De middelbare school Sint-Jozef Geel en CVO HIK ontvingen het hoogste kwaliteitslabel voor de voedselveiligheid. Het label is voor scholen een 'smiley' maar kan vergeleken worden met de strenge ISO-norm voor professionele keukens. Het label bevestigt dat de richtingen Voeding en Horeca een ver doorgedreven systeem van controle op de voedselveiligheid en hygiëne hanteren, een ervaring die de leerlingen zeker in het latere beroepsleven nog goed kunnen gebruiken.

woensdag, 20 juni 2018 13:42

Cannabisplantage ontdekt in Olen

In Olen werd een plantage van 800 cannabisplantjes aangetroffen bij een huiszoeking tijdens een lopend onderzoek. Ook vier verdachten werden ter plaatse opgepakt op de zolder van de woning. Volgens het parket zijn er aanwijzingen dat er naast de aanwezige planten onlangs ook geoogst werd. De resterende planten worden vernietigd.

woensdag, 20 juni 2018 13:40

Lokale politie houdt verkeersacties

De voorbije dagen hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout verkeerscontroles. Eén chauffeur werd beboet omdat hij zich scheerde tijdens het rijden. De acties waren gericht op onder meer te snel rijden, alcoholgebruik en het dragen van de veiligheidsgordel. 10 chauffeurs van de 1079 in totaal legden een positieve alcoholtest af. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en ook nog eens de rijbewijzen van twee bestuurders omdat ze positief testten op drugs. Verder kregen 24 personen een boete omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen en acht personen omdat ze hun smartphone gebruikten tijdens het autorijden. 402 chauffeurs van de 3730 reden te snel. 48 van hen werden onmiddellijk aan de kant gezet. Zeven rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

De Olense vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het bruisend verenigingsleven in Olen. Daarom organiseerde het gemeentebestuur samen met de cultuurraad, afgelopen vrijdag een feest voor de vrijwilligers van de Olense socioculturele verenigingen. Naast een hapje, drankje en een optreden van Vriejed Verkiejed voor alle vrijwilligers werden de afwassers van de verschillende verenigingen extra in de bloemetjes gezet. Zij ontvingen een kleine attentie voor al de uren die ze al hebben gespendeerd aan de afwasbak. Want geef toe: wat is een vereniging zonder een afwasser?

In Kasterlee vormen N-VA en Open VLD één kartellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Zij stelden 4 kandidaten voor, waaronder Lieve Timmermans. Zij wil zich inzetten voor een gezinsvriendelijke gemeente waarbij veiligheid in het verkeer voor de allerzwaksten hand in hand gaan met aandacht voor natuur, bos en het dierenwelzijn. Pascal Jochums is 50 en woont in Lichtaart. Als voorzitter van Open VLD vindt hij burgerparticipatie belangrijk. Elvira Bellens is nu OCMW-raadslid en trekt zich het lot aan van kinderen, jongeren en senioren. Als natuurliefhebber houdt ze van wandelen in de Kastelse bossen en vindt het belangrijk om deze te behouden. Tenslotte is er Ilse Verachtert. Zij zet zich in voor de veiligheid en mobiliteit van mensen met een beperking. Daarnaast wil zij ook graag meer mogelijkheden voor vrije tijd en recreatie in de gemeente ondersteunen.

885 kg sluikafval en 436 sluikstorten werden door de gemeenschapswachten van de stad Geel verwijderd tijdens 'de week van de handhaving' in april dit jaar. Er werden processen-verbaal opgesteld. In maart werd nog een grote lentepoets gehouden waarbij verenigingen al heel wat zwerfvuil verwijderden. De stad gaat nog harder inzetten op het betrappen op heterdaad van de sluikstorkers.

dinsdag, 19 juni 2018 07:31

Buslijn 382 verwijnt

Buslijn 382 Geel Industrie - Oud Turnhout verdwijnt door het beperkt aantal reizigers. Bij sommige buslijnen voert vervoersmaatschappij De Lijn stiptheidshaltes in. Dat zijn gewone bushaltes, maar met zowel een aankomsttijd als een vertrektijd. Er wordt dus een buffer voorzien van enkele minuten aan deze halte. Het gaat over de volgende buslijnen 380, 381, 490, 491, 492,  493. Deze veranderingen in de dienstregelingen gaan in vanaf woensdag 27 juni.

Na het bouwverlof starten de rioleringswerken op de N13 tussen de Antwerpseweg en Velveken. Ook een fietspad wordt aangelegd. Door deze werken geldt er tot begin oktober éénrichtingsverkeer in deze zone. Van begin oktober tot begin december wordt de volledige zone afgesloten voor al het verkeer omwille van het structureel onderhoud van de weg.

Burgemeester van Kasterlee Ward Kennes ging met zijn wagen zondagnamiddag over de kop op de afrit naar de A12 en de E19 naar Brussel op de Antwerpse Ring in de richting van de Kennedytunnel. Zijn auto is total loss en Kennes raakte lichtgewond. Hij verklaarde dat ie in slaap viel en daardoor een ruk aan zijn stuur gaf. De burgemeester brak zijn linkersleutelbeen en vertelde dat hij dit weekeinde te veel hooi op zijn vork nam en te weinig rust nam.

Wat een weekeinde. Tot zaterdagnamiddag vergaderingen in Den Haag. Daarna teerfeest Plaffeiencomite en uitreiking beker...

Geplaatst door Ward Kennes op zondag 17 juni 2018

Neena Salaets komt op voor de Brugpartij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Geel op 14 oktober. Neena werd 38 jaar geleden geboren in India, maar groeide op in Herselt. 13 jaar geleden verhuisde ze naar Geel. Neena werkt al 12 jaar als KWB-afdelingsondersteuner. Zij gaat voor een warme, bruisende buurt, waar mensen mekaar kunnen ontmoeten.