Geel FM - Item gefilterd op datum: november 2017

4 studenten van de Faculteit Industriële Wetenschappen van KU Leuven in Geel ontwikkelden een ‘bierpizza'. Het ziet eruit als een gewone pizza maar de studenten voegden er vezelrijk draf aan toe afkomstig van de productie van bier. De studenten zeggen dat de mensen de pizza lekker vonden, nadat ze hem proefden. De 4 zijn allemaal studenten Master in de Biowetenschappen. De bierpizza is het resultaat van verschillende brainstormsessies tijdens de Startup Bootcamp. Een initiatief van KU Leuven en Thomas More met de steun van Voka Kempen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Twee inspecteurs van de lokale politie in Geel weten begin januari of ze veroordeeld worden voor het vervalsen van een proces-verbaal. Zowel het openbaar ministerie als de burgerlijke partij menen alvast dat ze schuldig zijn. Nadat begin oktober enkele getuigen werden ondervraagd, werden woensdag de pleidooien gehouden in het proces tegen de twee. Eén van hen raakte acht jaar geleden tijdens een interventie gewond aan een pink. Samen met zijn collega schreef hij in het proces verbaal dat een dronken arrestant hem gestampt had. De dronken man kreeg een veroordeling en moest een schadevergoeding van 45.000 euro betalen. Later tijdens een gesprek met de klachtenmanager zou één van hen verteld hebben dat de pink van de andere was geraakt omdat hij zelf een slag had gegeven. Als dat klopt, zouden beiden zich schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschriften.Tijdens het getuigenverhoor vorige maand sloot plots iedereen de rangen. Ook de klachtenmanager was plots niet meer zeker van haar stuk. Ze wou dat hij niet mee terecht stond. Maar het is onmogelijk om de klokkenluider uit de wind te zetten, als hij zelf betrokken is bij de strafbare feiten, aldus de openbare aanklager. Vonnis volgt op 3 januari.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 november 2017 15:25

Kunstenaar Rudi Suls overleden

De Geelse Kunstenaar Rudi Suls is overleden. Zijn bekendste werk is het ontwerp van de opvallende buizenconstructie op de rotonde van de Antwerpseweg met de Pas/Ring. Zijn werk kreeg destijds de titel 'Jeukigjonglerend Schrilschrijlings Roerloos'.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 november 2017 15:19

Snelheidscontroles in december

In december flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Koning Albertstraat & Westelijke Ring te Geel, Vorstse Baan en Tessenderloseweg in Laakdal en Eindhoutsebaan & Molsebaan in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de politiezone worden snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Slagerij Vandecruys kreeg de hospitality awards voor meest klantvriendelijke slagerij van het land. De Hospitality Awards zijn de prijzen van de kleine zelfstandige ondernemer. De competitie werd dit jaar al voor de tiende maal georganiseerd. Slagerij Vandecruys is in Geel en omstreken gekend voor de huisgemaakte zwarte pensen, een erkend streekproduct. Voor de eigenaars behoren de trofee en oorkonde verbonden aan de hospitality awards voor meest klantvriendelijke slagerij van het land vooral toe aan het personeel. Zonder hun inzet voor de klanten geen prijs, aldus de eigenaars Patrick en Liesbeth.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 november 2017 15:11

Fietser botst op Molseweg met auto

Op de Molseweg botste dinsdag omstreeks 13u. een fietser met een auto. Het slachtoffer van 25 liep lichte verwondingen op.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 november 2017 14:59

Rijschool Proficiat failliet

Rijschool Proficiat uit de Stationsstraat werd door de rechtbank van koophandel failliet verklaard op dagvaarding. De rijschool haalde begin september het nieuws toen cursisten naar de politie stapten. Ze hadden in de rijschool een opleiding gevolgd, maar Proficiat kon hen bij gebrek van een erkenning geen officieel attest afleveren om naar het examencentrum te gaan. Volgens de Nederlandse eigenaar een kwestie van één ontbrekende handtekening die op zich liet wachten. Gedupeerden vroegen hun geld terug en na wat aandringen kreeg men het geld terug.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 november 2017 15:35

School 't Peperstraatje verandert in woonzone

Enkele tientallen appartementen, winkels en veel groen. Dat is het plan voor de site van de verlaten school van 't Peperstraatje in het centrum van Geel. De plannen moeten nog wel goedgekeurd worden en ook de bouwvergunning moet nog aangevraagd worden. Niet alleen de site biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden omwille van de ruime oppervlakte, maar is voor projectontwikkelaars enorm interessant omwille van de ligging. De site ligt namelijk op een steenworp van de Markt. De infrastructuur wordt uitgetekend door het lokale architectenbureau Archiles, in Geel onder meer bekend van Ecodroom en de IOK-kantoren. Studiegroep Omgeving ontwerpt de buitenaanleg.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

666 chauffeurs van de in totaal 670 legden het afgelopen weekeinde een negatieve alcoholtest af tijdens controles door de lokale politie in Geel en Meerhout. Dat is 99% van de gecontroleerde bestuurders.

Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Nog eens twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werden onmiddellijk ingetrokken.

Tijdens deze actie werden ook snelheidscontroles uitgevoerd. 143 bestuurders reden harder dan toegelaten.

Eén jongere mag een verkeersklas komen bijwonen omdat hij een verkeersovertreding beging. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn brandblustoestel vervallen was. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn voertuig niet conform de technische vereisten was.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 27 november 2017 13:32

Geruststellende zege van Geelse TTC A

Een zeer verre verplaatsing en de start tegen Doornik mocht niet gemist worden. En dat wisten de Gelenaars want zowel Danny Gesquière als Kristof Leysens en Tom Aerenhouts zorgden meteen voor een 0 – 3 voorsprong. Enkel Kristof Van Reusel kon niet succesvol aanvangen. Doornik reageerde echter sterk en zorgde voor een gelijke 4-4 ruststand. Het was Kristof Leysens die voor het vierde winstpunt voor zijn ploeg zorgde. De pauze bracht de nodige raad bij Geelse TTC en zowel Kristof Van Reusel als Tom Aerenhouts en Kristof Leysens bezorgden hun ploeg een 4-7 voorsprong. Enkel de kopman van Doornik kon standhouden en de vier Geelse tafeltennissers kloppen. Maar met drie zeges van Kristof Leysens en Tom Aerenhouts, plus de twee overwinningen van Danny Gesquière en Kristof Van Reusel gingen de punten verdiend naar Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8