dinsdag, 22 januari 2013 08:21

'Gebuisde' Korpschef krijgt gelijk van Raad van State

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Chris Wandelseck heeft van de Raad van State gelijk gekregen dat hij niet ‘onbekwaam’ is als korpschef. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. In december 2010 deed de huidige korpschef van de politiezone Zuiderkempen mee aan de selectieprocedures voor de aanwerving van een korpschef voor de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Hij was toen al negen jaar korpschef van de politiezone Zuiderkempen. Na de selectieprocedure kreeg Wandelseck te horen dat hij niet geschikt was als korpschef van de zone Geel-Laakdal-Meerhout. Hij had volgens de jury onder meer weinig inzicht in zijn eigen sterktes en zwaktes en had ie onvoldoende visie op de behoefte en uitdagingen die in het politiekorps nodig waren.

In juni van 2011 deed hij voor de tweede maal mee. Ook toen werd hij bij de proeven als onbekwaam bestempeld. Chris Wandelseck diende daarom een bezwaarschrift in bij de Raad van State. Momenteel lopen nog twee van de drie procedures. De eerste heeft de Raad al behandeld en besloot om de beslissing van de onbekwaamheid van Chris Wandelseck als korpschef van de zone Geel-Laakdal-Meerhout te vernietigen. Nu is het nog wachten op de twee andere procedures. Eén over de tweede deelname aan de selectie in juni 2011 en de andere over het koninklijk besluit over de aanstelling van huidig korpschef Dirk Van Aerschot. Als dat koninklijk besluit wordt vernietigd, dan moeten ze bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een nieuwe procedure opstarten om een korpschef te zoeken.

Vera Celis, burgemeester van Geel en voorzitter van het politiecollege zegt dat men gaat onderzoeken wat de gevolgen kunnen zijn van het arrest en de twee nog komende arresten. Er worden momenteel nog geen conclusies getrokken. Oud burgemeester Frans Peeters was niet bereikbaar voor een reactie op het arrest.

Lees 933 keer