Woensdag tussen 7u30 en 8u30 vormden een 10-tal enthousiaste leden van de Fietsersbond Geel met handgeklap, gejuich, toeters, bellen en spandoeken een heuse erehaag voor elke fietser die langs kwam op de hoek Nieuwstraat – Markt. De eerste 200 kregen ook een appel aangeboden. De fietsersbond wil met deze actie de fietsers bedanken omdat zij bijdragen aan een leefbare stad door te kiezen voor een actief, gezond en niet vervuilend vervoermiddel.

Het schepencollege van Kasterlee besliste om fietsstraten in te voeren in twee schoolomgevingen. Delen van de Monseigneur Cardijnstraat, Monseigneur Heylenstraat en Pater Damiaanstraat in Kasterlee en delen van de Schoolstraat, Sint-Rochusstraat en Kloosterstraat in Lichtaart worden omgevormd tot fietsstraten. In deze straten in de buurt van de scholen mogen fietsers de helft van de straat en bij eenrichtingsverkeer de hele straat innemen. De maximumsnelheid in de straten is 30 kilometer per uur. Op de rijbaan worden grote logo's met fietsen aangebracht. Burgemeester Ward Kennis voegde er nog aan toe dat het past in de visie om de verkeersleefbaarheid en de veiligheid van de trage weggebruikers te verbeteren in gans de gemeente.

Een man van 39 uit Geel werd na een huiszoeking opgepakt. Hij blijft aangehouden. De man wordt verdacht van het houden van een cannabisplantage in een loods aan de Starrenhoflaan in Kapellen. Daar doekten de speurders een cannabisplantage op, waar ze zo'n 850 cannabisplanten aantroffen. De planten werden in beslag genomen en de loods werd verzegeld.

donderdag, 22 maart 2018 12:00

Binnenkort slimme camera's op de Pas

Aan de Pas, tegen de Ring, worden binnenkort ANPR-camera's geplaatst. Ze worden niet geplaatst om de snelheid te registeren maar wel nummerplaten. Dit ondermeer om rondtrekkende dievenbende te traceren. Op termijn is het de bedoeling om alle invalswegen naar het Geelse centrum te voorzien van ANPR-camera's. Er is sprake van ondermeer Diestseweg en Baantveld. Ook komt er een netwerk van bewakingscamera's in het centrum van Geel, om nog extra in te zetten op veiligheid.

woensdag, 21 maart 2018 20:40

Informatieavond rond stationsomgeving

De stationsomgeving gaat er over tien jaar helemaal anders uitzien dan vandaag. Het stationsplein wordt anders ingericht en bedrijfspanden maken plaats voor nieuwe stedelijke functies. De voorbereidende onderzoeken worden binnenkort opgestart, maar eerst krijgt iedereen de kans om zijn visie te geven over het opzet van het onderzoek. In de alternatievenonderzoeksnota die voor het project werd opgemaakt, is het complete overzicht opgenomen van het voorgestelde onderzoek. De alternatievenonderzoeksnota ligt ter inzage tot en met 9 april op het stadhuis bij de dienst grondgebonden zaken. Iedereen die opmerkingen heeft over de inhoud van de nota kan deze tijdens de periode van de publieke raadpleging digitaal overmaken aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post. Volgende week dinsdag is er om 19u30 een informatieavond over de onderzoeksnota in zaal De Waai.

Zo'n 140 kermiswagens kwamen na de wekelijkse dinsdagmarkt de Markt, Havermarkt en Werft opgereden. De grootste kermis van de Zuiderkempen, Palmenmarkt gaat vrijdagavond open na de speech van de burgemeester. De kinderen openen nadien de attracties onder het toeziend oog van de Bellemannen. Om 22u. geniet je tussen het stadhuis en cultuurcentrum De Werft van een geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk. Traditioneel is de laatste dag van de kermis op dinsdag familiedag. Dan zijn de attracties toegankelijk aan verminderde prijzen. Tijdens Palmenmarkt kan je overal in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren. Geel FM zendt vrijdag live uit vanop de Markt vanaf 17u. Met zicht op de Markt vanop de eerste verdieping van Brasserie Flore.

Palmenmarkt2018

#Palmenmarkt2018 ??? Het is zover! De kermiswagens staan op hun plaats. Wie is er klaar voor Palmenmarkt 2018 - Stad Geel!? #Vrijetijdgeel

Geplaatst door Toerisme Geel op dinsdag 20 maart 2018

Een kopstraatbotsing gebeurde met drie wagens op het stuk van de Molseweg tussen de Ring van Geel en de Zuiderring in Mol. Hoe het ongeval gebeurde is nog onduidelijk. Eén van de wagens belandde in de gracht. Er viel één gewonde en de weg was een tijdlang versperd.

dinsdag, 20 maart 2018 17:43

Koppel riskeert cel voor slagen met riem

Het parket eiste tot 12 maanden cel voor een Geels koppel van Kameroense afkomst. Zij zouden hun zes kinderen geslagen hebben met een riem. Het koppel werd vorig jaar in mei van hun vrijheid beroofd. Eén van hun dochters had op school verteld dat zij, haar broers en zussen door hun ouders waren geslagen met een riem en blote handen. Bij hun vrijlating kregen de ouders een contactverbod met hun kinderen opgelegd. Ook moesten ze zich laten begeleiden bij de opvoeding. Het gezin staat nog altijd onder toezicht van de jeugdrechter en de ouders houden zich aan de opgelegde voorwaarden. Het contactverbod is opgeheven, alleen de twee jongens willen bij hun pleeggezin blijven. De vader van het gezin zei dat ze streng wilden zijn voor hun kinderen en dat zij slagen in het leven en niet in de cel of een sociale woning belanden. Verder zei de vader spijt te hebben van wat er is gebeurd. Vonnis volgt op 17 april

Vanaf 13u rijden de kermiswagens voor Palmenmarkt naar het Geelse stadscentrum. Na de dinsdagmarkt rijden de wagens het centrum binnen vanaf de Ring. De doorgang in het centrum is op dat moment moeilijk. In verschillende straten is een parkeerverbod van kracht. Parking Werft voor het stadhuis, parking Havermarkt en omliggende straten moeten vanaf het middaguur volledig autovrij zijn, zodat de kermiswagens hun plaats kunnen innemen.

dinsdag, 20 maart 2018 11:14

Speelplein Mastbos Ten Aard geopend

Het speelplein van de straat Mastbos in Ten Aard is opgeknapt. Dat gebeurde op vraag van de bewoners van de straat zelf. De stedelijke diensten plaatsten een zandbak met speeltuigen met daarnaast een laag parcours. Op het grasveld kunnen de kinderen zich volop uitleven en de volwassenen hebben nu een plaats om een buurtfeest te houden. Met dit pleintje heeft Ten Aard nu ook aan de kant van de kerk een aantrekkelijk stukje speelruimte waar de mensen uit de ruimere omgeving en de plaatselijke Chiro gebruik van kunnen maken.