donderdag, 08 maart 2018 12:12

Fietsersbond vraagt aandacht voor tweewieler op Palmenmarkt

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Fietsen op de Markt tijdens Kerst Fietsen op de Markt tijdens Kerst Fietsersbond Geel

De Geelse afdeling van de Fietsersbond dringt bij de lokale schepenen voor Evenementen en Mobiliteit aan op ruime, goed uitgeruste en bewaakte tijdelijke fietsparkings tijdens Palmenmarkt. De stad maakt het parkeren voor auto’s tijdens de kermis gratis. De Fietsersbond is er zelf van overtuigd dat de fiets het meest geschikte vervoersmiddel is om Palmenmarkt te bezoeken en zij vraagt het stadsbestuur om hiervoor de nodige infrastructuur te voorzien en dit ook te communiceren naar het publiek.

Binnenkort komt Palmenmarkt er weer aan en zakken massaal veel mensen naar Geel af: zowel bewoners van het centrum, van de deeldorpen als niet-Gelenaren. Dit zal een enorme parkeerbehoefte met zich meebrengen.

“Gratis autoparkeren zoals nu wordt voorgesteld, zal de druk op de toegangswegen naar en in het centrum niet doen afnemen, integendeel”, stelt de Fietsersbond Geel. “Daarom vragen wij bijzondere aandacht voor de alternatieve mobiliteit. Informeer de bezoekers via de media dat Palmenmarkt het best met de fiets kan bezocht worden! Maar hiervoor moeten ook de nodige fietsparkeerplaatsen voorzien worden. Wij merken dat het stadsbestuur hieraan de laatste jaren al meer aandacht besteed heeft. Zo werden er fietsparkeerzones afgebakend bv. op de kerstmarkt.”

Toch ontbreekt het daaromtrent nog aan degelijke communicatie, stelt de groep. Het liefst ziet die ook een bewaakte fietsenparking verschijnen. “Ook de kwaliteit van het stallen kan nog veel beter: de klassieke nadars voldoen niet om efficiënt en ordentelijk de ingenomen ruimte te benutten. Je kan er je fiets enkel tegen of naast zetten. Daarom pleiten wij voor de aanschaf van speciale fietsnadars waarin telkens 6 fietsen deftig kunnen gestald worden.”

Lees 454 keer