Geel FM - Item gefilterd op datum: juli 2016

108 deelnemers uit 6 verschillende Europese landen doen mee aan het Europees Kampioenschap Katapultschieten dit weekeinde in zaal Holvenia in de Kapelstraat. De Nederlandse Max Sillen kroonde zich als Europees kampioen. De Britten Mark Willis en Gary Moxon werden respectievelijk tweede en derde. Eerste Belg werd Guy De Bock op een zevende plaats. Bij de dames ging de titel naar de Belgische Cindy De Meyer. Alle deelnemers moesten verschillende malen schieten op ronde schijven van verschillende groottes vanop een afstand van 10 meter. Zondag is er nog om 11u. de landenwedstrijd en om 14u. de koppelwedstrijd. De deelnemers komen uit België, Nederland, Duitsland, Italië, Tsjechie en Slovakije.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De bouwheer van het nog te bouwen appartementencomplex aan de Tulpenstraat creeërde een opening in de discussie rond de ontsluiting van deze nieuwbouw. Eerder van de week was er een hoorzitting bij de bestendige deputatie van de provincie, waar de verschillende partijen, waaronder de buurtbewoners en het stadsbestuur, hun standpunten konden verdedigen. Na deze hoorzitting kwam de bouwheer met een nieuwe oplossing. Hij stelde voor om de toegang tot de parkeergarage via het Meuldersplein te doen. De woordvoerder van de buurtbewoners Raf Haesen vindt dit een mogelijke compromis, omdat volgens hem de Dr. Peetersstraat nog altijd de beste optie. Schepen van mobiliteit Pieter Verhesen gaat dit nieuw voorstel van de bouwheer voorleggen aan de betrokken stadsdiensten en verwacht een antwoord binnen de twee weken. In onze stad wordt al wekenlang gediscussieerd over de ontsluiting van een nieuw appartementsgebouw gelegen aan de Tulpenstraat. Als er geen oplossing uit de bus komt, beslist op het einde van de volgende maand de bestendige deputatie van de provincie.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Yvonne Binnemans is de Geelse winnares van de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'. Ze ontving van burgemeester Vera Celis en schepen van lokale economie Pieter Verhesen een fiets. De campagne liep van 30 april tot 6 juni en had als doel om meer mensen met de fiets of te voet naar de winkels te sturen in plaats van met de auto. 3004 loten werden online geregistreerd door 710 verschillende deelnemers. Daarnaast deponeerden de Gelenaren 1892 loten in de belgerinkelboxen bij de 59 deelnemende Geelse handelaars.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De streekproducten- en ambachtenmarkt op de Geelse Markt trok woensdagavond zo'n 4000 liefhebbers. Op vraag van de standhouders en de omliggende horecazaken komt er een extra en vierde editie op de allerlaatste dag van de vakantie, nl. 31 augustus. Verwacht je op de markt aan enkele lokale bierbrouwers, bakkers, beenhouwers en landbouwers. Proef verfrissende biertjes, verrassend brood, heerlijke vleesbereidingen, melkproducten en biologische groenten en fruit. Ook enkele Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten. Een houtdraaier toont zijn ambacht. Hij toont bijvoorbeeld hoe je met hout een stylo maakt. Je maakt kennis met glaskunst, juwelen en breigaren. En je ziet een mandenvlechter aan het werk. Het geheel wordt naar goede gewoonte opnieuw muzikaal ondersteund. Vertrouwde maar ook nieuwe standhouders stellen van 18u tot 22u hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops. Enkele horecazaken springen opnieuw op de kar en bieden proevertjes met lokale producten aan.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 28 juli 2016 14:10

Geel Zomert! : Barbara Dex & Buscemi

Dat Kempense diva Barbara Dex heel wat in haar mars heeft kon Vlaanderen reeds vele jaren ondervinden. Er zijn weinig Vlaamse podia waar ze nog niet te gast was. Maar het zangtalent en de muzikale goesting van Dex zijn onuitputtelijk, daarom ging ze een nieuwe uitdaging aan met niemand minder dan Buscemi. Het resultaat mag er zijn: “DEX, DRUGS & ROCK ‘N ROLL” is er recht op! Een breed nieuw repertoire in warme jazz, lounge en popklanken die uitstekend passen bij haar veelzijdige stem.  Op vrijdag 29 juli om 20u30 in de tuin van De Bogaard tijdens de gratis concertreeks Geel Zomert!

