Geel FM - Item gefilterd op datum: oktober 2016
maandag, 31 oktober 2016 11:28

Meisjes U17 VC Geel winnen tegen VOC Schriek

In de competitie wonnen de meisjes U17 afgelopen zaterdag van VOC Schriek 2 met 3-0. Setstanden waren 25-12, 25-18 en 25-15. Volgende zaterdag zakken de meisjes U17 naar Balen af.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 31 oktober 2016 10:45

Finas Geel versterkt leiderspositie na winst

Finas Geel won met kleinste verschil in Hasselt met 72-73 en verstevigt daarmee zijn leidersplaats in de derde klasse van het basketbal. In het eerste kwart was het verschil met Hasselt al vijf punten. De kloof werd in het tweede kwart lichtjes uitgediept tot 8 punten met 33-41. De twee laatste kwarten slopen de Hasselaars dichterbij, maar Geel behield een voorsprong van één punt bij eindsignaal. Met deze overwinning versterkt BBC Finas Geel haar leidersplaats.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 31 oktober 2016 10:44

Inbraak in Elsum

Aan Elsum is zondagmiddag ingebroken in een woning. De dieven sloegen toe, toen de bewoner even weg was om tabak te kopen. Ze gingen aan de haal met een laptop en een bril.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 30 oktober 2016 08:10

Stadsdiensten maken brug naar 1 november

De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november gesloten naar aanleiding van Allerheiligen. Ook de bibliotheek, cultuurcentrum de Werft, het Gasthuismuseum en de dienst toerisme zijn gesloten. Het zwembad is op maandag 31 oktober open zoals op woensdag. Op 1 november gelden de openingsuren van zondag en kan je  er ’s morgens en ’s middags banen trekken.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 30 oktober 2016 08:04

Dames VC Geel winnen en heren verliezen

De dames van VC Geel wonnen thuis in sporthal De Doelen het burenduel tegen Olen in de eerste divisie van het volleybal met 3-0.  Setstanden waren 25/15, 25/14, 25/16. Bij de heren verloor VC Geel bij Bolderberg in Heusden-Zolder met 3-0. Setstanden waren 25/19, 25/20, 25/20

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel won met 0-2 op het veld en tegen Seraing. De Norre scoorde het eerste doelpunt voor de Gelenaars en Christiaens maakte de 0-2. ASV Geel stijgt zo naar plaats vijf in het klassement. Volgende zaterdag speelt ASV thuis tegen Dender.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De provincie Antwerpen investeerde het afgelopen jaar in de uitbreiding van de melkveestal en de renovatie van de bestaande stal in de Hooibeekhoeve in Ten Aard. Het resultaat zijn twee splinternieuwe en gelijkaardige melkveestallen met elk een eigen melkrobot. Deze stallen bevatten de nieuwste innovaties. De Hooibeekhoeve gaat de nieuwe technieken en management uittesten in de praktijk om te kijken naar hun impact op economisch rendement, diergezondheid, melkveerantsoen en milieu. Volgens gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé kunnen er frequenter voederproeven plaatsvinden en gaan de resultaten ook sneller beschikbaar zijn. Hierdoor kan niet alleen het onderzoek korter op de bal spelen, maar ook de melkveehouder kan met die resultaten op kortere termijn zelf aan de slag gaan, aldus Caluwé. Directeur Ilse Van den Broeck zegt dat er op de melkrobot een Hard Navigator werd geïnstalleerd. Dit is een mini laboratorium dat onmiddellijk een melkstaal analyseert en waaruit informatie rolt over de vruchtbaarheid, uiergezondheid, energiebalans en voeding van het individuele dier. Hierdoor kan de melkveehouder sneller bijsturen waar nodig om zijn dieren gezond én productief te houden. De Hooibeekhoeve wil in de stallen proeven rond onder meer veevoeder, dierenwelzijn, automatische klimaatsturing of ammoniak­­emissie uitvoeren. Bestaande technieken en technologieën worden nog meer verfijnd. Met de nieuwe melkveestallen starten ook tal van nieuwe onderzoeken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 28 oktober 2016 23:22

Gasthuisstraat afgesloten door werken

De Gasthuisstraat wordt op donderdag 3 en vrijdag 4 november afgesloten voor alle verkeer. De fietssuggestiestroken worden opnieuw aangebracht. Ook de zebrapaden worden opgefrist. De werken worden tijdens de herfstvakantie uitgevoerd omdat er dan minder verkeer is. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via Laar/Eikevelden/Diestseweg en via Diestseweg/Kollegestraat/Pastoor Van Neylenstraat/De Billemontstraat. Mensen met een bewonerskaart mogen tijdens de werken hun auto elders parkeren. Als het weer de werken niet toelaat, worden ze uitgesteld.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 28 oktober 2016 11:09

Shoppen in Halloweensfeer in hartje Geel

Op vrijdag 28 oktober staat Geel Centrum volledig in het teken van Halloween. Zak tussen 17u en 22u af naar het centrum en kom mee griezelen. Van 17u tot 22u kan je terecht op de halloweenmarkt op de Markt om er kennis te maken met tal van ambachten en streekproducten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heksenketel met heerlijke pompensoep en akelige marktkraampjes met angstaanjagende standhouders? Bovendien kan je superlang shoppen! De Geelse handelaars zetten hun deuren extra open van 18u tot 21u. Grote en kleine griezels trekken door Nieuwstraat en Pas om je de stuipen op het lijf te jagen. Bovendien maak je bij iedere aankoop bij de deelnemende handelaars kans op een mand met heerlijke streekproducten. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vrijdag zijn de vrijwillige diefstalpreventieadviseurs en wijkagenten van de politiezone op pad in Geel, Laakdal en Meerhout. Zij gaan de voorkant van je woning aan een snelle controle onderwerpen. Als je woning mogelijk aantrekkelijk is voor inbrekers en je bent afwezig, dan steekt de diefstalpreventieadviseur een postkaart in je brievenbus waarop de gegevens staan om gratis inbraakpreventief advies aan te vragen. De inwoners die thuis zijn, worden onmiddellijk hierover gecontacteerd. Vrijdag 28 oktober vindt in gans Vlaanderen de preventieactie '1 dag niet' plaats, die woninginbraken onder de aandacht brengt.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8