Geel FM - Item gefilterd op datum: oktober 2017

In de maand november flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Groenstraat en op de Stelenseweg in Geel, op de Nikelaan en op de Oude Geelsebaan in Laakdal en in de Schoolstraat en in Heikant in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de politiezone worden snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 oktober 2017 18:40

Stadhuis en Sociaal Huis dicht op 1 november

Naar aanleiding van Allerheiligen zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis in Geel gesloten op woensdag 1 november. Het zwembad is tijdens de herfstvakantie tijdens de week behalve op 1 november open van twee 's middags tot negen 's avonds en kan je heel de week baantjes trekken 's morgens, 's middags en 's avonds. Met allerheiligen gelden de openingsuren van zondag en kan je 's morgens en 's middags banen trekken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

KSAV St-Dimpna blijft na 10 speeldagen ongeslagen aan de leiding in derde provinciale C. De Gelenaars wonnen in het Sultan stadion met 3-1 van Zwaneven. De drie Geelse doelpunten werden gemaakt door Sepp De Roover, Robin Wellens en Michiel Geeraerts. De eerste periodetitel van dit seizoen is binnen voor KSAV met 30 op 30.

Op woensdag 1 november neemt KSAV St-Dimpna het op tegen eerste provincialer Rapid Leest voor de kwartfinale van de beker van Antwerpen. Wedstrijd start om 14u30 thuis in het Sultanstadion.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Verleden week won de eerste ploeg van Geelse TTC in een vooruitgeschoven wedstrijd prachtig in en tegen Centre Manage. De B-ploeg in de provinciale reeks wilde blijkbaar niet achterblijven en bleef aan de winnende hand tegen Sokah. Een plaats op één van de twee promotieplaatsen blijft behouden. In de zes gespeelde wedstrijden werd nog geen enkel punt verloren. Nochtans een verplaatsing naar Sokah is niet zonder gevaren. De start liet het beste verhopen. Kristof Van Reusel en Koen Bertels wonnen beiden hun eerste match en Nico D’Aes zorgde voor een derde winstpunt. Enkel Hans Nys moest zich gewonnen geven tegen Sacha Glass. Deze tafeltennisser van de thuisploeg werd ook de struikelblok voor Nico D’Aes en Koen Bertels. Hij was aardig op weg om “man van de match” te worden, maar Kristof Van Reusel bewees zijn sterkte en ervaring. Het was tenslotte Kristof die zijn vier partijen succesvol afwerkte, ook deze tegen Glass. Kristof won dus vier op vier. Zijn maats Koen Bertels, Nico D’Aes en Hans Nys waren elk drie maal de winnaar. Een lastige verplaatsing werd zonder problemen genomen en de Geelse B ploeg won met 3-13 van Sokah D.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Strafschoppen bepaalden de uitslag van de wedstrijd tussen ASV Geel en Eendracht Aalst. Het werd 0-1 in het Leunenstadion. Net voor de rust mistte Christiaens een strafschop. De scheidsrechter constateerde na een vrije trap handspel bij Aalst in de zestien meter. In het begin van de tweede helft beging ASV Geel een fout in de eigen zestien en mocht De Rock een strafschop nemen en kwam Eendracht 0-1 voor. ASV Geel bleef aandringen op de helft van Eendracht Aalst, maar niets mocht baten. Volgende week staat de verplaatsing naar Hamme op het programma.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De beheerder van het Belgische hoogspanningsnet Elia voert momenteel onderhoudswerken uit op de hoogspanningslijn tussen Herenthout en Mol. De netbeheerder verwijdert in Geel loodverf van 34 elektriciteitsmasten. Daarna worden de masten geschilderd met een nieuwe, milieuveilige verflaag die veroudering en de impact van weersomstandigheden tegengaat. De omgeving rond de masten wordt zorgvuldig afgeschermd en afgesloten met zeilen. Na afloop controleren Elia en een externe bodemdeskundige de directe omgeving van de masten, om te verzekeren dat alle milieumaatregelen nageleefd werden. De onderhoudswerken duren tot eind volgend jaar. De energiegebruiker ondervindt geen enkel gevolg door deze werken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 29 oktober 2017 00:46

Pool blijft in de cel na dood Gelenaar

De Pool, die verdacht wordt van de dodelijke slagen aan een man van 43 uit Geel, komt niet vrij. Zijn aanhouding is met een maand verlengd. Dat besliste de raadkamer in Turnhout. Het is nog altijd een raadsel, wat er op zondagmiddag 10 september gebeurde aan een zitbank voor het Geelse stadspark. Wat wel vaststaat is dat de Pool samen met de Gelenaar zwaar in de wodka waren gevlogen. De Gelenaar was volgens de Pool eerst op zijn gezicht gevallen en vervolgens zijn hij op de rugleuning van de bank zijn gaan zitten en achterover zijn geslagen op op zijn achterhoofd gevallen. Op 27 september stierf het slachtoffer in het ziekenhuis. Een dag later werd de Pool van 25 aangehouden.

