Geel FM - Item gefilterd op datum: september 2017

Tijdens een overlastcontrole in het Geelse stadspark werd één persoon administratief aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde. Hij werd ter ontnuchtering in de cel opgesloten. Ook werd er één persoon aangetroffen die illegaal in het land is. Hij werd overgebracht naar een gesloten centrum voor illegalen met het oog op repatriëring. Het gaat om een twintiger uit Gambia.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 30 september 2017 09:21

Daan Grosemans blijft bij Acrog Balen BC

De Geelse wielrenner Daan Grosemans blijft volgend jaar bij Acrog Balen BC. Hij stapt dan over naar de junioren. Daan besloot dit in overleg met zijn ouders, ondanks aanbiedingen van andere clubs. De Gelenaar blijft bij Acrog Balen BC omdat hij bij de club veel kansen kreeg en voor de begeleiding van de renners. Daan Grosemans werd dit jaar met de nieuwelingenploeg van Acrog Balen BC Belgisch kampioen tijdrijden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse squashspeelster Tinne Gilis verloor de halve finale van het 5000 dollar tornooi in Barcelona in drie sets van de Britse Deon Saffery. Setstanden waren 11-6 en tweemaal 11-9

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deed ook mee aan de campagne Mooimakers waarbij er tussen 18 en 24 september extra werd ingezet op sluikstort en zwerfvuil. In Geel heeft de politie op zeventien locaties controles gehouden. In Geel is één verdachte van een sluikstort geïdentificeerd. In totaal zijn twee GAS-pv’s opgesteld. In Laakdal volgden alle wijkagenten één tot driemaal een vooraf uitgetekend traject langs sluikstort- en zwerfvuilgevoelige gebieden. Op tien locaties is een sluikstort vastgesteld, gaande van een gevulde plastieken winkeltas tot grof vuil en een stort van een tiental vuilniszakken. Op drie locaties is veel zwerfvuil aangetroffen. De sluikstorten heeft de gemeente Laakdal opgeruimd. In Meerhout is op dertien plaatsen één tot twee keer per dag gecontroleerd. De wijkagenten kwamen uit bij één sluikstort. Voor het overige is er vooral zwerfvuil aangetroffen en een hoeveelheid steenpuin.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 29 september 2017 10:01

Aangekondigde snelheidscontroles voor oktober

Volgende maand flitst de lokale politie aangekondigd op Grote Steenweg en op de Tessenderloseweg in Geel, op de Nieuwe Baan en op de Geelsebaan in Laakdal en op de Gestelsesteenweg en op de Kiezel in Meerhout. Ook worden er in oktober nog op andere plaatsen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op snelheid gecontroleerd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

7 mensen verliezen hun job bij Trendy Fashion in het Yellow Park center aan de Antwerpseweg. Na 22 jaar verdwijnt de kledingzaak. Twee jaar geleden verhuisde Trendy Fashion van de Grote Steenweg naar de Antwerpseweg. Volgens de eigenaars is het één lange lijdensweg geworden. Amper de helft van de winkels in het park is na al die tijd ingevuld en dat is niet rendabel. Ze zijn teleurgesteld in de promotor van Yellow Park vanwege loze beloftes, die hij niet kon waarmaken omdat de stad Geel niet de nodige socio-economische vergunningen afleverden voor verschillende soorten handelszaken die er zouden komen. Trendy Fashion sluit de deuren na zaterdag 30 september. De vestiging in Grobbendonk blijft open.

Geplaatst door Trendy Fashion op dinsdag 26 september 2017
Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 28 september 2017 12:43

Website stad Geel vanaf morgen veilig te bereiken

De stad Geel voorziet vanaf vrijdag 29 september een veilige verbinding met de huidige website. Als alles volgens plan verloopt kan de Gelenaar vanaf dan volledig veilig gegevens doorsturen via het digitaal loket. De website van de stad Geel werd woensdag getoond in het VRT journaal als één van de gemeentewebsites die geen gebruik maakt van een veilige https-verbinding voor het digitaal loket.

Begin volgende maand is de start gepland van een nieuw veilig digitaal loket voor de aanvraag van 18 attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken. Volgend jaar in het voorjaar komt er een volledige nieuwe stedelijke website die via een veilige https-verbinding verloopt. De reportage van VRT NWS bracht de overgang naar een volledig veilige verbinding in een stroomversnelling. Op de huidige website was het ook al mogelijk om met je eID via een veilige verbinding attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken aan te vragen en een meldingsformulier in te vullen. Vanaf vrijdag kan dit ook zonder eID op een veilige manier.

Oppositie partij Open VLD Geel luidde de alarmbel over de situatie en raadslid Luc Verguts kaart dit nog eens aan op de volgende gemeenteraad met een mondelinge vraag.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op het kruispunt van de Grote Steenweg met de Zammelseweg en Westerloseweg gebeurde gisterenochtend rond half elf een aanrijding tussen een vrachtwagen en een motorrijder. De trucker bleef ongedeerd. Maar de motorrijder van 54 uit Geel raakte daarbij ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagenchauffer wou op de Westerloseweg links afslaan richting E313 en de motorrijder die van de Zammelseweg kwam, wou rechtdoor. Het kwam tot een aanrijding op het kruispunt. De motorrijder knalde na de aanrijding op een verkeersbord, waardoor hij viel. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

1 op de 5 gemeentewebsites blijkt kwetsbaar te zijn voor cybercriminelen. De Geelse stadswebsite Geel.be is er één van. Kan niet volgens oppositiepartij Open VLD Geel. Tijdens de reportage over dit onderwerp was tijdens het VRT journaal te zien hoe een ethische hacker met de kleinste moeite persoonsgegevens van een niet beveiligde website kon halen.

Lieselotte Thys van Open VLD Geel is bezorgd. Want het gaat over het ontbreken van een veilige https-verbinding voor het digitaal loket, waardoor criminelen relatief makkelijk toegang krijgen tot persoonsgegevens. Als er geen https-verbinding gebruikt wordt gaat de data niet veilig over de lijn. In theorie kan iemand met wat technische kennis die op hetzelfde netwerk zit de data onderscheppen. Open VLD Geel ijvert er voor dat de stad Geel een 'data protection officer' onder de arm neemt. Hij bestudeert grondig alle digitaliseringsprocessen en zorgt voor de nodige gegevensbescherming.

Open VLD raadslid Luc Verguts stelt volgende maandag een mondelinge vraag hierover op de gemeenteraad. Hij hoopt dat het stadsbestuur onmiddellijk de nodige stappen zet om de gegevens van de Geelse burger te beschermen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 27 september 2017 09:33

Dieven vluchten weg zonder buit uit appartement

Dieven drongen dinsdag via een niet-slotvaste deur een flat binnen op de derde verdieping van een appartementsgebouw in de Pastoor Van Neylenstraat. Ze werden opgeschrikt en zijn volgens de eerste vaststellingen zonder buit weer vertrokken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8