donderdag, 16 mei 2019 14:46

Twee broers riskeren celstraf voor drugshandel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een effectieve celstraf van 5 jaar. Dat is de straf dat twee broers uit Geel riskeren. Zij worden verdacht om 21,5 kg hasj vanuit Marokko naar België wilde invoeren. Een stadsgenoot van de broers riskeert in hetzelfde dossier 4 jaar cel. De twee broers werden vorig jaar in de zomer opgepakt. Nadat de Spaanse politie op 28 juli twee postpakketten vanuit Marokko onderschepten. De postpakketten hadden Velveken in Geel als bestemmingsadres.

Daar troffen de federale speurders één van de broers aan en een vriend. Tijdens het onderzoek bleek dat ook de andere broer betrokken was. Tijdens huiszoekingen bij de drie verdachten werden sporttassen met drugs aangetroffen. Het drietal vraagt de vrijspraak voor de invoer van hasj.

De advocaat van één van de beklaagden zegt dat er geen bewijs in het dossier zit dat er 21 kg hasj zijn aangetroffen in Spanje. Daarbovenop is er geen enkel bewijs dat zijn cliënt het postpakket heeft verzonden. Er werd wel drugs bij hem aangetroffen, maar daar wordt hij niet voor vervolgd. De zaak wordt volgende week voortgezet. Om het parket de nodige papieren vanuit Spanje te laten toevoegen aan het dossier.

Lees 332 keer