Geel FM - Item gefilterd op datum: juli 2017

Janssen Pharmaceutica wil zijn personeel vanaf dit najaar acht weken vaderschaps- of adoptieverlof geven. Nu krijgen vaders maar 10 dagen. Wie het vaderschapsverlof bij Janssen Pharmaceutica opneemt, zal ook zijn volledig loon uitbetaald krijgen. Ook moeders krijgen voortaan een volledig loon krijgen tijdens hun bevallingsverlof. Het Amerikaans moederbedrijf voert de maatregel wereldwijd in. Volgens Janssen Pharmaceutica doen ze het niet enkel omdat het moet van hogerop, maar staat de gezondheid van de medewerkers voorop en is een goede balans werk-privé van essentieel belang. In het najaar wordt er wel eerst nog overlegd met de vakbonden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het mocht niet zijn. Derde provincialer KSAV St-Dimpna werd uitgeschakeld in de eerste ronde van de croky cup door het Limburgse eendracht Termien met 1-4. Diep tot de tweede helft konden de Gelenaars stand houden met een 1-1 gelijkstand, maar na een half uur in de tweede helft volgden nog drie tegendoelpunten van Eendracht Termien.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Aan Rauwelkoven vindt je een zelfplukweide vol met zonnebloemen. Het gezin Van Hout toverde een perceeltje om tot een weide met zonnebloemen en die kun je naar hartelust komen plukken. Van de bloemenservice wordt gretig gebruik gemaakt. Honderden zonnebloemen lonken goed twee meter hoog naar de zon en lokken ook nog bijen. Een stukje Provence aan Rauwelkoven 92. Als je 10 zonnebloemen zelf afsnijdt, dan moet je 5 euro in een stevig houten doosje steken. Ook zet de familie vooraan aan de weide al afgesneden boeketjes klaar. Die kosten 4 euro voor 5 zonnebloemen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het einde van de werken aan de brug over het Albertkanaal in Olen is bijna in zicht. Begin augustus start een aannemer met de derde fase van de werken. In de derde en laatste fase wordt het Albertkanaal verbreed ter hoogte van de brug aan Hoogbuul. Ook worden andere kleinere herstellingswerken en definitieve afwerkingen uitgevoerd. Nadien wordt het vernieuwde jaagpad opnieuw vrijgegeven.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse Magda Belmans vond de man die haar leven redde. Ze belandde met haar rolstoel vorige week dinsdag in het Albertkanaal in haar woonplaats Winkelomheide nadat ze onwel was geworden. Op eigen kracht kon Magda nog naar de zijkant zwemmen om zich daar vast te klampen en hulp te roepen. Gelukkig kwamen voor haar wielertoeristen voorbij. 1 van hen sprong in het water om haar naar boven te duwen, terwijl twee anderen haar uit het water trokken. Ze werd gered door Dirk Van Gossum uit Scherpenheuvel. In de jaren 90 werd hij maar liefst 8 keer Belgisch kampioen triatlon lange afstand. Afgelopen zaterdag lanceerde een vriendin van haar een oproep om de man terug te vinden.

Dinsdag is mijn vriendin Magda Belmans met haar elektrische rolstoel in het albertkanaal gereden. Gelukkig kwamen er na...

Geplaatst door Ingrid Berckvens op zaterdag 22 juli 2017
Gepubliceerd in Geels Nieuws

Afgelopen zondag pakte de Geelse Githa Michiels de Belgische titel mountainbike in het Luxemburgse Erezee. Ze had 2 minuten en 2 seconden voorsprong op Alice Pirard. Eva Maria Palm werd derde op ruim twaalf minuten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Woensdag 26 juli staat de derde editie van de streekproducten- en ambachtenmarkt gepland op de Geelse Markt. Liefst 40 standhouders stellen hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze uitoefenen of organiseren workshops. De streekproducten- en ambachtenmarkt start om 18u.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op het kruispunt tussen de Westelijke Ring en Holven gebeurde maandag rond 15u30 een ongeval met twee voertuigen. De rijbaan was een tijdje versperd. Er was enkel stoffelijke schade.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 24 juli 2017 11:03

Gelenaar onwel op Tomorrowland

Gelenaar Lode Ruys werd zaterdagavond onwel op het dancefestival Tomorrowland in Boom. Dat meldt Het laatste nieuws. Vermoedelijk werd hij onwel door hartproblemen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om hem te reanimeren en te stabiliseren. Lode werd door de hulpdiensten in kritieke toestand naar het UZA in Edegem gevoerd. Artsen beslisten daar om Lode in een kunstmatige coma te houden. Zondagochtend werd de jongeman van 22 wakker en herinnerde zich niets meer van de feiten. De artsen zoeken verder naar de oorzaak met extra testen. Ze ontdekten wel dat Lode een vergroot hart heeft en een kleine hartklep.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op de brug over het Albertkanaal op de grens van Geel en Oevel raakte een vrouw zeer ernstig gewond toen ze bij een aanrijding geplet raakte tussen twee auto’s. De Geelse aanrijdster was onder invloed en werd gearresteerd. Rond middernacht gebeurde het ongeval. Net over de brug over het Albertkanaal raakten twee auto's betrokken in een kop-staartaanrijding. Maar de aanrijdende auto sloeg na de botsing op de vlucht. Het jonge koppel in de aangereden auto contacteerde de ouders om hulp te bieden. Toen die ter plaatste aankwamen, keerde ook de wagen die het koppel aanreed terug op de plaats van het ongeval. De bestuurster raakte de controle over het stuur kwijt en botste voor de tweede keer op het andere voertuig. De moeder van een van de aangereden inzittenden stond op dat moment aan de kofferbak van de auto en werd door het andere voertuig geplet. De vrouw van 48 uit Laakdal werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 5