Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Door herstellingswerken aan een verzakking in het wegdek en fietspad aan het kruispunt Olensteenweg/Heidestraat in Kasterlee is er woensdag en donderdag terplaatse enkel wisselend verkeer mogelijk. De Heidestraat wordt afgesloten tijdens de werken.
Vijf illegale vreemdelingen werden door de politie opgepakt bij een firma aan de Hagelberg in Olen. Ze hadden zich verstopt in de laadruimte van een vrachtwagen. De truck was eerder op de dag vertrokken in de haven van Zeebrugge. Toen de bestuurder was aangekomen en de laadruimte opende, zag hij plots de vijf vreemdelingen zitten. De vijf dachten dat ze in Groot-Brittannië waren aangekomen. Maar de vrachtwagen was niet de ferry ingereden, maar reed wel het binnenland in. 
donderdag, 10 augustus 2017 23:13

Toerisme stijgt in de Kempen

De definitieve cijfers van 2016 voor toerisme zijn positief voor de Kempen. De invloed van de terreuraanslagen in ons land was in onze streek veel kleiner omdat bij ons vooral binnenlandse toeristen te gast zijn. Het totale aantal overnachtingen steeg zelfs, met 7,5%. Wat wel opvalt is dat de hotels een lichte daling kennen terwijl B&B's en campings erop vooruit gaan.
woensdag, 09 augustus 2017 22:10

Binnenkort terug 90 km/u op Zuiderring Mol

Het vroegere snelheidsregime op de Zuiderring in Mol wordt opnieuw ingevoerd. Dit betekent dat de borden 70 km per uur voor elk kruispunt verdwijnen en dat het algemene snelheidsregime opnieuw 90 km per uur wordt. Het Molse gemeentebestuur hoopt dat het Ministerieel Besluit snel ondertekend wordt én dat de nodige signalisatieaanpassingen aansluitend plaatsvinden. Waarschijnlijk gebeurt dit in de loop van september zal. Tot dan blijven de bestaande snelheidsborden van kracht.
Begin september worden de glasbollen aan sporthal Duineneind in het centrum van Kasterlee verwijderd. Je kan met je glasafval o.a. terecht bij de ondergrondse glasbollen aan de parking Karekietstraat of het containerpark in Kasterlee.
Nog tot en met vrijdag is de Gierlebaan en de Vennestraat op de grens met Kasterlee en Lille afgesloten voor alle verkeer. Daarna is er nog tot en met 31 augustus sterke verkeershinder. Het fietspad van de Gierlebaan werd heraangelegd en verbreed vanaf de grens van Kasterlee met Gierle en werden er asfalteringswerken uitgevoerd.
De finaliste van Mijn pop-up restaurant 2016, Miette Dierckx uit Laakdal startte de Mexicaanse zomerbar Villa Loco in het oude gemeentehuis van Eindhout. De pop-up is de voorbode van een wedstrijd voor jonge ondernemers. Terwijl Miette de zaak in het oude gemeentehuis openhoudt, kunnen ze een kijkje komen nemen. De gemeente Laakdal biedt jonge ondernemers de kans om in het oude gemeentehuis van Laakdal een jaar lang een nieuwe zaak op te starten. Schepen van lokale economie Gerda Broeckx hoopt zo dat de jonge kandidaat ondernemers het gebouw beter naar waarde kunnen inschatten met een bedrijf in werking.
vrijdag, 04 augustus 2017 19:15

Olenaar opnieuw in cel na drugsfeiten

Een man van 36 uit Olen zit opnieuw in de cel. Hij werd al eens aangehouden op 14 mei op verdenking van zware diefstal en inbreuken op de drugswetgeving. De zware diefstal had betrekking op een inbraak in een appartement in aanbouw in Geel. Hij stal er samen met twee kompanen een verstekzaag. Het trio werd later die avond in hun bestelwagen tegen gehouden door de politie. Op 28 juni werd de Olenaar in dat dossier onder voorwaarden vrijgelaten. Eén van die voorwaarden was dat hij zich niet meer met drugs mocht inlaten, maar die voorwaarde heeft hij geschonden. Hij…
Het gemeentebestuur van Olen roept landbouwers op om aangifte te doen van de schade die ze opliepen aan teelten tijdens de droogte in april, mei en juni. Je moet zelf het initiatief nemen om contact op te nemen met de dienst Mens en Ruimte in het Boekelhuis. Je brengt de lijst van percelen, oppervlakte en teelt mee en de schatting van de geleden schade in procent. Er komt dan een schattingscommissie langs voor een voorlopige schadevaststelling. Een definitieve schadevaststelling gebeurt net voor de oogst. Enkel bij de definitieve schadevaststelling kan beroep gedaan worden op de experten van het Departement Landbouw…
dinsdag, 01 augustus 2017 12:26

Brug over Albertkanaal aan Kiezel terug open

De brug over het Albertkanaal aan de Kiezel in Meerhout is terug open voor het verkeer. De inspectieronde van de Vlaamse Waterweg is na amper één dag afgerond. Het verkeer hoeft vandaag geen omleiding te volgen.
Louis Croenen uit Kasterlee kon zich niet kwalificeren voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag op het WK zwemmen in Boedapest. Hij eindigde in zijn reeks op de derde plaats in 52'74". Dinsdag werd Croenen ook al verrassend uitgeschakeld in de reeksen van de 200 meter vlinderslag.
In Kasterlee bij taverne Aan de Molen in Doornboom werd schade vastgesteld op vijf deuren. Onbekenden probeerden in te breken, maar zijn niet binnengeraakt. Ook de geldschuif van de aardbeienautomaat vertoonde sporen van braak, maar er is geen geld gestolen.