Geel FM - Item gefilterd op datum: maart 2016
donderdag, 31 maart 2016 14:18

Scholen kiezen voor ervaring op werkvloer

Voka Kempen start vanaf september samen met het St-Jozefinstituut uit Geel en een aantal Kempense bedrijven een werkervaringstraject voor studenten op. Guido Evens van Voka Kempen zegt dat men al enkele jaren inzet op een betere aansluiting tussen onderwijs en ondernemen. De Kempen is een van de sterkst geïndustrialiseerde regio’s van Vlaanderen en heeft met bijna 50.000 jobs veel nood aan technische talenten in metaal, scheikunde, voeding en bouw. Voka Kempen ondersteunt STEM-initiatieven van scholen en organiseert regelmatig ontmoetingsmomenten tussen scholen en bedrijven, om de inhoud van studierichtingen en de te verwerven competenties op elkaar af te stemmen. De bedrijfswereld reageert enthousiast over het werkervaringstraject. Omdat studenten tijdens het traject de vaardigheden en competenties al aanleren op de werkvloer. Het traject is een mooie voorbereiding op het concept ‘duaal leren’ dat de Vlaamse overheid wil invoeren en waarbij studenten tot 60% van hun leertijd op de werkvloer gaan doorbrengen, aldus Evens.  Ook het St-Jozefinstituut reageert positief over het werkervaringstraject. De directie vindt dat het hun leerlingen sterker maakt, als ze later op de arbeidsmarkt terechtkomen.   

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 30 maart 2016 23:14

Juwelier opent kooi pop up op de Markt

Op Markt 33 opent vrijdag Juwelier Huybrechts een pop up store in een kooienconstructie. Sinds deze week is de winkel van Huybrechts dicht door verbouwingswerken. Naar alle verwachtingen zijn de verbouwingen afgerond tegen 10 juni en neemt de juwelier opnieuw zijn intrek op Markt 39.

“Onze verbouwingen gaan veel verder dan een nieuw likje verf. De ruimte krijgt een volledig vernieuwde indeling en we stellen alles in het werk om onze klant bij elk bezoek een unieke beleving te bezorgen”, vertelt Franz Huybrechts. De tijdelijke verblijfplaats van de Geelse juwelier staat in schril contrast met de verfijnheid van zijn aanbod. “Het is een bewuste keuze voor deze eerder robuuste en bruuske aanpak. Er werden zelfs betonijzers ingepakt om het pand te beschermen tegen een ramkraak”, aldus zaakvoerder Franz Huybrechts.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 30 maart 2016 10:57

Samen biologisch tuinieren in Zammel

In Zammel start een project om midden in het dorp biologische moestuinen te realiseren. Het idee komt van Erica Baeck. De exacte plaats waar de biologische moestuin komt is nog niet geweten, maar Erica heeft al haar oog laten vallen op een mooi plekje in het centrum van Zammel. Wie wil deelnemen aan het project is altijd welkom. Je kan Erica bellen op 0479/84.13.22 of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook via haar facebookpagina kun je de evoluties volgen. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een Gelenaar van 46 zit al enkele dagen opnieuw in voorarrest. De man hield zich niet aan de voorwaarden die verbonden waren aan zijn voorwaardelijke vrijlating op 26 februari. Ook een vrouw van 35 uit Geel werd gearresteerd, maar is ondertussen door de raadkamer vrijgelaten. De man zou in februari de automaten bij verschillende carwashes opengebroken hebben. Hij werd vorige maand vrijgelaten. Hij moest aan het werk blijven en een vast adres nemen. Ook mocht hij de woning niet verlaten tussen 22u en 7u. De man verblijft weer in de gevangenis van Turnhout.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op de E313 gebeurde maandagochtend een ongeval ter hoogte van Geel-West, in de richting van Antwerpen. Een bestuurder verloor tijdens een regenbui de controle over het stuur van zijn wagen. Die kwam tegen de vangrail terecht en werd tegen een boom geslingerd. De wagen kwam op de talud tot stilstand. De passagierster moest door de hulpdiensten bevrijd worden. Ze werd samen met de bestuurder naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het Geelse stadsbestuur roept de inwoners op om de drukke momenten in het stadhuis te vermijden. Vooral tussen 9 en 10 's ochtends en tussen 12 en half één 's middags lopen de wachttijden op en tijdens de avondopening van dinsdag is het vaak extra druk. Als je het wachten wil vermijden, dan kan je een afspraak maken tijdens de namiddaguren op het stadhuis en dat kan via het nummer 014/56.77.77 of per mail. Sinds 1 januari startte het stadsbestuur met een vernieuwde dienstverlening. Het stadhuis is elke werkdag open van 9u tot half één 's middags en op dinsdagavond van vijf tot half acht. In de namiddag kan je voor de meeste zaken een afspraak maken op de betrokken diensten. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De partij Groen vreest voor doorgaand verkeer in het centrum en reageert kritisch op hun facebookpagina over het antwoord van N-VA schepen van mobiliteit Pieter Verhesen op de vraag van het politiek half uurtje in het Nieuwsblad van Geel. Die luidt als volgt: Het mobiliteitsplan wordt momenteel herzien en welke oplossingen ziet uw partij om de verkeersdoorstroming te verbeteren? Daarin verklaart Verhesen dat in de nieuwe studie rond mobiliteit speciale aandacht gaat naar de fietser. En pleitte hij ook voor de mogelijke invoering van enkele fietsstraten.  Maar tegelijkertijd pleitte hij ook dat er minstens één van de twee huidige knippen in de Stationsstraat of de Markt wordt opgeheven om een goede doorstroming en bereikbaarheid van de handelskern te bekomen. Volgens de Groenen betekent dit dat er opnieuw doorgaand verkeer door het centrum gaat komen en dat kan volgens hen niet. Enkele jaren geleden voerde men een bevraging en daaruit bleek dat de meerderheid van de Gelenaars er niet voor gewonnen was. Open VLD raadslid Luc Verguts pleitte in het politiek halfuurtje bij het Nieuwsblad van Geel ervoor om de ring volledig te sluiten rond Geel. Dat nu op de lange baan werd geschoven door het decreet van complexe projecten voor het St-Dimpnaplein. Een volledige ring rond Geel is volgens Open VLD essentieel om het doorgaand verkeer in het centrum te ontmoedigen.

