Op 27 en 28 september voert een aannemer werken uit aan nieuwbouwappartementen op de hoek van Kollegestraat - Diestseweg. Hierdoor wordt er beurtelings verkeer ingevoerd. De aannemer gaat enkele werknemers voorzien die het verkeer gaan aansturen.

www.kiezenvoordieren.be is de gloednieuwe website van de dierenrechtenorganisatie GAIA. Op deze website kan je nagaan welke score elk gemeentebestuur krijgt inzake dierenwelzijn, nadat elk bestuur de kans kreeg om een vragenlijst in te vullen. Geel scoort goed met een zesde plek in de provincie Antwerpen en krijgt 76%. Olen daarentegen scoort het slechts in de provincie met slechts 24%. Volgens de dierenrechtenorganisatie is het positief dat er in Olen een budget is om een zwerfkattenbeleid te voeren. Langs de andere kant ziet GAIA nog veel verbeterpunten. Er is geen schepen voor dierenwelzijn, geen voederbeleid voor zwerfkatten en geen dierenpolitie. De burgemeester van Olen Seppe Bouquillon zegt verrast te zijn door het cijfer. Want een aantal zaken zijn allemaal niet meegenomen door de enquête, waaronder een bijvriendelijke gemeente en de sterilisatie en castratie van zwerfkatten.

Meer dan 100 verschillende bieren kan je komen proeven op het 31ste Kempisch Bierfestival. Een organisatie van Onder 't Schuim vzw. Tijdens het festival staat het Belgische bier centraal, zowel nieuwe als klassiekers. Aan zeer democratische prijzen kan je proeven van bittere, zure en zoete bieren en zijn afkomstig van grote, kleine of lokale brouwerijen.

Op zaterdag kan je komen proeven van 14u tot 2u en op zondag van 14u tot 22u in zaal De Waai aan Werft 28 in Geel.

Een man van 33 uit Meerhout krijgt 42 maanden cel. Hij was de spilfiguur achter een gewelddadige afpersing. De feiten speelden zich af in de zomer van vorig jaar. Een minderbegaafde man werd in die periode onder druk gezet om geld af te geven. Het begon allemaal met een pak slaag dat het slachtoffer kreeg van de 33 jarige. Ook de weken nadien bleef de Meerhoutenaar een belangrijke rol spelen in de afpersing, hij kreeg toen wel hulp van enkele kompanen. In september werd het slachtoffer in een kelder vastgebonden op een stoel en moest hij onder dwang vloeibare xtc drinken. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en werd wakker op een zolderkamertje met afgeplakte ramen. Daar werd hij drie dagen lang vastgehouden. Zijn woning werd intussen leeggeroofd door de afpersers. De spilfiguur uit Meerhout krijgt nu 42 maanden cel. Drie andere afpersers zijn veroordeeld tot 36 maanden. Acht andere beklaagden krijgen straffen tot 15 maanden.

Tot 3 oktober is Heidebloemstraat afgesloten door werken van Proximus om een defect te herstellen. De straat wordt afgesloten voor het verkeer, de bewoners mogen nog wel tot aan hun woning. De werken nemen drie à vier dagen in beslag tijdens de deze periode en zijn weersafhankelijk. De omleiding loopt via Rozendaal, in het laatste gedeelte wordt het eenrichtingverkeer opgeheven.

Op drie jaar tijd zijn er in totaal 22 ongevallen met gewonden gebeurd op het traject Diestseweg, Gasthuisstraat, St-Dimpnaplein en Logen. Het gaat over de periode juni 2015 tot juni 2018. Dat analyseerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Zes van de ongevallen waren tussen personenwagens. Tien ongevallen waren tussen een personenwagen en brommer, fietser of moto. Met acht lichtgewonde fietsers, één lichtgewonde motorijder en één zwaargewonde bromfietser. Vier ongevallen waren te betreuren tussen een vrachtwagen en een fietser, met twee lichtgewonde en twee zwaargewonde fietsers. Eén ongeval was er tussen een bestelwagen en een bromfietser, waarbij deze laatste lichtgewond werd. En tenslotte één ongeval tussen een personenwagen en een voetganger, waarbij de voetganger zwaargewond werd.

