Geel FM - Item gefilterd op datum: november 2016
woensdag, 30 november 2016 20:50

Graveren van fietsen in wijkkantoor Meerhout

Op maandag 5 december worden fietsen gratis gegraveerd in het wijkkantoor van de lokale politie in de Gasthuisstraat 28 in Meerhout. Vanaf 16u30 tot 18u. Je moet je identiteitskaart wel meenemen. Een gekenmerkte fiets is minder interessant voor dieven en de eigenaar van een gegraveerde fiets die gestolen is, wordt dan makkelijker teruggevonden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 30 november 2016 20:48

Heel de week werken op E313 in de nachturen

Vanaf woensdagavond 30 november tot en met donderdag 8 december wordt er 's nachts gewerkt op de E313 tussen Ranst en Geel-Oost. In beide richtingen wordt plaatselijk één rijstrook afgesloten tussen 21u en 5u

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Traiteur Chaudfroid uit de Dr Van de Perrestraat won de prestigieuze Horeca awards voor beste feestcateraar van België. Het is voor de derde maal op rij dat Chaudfroid met deze prijs aan de haal gaat. Zaakvoerder Paul Mortelmans startte bijna 20 jaar geleden zijn traiteurszaak op in bijberoep en bouwde langzaamaan zijn zaak uit. Klantvriendelijkheid, gastvrijheid, flexibiliteit en service staan hoog in het vaandel bij Chaudfroid. Ze zijn gespecialiseerd in feesten van 20 tot 2000 personen bij zowel mensen thuis als op een locatie naar keuze. Zaakvoerder Paul Mortelmans reageert opgetogen: "Het kan geen toeval zijn, 6 jaar op rij genomineerd. In 2013 derde plaats en vanaf 2014 winnaar van de horeca award in de categorie beste feestcateraars van België." Vorig jaar werd Chaudfroid uitgeroepen tot Horeca Ambassadeur.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Geel lanceert de parkeerjetons. Zo worden shoppers aangemoedigd om op regelmatige tijdstippen af te zakken naar het Centrum van Geel. Schepen van lokale economie Pieter Verhesen zegt dat de lancering van de parkeerjetons kadert in het kernversterkend beleid waar Geel enige tijd al volop inzet. Geel is al één van de goedkoopste steden in de Kempen om te parkeren, maar toch is het altijd mooi meegenomen om je auto even gratis kwijt te kunnen in het centrum. De jetons vormen voor de centrumhandelaars een perfecte relatiegeschenk voor hun klanten. De parkeerjetons kunnen gebruikt worden in elke bovengrondse parkeerautomaat in Geel centrum en blijven onbeperkt geldig. De handelaars kunnen de jetons aankopen op het stadhuis en een jeton heeft een parkeerwaarde van 1 euro. Vanaf 1 december worden de parkeerjetons in gebruik genomen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Sinds afgelopen zaterdag heeft Sinterklaas een eigen pakjeshuis gelegen in de Nieuwstraat nr. 88. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen nog op woensdag 30 november en in het weekeinde van 3 en 4 december onder begeleiding van enkele zwarte pieten opdrachten uitvoeren, gaande van dansen en zingen tot pakjes dragen en inpakken, om zo hun diploma 'hulpknecht van de Sint' te behalen. Ook is er een pop-up café ingericht voor de ouders en/of grootouders.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een grote massa volk waarvan zo'n 1200 kinderen zongen voor Sinterklaas op de Markt. Ook stonden er heel wat kinderen de heilige man en zijn zwarte pieten op te wachten aan het station van Geel.

Aankomst Sint in Geel! #Vrijetijdgeel

Geplaatst door Toerisme Geel op zaterdag 26 november 2016

Vandaar vertrok de Sint in een praalkoets naar de Markt, waar hij hartelijk werd verwelkomd door burgemeester Vera Celis. Zij overhandigde de sleutel van de stad Geel. En zij kreeg van de Sint te horen dat alle Geelse kinderen braaf waren geweest en toen startte het grote feest met een optreden van de Kidsknetterband.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 27 november 2016 09:02

Inbraken dalen met 20% in politiezone

103 inbraken werden vastgesteld in de eerste 10 maanden van dit jaar door de politie, verder werden 57 pogingen tot inbraak vastgesteld. Voor de inbraken en de pogingen samen is dit een daling van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In 90 procent van de woninginbraken ging het om het hoofdverblijf. De meerderheid van de inbraken gebeurde overdag. Er is een duidelijke piek van inbraken tussen 14 en 20 uur. Vrijdag en zaterdag blijven de ‘topdagen’. De inbrekers maakten voornamelijk juwelen, cash geld en computers buit. In meer dan de helft van de inbraken werd er aan de achter- of zijkant van de woning een raam of deur opengebroken. Afgelopen vrijdag was er ook nog een controleactie op inbraken tussen 14u en 22 u.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Patro Eisden Maasmechelen. Lucas Damblon van ASV Geel zorgde voor het eerste doelpunt in de eerste helft. Jessy Mayele scoorde ook het einge doelpunt van Patro. Woensdag staat de 1/8ste finale van de croky cup op het programma. ASV Geel ontmoet dan Zulte Waregem.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Er werden geen verdachte zaken vastgesteld tijdens de grootschalige actie tegen woninginbraken die de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gisteren voerde. 3900 voertuigen werden gecontroleerd. Ze werden uit het verkeer gehaald en aan een controle onderworpen. Ook de papieren van de voertuigen werden nagekeken en het koffer geïnspecteerd. Twee personen werden aan een identiteitscontrole onderworpen omdat zij geen geldige identiteitspapieren bij zich hadden. Twee personen die voor verhoor geseind stonden, werden aangetroffen. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldige verzekeringspapieren kon voorleggen. De actie liep van 14u tot 22u en tijdens de actie werden vijf gebieden, verspreid over heel de politiezone, één na één hermetisch afgesloten. Op drukken plaatsen werd al het uitgaand verkeer grondig gecontroleerd. Op minder drukke plaatsen werd zowel het uitgaand als binnenkomend verkeer gecontroleerd. Ook werden er twaalf Buurtinformatienetwerken ingeschakeld en werd aan hun leden gevraagd om mee uit te kijken naar verdachte situaties en personen. De vijf zones werden afgebakend op basis van recent cijfermateriaal van woninginbraken. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De BOB eindejaarscampagne is vrijdag om 22u gestart. De controles kunnen zowel overdag, in de vooravond of ’s nachts plaatsvinden.Heb je geen Bob in je vriendenkring en wil je toch een glaasje drinken? Dan kan je ook altijd een taxi bellen. Het openbaar vervoer is ook een mogelijkheid. Ondanks de vele inspanningen en het nog altijd groeiende bewustzijn bij de bestuurders blijft het rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Vooral tijdens de nacht rijden nog een groot aantal bestuurders onder invloed van alcohol. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout kiest ook dit jaar hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze vinden plaats op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleert men regelmatig de sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden. De campagne eindigt op maandag 30 januari om 6 uur.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8