Op donderdag 26 april wordt er gewerkt aan het waterleidingsnet in De Billemontstraat. Er geldt dan éénrichtingsverkeer in deze straat. Verkeer komende van het centrum richting Sint Dimpnaplein is toegelaten. Het verkeer komende van het Sint Dimpnaplein wordt omgeleid via Gasthuisstraat, Kollegestraat en Pastoor van Neylenstraat.

Dieven zijn de gemeenschappelijke bergruimte van een appartementsgebouw aan Rozendaal binnen gedrongen. Ze gingen er aan de haal met een fiets. De diefstal werd zondag opgemerkt.

10 horecazaken werden gecontroleerd door de lokale politie en de sociale inspectie. De meeste van deze horecazaken in Meerhout, Winkelomheide en Zittaart waren goed tot zeer goed in orde, ook op vlak van hygiëne. Twee arbeiders werden aangetroffen die geen schriftelijke arbeidsovereenkomsten konden voorleggen. Eén persoon werd betrapt op zwartwerk. Ook werd het verkeer gecontroleerd. 19 overtredingen werden vastgesteld bij een 50-tal voertuigen. De meeste overtredingen gingen over het gebruik van de smartphone. Eén bestuurder legde een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Ook waren er nog patrouilles bij speelpleintjes en op overlastplaatsen. Eén persoon kreeg een proces-verbaal voor drugsbezit.

maandag, 23 april 2018 16:44

AWV voert werken uit aan Amocolaan

Op maandag 23 april start Agentschap wegen en verkeer met werken op de Amocolaan. Ter hoogte van de toegang tot BP Chembel komen oversteekplaatsen voor fietsers en wordt de afslagstrook verlengd. Tegen midden juli moeten de werken klaar zijn. Het verkeer wordt beurtelings geregeld.

Het allernieuwste neuronavigatietoestel van Medtronic wordt sinds kort gebruikt door neurochirurgen in het operatiekwartier van het St-Dimpnaziekenhuis. De 4 artsen zijn hiermee de eersten in de Benelux die ervaring opdoen met de recentste en meest geavanceerde type. Dokter De Mulder van het Geelse ziekenhuis zegt dat het nieuwe navigatiesysteem het toelaat de exacte pkaatsing van de chirurgische instrumenten of de exactei locatie van hersen- en zenuwstructuren weer te geven met een afwijking van slechts tienden van een millimeter. De ingreep kan zo korter en veiliger verlopen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sloegen dieven toe in jeugdhuis De Vonk aan de Diestseweg. Ze forceerden een deur om binnen te geraken. De buit bestond uit een laptop en tablet.

Aan de Dekshoevevijver op de Fransebaan plantte de stad Geel onlangs één hectare bos aan. Het bos komt er als compensatie voor een ouder vergunningsdossier, waarbij een verkavelingsvergunning werd afgeleverd voor een ontbossing, waar er een compensatieplicht geldt. Op een andere plek moet er een even groot of zelfs groter boe aangeplant worden. Het nieuwe bos bestaat uit zomereik.

Om financiële redenen zijn de plannen voor het bouwen van een parkeergebouw aan ziekenhuis van Geel voorlopig weer opgeborgen. De directie van AZ St-Dimpna stelde twee jaar geleden de plannen voor om op de huidige bezoekersparking een gebouw van 3 verdiepingen voor maximaal 400 voertuigen op te trekken. Het kostenplaatje van 4,5 miljoen euro zou eind vorig jaar klaar moeten zijn. Maar het bestuur van het ziekenhuis koos ervoor om de financiële reserves hiervoor niet aan te spreken. De concentratie van het AZ St-Dimpna, Het Sociaal Huis en Woonzorgcenturm Wedbos en het St-Dimpnacollege zorgt voor een enorme parkeerdruk in de J.B. Stessensstraat en Gasthuisstraat. De parkeerdruk verlicht wel een beetje wanneer het OCMW deze zomer de vernieuwde parking voor het eigen personeel en bezoekers opent.

zondag, 22 april 2018 18:58

Playmobiel is woensdag te gast in Holven

De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De eerste halte is speelplein Helleblok in Holven op woensdag 25 april. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen. De spelletjescaravan is open van 14u tot 17u. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders, of andere begeleiders, blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

ASV Geel speelde zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 1-1 gelijk tegen Virton. Na zeven minuten scoorde Dries Hulsmans het enige Geelse doelpunt. Volgende week speelt ASV Geel de laatste wedstrijd van dit seizoen in en tegen Knokke. ASV Geel staat negende in het klassement.

Gerelateerde video