Geel FM - Item gefilterd op datum: april 2016

Een Chinees wordt beschuldigd voor het kweken van cannabis. Hij werd gearresteerd in december 2014 na een onderzoek naar cannabisplantages in Geel en Oud Turnhout. Het onderzoek startte bij een cannabisplantage aan de Katersberg, nadat buren klachten hadden over een cannabisgeur. De stroomleverancier registreerde een verhoogd gebruik. Bij een huiszoeking vonden de speurders 500 planten. Het onderzoek leidde dan naar een pand in Oud Turnhout. Daar vond de politie 40.120 euro in een zak dat naar cannabis rook. Tijdens de huiszoeking arriveerde de beklaagde in het pand. Zijn bestelwagen rook naar cannabis en later vonden de speurders ook DNA sporen van de Chinees op handschoenen die ze vonden in de plantage op de Katersberg. Het parket vordert een straf van 18 maanden cel, een boete en de verbeurdverklaring van al het materiaal die aan de drugs verbonden zijn. De beklaagde pleit onschuldig.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Child Focus roept op naar getuigen die iets kunnen vertellen over de verdwijning van twee Geelse meisjes van 15 en 14 jaar. Beiden zijn ze vermist sinds 19 april. Nasira Boutkabout is 15 jaar en 1m66 groot en stevig gebouwd. Ze heeft bruin haar en bruine ogen. Leila Haddachi is 14 jaar en 1m63 groot en mager gebouwd. Ze heeft donkerbruine krullen, blokjes op haar tanden en ze draagt een zwarte bril. Het vermoeden bestaat dat ze samen onderweg zijn. Wie een getuigenis heeft, wordt gevraagd om contact op te nemen met Child Focus op het nummer 116 000.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 29 april 2016 17:32

