vrijdag, 18 oktober 2019 18:33

Geel opent zoektocht naar vrijwilligers voor Dimpnadagen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Vanaf nu kunnen Gelenaars die willen meewerken aan het massaspektakel Gheelamania als hoofdrolspeler, figurant om als helpende hand zich daarvoor inschrijven via fanvandimpna.be. De audities voor de hoofdrollen vinden op 17 november plaats. De kandidaten worden via een persoonlijke e-mail op de hoogte gebracht.

Als extra stimulans verloot de stadsdienst Toerisme & Stadsanimatie vanaf begin november elke week minstens twee prijzen uit de zogenaamde ‘Dimpna’s prijzenkast’ onder de personen die zich reeds hebben ingeschreven. Winnaars blijven in de pot en maken dus ook de week nadien kans op een prijs. De prijzen werden geschonken door lokale Geelse handelaars en omvatten onder meer een elektrische fiets en een etentje in een sterrenrestaurant.

De inschrijvingen voor de Sint-Dimpna Ommegang worden nog later dit jaar geopend via dezelfde website. Voor de ommegang zoekt men zo'n 1600 vrijwilligers. In mei van volgend jaar staat Geel opnieuw een maand lang volledig in het teken van haar patroonheilige Sint-Dimpna.

Hoogtepunten van de vijfjaarlijkse festiviteiten zijn de Ommegang en het massaspektakel GheelaMania, waarin de legende van de heilige Dimpna en de rijke zorggeschiedenis van de Barmhartige Stede worden uitgebeeld. Net zoals bij de vorige drie edities van GheelaMania ligt het scenario en de regie weer in handen van Luc Stevens, bekend van onder meer Zoo of Life en de Historalia-producties aan het kasteel De Merode. Tickets voor GheelaMania zijn vanaf 26 november te verkrijgen. De Sint-Dimpna Ommegang is gratis.

Lees 136 keer