woensdag, 30 augustus 2017 14:41

Velveken krijgt nieuwe proefopstelling

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
proefopstelling Velveken proefopstelling Velveken Ben Van Looveren (Facebook)

In de straat Velveken is woensdag een nieuwe proefopstelling verschenen. Die vervangt de opstelling met de gele plastic paaltjes die er het voorbije anderhalf jaar stond. Maar die werden zo vaak omver gereden dat de stedelijke diensten ze om de haverklap moesten komen terugzetten.

Het probleem is dat Velveken een populaire route is tussen het kruispunt met de Herentalseweg en Tweemolenstraat, en de achterliggende bedrijvenzone, en het centrum van Larum. Erg veel automobilisten gebruiken deze route om de verkeersdrukte op de Antwerpseweg en de rotonde met de Westelijke Ringlaan te vermijden.

Het is niet de eerste keer dat de stad Geel snelheidsremmers plaats op uitdrukkelijk verzoek van de buurt. Hun klachten dat er te veel verkeer passeert en te snel wordt gereden, worden door metingen door de politie bevestigd. Omdat de plastic paaltjes niet voldoende afschrikkende werkten, heeft de stad ze nu vervangen voor betonnen blokken, waarrond voor de zichtbaarheid verkeerspaaltjes zijn aangebracht. Het verkeer moet tussen de obstakels door slalommen. Er geldt ook een snelheidsverlaging naar 50 kilometer per uur.

Lees 519 keer