woensdag, 30 oktober 2019 17:58

Vlaamse overheid geeft financiële steun aan jeugdhuis De Vonk voor de komende 4 jaren

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Vlaamse overheid geeft financiële steun aan jeugdhuis De Vonk voor de komende 4 jaren Facebook

Jeugdhuis De Vonk aan de Diestseweg in Geel krijgt 95.000 euro per jaar, de komende 4 jaren, van de Vlaamse overheid. Dat maakte Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle (CD&V) bekend tijdens een persconferentie in Jeugdhuis DAR in Brussel.  

Voor de eerste keer worden middelen vrijgemaakt voor de volle vier jaar,” aldus Dalle “We willen hen hiermee financiële zekerheid bieden en verlossen van administratieve overlast. Zo moeten ze niet langer bezig zijn met subsidiedossiers te schrijven, maar doen wat ze het best doen: jongeren versterken.”

Bij de jeugdhuizen kwamen projecten in aanmerking die focussen op het stimuleren van ondernemerszin, het stimuleren van artistieke expressie en het bevorderen van de sociale cohesie tussen het jeugdhuis en de omgeving. “Jeugdhuizen zijn geen eilanden,” aldus Benjamin Dalle. “Ze vervullen een essentiële rol in de samenleving maar ook binnen een gemeenschap en omgeving. Daarom willen we hen ook versterken met deze krachtige financiële boost. Zij weten als geen ander wat er leeft binnen de jongerengemeenschap en kunnen jongeren het best ondersteunen.”

In het verleden kregen organisaties uit diverse subsidielijnen al steun voor het organiseren van bovenlokale activiteiten. Daarvoor moesten ze elk jaar een nieuw dossier indienen. Dat is nu verleden tijd. Door subsidies toe te kennen voor de komende vier jaar krijgen de jeugdhuizen en organisaties nu financiële zekerheid en kunnen ze projecten inplannen op langere termijn.

Lees 269 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 oktober 2019 18:03