Een getuige meldde dat de verdachte de Gelenaar meermaals had opgepakt en op de grond liet vallen. Hij zou de Gelenaar ook trappen hebben verkocht. De Pool zou ook trappen aan hem hebben verkocht en hij wordt verdacht van het toebrengen van opzettelijke slagen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg. De verdediging vroeg de vrijlating onder voorwaarden. Uit opnames zou blijken dat de Pool met zijn gsm de hulpdiensten verwittigde.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Dit weekeinde wordt voor de tweede en laatste keer gewerkt aan de voegen van de snelwegbrug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort in Laakdal. De werken aan de voegen richting Antwerpen beginnen vrijdag 27 oktober om 20u en duren tot maandag 30 oktober tot 5u.

De E313 richting Antwerpen blijft altijd open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren. Er geldt aan de werfzone op de E313 ook een snelheidsbeperking van 70 km/u. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op vrijdag 27 oktober trapten 120 leerlingen uit het secundair onderwijs samen met gedeputeerde Ludwig Caluwé de nieuwe werking van de Hooibeekhoeve af. Over twee jaar resulteert dit in een vernieuwd educatief aanbod en een nieuw kantoorgebouw. Gedeputeerde Caluwé zegt dat men sterker wil inzetten op de studenten uit het landbouwonderwijs.

Om de 3.500 jaarlijkse bezoekers beter te ontvangen, investeert provincie Antwerpen bij Hooibeekhoeve in Ten Aard in een nieuw kantoorgebouw met extra ruimte voor educatie en vergaderingen. Een uitgelezen kans om ook het educatieve aanbod van Hooibeekhoeve in een nieuwe jas te steken.
De medewerkers van Hooibeekhoeve gaan zich verdiepen in de leerplannen van het secundair onderwijs en de nieuwe onderwijsstromen, zoals de STEM-richtingen. Het centrum wil landbouwers nog beter informeren en hen overtuigen om ook secundaire scholen op hun erf te ontvangen. Iets wat op dit moment nog weinig gebeurt.

Centrale thema in het vernieuwde, educatieve aanbod wordt de duurzame boerderij. Voor de uitwerking kiest Hooibeekhoeve voor interactief onderwijs waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan met proefjes, opdrachten en vraagstukken. Vandaag mochten 120 leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs alvast voorproeven. Ze trokken de melkveestal in op zoek naar interessante economische, ecologische en sociale investeringen. In de namiddag konden ze deze investeringen inzetten bij de bouw van hun eigen, duurzame boerderij.

Om de leerlingen uit het secundair onderwijs, en alle andere bezoekers, beter te ontvangen start Hooibeekhoeve binnenkort met een nieuwbouw en renovatie. Het huidige gebouw krijgt een nieuwe indeling en functie. Het kantoorgebouw wordt omgevormd tot een educatieruimte met plaats voor actief hoekenwerk en een ICT-lokaal. Het sanitair wordt aangepast en uitgebreid en er komen leslokalen bij voor het landbouwonderwijs. Aan de achterzijde wordt een nieuwbouw opgetrokken met plaats voor vergaderzalen, een polyvalente ruimte en kantoren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Geel Centrum staat op vrijdag 27 oktober voor het tweede jaar op rij volledig in het teken van Halloween. Van 17u tot 22u kan je terecht op de Halloweenmarkt op de Geelse Markt om er kennis te maken met tal van ambachten en streekproducten. Onder meer aangeklede marktkramen en verklede standhouders zorgen voor de gepaste akelige sfeer. Daarnaast zorgt Dixieband Centrumharmonie voor toffe sfeermuziek. En je kunt langer shoppen. Heel wat Geelse centrumhandelaars zetten hun deuren extra open tot 21u.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 9