Theeshop in Noma's bistro op de Markt

Op de Markt in Geel is een theeshop geopend binnen de muren van eethuis Noma's Bistro. Een 130 losse theesoorten worden nu verkocht onder de merknaam Nohe Thee. Het merendeel zijn kruidenthees. Eigenaar Rik De Clerq vertelt dat hij zelf een aantal kruidenmengelingen maakte. Over twee weken gaat de webshop online voor de verkoop van theesoorten en accesoires. Men wil ook aan andere horecazaken leveren. Noma's Bistro opende twee jaar geleden en 1 op de 3 verkochte dranken is thee. Omdat Rik De De Clerq met zijn vrouw de zaak met hun twee runnen was de ruimte van de bistro te groot en de vrijgekomen ruimte wordt nu ingevuld met een theespeciaalzaak.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zaterdag is het opendeur dag bij de Geelse academies. In de kunstacademie in de Kollegestraat en op het St-Dimpnaplein kan je van 10u. tot 17u. de leerlingen aan het werk zien. De dag staat in het teken van ‘spiegelingen'. De Academie voor Muziek, Woord en Dans doet het centrum van Geel bruisen met verrassende optredens, acts en expo’s op gewone en ongewone plaatsen. Je kan bv. schoenen kiezen met gitaarmuziek, slagwerk in de etalage zien en een theatervoorstelling in de supermarkt zien. Ook in de academie zelf kan je tussen 14u. en 17u. genieten van optredens en een hapje aan de foodtruck op de speelplaats.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse Joana Duarte van Portugese afkomst werd op de luchthaven van Zaventem door de lagekostenmaatschappij Ryanair aan de gate terggestuurd omdat haar identiteitskaart niet in orde zou zijn. In het verleden was dat nooit een probleem. Bij Ryanair stuurde ze Joana en haar vriend door naar de balie van Brussels Airlines, maar het vliegtuig van Brussels airlines zat vol en daarom keerde het koppel teleurgesteld terug naar huis. Haar vriend wil een klacht neerleggen tegen Ryanair om de kosten van de tickets te recupereren. Ryanair laat in een reactie weten dat de jonge vrouw aan de boarding gate geen geldig identiteitsbewijs kon voorleggen volgens Ryanair voorwaarden.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf maandag 9 mei starten de herinrichtingswerken van het kruispunt Rozendaal met de Heidebloemstraat. De rioleringswerken in Heidebloemstraat richting Stationsstraat tot en met Pallo gaan dan ook van start. Tijdens de werken is geen doorgang mogelijk. In Fabriekstraat, Pallo en Rozendaal kan het verkeer in twee richtingen rijden. Dit geldt ook voor de Heidebloemstraat tussen Stationsstraat en Pallo. Zo kunnen de bewoners van deze straten hun huis bereiken. De werken aan het kruispunt worden afgerond voor de braderij begint. Rozendaal is dan terug open voor het verkeer. Om de verkeershinder te beperken, wordt een omleiding voorzien richting St.-Dimpna. Voor het verkeer dat uit de richting van Ten Aard of Holven komt, loopt de omleiding via de Ring, Pas, Fehrenbachstraat, Gasthuisstraat naar St.-Dimpna. Het verkeer dat van Larum naar St.-Dimpna wil rijden, wordt omgeleid via Dr.-Peetersstraat naar Pas.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Acht studenten met een verstandelijke beperking startte op 13 januari aan de Geelse campus van Thomas More aan de opleiding 'Co-medewerker in de logistiek' van Inclusief voortgezet onderwijs.   Het is een initiatief van een aantal partners uit het onderwijs en de zorg met een eigen inbreng en expertise. Het is de eerste maal dat de Geelse campus wordt opengesteld voor inclusief voortgezet onderwijs en laat een natuurlijke sociale integratie groeien tussen de studenten en docenten van de hogeschool en de studenten met een verstandelijke beperking. De mensgerichte bacheloropleidingen van Thomas More, zoals Sociaal Werk en Ergotherapie werken via een buddysysteem aan synergiën met de reguliere opleidingen van de hogeschool en met activiteiten op de campus die inclusief kunnen georganiseerd worden. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het secundair onderwijs niet noodzakelijk het eindpunt van hun opleiding. Er bestaan voor hen heel wat op maat gesneden vormen van voortgezet onderwijs.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De zesdejaars van het St-Dimpnacollege eindigde op de 4de plaats in de finale van de wedstrijd Wiskunnend Wiske Wedstrijd van de Vrije Universiteit Brussel en dit op 40 deelnemende klassen uit gans Vlaanderen. De leerlingen van het St-Dimpnacollege in de derde graag van de richtingen met 8 uur wiskunde kregen tussen oktober en februari van dit schooljaar drie opdrachten voorgeschoteld die ze in klasverband moesten oplossen. Het waren geen klassieke vraagstukken met gegevens en formules, maar uitdagende en zeer verrassende vragen over verkoopstrategieën voor een villa, efficiënte vliegplannen en productienormen voor transistoren.  

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 27 april 2016 10:09

Klacht ASV Geel tegen Seraing gegrond

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond besliste dat de klachten van ASV Geel, WS Brussel, Patro Eisden Maasmechelen en Lommel United tegen Seraing gegrond zijn. Seraing stelde onterecht Jeffrey Rentmeister op, die in oktober was getransfereerd. Seraing had echter op 17 september 2015 een transferverbod opgelegd gekregen van de FIFA. Hierdoor wordt ondermeer het resultaat van de wedstrijd ASV Geel - Seraing van 7 november 2015 omgezet van 0-2 verlies voor ASV naar een 5-0 forfaitscore, waardoor het eindtotaal van punten van ASV Geel op 34 wordt gebracht. Bovenaan in het klassement komt ineens White Star Brussel aan kop met 1 punt voorsprong op Eupen en Antwerp. Eupen en Seraing gaan al in beroep tegen de beslissing.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Landelijke Gilde van Holven organiseert op vrijdag 29 april de Holvenjogging. Start en aankomst zijn voorzien in parochiecentrum Holvenia in de Kapelstraat. De jogging vindt plaats tussen 18u30 en 21u. De jogging is een wedstrijd van het criterium Geel Loopt. Meer info vind je hier.  In de volgende straten (of een deel ervan) geldt vanaf 17u30 een verkeers- en parkeerverbod: Kapelstraat, Holven tussen Gasstraat en Nachtegalenstraat, Nachtegalenstraat, Groenstraat tussen Nachtegalenstraat en Gooreind, Gooreind tussen Groenstraat en Ring en tussen zandpad en Gooreind, Rode Kruisstraat, Zandhoefstraat tussen Zandhoefstraat 4 en Groenstraat, Groenstraat tussen Zandhoefstraat en Holven en Gasstraat

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7