woensdag, 16 oktober 2019 16:21

Stad organiseert zelf 'Geel Wintert'

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De stad Geel neemt de organisatie van 'Geel Wintert' zelf in handen. In september verbrak de stad de concessie-overeenkomst met Satellite Ice Benelux in onderling overleg. Na de zomervakantie liet de concessiehouder weten dat ze het geheel wou inkrimpen en geen standgeld meer wilt betalen. Daarbovenop vroeg men een subsidie van 12.000 euro. De stad kon niet op die eisen ingaan. De voorbije twee jaar plaatste de concessiehouder één maand een schaatsbaan, winterbar, houten chalets en kermisattracties op de Markt.

Jaarlijks kon de schaatsbaan op zo'n 10.000 bezoekers rekenen, waaronder heel wat leerlingen van de Geelse basisscholen. De stad vond met een kunststofschaatsbaan een duurzaam alternatief voor de energieverslindende versie van de afgelopen jaren en de kunststofschaatsbaan heeft als voordeel dat het niet temperatuursgevoelig is en de schaatsers ook geen natte kledij riskeren. Ook het energieverbruik ligt een heel pak lager en die kostprijs kan de stad nu aanwenden voor de uitbating van de schaatsbaan, die tegenover de voorbije jaren niet overdekt is.

Rond de piste komen vijf traditionele kermisattracties aangevuld met een tiental houten chalets met verkoops- en etenswaren en lekkere hapjes. De kerststal met levende dieren krijgt een meer prominente plaats in het geheel. Ook komt er opnieuw een winterbar, met binnen- en buitengedeelte. Net zoals vorig jaar staan in de winterbar heel wat optredens en thema-avonden gepland.

‘Geel Wintert’ staat gepland van vrijdag 29 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. In die periode staan heel wat nevenactiviteiten op het programma, zoals de tweedaagse kerstmarkt, Tractor Kerstrun, Santa Run en shoppingzondagen. De winkelstraten Pas en Nieuwstraat krijgen met nieuwe kerstverlichting dan weer een feestelijk jasje aangemeten.

Lees 341 keer