Geel FM - Item gefilterd op datum: december 2017

Op nieuwjaarsdag en 2 januari  zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Cultuurcentrum de Werft is gesloten tot en met 8 januari. het Gasthuismuseum tot en met 3 januari. Het zwembad is van 2 januari tot en met 5 januari dagelijks open vanaf 12 uur.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

2017 was een gitzwart jaar voor de Kempen op het vlak van dodelijke verkeersslachtoffers. In totaal vielen er 28 slachtoffers, waarvan 3 in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De meeste doden waren te betreuren bij fietsers op de weg. Vorig jaar vielen er 19 verkeersslachtoffers. 2015 was een rampjaar met 32 dodelijke slachtoffers in het verkeer. Dit jaar kwamen in totaak 9 fietsers om, 8 automobilisten en zes motorrijders. De zwaarste tol viel bij het dramatisch ongeval op de Turnhoutsebaan in Kasterlee ter hoogte van het kruispunt met Kleinrees en Vekemans. Drie fietssters van een club uit Retie kwamen half mei daar na een aanrijding met een Nederlandse wagen om het leven.

Gepubliceerd in Regio Nieuws
zaterdag, 30 december 2017 14:55

De Geelse bib wordt 40 in 2018

De stedelijke openbare ­bibliotheek van Geel viert volgend jaar haar veertigste verjaardag. En dat doet ze een heel jaar lang samen met de leden en bezoekers. Zo start het project 'boek een boek', waarbij de medewerkers potentiële leden over de streep willen trekken door voor hen een boekenpakket op maat samen te stellen. Al wat de geïntereseerden hoeven te doen, is een antwoordformulier invullen en nadien de gepersonaliseerde boekenkeuze ophalen. Een andere actie is dat jarigen op de dag van hun verjaardag een leuke verrassing krijgen. Tegelijk blikt de bib vooruit, met de schrijf­wedstrijd 'Het is 2028, ik stap de bib binnen en ik zie…', daagt ze de bezoekers uit creatief in de toekomst te kijken. De beste verhalen worden gebundeld.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 30 december 2017 01:12

Politie labelt gratis je fiets

Volgende week dinsdag labelt de politie gratis je fiets op de dinsdagmarkt. Je kan hen vinden op de Havermarkt, aan de fietsenstalling bij de kerk. Je brengt best je fiets en identiteitskaart mee, dan kan het label onmiddellijk aangemaakt en aangebracht worden. Het labelen van je fiets is belangrijk. Want de eigenaar van een gekenmerkte fiets is makkelijk terug te vinden. Dit kan handig zijn wanneer je fiets na een diefstal wordt teruggevonden. Geraak je niet op de dinsdagmarkt? Je kan ook via de website van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een fietslabel aanvragen. Het label wordt dan naar je thuis opgestuurd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 30 december 2017 01:11

Auto vat vuur op parking Olen Shopping Center

Op de parking van Shopping Park Olen vatte een geparkeerde auto donderdagnamiddag iets na 15 uur vuur. Waarschijnlijk te wijten aan een technisch defect. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het motorcompartiment volledig uitbrandde. De auto stond achter de winkel van AS Adventure geparkeerd. Het gebouw liep lichte schade op.

Gepubliceerd in Regio Nieuws

De ruiter- en ponyvereniging LRV De Kempenridders uit Lichtaart krijgt 125.000 euro subsidie van de gemeente Kasterlee. Daarmee kunnen ze zelf hun infrastructuur aan de oefenterreinen in de Dressenstraat uitbreiden en moderniseren. De ruiters gaan een nieuwe kantine en een ruime opbergplaats voor het clubmateriaal bouwen. De stedenbouwkundige vergunning voor deze werken werd recent afgeleverd. Bij LRV De Kempenridders denkt men al enkele jaren aan een nieuwbouw, omdat de huidige kantine aan vernieuwing toe is. Met de gemeentelijke steun kan er volgend jaar ook effectief werk van gemaakt worden. De club bestaat uit meer dan 100 leden, een groep van ruiters, ponyruiters, wandelruiters, supporters en sympathisanten. 

Gepubliceerd in Regio Nieuws
woensdag, 27 december 2017 16:42

Snelheidscontroles in januari 2018

In de maand januari flitst de lokale politie in Kievermont en in de Eikenstraat in Geel, op de Averboodsebaan en op de Diestse Baan in Laakdal en in de Schoolstraat en op de Gestelsesteenweg in Meerhout. Ook worden op andere plaatsen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf volgend jaar gaat het Stedelijk zwembad tijdens de korte schoolvakanties vroeger open en dit al om 12 uur op weekdagen. Je kan er volgende week al meteen al van profiteren. Ook zijn er nieuwe openingsuren voor zaterdag, behalve in juli en augustus. Het zwembad gaat dan al dicht om vijf uur in de namiddag in plaats van zeven 's avonds.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Door werkzaamheden is de bib van Meerhout tijdens de eerste 14 dagen van januari gesloten. De vloer wordt geëgaliseerd, er worden vasttapijttegels bevestigd en alle boekenrekken en boeken in de jeugdafdeling krijgen een nieuwe plaats. Het inleveren van de boeken kan altijd via de inleverbox. Vanaf 15 januari is de bib van Meerhout weer open.

Gepubliceerd in Regio Nieuws
dinsdag, 26 december 2017 22:37

Hert loopt mountainbiker omver in Belse bossen

Dierenarts Guy Verellen uit Winkelomheide gaat zich zijn mountainbiketocht aan de Kapucienenberg in Bel nog lang herinneren. Hij werd omvergelopen door 2 herten en liep daarbij een bekkenbreuk op. Hij moet 4 weken in het ziekenhuis blijven. Het is zeer ongebruikelijk dat herten lopers of fietsers verwonden. Guy denkt dat de dieren opgejaagd waren door één of ander voorval. Op zondagvoormiddag kan het nogal druk zijn in de Belse bossen. De revalidatie van een bekkenbreuk duurt zo'n 3 maanden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 10