Geel FM - Item gefilterd op datum: februari 2017
dinsdag, 28 februari 2017 13:59

Geen parkeertoren aan St-Dimpnaziekenhuis

Er komt geen parkeertoren aan het St-Dimpnaziekenhuis in Geel. Dat meldt de regionale televisiezender RTV. De parkeerdruk aan het ziekenhuis is groot, een probleem dat er al jaren is. Daarom wijken automobilisten uit naar de straten rondom het ziekenhuis, het centrum van Geel of nabijgelegen parkeerplaatsen van het Sociaal Huis. Maar ook die staan al vol. De oplossing voor het probleem is de bouw van een parkeertoren van enkele verdiepingen op de plaats van het huidige parkeerterrein van het St-Dimpnaziekenhuis. Aan de redactie van RTV wil het ziekenhuis het nieuws van de verkeerstoren noch bevestigen noch ontkennen. Het is dus afwachten wat de uiteindelijke oplossing van de parkeerdruk rond het ziekenhuis gaat zijn.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 februari 2017 13:54

Lichtgewonden bij ongeval Winkelomheide

Maandagnamiddag gebeurde een ongeval voor de oprit van een woning aan Winkelomheide. Een auto met een vrouw achter het stuur kwam aanrijden, toen een man achteruit met zijn wagen van de oprit de weg opreed. De vrouw kon niet meer stoppen voor de achteruitrijdende wagen. Bij de vrouw zaten ook twee passagiers. Ze werden allemaal met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 27 februari 2017 17:15

Maart is jeugdboekenmaand in Bib Geel

In maart is het Jeugdboekenmaand in de bib van Geel. Het thema dit jaar gaat over gender, identiteit, rolmodellen en stereotypen. Aan de balie van de bib kun je het doe-boekje vragen om het bibspel te spelen, waar je kans maakt op een mooie prijs. Ook de leeskastelen van 4 maart en 25 maart staan in het teken van de jeugdboekenmaand. De jeugd- en kinderateliers van Kunstacademie.Geel stellen beeldend werk tentoon in de bib over jongens en meisjes, over rolpatronen, gender en allerlei geldende stereotypen. Het boeiende onderwerp gaf de jongeren heel wat stof tot nadenken en bood hen een uitgelezen kans om het “hokjesdenken” in hun kunstwerken te doorbreken of net te bevestigen.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het kinderfestival Yourin dat met optredens en een programma vol animatie voor de kinderen van de lagere school een prettig afscheid van het schooljaar betekent, verhuist dit jaar van de Sportaterreinen in Tongerlo naar jeugdcentrum De Bogaard in Geel. Bovendien breit Yourin er meteen een tweede festivaldag aan, voor de kleinere schoolkinderen.

Met Lollypop trapt de tweedaagse op dinsdag 27 juni af, met een specifiek programma voor de kinderen uit het eerste tot en met derde leerjaar van de basisscholen. Naast het gebruikelijke terrein vol springkastelen en toffe attracties komt ook de band Ghost Rockers op bezoek.

Twee dagen later, op donderdag 29 juni, is het dan de beurt aan het eigenlijke Yourin Festival voor kinderen uit het vierde leerjaar. Onder meer DJ F.R.A.N.K. en enkele bekende Youtubers maken hun opwachting. Lollypop en Yourin zijn enkel bestemd voor boekingen via scholen, individuele bezoekers zijn niet toegelaten. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 26 februari 2017 21:34

MU17 VC Geel winnen van Balen met 3-1

De meisjes U17 wonnen van Balen met 3-1. Geel startte sterk met weinig fouten en sterk aanvallend werk vanuit het middencompartiment. Zoë Van Gompel en Romy Sanders wisten hier een berg punten tegen de vloer te kloppen. In de tweede set slopen er meer fouten in het Geelse spel. Balen kon hiervan profiteren en sleepte de set binnen. De derde en vierde set verliepen duidelijk in het voordeel van Geel. Aan het einde van de vierde set werd het nog even spannend toen Geel drie opstellingsfouten op rij moest slikken. Het beslissende punt werd maar net op tijd gescoord. Over drie weken staat de volgende match op het programma tegen de nieuwe competitieleider Westerlo.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 26 februari 2017 21:28

Geelse TTC B moest knokken voor overwinning

De eerste herenploeg van Geelse TTC moest niet aantreden. Nodo B gaf immers forfait.

