Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

Op 27 en 28 september voert een aannemer werken uit aan nieuwbouwappartementen op de hoek van Kollegestraat - Diestseweg. Hierdoor wordt er beurtelings verkeer ingevoerd. De aannemer gaat enkele werknemers voorzien die het verkeer gaan aansturen.
www.kiezenvoordieren.be is de gloednieuwe website van de dierenrechtenorganisatie GAIA. Op deze website kan je nagaan welke score elk gemeentebestuur krijgt inzake dierenwelzijn, nadat elk bestuur de kans kreeg om een vragenlijst in te vullen. Geel scoort goed met een zesde plek in de provincie Antwerpen en krijgt 76%. Olen daarentegen scoort het slechts in de provincie met slechts 24%. Volgens de dierenrechtenorganisatie is het positief dat er in Olen een budget is om een zwerfkattenbeleid te voeren. Langs de andere kant ziet GAIA nog veel verbeterpunten. Er is geen schepen voor dierenwelzijn, geen voederbeleid voor zwerfkatten en geen dierenpolitie. De…
Meer dan 100 verschillende bieren kan je komen proeven op het 31ste Kempisch Bierfestival. Een organisatie van Onder 't Schuim vzw. Tijdens het festival staat het Belgische bier centraal, zowel nieuwe als klassiekers. Aan zeer democratische prijzen kan je proeven van bittere, zure en zoete bieren en zijn afkomstig van grote, kleine of lokale brouwerijen. Op zaterdag kan je komen proeven van 14u tot 2u en op zondag van 14u tot 22u in zaal De Waai aan Werft 28 in Geel.
Tot 3 oktober is Heidebloemstraat afgesloten door werken van Proximus om een defect te herstellen. De straat wordt afgesloten voor het verkeer, de bewoners mogen nog wel tot aan hun woning. De werken nemen drie à vier dagen in beslag tijdens de deze periode en zijn weersafhankelijk. De omleiding loopt via Rozendaal, in het laatste gedeelte wordt het eenrichtingverkeer opgeheven.
Op drie jaar tijd zijn er in totaal 22 ongevallen met gewonden gebeurd op het traject Diestseweg, Gasthuisstraat, St-Dimpnaplein en Logen. Het gaat over de periode juni 2015 tot juni 2018. Dat analyseerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Zes van de ongevallen waren tussen personenwagens. Tien ongevallen waren tussen een personenwagen en brommer, fietser of moto. Met acht lichtgewonde fietsers, één lichtgewonde motorijder en één zwaargewonde bromfietser. Vier ongevallen waren te betreuren tussen een vrachtwagen en een fietser, met twee lichtgewonde en twee zwaargewonde fietsers. Eén ongeval was er tussen een bestelwagen en een bromfietser, waarbij deze laatste lichtgewond werd. En tenslotte…
woensdag, 19 september 2018 13:57

Beurtelings verkeer op Stelenseweg aan Stokt

Voor de weg-en rioleringswerken in Stokt, moet er tijdelijk ook gewerkt worden op de aansluiting met Stelenseweg. Eén rijvak is afgesloten. Tot 8 oktober is er daarom beurtelings verkeer met verkeerslichten op Stelenseweg - Koning Albertstraat.
Heel wat kinderen en ouders voerden woensdagochtend actie op het St-Dimpnaplein. De actie kwam van het burgerinitiatief Ringland Geel. Kinderen verzamelden langs beide kanten van de Gasthuisstraat tot aan het kruispunt met het St-Dimpnaplein. Met de actie klagen ze het drukke verkeer aan. Daar passeren honderden auto's en vrachtwagens. In de buurt zijn er verschillende scholen en is het gevaarlijk om er met de fiets te passeren naast het drukke verkeer. Ringland Geel wil dat de vrachtwagens zouden omrijden. Maar daarvoor moet de ring rond Geel worden doorgetrokken. Ondertussen reageerde de stad Geel en benadrukte dat ze mee vragende partij…
De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft plannen voor een verkeerseducatief centrum. De politie stelde vast dat er in de zone nog altijd te veel fietsongevallen gebeuren. Vooral jongeren en ouderen zijn het slachtoffer. Daar wilt men iets aan doen. Het educatief centrum zou moeten aansluiten bij Veilheidshuis Ter Stokt en moet ontworpen worden vanuit het oogpunt van de fietser en niet vanuit het standpunt van de autobestuurder. Het zou moeten aansluiten op het fietsexamenparcours dat in de stad Geel recent werd uitgetekend.
Het agentschap wegen en verkeer gaat vanaf volgend weekeinde op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van de constructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming…
dinsdag, 18 september 2018 14:39

Nog altijd blauwalgen in Kempisch Kanaal

Er zijn nog altijd blauwalgen aanwezig in het Kempisch Kanaal. Daardoor is het nog altijd verboden om te Kajakken, kanovaren, vissen of te waterskiën. Ook voor de landbouwers geldt nog altijd het verbod om water te capteren uit het Kempisch kanaal. Tot alle metingen negatief zijn en er geen toxische stoffen meer worden aangetroffen in het water blijft het verbod gelden. Het ingevoerde captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen is door gouverneur Cathy Berkx opgeheven.
Het verkeer op de invalswegen in en rond Geel verliep maandagochtend bijzonder moeizaam. Op de N19 van Westerlo naar Geel moest je rekening houden met een vertraging van een half uur. Daardoor stond er ook file op de afritten van de E313 in Geel-West. De verkeersellende had te maken met plotse werken op de Antwerpseweg door telecomoperator Proximus, waardoor het verkeer over 1 rijstrook moest. Daarnaast werd afgelopen weekend de brug over het Albertkanaal tussen Winkelomheide en Eindhout afgebroken.
dinsdag, 18 september 2018 13:51

Thomas More start nieuw academiejaar

Het gaat goed met de Thomas More hogeschool. In de Kempen alleen is er al een stijging van 4,8% eerstejaars tegenover vorig jaar. In de Kempen zijn Energietechnologie, Elektronica-ICT en Ergotherapie de grootste stijgers. Opleidingen voor kleuteronderwijs, verpleegkunde en lager onderwijs zijn dan weer de grootste verliezers. Gisteren startte het nieuwe academiejaar. De start ging in Geel gepaard met een tweedaagse Basecamp. De studenten konden hun tent opstellen op een pop-up camping of konden in één van de slaapzalen terecht.