Vorige week dinsdag kreeg de gemeentelijke basisschool De Schans in Veerle de onderwijsinspectie op bezoek. Zij hadden gesprekken met kernteam, kleuterteam en team lagere school. Ze deden klasbezoeken en analyseerden relevante documenten die het schoolteam de voorbije jaren ontwikkeld heeft. Het team is heel blij met het positieve verslag. Het finale verslag volgt binnenkort. Volgens de inspecteurs is het onderwijsteam sterk, onderzoekend en zelf reflecterend. Ook wordt een sterk onderwijskundig beleid gevoerd met veel aandacht voor kwaliteitsontwikkeling. En de kleuterschool blinkt uit in het triggeren van probleemoplossend denken bij de kleuters.

donderdag, 17 oktober 2019 15:27

Fakkeltocht tegen armoede om 19u00

Donderdag 17 oktober is het werelddag van verzet tegen armoede. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert vzw Al-arm Geel een fakkeltocht in het centrum van de Barmhartige stede. Met de fakkeltocht wilt men een stem geven aan armoede, want de problematiek wordt alsmaar groter in Geel en in de rest van het land. Het thema dit jaar is armoede op de scholen. Vanaf 19u00 ben je welkom aan de refter van St-Aloysiuscollege. De ingang is via Schuttershof 2B, waar je een woordje uitleg krijgt over de problematiek van armoede in het onderwijs. Om 20u00 start de fakkeltocht en een uur later ben je terug aan het startpunt, waar er nog een receptie is met een tas soep en brood.

Huisbrouwerij De Vliet op Ten Aard is al vele jaren actief en gekend voor zijn in de smaak vallende streekbieren. Het succes van de vorige bieren en het winnen van een Gouden Medaille met de Vliet Tripel zetten de brouwers aan om hun gamma uit te breiden met De Vliet Dubbel. Vooral door de vraag naar van vooral bezoekers van de brouwerij den café's die de Vliet bieren al jaren op hun kaart hebben staan.

Vliet Dubbel is een origineel helder donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles en een stabiele schuimkraag. Met ingrediënten als water, verschillende moutsoorten, kandijsuiker, verschillende hopsoorten en gist krijgt dit nieuwe bier een verassende geur- en smaakcombinatie . Het aroma is fruitig en de smaak licht zoet, karamelachtig en niet gebrand. De Vliet Dubbel is zacht met een lange afdronk en een stevig alcoholpercentage van 6,5 % vol. Het nieuwe bier wordt gebrouwen in de Proefbrouwerij zoals de andere bieren van de Vliet.

Vliet Dubbel is verkrijgbaar vanaf 17 oktober in alle drankenhandels van Geel er ver daar buiten.

De hermeandering van de Kleine Nete op de grens Kasterlee-Geel, ter hoogte van de Noord-Zuid Kempen was onderdeel van de beslissing van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 om de Noord-Zuid aan te leggen volgens het gewestplantracé. De realisatie van de hermeandering gebeurde door de  Vlaamse Milieumaatschappij.  De aansluiting van historische meanders creëert waterbergingszones, zorgt voor structuurherstel van de waterloop en een klimaatrobuustere vallei.

De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx en de burgemeesters van Kasterlee en Geel, Ward Kennes en Vera Celis. Burgemeester Ward Kennes onderschreef in zijn toespraak de Vlaamse doelstellingen inzake waterbeheer, maar vroeg vanuit Kasterlee specifieke aandacht voor de landbouw en de recreatieve infrastructuur in de vallei van de Kleine Nete.

Op donderdag 17 oktober is het de dag tegen kanker en in ziekenhuis Geel zijn er de hele dag activiteiten en workshops voor kankerpatiënten.