Gelenaar Leo Geudens, alias John Leo, gaat door in het VTM programma The Voice Senior. Hij mistte zijn entree niet bij de Blind auditions met het nummer 'Verloren hart, Verloren Droom' van Johnny White. Coach Walter Grootaers draaide zich als eerste om en loofde John. Grootaers gaat als coach van John Leo verder in het programma.

Het Molse gemeentebestuur verleent een omgevingsvergunning voor de verbouwing van de zogeheten Residentiewijk en bijhorende omgevingsaanleg aan Boerentang. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen tijdens de zitting van 5 december. Deze woonwijk in modernistische stijl met bijzondere waarde op vlak van erfgoed werd gebouwd in de jaren ’50 van vorige eeuw en wordt in verschillende fases gerenoveerd door de bouwfirma Group Cordeel.

Het project waarvoor de vergunning werd verleend betreft fase 1 van de residentiewijk en omvat 201 wooneenheden, verdeeld over studio’s, appartementen, rijwoningen en villa’s. Hierbij voorziet de aanvrager een volledige opwaardering van de bestaande wijk met een evenwicht tussen renovatie, nieuwbouw en de bijhorende omgevingsaanleg waarbij de groene omgeving maximaal wordt gerespecteerd.

Na de renovatie worden een aantal woningen gefaseerd te huur of te koop aangeboden op de private markt. De bouwfirma Cordeel Group staat ook 25 jaar in voor het onderhoud van de wijk. Alle woningen zullen ook worden aangesloten op het geothermisch warmtenet.

Zaterdag rijdt de elfde Tractor Kerstrun uit. Een colonne van 70 tractors opgetuigd met lampjes vertrekt om 19u00 aan de zaal van Elsum in de Dokter Peetersstraat. Ook dit jaar passeert de Tractor Kerstrun over de kerstmarkt en Geel wintert in het centrum van Geel. Na een rit van om en bij de 20 km langs de Geelse straten  komen de tractors rond 21u30 terug aan in de zaal van Elsum in de Dr. Peetersstraat. Voor de tweede maal rijden bij de start 26 kleine traptractoren net voor de grote broers uit. De Tractor Kerstrun is een begrip geworden in Geel en ver daarbuiten.

Vrijdag om 4 uur reed een vrachtwagen in op een mobiele werf op de E313 autosnelweg in Geel-West. De vrachtwagenchauffeur merkte de werfzone te laat op. Daarbij raakte niet alleen de vrachtwagen, maar ook enkele werfvoertuigen beschadigd. De autosnelweg was dan ook enkele uren versperd. Het verkeer moest de snelweg verlaten in Geel-West en kon daar ook weer de oprit nemen. 

Negen G-atleten van Avalympics maakten gisteren samen met bakker Peter Steurs speciale medaillekoeken, die geld moeten opbrengen voor hun trip naar Abu Dhabi in de lente van volgend jaar. Aan de special Olympics wereldspelen nemen 22 G-atleten en twaalf coaches van Avalympics deel. Goed voor 1/3 van de Belgische delegatie. Ze zijn vertegenwoordigd in acht disciplines waaronder baskbetbal, wielrennen, paardrijden, tennis, tafeltennis, bowling, zwemmen en atletiek. Op de gekartelde koek prijkt 'Samen Sporten', de boodschap van G-Sport.

Daarvoor maakte de Geelse hobbykunstenaar Bert Hufkens een speciale stempel. De fijne boterkoeken kunnen geschilderd worden met eetbare verf in goud, zilver en brons. De meerderheid van de koeken blijft zonder likje verf, anders worden ze te duur, aldus de bakker. Vanaf zaterdag 22 december liggen de koeken in de winkel van Peter Steurs aan de Dr. Van de Perrestraat 149 en die dag verkopen de leden van Avalympics de koeken ook in café De Wollewinkel aan de Markt in Geel in het teken van de Warmste week.

Vrijdag maakt Gelenaar Leo Geudens zijn entree als enige Kempenaar bij de Blind Auditions van het VTM programma The Voice Senior. Iedereen kent hem onder zijn artiestennaam John Leo. Hij is 66 en muziek staat centraal in zijn leven. Hij schreef zich in voor The Voice Senior op aanraden van zanger Marc Dex. Met zijn begeleidingsorkest John Leo Showband staat hij al liefst 50 jaar op het podium.

Stedelijke basisschool Winkelomheide uit Geel werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Ze volgt de volledige leerlijnen rond fietsen en stappen. Ze participeert aan de grote verkeerstoets, het voetgangersexamen en het grote fietsexamen. Bovendien zetten ook enkele ouders en grootouders zich, als verkeersvrijwilligers of gemachtigd opzichters, mee in voor de veiligheid van alle leerlingen op de school.

In ruil krijgt de school daarvoor een gouden medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

Tanja Wolfs, directrice: “Verkeersveiligheid leer je al vanaf je kleutertijd. Samen met ouders maken we onze leerlingen stap voor stap klaar om in het verkeer te kunnen participeren. Eerst in een veilige schoolomgeving, nadien onder begeleiding in het echte verkeer. We blijven intensief inzetten op verkeerseducatie. Als onze leerlingen te voet of met de fiets naar het secundair gaan, hopen we dat ze de vaardigheden die we samen geleerd hebben ook blijven toepassen.”

woensdag, 12 december 2018 08:54

Goorseweg krijgt toch grastegels

De oorspronkelijke grastegels worden alsnog gelegd tussen de betonstroken van de Goorseweg in Kasterlee. Dat besloot het schepencollege van Kasterlee na ondermeer klachten van inwoners en gebruikers van de Goorseweg en rapporten van politie en brandweer over de onveiligheid van de huidige situatie. Door grasdals te plaatsen komt er een einde aan het probleem van modder, diepe sporen en slippartijen waarmee men sedert de openstelling vorige week werden geconfronteerd. Het Kastelse gemeentebestuur gaat onderzoeken of en in welke mate de extra kosten kunnen verhaald worden op het agentschap Onroerend Erfgoed, dat volgens het gemeentebestuur een inschattingsfout maakte.

Volgende week maandag en dinsdag wordt gewerkt aan de riolering in het deel van Valkenborch tussen Elsum en Leliestraat. Dat gedeelte is dan afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien via Leliestraat, Rauwelkoven, Elsum en omgekeerd. De bewoners van dit deel van Valkenborch krijgen deze week nog meer informatie van de aannemer. De stad investeert 50.000 euro in de renovatie van een hoofdriool in het deel van Valkenborch tussen Elsum en Leliestraat. Er wordt een methode gebruikt waarbij de rijweg niet wordt opengebroken.

De Vlaamse Milieumaatschappij, Natuurpunt, Agentschap Natuur en Bos, het Meerhouts gemeentebestuur en VVV-Meerhout ondertekende een samenwerkingsovereenkomst waarin de toekomstplannen voor de site rond de watermolen centraal staan. De oude en illegale privégebouwen werden overgekocht en ondertussen afgebroken. De site heeft nog vele mogelijkheden verduidelijkte Lennert Saenen van het Agentschap Natuur en Bos. Ondermeer het bezoekerscentrum uitbreiden, het inrichten van de buitenomgeving en de aansluiting realiseren met De Vloyen, een terraszone maken en een bivakzone, zodat er ook kan overnacht worden.