 

 

Geel Autostad van het Jaar?Vorig jaar in juni vond de verkiezing van de Vlaamse Fietsstad/Fietsgemeente van het Jaar...

Geplaatst door Groen Geel op maandag 28 maart 2016
Gepubliceerd in Geels Nieuws

De brandweer van Großarl verhinderde zondag dat een Molse reisbus met kinderen uit de regio van Geel in een ravijn belandde. Bij het parkeren was de achterkant van de bus van de weg geraakt en dreigde de bus van een 250 meter lange helling te storten. VZW Ski-Fun organiseerde de reis en zei dat bij het uitwijken voor een tegenligger de bus met een wiel in de sneeuw zakte. Met de hulp van een landbouwvoertuig werd de bus onmiddellijk gezekerd en dan is de brandweer gekomen. Het ging om 42 kinderen tussen 10 en 13 jaar oud en er waren 5 begeleiders bij. Toen de brandweer aankwam zeiden ze dat het een goede zaak was dat alle kinderen naar één kant van de bus waren verplaatst, om te verhinderen dat de bus zou kantelen. Niemand raakte als bij wonder gewond.

 

 

+++Einsatz 09/2016+++27.03. 10.06 Uhr: Reisebus mit 42 Kindern und 5 Betreuern drohte abzustürzen!Am heutigen...

Geplaatst door Freiwillige Feuerwehr Großarl op zondag 27 maart 2016
Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 28 maart 2016 16:57

Uitzendkantoor W3 terug van start

Het uitzendkantoor W3 in Geel gaat opnieuw van start. Door geldgebrek werd het project een paar jaar geleden stopgezet maar de provincie springt nu bij. Het uitzendkantoor is een samenwerking met de gemeenten Laakdal en Meerhout om alleenstaande ouders maar ook jongeren sneller aan een job te helpen. En zij doen dit niet alleen, want uitzendbureau SBS Skill builders op de Pas begeleidt de uitzendkrachten. Het uitzendkantoor W3 blijft een voorlopig project. De stad Geel hoopt dat er ooit genoeg middelen zijn om het definitief te maken.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 28 maart 2016 16:48

Krantenbank van k.ERF breidt uit

Vanaf nu kan je een selectie van Kempense kranten doorzoeken tot 2008 dankzij de erfgoedcel k.ERF. Twee jaar geleden lanceerde deze erfgoedcel de online krantenbank kempensekranten.be. Een grote collectie historische kranten waaronder Het advertentieblad van Gheel, Het zoeklicht en het Announceblad van Mol werd via dit online systeem vlot doorzoekbaar gemaakt. Aanvankelijk vond je enkel kranten tot 1945 in het systeem en die kan je momenteel ook thuis achter je computer inkijken. Voor alle recentere kranten moet je naar de bib of het stadsarchief omdat op deze publicatie nog auteursrechten lopen. In totaal is de databank goed voor zo'n 140.000 krantenpagina's.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 10