Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

maandag, 26 juni 2017 14:42

Poederleesteenweg afgesloten door werken

Vanaf 26 juni tot eind november wordt de gewestweg Poederleesteenweg in Lichtaart afgesloten voor de aanleg van een veilige schoolomgeving voor kleuterschool 't Bosvriendje. Dit gaat samen met de herinrichting van het kruispunt Kapelhof en de aanleg van een ventweg ter hoogte van het woonzorgcentrum De Witte Bergen. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Herentals en Lille. Fietsers en bussen kunnen een kortere omleiding volgen via de Lievevrouwenstraat en Hoebenschot. Ook voor de bezoekers van WZC De Witte Bergen geldt een kortere omleiding. Vanaf 26 juni tot 30 juni worden alle verhardingen opgebroken, met uitzondering van het asfalt. Ook worden bomen…
Ridley Bikes nam Eddy Merckx Cycles over. Bedrijfsleider van Ridley Jochim Aerts, uit Meerhout, garandeert de verderzetting van het legendarische maar verlieslatende sportfietsenmerk. De overname creëert een soort kruisbestuiving van de 2 Belgische merken binnen het bedrijf Race Productions.
De bouwvergunning voor het varkensslachthuis De Lokery in Oevel blijft behouden. De vorderingen tot vernietiging van de vergunning, ingesteld door het actiecomité en door het Westelse gemeentebestuur, werden door de Raad voor Vergunningsbetwistingen afgewezen. Het arrest is voor de vele honderden bezwaarindieners vanuit Oevel en Westerlo een zware tegenvaller. Er loopt nog wel een procedure bij de Raad van State tot vernietiging van de milieuvergunning. De actievoerders hopen dat tegen dit najaar ook daar een arrest wordt geveld.
De raadkamer van Turnhout bevestigde de aanhouding van een jongeman van 23 uit Kasterlee. Hij werd op 20 juni gearresteerd in Kasterlee op verdenking van drugshandel en wapenbezit. Hij zou tussen oktober 2016 en april 2017 in cannabis gehandeld hebben en was bij zijn arrestatie in het bezit van een verboden wapen.
Het leegstaande gebouw ter hoogte van het rond punt in Groot-Vorst wordt afgebroken. Bij de gemeentelijke dienst is nu een bouwaanvraag in behandeling voor het slopen van dit gebouw. De koper wil een medisch centrum in de plaats bouwen. Dat zegt schepen van Ruimtelijke ordening Frank Sels. Hij is blij dat er schot in de zaak komt. Het gemeentebestuur klaagde de afgelopen jaren de leegstand van deze handelszaak aan.
De Vlaamse minister voor mobiliteit Ben Weyts excuseert zich per brief voor het gebrek aan overleg dat had moeten plaatsvinden vóór de invoering van het nieuwe snelheidsregime op de Zuiderring (N71). Dat meldt het gemeentebestuur van Mol. De minister spreekt van een ‘administratieve vergissing’ bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Zijn administratie krijgt alsnog de opdracht om met het gemeentebestuur te overleggen. Tijdens dit overleg zal het gemeentebestuur pleiten voor een terugkeer naar de oude situatie op de Zuiderring, met name overal 90 kilometer per uur met uitzondering van de Simonsebrug. De minister geeft toe dat het Agentschap Wegen en…
Zondag wilden enkele koeien in Laakdal een verfrissend bad nemen in de gracht de Laak naast hun weide, maar door de klevende modder geraakten ze niet meer terug uit het water. 13 koeien zaten vast in de gracht. De brandweer moest eraan te pas komen om de dieren terug aan wal te hijsen.
Vanaf maandag 19 juni wordt er tot en met 31 augustus gewerkt aan het fietspad tussen het jaagpad en de Lichtaartseweg in St-Jozef Olen. Er wordt een nieuwe fietsverbinding aangelegd tussen het jaagpad naast het Kempisch Kanaal en de brug van Sint-Jozef-Olen. De werken gebeuren buiten het verkeer en ook voor de fietsers blijft de hinder beperkt tot een minimum.
Aan camping Floreal in Lichtaart verstopte een hondenhater gehaktballen met slakkenvergif aan de hondenweide. Eén van de honden die ervan gegeten had, moest voor verzorging naar de dierenarts. Op zes plaatsen werden in het 2 hectare grote domein de vergiftigde vleesballetjes gevonden. Mogelijk liggen er nog meer. Hondeneigenaars moeten extra alert zijn. De politie onderzoekt de zaak.
Een motorrijder kwam vrijdagavond om het leven bij een zwaar verkeersongeval in de Leistraat in Lichtaart. De man knalde met zijn motor frontaal op een auto die uit de andere richting kwam. De motorrijder was op slag dood. De bestuurster van de personenwagen en haar passagier waren in shock en werden overgebracht naar het ziekenhuis.
Een winst van 401.000 euro boekte het industriële en chemische reinigingsbedrijf Smet Jet uit Oevel vorig jaar. Het bedrijf sloot het boekjaar 2016 af met een omzet van iets meer dan 15,5 miljoen euro. Smet Jet groeit en is dan ook op zoek naar zo'n 20 nieuwe werknemers, zoals operatoren met rijbewijs C en mecaniciens. Slechts 4 à 5 van die vacatures zijn al ingevuld. In totaal werken zo'n 200 mensen verspreid over 5 locaties. De hoofdzetel is gevestigd in Oevel. Volgens directeur Filip Herremans is voor dit jaar het omzetdoel in het eerste kwartaal al ruimschoots overtroffen
Vanaf 1 augustus wordt heel de Melkstraat in Kasterlee eenrichtingsverkeer. Ook het gedeelte tussen de Retiesebaan en de Geelsebaan. Verder wordt een blauwe zone ingevoerd. Deze beslissingen werden genomen na een enquête bij bewoners. Zij gaven als redenen aan dat er een gebrek was aan parkeerruimte voor eigen bewoners, een slechte en gevaarlijke doorgang voor fietsers en voetgangers en tenslotte voertuigen die op het voetpad parkeren. Het éénrichtingsverkeer geldt voor al het gemotoriseerd verkeer met uitzondering van fietsers, bromfietsers type A en pedelecs.