Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

maandag, 12 november 2018 19:10

Reuzenrad eyecatcher van Geel Wintert

De tweede editie van Geel Winter pakt dit jaar uit met een reuzenrad. Vorig jaar kreeg de stad voor de eerste keer een winterevent met een ijspiste en eet- en drankstandjes. Vooral de ijspiste kon op heel wat bezoekers rekenen. Het reuzenrad staat er vanaf 30 november bij de start van Geel Wintert en wordt mee betaald door de handelaars en de lokale horeca. Ook wordt het winterdorp open, zonder een hoge zwarte omheining op de Markt.
maandag, 12 november 2018 19:05

Albanees gevat na inbraak

Vorige zaterdag werd een Albanees van 21 gevat op Ten Aard die verdacht wordt van een inbraak. In het voertuig van de verdachte werden juwelen, zonnebrillen, geld en parfum gevonden, die afkomstig zijn van een inbraak eerder gepleegd die avond. De man werd verhoord en verscheen zondag voor de onderzoeksrechter. Zijn aanhouding werd bevestigd. Een interventieploeg van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout merkte zaterdag omstreeks 20u00 een Peugeot op met Britse nummerplaat in de Dr. Van de Perrestraat in Geel. Toen de ploeg besloot het voertuig en de inzittende te controleren, versnelde het voertuig in de richting van Ten Aard. De interventieploeg…
zondag, 11 november 2018 21:58

750 wandelaars voor Holvense Pensenwandeling

De 11de editie van de pensenwandeling zet zo’n 750 wandelaars in beweging. ‘We streven ernaar om mensen dichter bij de natuur te brengen, vertelt KWB-lid Johan Alen. ‘Binnen onze enthousiaste KWB-werkgroep zoeken we elk jaar samen naar nieuwe locaties en ideeën om wandelaars een leuk parcours aan te bieden.’ De pensenwandeling behoort tot het Vlaamse criterium van Falos. ‘KWB-afdeling Falos helpt ons met de bewegwijzering en zorgt ervoor dat we mensen uit de provincie Antwerpen kunnen bereiken’, zegt Alen. ‘Ook mindermobiele mensen krijgen de kans om te proeven van de Geelse natuur. De korte afstanden van vijf kilometer zijn rolstoeltoegankelijk.’…
zondag, 11 november 2018 21:55

ASV Geel verliest van Rupel Boom

ASV Geel verloor in het eigen Leunenstadion van Rupel Boom met 1-2. Al na twee minuten opende Rupel Boom de score met een doelpunt van Jaric Schaessens. In de 43ste minuut scoorde Andy Lokando de Geelse gelijkmaker. In de 67ste minuut legde De Maeyer de eindscore voor Rupel Boom vast met 1-2.

Gerelateerde video

zondag, 11 november 2018 21:15

Uitslagen Geelse ploegen provinciaal voetbal

In tweede provinciale B van het voetbal stuntte KSAV St-Dimpna door met 0-1 te winnen op het veld en tegen de leider in het klassement Wezel Sport. Beekhoek Sport verloor op het veld van White Star met 5-2. In vierde provinciale D verloor Zammel thuis tegen SU Mechelen met 1-2. In vierde provinciale E speelde Punt-Larum thuis 1-1 gelijk tegen Rosselaar Hulsen. Alberta uit Winkelomheide ging met 5-1 onderuit tegen Poederlee. KSAV St-Dimpna B verloor het doelpuntenfestival op het veld van Oosthoven met 6-4.
In de eerste divisie dames in het volleybal wonnen de dames van VC Geel met 3-1 tegen Leuven. Setstanden waren 25-22, 23-25, 25-16 en 25-17. De dames wonnen hun zevende wedstrijd op rij.In het provinciaal volleybal wonnen de Heren B van VC Geel hun wedstrijd met 3-2 van Spinley Dessel.
De komende maanden voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Dit lijkt voor veel mensen een drastische maatregel, maar het is een meerwaarde voor de natuur. Hakhoutbeheer zorgt voor een verjonging van de beplanting in de berm en voor een verrijking van het ecosysteem. Daarnaast draagt het ook bij tot de veiligheid doordat er vermeden wordt dat gevaarlijke bomen op de weg terecht kunnen komen. Voor Geel staan werken gepland aan de op- en afrit van de Ring aan voetbalstadion De Leunen en aan de Retieseweg ter hoogte van sas 7.
Het houten beeld van de patrones van Stelen, Sint-Apollonia of "Pleunie", is grondig gerestaureerd. Apollonia is gekend als geneesheilige en wordt aanbeden tegen tandpijn. Helaas had ze zelf last van gaatjes gemaakt door houtworm en memel. Het Stelense kerkbestuur trok aan de alarmbel en behaalde samen met erfgoedcel k.ERF een restauratiesubsidie via Provincie Antwerpen. Het beeld uit 1878 kreeg onlangs een professionele behandeling en pronkt terug in de Stelense kerk.
In het onderzoek naar de moord op de Geelse Sara Laeremans blijven de hoofdverdachten in de cel. Het drietal verscheen donderdag voor de raadkamer in Turnhout. Het dossier tegen de moeder van de ex-partner werd met een week uitgesteld omdat haar nieuwe advocaat het dossier nog moet bestuderen. De ex-partner van Sara en zijn vader leggen tegenstrijdige verklaringen af. De vader zei dat hij met zijn zoon naar Geel ging, maar dat zij zoon haar doodde. De zoon beweert dan weer dat zijn vader alleen naar Geel ging. Verder onderzoek moet uitwijzen wie de waarheid spreekt. Mogelijk kunnen camerabeelden aantonen…
vrijdag, 09 november 2018 22:49

Peuterbad in stedelijk zwembad dicht

In het stedelijk zwembad ging het peuterbad onverwacht dicht. Dat meldt het zwembad op zijn facebookpagina. De siliconenkit moet vervangen worden en moet zeker het hele weekeinde drogen. Het 25 meter bad, de springplanken en wildwaterbaan zijn open.
Het Holebi film- en cultuurfestival trekt dit jaar naar 22 Vlaamse steden en gemeenten om het thema genderdiversiteit in de verf te zetten. Ook Geel haalt met trots haar regenboogkleuren tevoorschijn. Cultuurcentrum de Werft organiseert een comedy avond met vijf gay comedians. ‘Wanneer je mensen laat lachen, kunnen ze even de dagelijkse rompslomp van het leven vergeten. Op die manier schuilt er een grote kracht in cultuur om mensen samen te brengen’, stelt de Nederlandse comédienne Kim Schuddeboom. Dienst Gelijke Kansen, bibliotheek Geel, Cultuurcentrum De Werft en Studio Geel serveren een vijfdaags, divers cultuuraanbod waarbij holebi’s en transgenders centraal staan.…
vrijdag, 09 november 2018 22:35

Stad geeft babyborrel voor kersverse Gelenaars

Zaterdag geeft de stad Geel een babyborrel voor de kersverse 363 Gelenaars geboren tussen 1 augustus van vorig jaar en 31 augustus dit jaar. Iedereen kreeg een uitnodiging in de brievenbus voor een welkomstfeest van twee tot zes in de namiddag in zaal De Waai. Tijdens de babyborrel is er tijd voor de ouders om kennis te maken met het aanbod voor de jongste inwoners in onze stad. Voor de kinderen is er animatie voorzien.