dinsdag, 01 oktober 2019 00:01

Stadsbestuur pareert kritiek op werfverkeer van Open VLD maar belooft beterschap

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Afgelopen gemeenteraad verweet Lieselotte Thys (Open VLD) het bestuur dat haar eigen diensten geen rekening hielden met het Charter Werftransport. Tijdens een telling ter hoogte van het Sint-Dimpnaplein, had Open VLD immers opgemerkt dat er tussen 7u45 en 8u45 werfverkeer van de stad Geel over het kruispunt passeerde. Marlon Pareijn (CD&V), schepen van Mobiliteit, beaamde dat er op 16 september inderdaad een opdracht was om een parkeerplaats in de Pallo aan te passen. Bovendien was de Kollegestraat afgesloten omdat daar een firma aan het werken was.

Pareijn benadrukte wel dat de stad niets verkeerd had gedaan en verwees naar het doel van het Charter Werfverkeer, waarin geschreven staat dat het charter van toepassing is op alle werven met bouwvergunning en elke hinderlijke inname van openbaar domein in de buurt van scholen. ‘Bovendien,’ zo voegde Pareijn nog toe, ‘staat er in dat charter dat het werftransport zo veel mogelijk gebruik maakt van het hoger wegennet. En of we dat nu willen of niet, tot nader order is dat nog steeds de Gasthuisstraat.’

Thys reageerde verontwaardigd op deze reactie en begreep niet dat Pareijn dit met een uitgestreken gezicht durfde te verkondigen en vroeg dat het bestuur haar verantwoordelijkheid opnam. Daarop ging Pareijn verder dat het charter niet van toepassing was op dit conflict, maar antwoordde dat ze in de toekomst gingen bekijken hoe de voertuigen van de stedelijke werkplaatsen in de toekomst met dat charter konden omgaan. Thys verzuchtte tot slot nog dat dat al lang gebeurd had moeten zijn.

© Sander Verwerft

Lees 467 keer