dinsdag, 12 maart 2019 17:16

Dr. Katelijne Valgaeren is nieuwe hoofdarts St-Dimpnaziekenhuis

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Dr. Katelijne Valgaeren is nieuwe hoofdarts St-Dimpnaziekenhuis St-Dimpnaziekenhuis

Dokter Katelijne Valgaeren is de nieuwe hoofdarts van het St-Dimpnaziekenhuis. Ze was voorheen diensthoofd inwendige ziekten en gastro-enteroloog. Haar ruime ervaring in het Geelse ziekenhuis en kennis van de regio, zijn belangrijke troeven voor het ziekenhuis. De vorige hoofdarts dokter Jo Leenders staat haar de eerste maanden bij.

Dr. Valgaeren kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: “Ik ben arts geworden omwille van de combinatie wetenschap en sociaal engagement. Sinds 2000 werk ik in het ziekenhuis van Geel als internist Gastro-enteroloog en diensthoofd inwendige ziekten. Samen voor patiënten zorgen, werken in teamverband, mensen motiveren, naar hen luisteren en waar nodig bij sturen en problemen oplossen is wat ik graag doe.”  In haar nieuwe taak als Hoofdarts is ze verantwoordelijk voor het Medische Departement van het Ziekenhuis. Daarbij wil ze de verbindingsfiguur zijn tussen zowel artsen en directie als tussen de mensen op de ziekenhuis-werkvloer en zorgverstrekkers in de bredere regio.

Dr. Valgaeren neemt haar functie op in een bijna voltijdse rol en gaat haar klinische activiteit beperken. Echter wil ze het contact met de werkvloer en de eerstelijnsactoren niet helemaal verliezen. “Niet enkel de zorg voor de patiënt moet centraal staan maar ook de zorg voor de verzorgenden. Aandacht voor de work life balance is een cruciaal element. Dat wil ik ook dagelijks blijven ‘aanvoelen’ in de praktijk. “ , aldus dr. Valgaeren.

Tenslotte is het de ambitie van dr. Valgaeren om de samenwerking met de huisartsen in de regio verder te versterken en bij te dragen tot de goede werking van het ZiekenhuisNetwerk Kempen.

Lees 254 keer