maandag, 26 november 2018 19:59

'Foefoe' is nieuwe toneelvoorstelling van toneelgroep KWB Femma Holven

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Ergens in Vlaanderen 1929. De adellijke familie de la Chienne-de la Chatte resideert in kasteel Foefoe, wat ook de naam is van het bijtgrage Pekineesje, het huisdier van Gravin Georgette de la Chatte. Haar schoonzoon, Cyriel, is bankdirecteur en getrouwd met Louise, de dochter van de gravin, en plast regelmatig naast de pot. De zoon Claude, met meer vrouwelijke dan mannelijke hormonen in zijn lijf, heeft een geheime affaire met het frivole heerschap Javanais. De dochter Antoinette is een `bekeerde' nymfomane die een drastische nieuwe richting met haar leven uit wil.

De grote beurscrash van 1929 betekent voor de familie, indien zij niet snel geld vinden, het einde van hun rijkeluisleventje. Tot daar het eenvoudige deel van dit verhaal. Voeg daarbij een stijve butler, een meid die liever vrijt dan kuist, een Oostenrijkse kokkin die constant op zoek is naar haar weggelopen gerecht, twee oude rijke zussen van Georgette die op `ongewenst' bezoek gaan komen en de onwelvoeglijke Pekinees Foefoe die het vooral op mannenkuiten gemunt heeft en door haar onzindelijke gedrag de familiale sfeer moeiteloos onder het nulpunt doet dalen en je krijgt een cocktail van waanzinnige en hilarische familiesituaties die u de ene lachbui na de andere zal bezorgen.

De toneelgroep KWB Femma Holven speelt deze toneelvoorstelling in het parochiecentrum Holvenia op 1, 2, 7, 8 en 9 februari 2019 om 20u00 en op zondag 3 februari 2019 om 14u30. Vanaf 7 januari kunnen genummerde kaarten besteld worden via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of telefonisch 0486/11 96 66 op weekdagen tussen 17u00 en 19u00. Reservaties zijn pas definitief na betaling.

Lees 590 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2018 20:02