zaterdag, 16 februari 2019 01:03

Speelstraten blazen 10 kaarsjes uit

Kinderen spelen graag op straat, maar dit is vaak te gevaarlijk. Om kinderen toch deze vrijheid te geven, kun je tijdens de zomer een speelstraat organiseren in Geel. Voor de tiende keer kan je van je straat een speelstraat maken tijdens de zomervakantie. Het succes van de speelstraten is jaar na jaar gestegen. Tijdens de zomer van 2015 was er een record met 15 verschillende speelstraten. In totaal hebben er al 29 verschillende straten deelgenomen. Om een speelstraat te kunnen organiseren, moet de straat aan een paar wettelijke voorwaarden voldoen. Deze kun je terugvinden op de stedelijke website. Als jouw straat aan deze voorwaarden voldoet, kun je in overleg met je buren een aanvraag voor een speelstraat indienen. Deze aanvraag moet je voor 1 april indienen. Je vindt een infobrochure op de website van stad Geel of je kunt er een komen ophalen aan het onthaal van het stadhuis.

zaterdag, 16 februari 2019 01:02

Brent Taels nieuwe voorzitter Groen Laakdal

Groen Laakdal stelde tijdens haar nieuwjaarsdrink het vernieuwde bestuur voor. Brent Taels is de nieuwe voorzitter, Cristl Buelens ondervoorzitter. Groen Laakdal behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen één zetel in de gemeenteraad. Die ging naar Paul Mondelaers die als allereerste voor de partij Groen in de gemeenteraad zetelt. Viviane Schuer zetelt voor Groen Laakdal in de Bijzondere Comité voor de Sociale Raad.

 

zaterdag, 16 februari 2019 00:52

Snelheidsremmers Velveken verwijderd

Op Velveken zijn de betonnen blokken verwijderd die dienden als snelheidsremmers. Ze stonden er anderhalf jaar lang op enkele plaatsen in de straat. Dat schrijft gazet van Antwerpen. Voorlopog komen er geen nieuwe snelheidsremmer. De stad zoekt naar een mogelijke oplossing. De betonnen blokkenb was de laatste poging in een rij om de hoge snelheid van het vele sluipverkeer tegen te gaan. De Geelse schepen van verkeer en mobiliteit Marlon Pareijn zei dat de betonnen blokken niet ten goede was voor de veiligheid van de fietsers. Door de vele wegwerkzaamheden in Geel begonnen veel autobestuurders Velveken te gebruiken als sluipweg. De snelheidsbeperking tot 50 km/u blijft voorlopig behouden als tegemoetkoming voor de buurtbewoners.

zaterdag, 16 februari 2019 00:48

Zondag stadsderby KFC Beekhoek - KSAV St-Dimpna

Zondagmiddag wordt de derby tussen Beekhoek en St-Dimpna gespeeld in tweede provinciale van het voetbal. Een hoogdag voor het Geelse voetbal. Bij Beekhoek kijkt men enorm naar de match uit, de heenmatch werd door Beekhoek gewonnen, maar bij Beekhoek is men ervan bewust dat ze de zege niet zomaar cadeau gaan krijgen van St-Dimpna, die tweede staat in het klassement en in principe sterker is. Voor Beekhoek is elk punt die ze pakken meegenomen in de strijd voor het behoud.

donderdag, 14 februari 2019 10:17

Korte brand in hoogspanningscabine Olen

In Olen brandde het woensdag kort in een hoogspanningscabine in Neerheide. In de cabine was het rond 17u30 beginnen te smeulen. Zeker 50 huizen zaten zonder elektriciteit. De brandweer had het vuur snel onder controle. De nutsmaatschappij kon de stroom snel omleiden. Wat de oorzaak is van de brand is niet bekend.

Twee mannen, waarvan één afkomstig uit Geel en één uit Mol krijgen een gevangenisstraf van 36 maanden. De helft van die celstraf is effectief. Het duo probeerde cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar België in te voeren door 65 bolletjes cocaïne in te slikken.

De Gelenaar kreeg 5.000 euro. In ruil moest hij in oktober 2018 in totaal 65 bolletjes cocaïne inslikken, om zo ongeveer 500 gram cocaïne vanuit Suriname via Parijs naar België te smokkelen. In de luchthaven van Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana, werden de bolletjes in zijn lichaam ontdekt.

De Gelenaar had het plan samen met de Mollenaar bedacht. De twee waren naar Suriname gevlogen, maar de Mollenaar was eerder teruggekeerd. Beiden krijgen nu een celstraf van 36 maanden opgelegd. De helft daarvan is voorwaardelijk. De Gelenaar moet zich als voorwaarden onder meer residentieel laten begeleiden voor zijn drugsverslaving. Hij had de drugsbolletjes ingeslikt om zijn drugsschulden te kunnen aflossen.

Als gevolg van de algemene staking zijn er maar een paar ophaalwagens van IOK Afvalbeheer uitgereden. Alle ophalingen die op woensdag 13 februari niet konden plaatsvinden worden wel allemaal ingehaald. Het IOK vraagt om het afval op woensdag terug binnen te zetten en opnieuw aan te bieden op vrijdag 15/2 voor Mol 3,4 – gft, Kasterlee PMD, Kasterlee restafval

De IOK recyclageparken van Geel, Nijlen en Turnhout zijn wel geopend, de andere in Balen, Dessel, Meerhout, Mol-Gompel, Mol-Millegem, Olen en Westerlo zijn dicht.

woensdag, 13 februari 2019 07:30

Olen telt 15 inwoners meer dan vorig jaar

In Olen gaan de bevolkingscijfers nog altijd in stijgende lijn. Op 1 januari van dit jaar telde Olen 12.497 inwoners. Dat zijn er 15 meer dan vorig jaar.

woensdag, 13 februari 2019 07:27

Unizo ontbijt met burgemeester

Dinsdagochtend trokken medewerkers van Unizo Provincie Antwerpen, vergezeld met de lokale afdelingsvoorzitters, met pistolets en koffiekoeken naar de burgemeesters van onder meer Geel en Kasterlee. Unizo wil zo de banden aanhalen met het lokaal bestuur, maar ook de verzuchtingen van de lokale ondernemers overbrengen. Hoog op de verlanglijst stond een vlottere mobiliteit.

Vandaag staken de drie vakbonden. De NMBS kiest voor een minimale dienstverlening en ze focust vooral op de ochtend- en avondspits. De IC trein tussen Mol en Antwerpen rijdt hoogstwaarschijnlijk enkel tijdens de ochtend- en avondspits. De IC trein tussen Turnhout -Herentals en Binche, die langst de Noord-Zuid as in Brussel rijdt, zal hoogstwaarschijnlijk gans de dag rijden. Voor de hinder bij de nmbs klik je hier

Bij vervoersmaatschappij De Lijn is het busverkeer in de Zuiderkempen ernstig verstoord. Van een aantal ritten is nu al zeker dat ze niet gaan rijden. Je kan hier terecht voor een update van de staking.