Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

Dinsdag pakt Verklapt met een primeur uit. In het stadspark van Geel vindt de eerste Verklapt-kids plaats. Figurentheater Mol en Pier brengt een ode aan de vriendschap met een flinke portie humor. De voorstelling start om 15u. 's Avonds is er de gewone Verklapt in het stadspark van Geel met Jeron Dewulf, die ook door het leven gaat als foute vriend. Zijn voorstelling start om 20u.
maandag, 16 juli 2018 23:47

Stadsdiensten dicht op zaterdag 21 juli

Op zaterdag 21 juli zijn de meeste stadsdiensten gesloten, omwille van de nationale feestdag. Ook de bibliotheek is op zaterdag dicht. Het Gasthuismuseum is wel open van 13u30 tot 17u en bij de dienst toerisme en stadsanimatie kun je terecht van 10u tot 14u. Het zwembad is open van 10u tot 17u. Cultuurcentrum de Werft heeft zijn zomersluiting tot en met 15 augustus.
In de nacht van zaterdag op zondag raakte bij een verkeersongeval op de Retiesebaan in Kasterlee een jongeman van 24 uit Geel zwaargewond. Hij verloor om nog een onbekende reden de controle over zijn stuur en ging over de kop. De jongeman zat alleen in de wagen. Hij werd door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht.
De Geelse voetbalclubs strijden ook dit jaar voor de felbegeerde Beker van Geel. De ploegen zijn in de voorronden opgedeeld in twee poules. De twee winnaars vande poules spelen in het najaar de finale in het stadion van ASV Geel. In Poule A komen Alberta, Beekhoek en Punt-Larum tegen elkaar uit. In Poule B zitten Zammel, St-Dimpna en de beloften van ASV Geel in. Een overzicht van de wedstrijden: Wedstrijden Poule AKFCV Alberta – KFC Beekhoek Sport: 27 juli om 19 u.FC Punt-Larum – KFCV Alberta: 2 augustus om 19 u.KFC Beekhoek Sport – FC Punt-Larum: 14 augustus om 19…
Zaterdag spelen de Rode Duivels de kleine finale op het WK in St-Petersburg tegen Engeland voor de derde plaats. Vanaf 16u. kan je de wedstrijd op het grote scherm bekijken op de Markt van Geel. DJ's Spynex en The Xlent zorgen voor de muziek. De Markt wordt opnieuw aangekleed en ingericht als een duivels supportersdorp. Vanaf half drie ben je er welkom.
Het Geelse bedrijf Skilpod investeert 1,5 miljoen in een nieuwe productielijn tijdens het bouwverlof. Daarmee worden 77 mobiele woningen gemaakt die in hun geheel naar het Nederlandse eiland Texel worden verscheept. Momenteel is er een grote woningnood op het Nederlandse eiland. De mobiele woningen meten op de grond 11 op 5,5 meter en hebben een bewoonbaar oppervlak van ongeveer 90 m². Ze worden in hun geheel via het kanaal verscheept naar Texel. De productie begint over 3 maanden en over een jaar zouden ze op het eiland staan. Meer dan 30 mensen werken voltijds bij Skilpod in Winkelomheide en het…
Normaal had de telescopische zuil deze week op de Markt moeten geïnstaleerd geworden. Maar omdat het podium en het grote scherm voor het WK voetbal op de plek staan waar de zuil komt, wordt de plaatsing uitgesteld naar de eerste week van augustus. Dat zegt cultuurschepen Marleen Verboven aan gazet van Antwerpen. Het gaat nog even duren vooraleer de mast op en neer schuift. Het wordt aangedreven door de hoeveelheid beweging in het OPZ op de Pas.
vrijdag, 13 juli 2018 08:57

Fonteinen op Markt werken terug

De fonteinen op de Markt werken terug. Nog niet op volle kracht, want er moeten nog enkele pompen geïnstalleerd worden om ze volledig te herstellen. De installatie raakte een tijd geleden beschadigd nadat de technische ruimte onder de Markt onder water liep, waarbij de motoren en sturingen stuk gingen.
Mogelijk zijn er oplichters aan het werk die gratis asfalt aanbieden. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout krijgt hierover meldingen binnen van inwoners. De politie vraagt aan iedereen om er niet op in te gaan en dat je hen onmiddellijk moet verwittigen via 014/56.47.00 of via 101
Myriam Smets komt voor Open VLD op bij de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober. Zij staat op de vierde plaats op de lijst voor het arrondissement Turnhout. Smets is geen onbekende in het Geelse politieke toneel. Ze is voorzitter van de lokale afdeling van Open VLD en ze zetelt ook in de gemeenteraad. Zij wil vooral de ontsluiting van de Geelse ring en betere en veiligere fietspaden realiseren. Dat laatste omdat elke ouder zijn kinderen zorgeloos met de fiets naar school kan laten vertrekken.
Gelenaar Jenthe Biermans verlengt zijn contract voor de komende twee wielerseizoenen bij Katusha-Alpecin. Voor Biermans is het nooit een optie geweest om het team te verlaten. De ploeg was tevreden over zijn werk in het voorjaar en de Gelenaar voelt zich goed in de ploeg. Jenthe wil voor de komende twee jaar opnieuw stappen vooruit zetten in het voorjaar met volgend jaar ondermeer een top10 plaats in een semiklassieker.
dinsdag, 10 juli 2018 08:26

Kop-staart botsing op Grote Steenweg

Maandag rond 9u15 gebeurde een kop-staartbotsing op de Grote Steenweg. Zijn achterligger zag niet dat hij ging afslaan. De bestuurder van 42, die werd aangereden, belandde met zijn voertuig tegen een paal. Hij werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijdende bestuurder raakte niet gewond.