Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

ASV Geel speelt in de volgende ronde van de Croky Cup of de beker van België tegen het Henegouwse Royale Etente Acren Lessines uit tweede amateurklasse. De wedstrijd wordt op zondag 20 augustus om vier uur in de namiddag gespeeld in het stadion van REAL in Lessines.
Nog tot en met 17 september kan je raamtekeningen bekijken in het centrum van Geel. Route Artistik is de wandelzoektocht van Jeugdhuis De Vonk en Plateau. Maar liefst 20 jongeren fleurden 19 vitrines op. De plannen van de routes vindt je bij de deelnemende zaken met een tekening en in jeugdhuis De Vonk aan de Diestseweg.
Gelenaar Jordi Van Dingenen is Belgisch kampioen bij de beloften geworden in Stabroek. Hij won de sprint voor Franklin Six en Stan Dewulf. Voor de Gelenaar van 21 is het al zijn tweede titel. Eerder werd hij al Belgisch kampioen als tweedejaars nieuweling. Jordi Van Dingenen sprints to the Belgian U23 title ??? Congrats Jordi! #BKStabroek Geplaatst door Belgian Cycling op zondag 13 augustus 2017
ASV Geel plaatste zich voor de volgende ronde van de Croky cup en won met het kleinste verschil op het veld van het Henegouwse Solrézienne. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 89ste minuut door Kristiaan Haagen. ASV Geel bouwt aan zijn ploeg voor het komende seizoen. Aanvaller Timothy Oliseh tekende een contract. Hij komt over van U19 ploeg van KV Mechelen.
Drie Roemenen werden opgepakt door de politie, toen ze bezig waren met een gauwdiefstal. De feiten speelden zich woensdag af rond 14u20 aan de Stelenseweg. Het trio probeerde de halsketting van de nek van een wandelaar te rukken. Dat lukte niet, waarop ze zijn gevlucht. Kort daarna werden ze gevat.
donderdag, 10 augustus 2017 23:15

Azzeddine Zaidi tekent bij ASV Geel

Azzeddine Zaidi tekende een contract voor 1 seizoen plus een optie op een volgend seizoen bij ASV Geel. De middenvelder van 20 komt over van de belofteploeg van Zulte Waregem.
donderdag, 10 augustus 2017 10:18

Stadsdiensten maken de brug naar 15 augustus

Op maandag 14 en dinsdag 15 augustus zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten naar aanleiding van Onze Lieve Vrouw-Hemelvaart. De dienst toerisme is op maandag gesloten, maar op dinsdag 15 augustus wel open van 10u tot 14u. In het zwembad kan je op maandag terecht tijdens de gewone zomeropeningsuren. Op dinsdag gelden de zomeropeningsuren van zondag en je kan ’s morgens en ’s middags banen trekken. De bibliotheek is op maandag en dinsdag gesloten.
donderdag, 10 augustus 2017 10:02

ASV wint oefenpot tegen Hoogstraten

ASV Geel speelde woensdagavond een oefenwedstrijd tegen en op het veld van Hoogstraten. Na 1 minuut stond het al 0-1 met een doelpunt van Van Den Ackerveken. Amper na vijf minuten wedstrijd stond het al 0-2 dankzij Karadayi. In de eerste minuten van de tweede helft zorgde een owngoal van Hoogstraten voor de 0-3. Zaterdagavond treedt ASV voor het eerst aan in de Croky Cup tegen Solrezienne uit derde amateurklasse. De wedstrijd start om 18u. op het veld van Solrezienne in het Henegouwse Erquelinnes.
Mylan Carrasco tekende een contract voor 1 seizoen bij ASV Geel. De aanvaller van 22 is de kleine broer van Belgische topvoetballer Yannick Carrasco.
Elektromic uit Geel neemt Selection XL Helsen in Herentals over. De zaak in Herentals krijgt ook de naam Elektromic. De overname gebeurt op 1 september. Huidig zaakvoerder Ann Helsen blijft de dagelijkse leiding van het filiaal in Herentals verzorgen en ook de 6 medewerkers worden mee overgenomen. Na de overname in Herentals telt de groep Elektromic een 50-tal medewerkers.
222 mensen en drie dealers hadden drugs op zak tijdens Reggae Geel. De lokale politie zette maar liefst 50 agenten voor de controle. De agenten betrapten dit jaar een pak meer festivalgangers dan vorig jaar. Het merendeel van de betrapten had cannabis op zak. Twaalf van hen werden met drugs gesnapt toen ze met de auto de festivalcamping verlieten. Wie betrapt werd met softdrugs, moest een onmiddellijke inning van 75 euro betalen, voor harddrugs bedroeg die het dubbele. Maar wie betrapt werd met drugs in het verkeer riskeerde een boete van maar liefst 1.260 euro.
dinsdag, 08 augustus 2017 13:40

Inbrekers dringen kantine ASV Geel binnen

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de kantine in het Leunenstadion van ASV Geel. Rond 0.40u kregen de verantwoordelijken van de club een signaal van de alarmcentrale dat het inbraakalarm in werking was getreden. Vermoedelijk twee mannen probeerden de glazen deuren van de hoofdingang te forceren, maar dat is hen niet gelukt. Bij een volgende deur, die rechtstreeks naar de kantine leidt, lukte het hen wel. De indringers hadden het uitsluitend op de jetonautomaat gemunt. Die braken ze open en namen er de aanwezige hoeveelheid kleingeld mee. Het precieze bedrag is niet bekend.