Alle Kempische volleyballiefhebbers herinneren zich nog wel de finalewedstrijd van de beker van Antwerpen  5 jaar geleden waarbij de Geelse heren volley Noorderkempen overwonnen met 3-2 en alzo voor het eerst in de geschiedenis de beker mee naar Geel brachten.

Dit seizoen knokten de dames van VC Geel zich naar de halve finale van de beker van Vlaanderen. Een uniek gebeuren, om een finaleplaats te veroveren spelen de dames van VC Geel de halve finale op zondag 4 maart om 17.00 uur in sportcomplex de Doelen in Geel met als tegenstander Gooik.
Mogen de Geelse dames dromen van een finaleplaats in de volleybaltempel in Vilvoorde op 5 mei?

Snowboarder Stef Vandeweyer kon zich op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang niet plaatsen voor de finale big air. De Meerhoutenaar werd veertiende in zijn reeks met 61 punten.

344 voertuigen werden uit het verkeer gehaald en aan een controle onderworpen. In totaal werden 979 voertuigen door de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout via een ANPR camera gecontroleerd bij een preventieve actie tegen woninginbraken. Ook werden 12 personen nagetrokken in de databanken van de politie. Eén informatierapport werd opgesteld voor verdachte handelingen. Eén persoon werd betrapt met een gebruikershoeveelheid marihuana. 60 chauffeurs werden gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand van hen had teveel gedronken. Eén bestuurder legde een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Verder werden er nog negen boetes gegeven voor verkeersovertredingen. Op negen verschillende locaties werd het in- en/of uitgaand verkeer aan een grondige controle onderworpen. De locaties werden bepaald op basis van recent cijfermateriaal van woninginbraken in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De actie liep maandag van 17u tot 18u30

woensdag, 21 februari 2018 11:36

Affiche Graspop Metal Meeting compleet

Graspop Metal Meeting gaf 26 nieuwe namen vrij en de affiche is nu zo goed als volledig. Met ondermeer Accept, Diablo blvd, Dool, L 7 en The Vintage Caravan. Graspop Metal Meeting gaat voor een topeditie voor dit jaar. Het festival breidt éénmalig met één dag uit en vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni in Dessel. Ook muzikaal wordt het sterk dit jaar met headliners zoals Guns N' Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne. Tickets voor Graspop Metal Meeting zijn te koop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. VIP combitickets voor 3 dagen en 4 dagen zijn uitverkocht. VIP dagtickets zijn nog beschikbaar, maar naderen het laatste aantal beschikbare tickets.

Alsmaar meer 50 plussers zijn aan het werk, dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van Streekplatform Kempen. Twee jaar gelden waren er in de 29 Kempense gemeenten bijna 71.000 mensen ouder dan 50 aan het werk. Dat zijn er zo'n 3.500 meer dan in 2015. De stijging is in de Kempen ook sterker dan in de rest van Vlaanderen. Toch blijven inspanningen van werkgevers en de overheid nodig. Want in de Kempen zijn er nog altijd 5.500 werkwilligen ouder dan 50 die thuis zitten.

Beter Geel is een nieuwe partij en gaat naar de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Het is een partij van onafhankelijke politici die de stem van de burger boven programmathema's stelt. Beter Geel vloeit dan ook voort uit een burgerinitiatief dat sinds enkele jaren activiteiten van actiegroepen ondersteunt. Initiatiefnemer is Tom Vervoort, die momenteel zetelt in de gemeenteraad als onafhankelijke. Naast hem maken ook onafhankelijke raadsleden Jozef Jacobs en Marleen Pszenickzo er deel van uit. Beiden stapten eind vorig jaar uit de N-VA fractie in de gemeenteraad. Ex- N-VA Mon Dilliën en ex-voorzitter van Jong CD&V Geel Joris Baelus komen ook over van de huidige meerderheidspartijen in Geel. Oud wijkagent Raf Haesen is het gezicht van de buurtactiegroep Tulpenstraat. Verder lopen er gesprekken met jongeren, alleen sterke vrouwen lijken moeilijker te vinden. Een lijsttrekker heeft Beter Geel nog niet. Tom Vervoort lijkt met zijn ervaring als schepen en gemeenteraadslid de belangrijkste kandidaat. De nieuwe Geelse partij wil ook geen klassieke themapartij zijn. De werking van Beter Geel is gebaseerd op wat de burger in het beleid wil zien gebeuren. Om de stem van de burger te horen organiseert Beter Geel op dinsdag 27 februari een eerste burgerbabbel in Het Atrium op de Markt in Geel vanaf 19u30.

dinsdag, 20 februari 2018 09:53

Afsluiting Olensteenweg verlengd tot 5 maart

De werken aan de Olensesteenweg in Lichtaart duren nog zeker tot 5 maart. Normaal zou de aannemer al klaar zijn geweest. Maar door problemen met de waterleiding hebben de arbeiders meer tijd nodig. Op de Olensesteenweg was een wegverzakking ontstaan en moesten er op verschillende plaatsen herstellingen worden uitgevoerd. De weg gaat nog 2 weken afgesloten blijven voor het verkeer.

dinsdag, 20 februari 2018 09:52

Gelenaar krijgt opschorting van straf

Een man van 59 uit Geel kreeg van de rechter opschorting van straf. Vorig jaar op 5 april sloeg hij zijn dochter van 16. De man ging door het lint na een discussie over het overschrijden van haar gsm abonnement. Het meisje had zich in een bolletje opgerold om de slagen te ondergaan. Volgens het parket sloeg de man sloeg zijn dochter tegen haar hoofd, lip en heup. Na de feiten volgde de dader een cursus agressiebeheersing en vond er ook een bemiddeling met het slachtoffer plaats. De man gaf zelf toe dat hij zwaar over de schreef was gegaan.

97% van de in totaal 551 gecontroleerde bestuurders legden het afgelopen weekeinde een negatieve alcoholtest af. Het voorbije weekeinde hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere WODCA acties. Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Tien bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Er werd ook één proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder die met de wagen reed terwijl zijn rijbewijs ingehouden was. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij reed met aangevroren ruiten.

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Er werden ook nog controles op gsm-gebruik uitgevoerd. Elf personen kregen een boete omdat ze niet-handenvrij aan het gsm'en waren. Twee fietsers kregen een bekeuring omdat hun fietsverlichting niet werkte.

Voormalig politie agent Paul Maes uit Lichtaart is kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de CD&V lijst in Kasterlee. Hij kent als geen andere waar de lokale gemeenschap nood aan heeft. Paul Maes heeft 32 jaar politiewerk op de teller staan, waarvan de laatste 14 jaar als wijkagent.