Geelse TTC B – Nodo C : 14 – 2

Cijfers zeggen niet alles, de overwinningscijfers zijn zeer uitgesproken, toch moest de tweede herenploeg van Geelse TTC knokken voor elk punt. Nodo gaf zich zo maar niet gewonnen en van de eerste vier partijen moest drie keer de bel het voordeel aanwijzen. De aanmoedigingen van het thuispubliek waren dus hard nodig en brachten de betrachte winst voor de eigen spelers op. Enkel Kristof Van Reusel moest vóór de pauze een nederlaag ondergaan zodat de rust met een 7-1 voorsprong voor Geelse TTC inging.De veer bij de bezoekers was gebroken. De Gelenaars behaalden zege op zege. Enkel Ivan Camps kreeg nog één nederlaag te verwerken, met 10-12 in de vijfde en beslissende set. De top van de rangschikking blijft winnen zodat de rechtstreekse confrontaties zullen aanwijzen welke club op de twee promotie plaatsen zullen eindigen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 26 februari 2017 11:33

Heren VC Geel winnen van Leefdaal-Bertem

In het volleybal gingen de heren van VC Geel met 1-3 winnen op het veld van Leefdaal-Bertem. Setstanden waren 18-25, 25-22, 13-25 en 25-27

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel won de inhaalwedstrijd tegen White Star Brussel met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Yannis Augustijnen. Ander nieuws uit de eerste amateurklasse. Deinze dreigt naar de laatste plaats in de stand te zakken omdat het een niet speelgerechtigde speler toch opstelde.  Jarric Buysse werd 16 keer opgesteld. Al die duels worden verloren met forfaitscores. Daardoor zakt Deinze van plaats drie naar de laatste plaats. Deinze besliste om evocatieberoep aan te tekenen. De club liet de beslissing van het beroepscomité juridisch evalueren en ziet slaagkansen om dit aan te vechten en te laten hervormen. Als het beroep tegen de beslissing niet lukt dan speelt Deinze 34 punten kwijt.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 25 februari 2017 11:36

Jeugdcentrum De Bogaard blaast 30 kaarsen uit

Dit jaar blaast jeugdcentrum De Bogaard 30 kaarsjes uit en dat laat men niet zomaar voorbijgaan. De mensen van De Bogaard doken in het archief en haalden  de beste evenementen van onder het stof en staken ze in een nieuw jasje. Van 10 tot en met 14 mei wordt de 30ste verjaardag van de Bogaard gevierd met op 10 mei een openluchtcantus, 11 mei Klein Kaffée Deluxe, 12 mei een openluchtfilm, 13 mei live optredens en 14 mei een  familiedag met picknick, zeepkistenrace, buikschuiftornooi en randanimatie.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 23 februari 2017 23:13

Zwerfvuilvrijwilligers ruimen 6 ton zwerfvuil op

50 individuele netheidsverantwoordelijken staken vorig jaar de handen uit de mouwen. Ze ruimden minstens 3 keer in totaal 60 km wegen op. Verenigingen namen zelfs 150 km in totaal voor hun rekening. Naast 9 verenigingen, namen voor de eerste keer ook 6 jeugdverenigingen deel. De verenigingen ontvingen voor deze actie 5860 euro. De vrijwilligers verzamelden tijdens hun tochten 6 ton zwerfvuil. Omdat het niet vanzelfsprekend is om het vuil op te ruimen dat anderen achteloos of doelbewust in de omgeving dumpen, besteedde het stadsbestuur extra aandacht aan de vrijwilligers tijdens een receptie. Elke vrijwilligers ontving een cadeaucheque ter waarde van 30 euro. Als de vrijwilligers sluikafval opmerkten, gaven ze dit door aan de stadsdiensten. Dit hielp de stadsdiensten niet alleen om het afval snel te verwijderen, het hielp ook om overtreders te betrappen. Vorig jaar werden 47 GAS-pv’s voor sluikstorten opgemaakt. Naast een boete van maximum 350 euro moesten de boosdoeners ook het forfaitaire bedrag van 150 euro betalen voor de verwijdering van het zwerfvuil.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7