Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

maandag, 11 december 2017 16:09

Inbraak in Chiro lokaal Groot-Vorst

In het Laakdalse Groot-Vorst werd zondag 10 december omstreeks 4u25 ingebroken in het Chirolokaal. Twee verdachten staan op de beelden. Herken je deze personen in combinatie met lichaamsbouw of andere kledij? Of heb je iets verdachts gezien. Alle informatie is welkom bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op 014/56.47.00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het IOK meldt via sociale media dat hun ophaalwagens niet in alle straten in Laakdal, Meerhout en Dessel het afval kunnen ophalen. Ze proberen om zoveel mogelijk ophalingen zoals gepland te laten doorgaan. Hou voor meer informatie hun website of facebookpagina in het oog, als je afval niet wordt opgehaald.
Vanaf dinsdag 12 december is het niet meer mogelijk om van de Geelseweg rechtsaf te slaan richting Gerheiden in Olen. Verkeer dat via de Geelseweg naar Gerheiden wil rijden, moet dan de Hoefsmidstraat nemen. Deze aangepaste verkeerssituatie duurt ongeveer een week.
zondag, 10 december 2017 15:48

Kerstmarkt Mol stopgezet door stormgevaar

In Mol werd de Kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat stopgezet. Er wordt voor zondagnamiddag een storm verwacht van 6 beaufort met windsnelheden tot 85 km per uur. De Kerstmarkt bestaat uit talrijke kleinere tenten en één grotere tent. Volgens de brandweer is het in die weersomstandigheden niet veilig voor de talrijke bezoekers in en rond die tenten. De burgemeester van Mol Paul Rotthier besloot daarom om de Kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat met onmiddellijke gang stop te zetten. Standhouders kregen het verzoek om hun activiteiten te staken en op te ruimen. Bezoekers werden gevraagd om de…
Twee mensen raakten zwaargewond bij een verkeersongeval op de E313 ter hoogte van Oevel. Zondagochtend iets over zes reed een wagen met hoge snelheid achteraan in op een andere wagen. De inzittenden van de aangereden waren onderweg naar de Zwarte Markt in Tessenderlo en de auto zal volgeladen met gezelschapsspelen om te verkopen. Die lading werd naar voren gekatapulteerd. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte reed vermoedelijk te snel maar bleef ongedeerd. 
zondag, 10 december 2017 15:35

Zware brand in lagere school Mol

Zaterdagavond net voor middernacht brak een uitslaande brand uit in de lagere school van het St-Jan Berchmanscollege in Mol. De klaslokalen bleven wel gevrijwaard. De brand brak uit in een overdekte doorgang ter hoogte van de Sint-Jan Berchmansstraat. De ruimte werd gebruikt voor opslag van afvalcontainers en oud schoolmateriaal. De doorgang brandde uit. Wel is er rookschade in de turnzaal en de leraarskamer die in de buurt van de doorgang lagen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Volgens de schooldirecteur kunnen er maandag wel lessen plaatsvinden op school. De doorgang wordt wellicht wel afgesloten tot er zekerheid is…
Nick Stevens van CD&V Kasterlee nam zopas ontslag uit de OCMW raad. Zijn plaats wordt ingenomen door Paul Meynen uit Lichtaart, die jarenlang betrokken was bij de vrijwilligerswerking van vzw 't Margrietje. Momenteel zetelt Paul als lid van de raad van bestuur van vzw 't Gielsbos. OCMW voorzitter Walter Van Baelen zegt dat Paul zijn mandaag bij het OCMW nauw aansluit bij zijn sterk sociaal engagement in de adviesraad Kasterlee voor personen met een beperking.
Vanaf zondag gaat een nieuwe dienstregeling voor de treinen. Het treinaanbod van en naar de Kempen breidt hierdoor lichtjes uit. De trein tussen Mol en Hasselt rijdt op zaterdag voortaan elk uur in plaats van om de twee uur. Vanuit Mol vertrekt er op ­zondagavond een extra studenten­trein via Geel, Lier en Mechelen naar Leuven. Vanuit Brussel-Zuid rijdt er tijdens de avondspits op weekdagen een extra piekuurtrein via Geel naar Mol. De piekuurtrein 's ochtends tussen Herentals en Lier rijdt verder door tot in Antwerpen-Centraal.
donderdag, 07 december 2017 12:12

Inbrekers weg met mountainbikes in Meerhout

Bewoners van de Olmensebaan in Meerhout stelden woensdagochtend om zeven uur een inbraak in een losstaande garage vast. Dieven waren aan de haal gegaan met drie mountainbikes.
donderdag, 07 december 2017 12:12

Inbrekers op pad in Kasterlee

In de nacht van dinsdag op woensdag werden bewoners van de St-Rochusstraat in Lichtaart om twee uur wakker van lawaai. Ze betrapten twee inbrekers. De daders hadden de poort van een aanpalend magazijn geforceerd en waren aan de haal gegaan met siermunten. Ook op de Boterbloemlaan kwam woensdagochtend om twintig voor zes een woninginbraak aan het licht. De daders kwamen binnen langs de zijdeur en doorzochten het huis. Ze namen een iPhone, een iPad, geld en enkele horloges mee.
De aannemer startte met het uitbreken van het fietspad op de Geelseweg in Olen tussen Gerheiden en de Oevelseweg voor de aanleg van de riolering. Fietsers worden ter hoogte van de werfzone omgeleid via Oevelseweg, Schietboom, Hoefsmidstraat, kruispunt Gerheiden - Sint-Sebastiaanstraat, Sint-Sebastiaanstraat naar het jaagpad. Ook tussen Gerheiden en Gerheze geldt nog altijd de bestaande omleiding. Hier werd eind november al gestart met de heraanleg van het fietspad.
In het gloednieuwe Olense woonzorgcentrum Zilverlinde worden 14 kamers uitgerust met een zogenaamde slimme sensor. Het apparaat, dat tegen het plafond wordt gehangen, lijkt een beetje op een rookmelder maar kan veel meer. Als bv. een bewoner 's nachts zijn bed verlaat om naar het toilet te gaan, registreert de sensor dat. Als de bewoner niet binnen de geprogrammeerde tijd de badkamer verlaat, geeft het systeem een alarm aan het verplegend personeel. Zij kunnen dan meteen via een camera zien of er iets aan de hand is. De sensor moet het leven van bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum aangenamer…