Geel FM - Item gefilterd op datum: januari 2018

Er woedt een brand op het St-Dimpnaplein, dat meldt de brandweer via sociale media. De brand is onder controle. De hulpdiensten adviseren om het St-Dimpnaplein zoveel mogelijk te vermijden om de verkeershinder te beperken. Er vielen geen slachtoffers bij de brand.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 30 januari 2018 23:04

Man valt vrouw aan met hamer

De raadkamer in Turnout bevestigde dinsdag de aanhouding van een dertiger uit Westerlo. Hij wordt verdacht van moordpoging op zijn vrouw. De man viel op 14 januari zijn vrouw, die elders woont, in Geel aan met een hamer. De vrouw kreeg over het hele lichaam slagen, ook op het hoofd. Ze raakte zwaargewond, maar is ondertussen buiten levensgevaar. Na de moordpoging vluchtte de man weg. Pas enkele dagen later meldde hij zich aan bij de politie. De verdachte is geen onbekende voor het gerecht. Onlangs werd hij naar de correctionele rechtbank verwezen voor een eerdere geweldpleging op zijn vrouw, in mei vorig jaar. Hij stak haar toen neer met een mes. Die feiten werden aanvankelijk bestempeld als poging doodslag, maar nadien afgezwakt naar slagen en verwondingen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De school Sint-Aloysius diende klacht in bij de politie tegen onbekenden. Een snapchatbericht verspreidde zich onder de leerlingen dat een praktijkleraar leerlingen zou mishandelen. De directie van de school benadrukt dat de beschuldigingen uit de lucht zijn gegrepen. Er zijn helemaal geen aanwijzingen dat de leerkracht zich zou misdragen hebben tegenover één of meerdere leerlingen. De directie informeerde de ouders wel over het bericht. De leerkracht blijft ook gewoon les geven op de school.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 30 januari 2018 14:33

Geelse Bib verkoopt cd-collectie

Februari is dé maand om je cd-collectie uit te breiden. De Geelse bibliotheek verkoopt al haar cd's van maandag 5 tot en met woensdag 28 februari tijdens de openingsuren aan 1 euro per stuk. Hoe ga je te werk? Je maakt een keuze in de muziekruimte, je gaat met je cd's langs de balie en betaalt aan de betaalautomaat.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Dit jaar wil de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout haar vrijwilligerswerking uitbreiden met burenbemiddelaars. De lokale politie werkt al een paar jaar met veiligheids- en verkeersvrijwilligers en is daar erg tevreden over. Heb je interesse om burenconflicten op te lossen? Dan wil de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout graag met je samenwerken. De opleiding tot burenbemiddelaar duurt vier dagen en vindt plaats in Campus Vesta in Ranst. Een burenbemiddelaar ontvangt ook een onkostenvergoeding. Op maandag 12 maart vindt om zeven uur 's avonds een informatievergadering plaats in het Veiligheidshuis Ter Stokt aan de Stelenseweg 92 in Geel. Daar kun je ineens je kandidatuur stellen. Je moet je wel vooraf inschrijven bij coördinator Jos Delarbre via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 014 56 47 33.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 29 januari 2018 19:22

Samen werken aan een kindvriendelijke stad

Geel zette vorig jaar de eerste stappen naar het label van Kindvriendelijke Stad. Nu start de stad een focusgroep waar elke inwoner zijn of haar inbreng kan doen. Tijdens bijeenkomsten op 7 ­februari om 13u30 en 19u30 in zaal De Waai op de Werft kun je aangeven welk thema je belangrijk vindt, die nadien verder in de focusgroepen besproken worden. De sessies zijn bestemd voor volwassenen, maar die kunnen hun kinderen gerust meebrengen. Vooraf inschrijven is aangewezen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 28 januari 2018 19:10

Geelse TTC zet Smash Dolfijn opzij

De Geelse TTC won overtuigend in Aarschot van Smash Dolfijn met 2-14. De verpletterende start van de Geelse tafeltennissers kwamen ze in Aarschot niet meer te boven. Kristof Van Reusel en Tom Aerenhouts klopten de twee kopspelers vóór de rust. Kristof Leysens en Danny Gesquière wonnen eveneens hun twee partijen zodat de rustcijfers op 0-8 werden gebracht. Na de pauze zette Tom Aerenhouts direct het negende punt op het scorebord en de zege was binnen. Met vier zeges van Kristof Leysens en Tom Aerenhouts en drie van Danny Gesquière en Kristof Van Reusel  werd een zeer ruime zege behaald. De positie bij de top vijf van het klassement wordt hierdoor  behouden door Geelse TTC A, ver van de degradatiezone.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het stadsbestuur van Geel scoort slechte punten bij de Kempense ondernemers. Dat blijkt uit cijfers van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka hield midden vorig jaar een enquête bij 50 ondernemers in Geel, allemaal KMO's. De ondernemers ervaren een gebrek aan dialoog met het schepencollege. In Geel zorgt de verzadiging bij de toegang naar Thomas More voor beroering. Ook klagen de Geelse ondernemers over te veel gemeentelijke retributies en bedrijfsbelastingen. Voka roept het Geelse stadsbestuur op om te praten met de ondernemers. Er is weinig of geen overleg en communicatie. Ook is er behoefte aan administratieve vereenvoudiging. En er wordt te weinig rekening gehouden met vrachtwagens bij de aanpassing en de heraanleg van wegen. Voka is wel opgetogen over het feit dat de stad Geel een digitaal loket invoerde.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 28 januari 2018 15:15

ASV Geel wint van Hamme

ASV Geel won van Hamme met 2-1. In de eerste helft kwamen de piepjonge Gelenaars amper aan de bak en kwamen de bezoekers op voorsprong. In de tweede helft kreeg Hamme speler Luissint rood voor een fout op Carrasco. Seykens miste een open kans voor ASV, Hoefnagels trapte over en een kopbal van alweer Seykens bleek te zwak. Dries Hulsmans werd in de zestien meter van Hamme onderuitgehaald en Sam Vanaken zorgde vanop de stip dat ASV langszij kwam. Twee minuten later trapte Hoefnagels de winning goal binnen. De drie punten blijven in Geel en doet ASV Geel een goede zaak met een mooie 7 op 9 tijdens de laatste drie competitiewedstrijden en heeft het 30 punten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De distributiekosten voor elektriciteit en gas zijn in Geel, Kasterlee, Meerhout, Mol en Olen de voorbije twee jaar serieus gestegen. Als inwoner van deze Kempense gemeenten betaalde je vorig jaar in vergelijking met 2015 maar liefst 245 euro meer, alleen voor de distributiekosten van gas en elektriciteit. In Laakdal betaal je het minste uit de regio. Daar stegen de distributiekosten op twee jaar met 161 euro.  Zo'n 40% van je elektriciteitsfactuur bestaat uit distribustiekosten. Voor gas is dat zo'n 25%. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7