donderdag, 16 augustus 2018 17:39

10 jaar speelpleinwerking in Laakdal

De speelpleinwerking in Laakdal bestaat 10 jaar en dat werd gevierd aan de sporthal in Kwade Plas in Veerle. Daar verzamelden de kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking met hun monitoren, oud-monitoren, ouders en grootouders en het gemeentebestuur. Schepen van jeugd Frank Sels bedankte iedereen die bijdroeg tot het succes. Daarop volgde een kinderfuif.

Tine Gielis trekt de lijst van CD&V Laakdal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakte ze op moederdag bekend op de facebookpagina van de Laakdalse partij. Gielis is al 12 jaar burgemeester in Laakdal en is bijzonder opgetogen dat ze de lijst van CD&V Laakdal opnieuw mag trekken. Ze kiest voor een politiek op mensenmaat en vanuit het hart en ze hoopt op deze manier opnieuw het verschil te maken. Voorts vertelt Tine dat ze wordt geflankeerd door een zeer divers en geëngageerd team.

De lijst van CD&V Laakdal bevat naast heel wat ervaren kandidaten, ook een pak enthousiaste nieuwkomers en jongeren. “Onze ploeg koppelt hun ervaring en kennis van zaken aan zin voor vernieuwing. Samen gaan we voor de weg vooruit en willen we de handen uit de mouwen steken voor een bruisend Laakdal waar het aangenaam is om te leven en te werken”, aldus Tine Gielis.

De Internationale kajakwedstrijden op het Kempisch kanaal van de Geelse kajakvaarders zijn afgelast. Normaal vinden de wedstrijden het komende weekeinde plaats. Dat meldt de voorzitter van de club Jan Vleugels. Volgens bijkomend onderzoek van de De Vlaamse Waterweg NV zijn er nog altijd blauwalgen aanwezig en op sommige plaatsen is de bloei nog toegenomen. De verbodsbepalingen die vorige week door de provincie Antwerpen werden uitgevaardigd blijven nog minstens tot begin volgende week gelden. Want contact met besmet water kan schadelijk zijn voor mens en dier. Daarom is het verboden om water te gebruiken uit het volledige Kempisch kanaal en het kanaal naar Beverlo voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee. Elke vorm van zachte recreatie, zoals kajakken of kanovaren, vissen, waterski en wakeboarden is verboden. Zwemmen mag sowieso niet in het kanaal. Pleziervaart blijft wel toegelaten.

21,5 kilogram hasj werden eind vorige week ontdekt bij een voertuigcontrole door de politie in Geel. Een Marokkaan van 36 en een Algerijn van 19 werden aangehouden. Waar de drugs vandaan kwamen en wat de bestemming was, wordt nog onderzocht. De raadkamer besliste dinsdag dat het duo nog minstens 4 weken in voorarrest blijft.

De Olense sprinter Enzo Wouters verlengde zijn contract bij Lotto-Soudal met een jaar. Wouters rijdt na twee jaar bij de U23, al twee jaar bij de profs en voelt zich naar eigen zeggen thuis bij de ploeg.

Bij het personeel van Janssen Pharmaceutica in Geel heerst ongerustheid. In de Geelse fabriek wordt een geneesmiddel tegen diabetis gemaakt. Maar dat kreeg van Amerikaanse gezondheidsdiensten een waarschuwing omdat er een extra amputatierisico zou zijn waardoor de verkoop sterk terugloopt. De vakbonden vrezen voor ontslagen tot dertig personeelsleden, aldus Gazet van Antwerpen. Maar de directie van Janssen maakt zich geen zorgen en zegt dat de actieve stof in het geneesmiddel nog voor andere aandoeningen kan gebruikt worden. De fabriek in Geel is goed voor 650 jobs. In Geel zijn mogelijk nog veranderingen op til. De holding boven Janssen Pharmaceutica is de hele productieketen aan het hertekenen. Het is niet uitgesloten dat bepaalde sites verdwijnen of inkrimpen. Wat dat voor de fabriek in Geel betekent, valt af te wachten. 

dinsdag, 14 augustus 2018 08:45

Gelenaar Swa De Schutter overleden

Gelenaar Swa De Schutter overleed afgelopen zondag in Turnhout. Hij werd 64 jaar. De Schutter was enkele termijnen Kempense regiovoorzitter bij CD&V. Nadat hij als onderzoeker bij SCK in Mol werkte, stapte hij 27 jaar geleden over naar het VITO. Vier jaar geleden richtte Swa De Schutter zijn eigen consultancybedrijf op. De voorbije jaren werkte hij zich ook in de kijker met een educatief project rond geothermie op de Balmattsite, waarmee hij in de prijzen viel. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10 uur plaats in de Sint-Amandskerk in Geel.

maandag, 13 augustus 2018 22:59

Oogstfeesten Stelen zijn een succes

Door het mooie zomerweer was het zondag een kleine overrompeling bij de Oogstfeesten in Stelen. De landelijke Gilde van Stelen zette met zijn Oogstfeesten de landbouwstiel in de schijnwerper. Vooral de oude werktuigen en tractoren konden op heel wat kijklustigen trekken. Daarnaast gaven ook schaapsherders, ruiters en roofvogeleigenaars een demonstratie.

maandag, 13 augustus 2018 22:55

Versoepeling waterbesparende maatregelen

Voortaan is het gebruik van regen- en/of grondwater toegestaan tussen 18u en 10u. Een versoepeling van 4 uur per dag, maar is niet het gevolg van de regen van de voorbije dagen. Maar het maakt vooral de landbouwsector draaglijker om hun akkers en gewassen te besproeien. De provincie Antwerpen benadrukt wel dat de overige waterbesparende maatregelen blijven behouden. Zo is er het algemeen zwemverbod op alle waterlopen en mag er tussen 10u en 18u niet gesproeid worden.

Deze week worden de fietspaden vernieuwd op het stuk van de Herentalseweg tussen Velveken en Lammerdries. Op donderdag en vrijdag wordt het beton gegoten voor het fietspad aan de noordkant van de N13. Nu vrijdag en volgende week maandag is de zuidkant aan de beurt. Het verkeer kan plaatselijk hinder ondervinden, maar kan wel gewoon het huidige éénrichtingsverkeer van Geel naar Herentals aanhouden.