Geel FM - Item gefilterd op datum: juni 2017
vrijdag, 30 juni 2017 10:28

Flitslocaties maand juli

Tijdens de maand juli flitsen de agenten van de lokale politie in de Dokter Van de Perrestraat en op de Retieseweg in Geel, op de Oude Geelsebaan en op de Nieuwe Baan in Laakdal en op de Gestelsesteenweg en in Biezenhoed in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de politiezone worden onaangekondigde snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Bentley Usergroup Flanders, een groep ondernemers die al jaren nauw samenwerken met het Geelse Sint-Jozefinstituut, besloot onder impuls van oud-leraar en Gelenaar Marcel Vandeweyer ook Cunina te sponsoren met 2400 Euro. Het sponsorgeld zal gebruikt worden voor een project in Zuid-Afrika.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 29 juni 2017 17:38

Meisje zwaargewond bij aanrijding tractor

Een meisje van 17 uit Retie raakte zwaargewond bij een ongeval met haar bromfiets en een tractor op het kruispunt van de Retieseweg en Katersberg. Het ongeval gebeurde omstreeks 13u45. De bromfiets, komende van Retie, kwam onder de tractor terecht toen het landbouwvoertuig komende van Geel linksaf wilde slaan en Katersberg inreed. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de bromfietsster met zware verwondingen naar het St-Dimpnaziekenhuis

Gepubliceerd in Geels Nieuws

"Ondanks het verbod om geen leidingwater meer te gebruiken om je auto te wassen, kun je nog altijd naar de carwash gaan om je auto te wassen", dat zegt Frank Maes, uitbater van At The Carwash in Winkelomheide. De professionele carwashes maken gebruik van gerecycleerd afvalwater en regenwater en zij zijn tijdens het verbod gewoon open. 

"Er bestaat momenteel heel wat verwarring omdat heel wat klanten bellen, of we nog open mogen zijn. Het antwoord is: ja",vervolgt Frank Maes.

"Het grootste deel van ons afvalwater moeten we recycleren en wordt zuiver gemaakt door bacteriën", aldus Frank. Deze maatregel werd opgelegd door de Vlaamse overheid. "Het resultaat is water dat glashelder is, dat kan ik garanderen", volgens de uitbater van At The Carwash.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Donderdag werd de sutu geïnstalleerd op de sportterreintjes voor het stedelijk zwembad. Deze interactieve voetbalmuur bestaat uit 16 vlakken die oplichten wanneer ze geraakt worden. De Sutu combineert het aantrekkelijke van gamen met de positieve aspecten van buiten spelen. Met een knop op de Sutu kies je een spel, de Sutu geeft uitleg en feedback. Spelen kan elke dag vanaf zaterdag van 8u. tot 22u. en is helemaal gratis.

Heb je 'm al gezien, onze Sutu? Vanochtend geïnstalleerd. De Sutu is een interactieve voetbalmuur, met 16 vlakken die oplichten als je ze raakt. Op de knop drukken, een spel kiezen en klaar. Vanaf 1 juli mag iedereen spelen, elke dag van 08:00 tot 22:00, helemaal gratis. Veel plezier! En vergeet je bal niet. ?

Geplaatst door Dienst Sport Geel op donderdag 29 juni 2017
Gepubliceerd in Geels Nieuws

648 van de in totaal 657 gecontroleerde bestuurders, legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99% van de gecontroleerde chauffeurs. Het afgelopen weekeinde hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie.

Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Vier bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen, hoofdzakelijk voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en fietsen zonder verlichting. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De stad Geel heeft een concessie opengeschreven voor een jaarlijks winterevenement gedurende de hele maand december en de eerste week van januari. Het is de bedoeling dat op de Markt gedurende die zes à zeven weken een soort Winterland Hasselt op maat van de stad Geel plaatsvindt.

De concessiehouder moet er een overdekte schaatsbaan van ongeveer 400m² zetten, samen met een winterse (gluhwein)bar en twintig chalets. Daarin moeten onder meer verenigingen en de lokale horeca een plaatsje kunnen krijgen. De concessie geldt meteen voor tien jaar, van 2017 tot en met 2026. Geel organiseert daarnaast zelf nog wel de kerstmarkt, die naar de Havermarkt opschuift.

Kandidaten kunnen hun dossier tot en met 14 juli bij de stad indienen. Het stadsbestuur trekt wel een jaarlijks budget uit voor de energiekosten, de concessiehouder betaalt een vergoeding per dag. De stad hoopt dat zo'n jaarlijks winterevenement de uitstraling van Geel als levendig centrum versterkt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 26 juni 2017 14:19

Eerste interactieve voetbalmuur in Geel

Op de sportterreintjes voor het stedelijk zwembad plaatst een fabrikant momenteel een Sutu of interactieve voetbalmuur. Vanaf zaterdag kan iedereen er meespelen. Een voetbalmuur bestaat uit 16 vlakken die oplichten wanneer ze geraakt worden. De Sutu combineert het aantrekkelijke van gamen met de positieve aspecten van buiten spelen. Met een knop op de Sutu kies je een spel, de Sutu geeft uitleg en feedback. Spelen kan elke dag van 8u. tot 22u. en is helemaal gratis.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een Gelenaar stierf zondagvoormiddag bij een zwaar verkeersongeval in Meerhout. Hij werd met zijn fiets aangereden door een auto toen hij de rijbaan wou oversteken. De wagen kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer overleed ter plaatse kort nadat de hulpdiensten aankwamen. Het ongeval deed zich voor op Heikant in de buurt van het kruispunt met de Lijsterstraat.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Hooibeekhoeve in Ten Aard start in november met de bouw van een nieuw educatief centrum. De boerderijbezoeken lopen nog tot 28 oktober. Nadien gaan de deuren van de Hooibeekhoeve tijdelijk toe. Het provinciaal proefbedrijf rond melkvee en voedergewassen krijgt jaarlijks 3500 bezoekers over de vloer. In de eerste plaatsen zijn dat boeren die zich willen informeren over nieuwigheden en landbouwstudenten voor praktijklessen. Maar ook gewone scholieren en groepen die een leerrijke uitstap willen maken. Om al deze bezoekers beter te ontvangen, bouwt de provincie een nieuw educatief centrum met twee leslokalen, twee vergaderzalen, een polyvalente ruimte en één educatieruimte. Enkel landbouwers kunnen tijdens de bouw onbeperkt de stallen blijven bezoeken, na voorafgaande afspraak.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6