vrijdag, 09 maart 2018 12:27

Walter Claessens is tijdelijk waarnemend algemeen directeur

Beoordeel dit item
(1 Stem)
AZ Sint-Dimpna AZ Sint-Dimpna AZ Sint-Dimpna

Walter Claessens, de directeur Verpleging van het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Sint-Dimpna in Geel, is donderdag door de raad van bestuur van het hospitaal aangesteld als tijdelijk waarnemend algemeen directeur. Hij komt daarbij in de plaats van Marnix Goethals, met wie de raad van bestuur een overeenkomst sloot tot vroegtijdige beëindiging van zijn opdracht. Claessens neemt de opdracht over tot er een nieuwe algemeen directeur is aangesteld. Hij combineert die functie momenteel met die van directeur Verpleging.

De raad van bestuur kwam vorige week ook met hoofdgeneesheer dr. Jo Leenders overeen dat zijn functie op 1 januari 2019 wordt overgedragen aan een opvolger. Wie dat wordt, is nog niet duidelijk.

“Het bestuur van het ziekenhuis beklemtoont dat de kwaliteit van de zorgverlening voor de patiënten steeds centraal staat. Daarnaast zal het ziekenhuis voluit gaan voor het behalen van de NIAZ-accreditatie (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg, red.), zodat het als sterke partner kan bijdragen tot de uitbouw van de strategie van het Ziekenhuisnetwerk Kempen", klinkt het in een persmededeling.

 

Lees 427 keer