maandag, 17 december 2018 15:50

Nachtelijke wegenwerken aan Molseweg

In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 december voert een firma voor Eandis kabel-en sleufwerken uitop de Molseweg ter hoogte van Zavelstraat. Er is beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten. De werken gebeuren tussen 22 uur en 5 uur zodat het verkeer weinig hinder ondervindt.

zondag, 16 december 2018 20:44

Uitslagen Geelse clubs provinciaal voetbal

In tweede provinciale van het voetbal is de uitwedstrijd van KFC Beekhoek tegen en in Vlimmeren uitgesteld.

In derde provinciale C verloor VV Laakdal haar uitwedstrijd tegen Gierle met 3-0. Excelsior Vorst verloor op eigen veld van Zwaneven met 0-4. Netezonen speelde 1-1 gelijk tegen Herenthout. In vierde provinciale D won Zammel op het veld van Wiekevorst met 2-5.

In vierde provinciale E won Alberta uit Winkelomheide met 0-5 op het veld van Hand in hand Turnhout. Punt Larum won met 1-3 van Oosthoven en KSAV St-Dimpna B verloor in het eigen Sultanstadion met 2-3 van Grobbendonk.

Een wagen brandde uit na een ongeval vlakbij het kruispunt van de Antwerpseweg met de ring richting Mol. Omstreeks 16u30 gebeurde een aanrijding tussen drie wagens. Twee van hen liepen ernstige schade op, de derde kwam in de gracht terecht en vatte vuur, deze reed op LPG. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

zondag, 16 december 2018 11:19

Zicht op restauratie St-Dimpnakapel Elsum?

Het zou wel eens kunnen dat de St-Dimpnakapel in Elsum over twee jaar wordt gerestaureerd. Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad. De kapel staat al meerdere jaren te verkommeren, omdat het restauratiedossier voor het beschermde monument alsmaar werd uitgesteld. Nu is er zicht op subsidies. De kapel staat midden op een nogal ingewikkeld verkeersknooppunt waar de straten Elsum, Dr. Peetersstraat en Valkenborch elkaar kruisen.

De stad Geel diende vier jaar geleden een premieaanvraag in bij de dienst onroerend erfgoed voor een ingrijpende restauratie van het kleine gebouw, maar de gemiddelde wachttijd bedraagt 6 jaar, zegt schepen van patrimonium Ben Van Looveren. Voor de stad is zo'n subsidie zéér welkom. Van de geraamde kostprijs van 310.000 euro zou de stad 260.000 euro aan renovatiepremie kunnen ontvangen. Uit recente contacten met de dienst Onroerend erfgoed blijkt dat de werkzaamheden effectief over twee jaar kunnen aanvatten.

Een vrouw uit Kasterlee riskeert een straf van 18 maanden cel met uitstel voor oplichting en misbruik van vertrouwen bij een zwakbegaafd koppel waarmee ze goed bevriend was. De vrouw kreeg een volmacht over hun rekeningen en schreef onder meer een bedrag van 16.500 euro over naar haar eigen rekening. De beklaagde slaagde er ook in om een schenkingsovereenkomst te laten tekenen voor één van hun twee auto's. De andere auto liet ze verkopen en het geld hield ze voor zichzelf. Een huiszoeking bij de vrouw leverde een aantal documenten op over het afhalen van grote bedragen. De advocaat van de beklaagde vroeg de vrijspraak. Er zijn volgens hem bepaalde bedragen betaald voor kledij als vorm van bedanking en die 16.500 euro stortte de bklaagde later terug. Vonnis volgt op 18 januari.

Negentien everzwijnen werden doodgeschoten bij een drukjacht in het Postel. Met de everzwijnenjacht willen de jachtgroepen en het Agentschap Natuur en Bos de populatie van everzwijnen onder controle houden. Bij een vorige drukjacht enkele weken geleden werden twaalf everzwijnen geschoten. Bij een overpopulatie brengen everzwijnen veel schade toe aan de gewassen van de landbouwers, maar ook aan auto's wanneer everzwijnen plots de baan oversteken.

In tweede provinciale B van het voetbal won KSAV St-Dimpna met 1-2 op het veld van Vrijheid Herselt.

In eerste amateurklasse speelde ASV Geel 0-0 gelijk tegen en op het veld van Oudenaarde. Geel staat nu voorlaatste in het klassement.

zondag, 16 december 2018 10:48

Heren VC Geel verliezen thuis van Hevoc

In tweede divisie van het volleybal bij de heren verloor VC Geel thuis in een spannende wedstrijd met 2-3 van Hevoc uit Hechtel-Eksel. Setstanden waren 21-25, 26-24, 23-25, 25-20 en 15-17.

Voor de elfde keer reed de Tractor Kerstrun uit. 80 prachtig verlichte en versierde tractoren reden zo'n 20 km door de Geelse straten. Enkele duizenden mensen kwamen kijken naar de tractors. Zo stonden rijen dik aan de start en aankomst ter hoogte van zaal Elsum, aan de Markt en Havermarkt en ook in het centrum van Larum.

Voor de Tractor Kerstrun van start ging, konden 30 kinderen met hun versierde traptractors zo'n 250 meter rijden. Aan de start en aankomst ter hoogte van zaal Elsum werden verschillende dranken, pannenkoeken en boterhammen met spek verkocht voor het goede doel. De opbrengst van de catering wordt dit jaar geschonken aan AZ St-Dimpna en Kom op tegen Kanker.

Tractor Kerst Run is vertrokken. 80 versierde en verlichte tractors rijden 20 km langs Geelse straten. Straks rond 21u15 komen ze terug aan in Dr. Peetersstraat aan zaal Elsum #stadgeel #kerstingeel

Geplaatst door Geel FM op Zaterdag 15 december 2018

Gelenaar Leo Geudens, alias John Leo, gaat door in het VTM programma The Voice Senior. Hij mistte zijn entree niet bij de Blind auditions met het nummer 'Verloren hart, Verloren Droom' van Johnny White. Coach Walter Grootaers draaide zich als eerste om en loofde John. Grootaers gaat als coach van John Leo verder in het programma.