noord-Zuidverbinding via Kasterlee naar Geel te rijden. Wat in tijd de snelste verbinding is. Met een tolheffing op de Retieseweg zijn misschien al heel wat truckers geneigd om via de Noord-Zuidverbinding te rijden. 

zondag, 10 december 2017 15:54

Geelse TTC A profiteert van forfait Herstal

De Geelse TTC A verrijkte zich met drie punten in tweede nationale in het tafeltennis zonder te spelen. Herstal kreeg geen ploeg samengesteld door interne problemen. Meteen komen de Gelenaars tien punten voor op de twee degradatieplaatsen. Dat is gunstig voor het vooropgestelde doel voor behoud in tweede nationale.

zondag, 10 december 2017 15:48

Kerstmarkt Mol stopgezet door stormgevaar

In Mol werd de Kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat stopgezet. Er wordt voor zondagnamiddag een storm verwacht van 6 beaufort met windsnelheden tot 85 km per uur. De Kerstmarkt bestaat uit talrijke kleinere tenten en één grotere tent. Volgens de brandweer is het in die weersomstandigheden niet veilig voor de talrijke bezoekers in en rond die tenten. De burgemeester van Mol Paul Rotthier besloot daarom om de Kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat met onmiddellijke gang stop te zetten. Standhouders kregen het verzoek om hun activiteiten te staken en op te ruimen. Bezoekers werden gevraagd om de marktzone te verlaten.

Twee mensen raakten zwaargewond bij een verkeersongeval op de E313 ter hoogte van Oevel. Zondagochtend iets over zes reed een wagen met hoge snelheid achteraan in op een andere wagen. De inzittenden van de aangereden waren onderweg naar de Zwarte Markt in Tessenderlo en de auto zal volgeladen met gezelschapsspelen om te verkopen. Die lading werd naar voren gekatapulteerd. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte reed vermoedelijk te snel maar bleef ongedeerd. 

zondag, 10 december 2017 15:35

Zware brand in lagere school Mol

Zaterdagavond net voor middernacht brak een uitslaande brand uit in de lagere school van het St-Jan Berchmanscollege in Mol. De klaslokalen bleven wel gevrijwaard. De brand brak uit in een overdekte doorgang ter hoogte van de Sint-Jan Berchmansstraat. De ruimte werd gebruikt voor opslag van afvalcontainers en oud schoolmateriaal. De doorgang brandde uit. Wel is er rookschade in de turnzaal en de leraarskamer die in de buurt van de doorgang lagen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Volgens de schooldirecteur kunnen er maandag wel lessen plaatsvinden op school. De doorgang wordt wellicht wel afgesloten tot er zekerheid is over de stabiliteit.