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De lokale politie zet net zoals vorig jaar extra personeel in om de toestroom tijdens Reggae Geel vlot te laten verlopen. Ook dit jaar wordt sociale media waaronder Twitter en Facebook intensief ingezet om te communiceren met festivalgangers en omwonenden. Op het reggaefestival worden tot 60 000 bezoekers verwacht. De politie zet vanaf vrijdagmorgen extra ploegen in om het verkeer van de toekomende massa vlot te laten verlopen. Aan het station houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil zodat de bezoekers die met de trein komen ook gemakkelijk de festivalweide kunnen bereiken. Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt op de weide. Uit het verleden blijkt dat festivalgangers hier meestal aangifte doen van diefstal van portefeuille, GSM, … Verder zet de politie ook mensen in te voet (met hond), op de fiets, moto en te paard. Zo zijn zij makkelijk aan te spreken. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein en kan rekenen op bijstand van de politie als het nodig is.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 28 juli 2016 14:05

Boekenmarkt op de Markt

Op zondag 31 juli staat alles op de Markt in het teken van het boek. De bib en privépersonen verkopen hun tweedehandsboeken. In verteltenten en -caravans kan je doorlopend naar leuke verhalen luisteren. Kleuters kunnen om 14u en 16u kennismaken met Liesbet Slegers, zij schreef de boeken van  Karel en Kaatje. Voor de kinderen tot 12 jaar komt Geert De Kockere om 15u naar de Markt. Om 17u in de namiddag is er een lezing van Sabine De Vos. De plaatsen voor de lezingen zijn beperkt.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 27 juli 2016 14:37

EK katapultschieten in Zaal Holvenia

Dit weekeinde verzamelen de beste katapultschieters van Europa in Zaal Holvenia aan de Kapelstraat in Holven. De Geelse katapultclub organiseert samen met de Vlaamse Katapultbond het Europees Kampioenschap. Op vrijdagavond start het om zes uur 's avonds met een openingswedstrijd. Zaterdag is er de individuele wedstrijd en op zondag de landenwedstrijd en koppelwedstrijd. De toegang is gratis en je kan er topschutters aan het werk zien uit gans Europa. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Ook de tweede verdachte van de mishandeling van een babytweeling uit Geel zit thuis in voorarrest met een enkelband. Ondertussen rondde het gerecht het onderzoek af. Eén van de baby's overleed aan haar verwondingen, nadat ze begin mei werd weggehaald bij een babysittersduo in Turnhout. De eerste verdachte werd al eind juni onder elektronisch toezicht geplaatst. De raadkamer in Turnhout verlengde dinsdag het voorarrest onder elektronisch toezicht. De ouders van de tweeling vinden het wraakroepend dat het duo niet langer in de cel zitten. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Koen Dries volgt dirigent Jef Verheyden op bij de centrumharmonie Geel. Dat maakte de centrumharmonie zelf bekend via haar facebookpagina. Koen Dries is een prille dertiger en studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar behaalde hij zijn masterdiploma's instrument en muziekdirectie met grootste onderscheiding. Daarnaast verdiepte Koen zich in de muziekschriftuur. Aan hetzelfde Conservatorium studeerde hij verder Harmonie, Contrapunt, Analyse en behaalde hij een creditbewijs Fuga. Momenteel werkt hij aan een doctoraat in de kunsten. Het dagelijks bestuur en de 85 muzikanten van het orkest hebben er alle vertrouwen in dat Koen Dries de weg die al uitgestippeld was verder gaat zetten. De centrumharmonie spreekt ook nog een dankwoord uit voor dirigent Jef Verheyden. Hij stopt na een zestal jaren en de mensen van de centrumharmonie danken hem voor de harde arbeid, inzet, muzikale kwaliteiten enz... 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6