16 van de 22 ongevallen gebeurden op schooldagen, waarvan 12 tussen 7u en 20u. Deze cijfers van de lokale politie kwamen er na de actie van Ringland woensdagochtend in de Gasthuisstraat voor meer verkeersveiligheid. Want aan het St-Dimpnaplein is het zeer druk met ook zwaar vervoer ertussen en dat geeft een groot onveiligheidsgevoel voor de kwetsbare weggebruiker. Ook de stad Geel is mee vragende partij voor minder vrachtverkeer op het St-Dimpnaplein. De stad zegt dat men blijft aandringen voor een oplossing zoals een tonnagebeperking of een tolheffing en de aanleg van een verbindingsweg tussen de Westelijke Ring en de Retieseweg om doorgaand verkeer langs daar te sturen.

woensdag, 19 september 2018 13:57

Beurtelings verkeer op Stelenseweg aan Stokt

Voor de weg-en rioleringswerken in Stokt, moet er tijdelijk ook gewerkt worden op de aansluiting met Stelenseweg. Eén rijvak is afgesloten. Tot 8 oktober is er daarom beurtelings verkeer met verkeerslichten op Stelenseweg - Koning Albertstraat.

Heel wat kinderen en ouders voerden woensdagochtend actie op het St-Dimpnaplein. De actie kwam van het burgerinitiatief Ringland Geel. Kinderen verzamelden langs beide kanten van de Gasthuisstraat tot aan het kruispunt met het St-Dimpnaplein. Met de actie klagen ze het drukke verkeer aan. Daar passeren honderden auto's en vrachtwagens. In de buurt zijn er verschillende scholen en is het gevaarlijk om er met de fiets te passeren naast het drukke verkeer.

Ringland Geel wil dat de vrachtwagens zouden omrijden. Maar daarvoor moet de ring rond Geel worden doorgetrokken. Ondertussen reageerde de stad Geel en benadrukte dat ze mee vragende partij is voor minder vrachtverkeer op de gewestweg N118, die het St-Dimpnaplein passeert. De stad zegt dat men blijft aandringen voor een oplossing zoals een tonnagebeperking of een tolheffing en de aanleg van een verbindingsweg tussen de Westelijke Ring en de Retieseweg om doorgaand verkeer langs daar te sturen.

Onze kinderen willen het anders!!! Zorg er dan aub voor beleidsmakers ??

Geplaatst door Ringland Geel op Woensdag 19 september 2018

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft plannen voor een verkeerseducatief centrum. De politie stelde vast dat er in de zone nog altijd te veel fietsongevallen gebeuren. Vooral jongeren en ouderen zijn het slachtoffer. Daar wilt men iets aan doen. Het educatief centrum zou moeten aansluiten bij Veilheidshuis Ter Stokt en moet ontworpen worden vanuit het oogpunt van de fietser en niet vanuit het standpunt van de autobestuurder. Het zou moeten aansluiten op het fietsexamenparcours dat in de stad Geel recent werd uitgetekend.

Het agentschap wegen en verkeer gaat vanaf volgend weekeinde op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van de constructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Per brug worden er twee weekends gewerkt. Dit vanaf vrijdag 20u tot maandagochtend 05u. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag ook voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren. Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn. Tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal zal ook de afrit Geel-Oost (nr 24) afgesloten zijn.

Weekends van 22-23 en 29-30 september
Werken aan brug E313 over de Distelhof en de Hoevereveld in Herentals richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weekends van 6-7 en 12-13 oktober
Werken aan brug E313 over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze weekends is ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer neemt iets verderop de afrit Geel-West (nr. 23) en rijdt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan terug richting Laakdal.

Weekends van 20-21 oktober en 10-11 november
Werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Het AWV waarschuwt nog dat de werken weersgevoelig zijn en bij regen of lage temperaturen niet kunnen plaatsvinden, waardoor de planning dus nog kan gewijzigd worden.