Geel FM - Item gefilterd op datum: september 2018
donderdag, 27 september 2018 19:16

Proces verdachte moordpoging Drijhoek uitgesteld

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout begon het proces tegen een jongeman van 20 uit Geel voor de moordpoging op een man van 43 eveneens uit Geel. De jongeman stak in september vorig jaar een mes in de hals van zijn slachtoffer aan Drijhoek. Hij had het slachtoffer daarvoor met een sms naar een appartementsgebouw aan Drijhoek gelokt en wachtte daar samen met een kompaan het slachtoffer op. Zijn kompaan bedreigde de man eerst met een BB-gun en even later haalde de twintiger uit met een mes, die bleef steken in de hals van het slachtoffer. Die vluchtte hevig bloedend weg en had een steekwonde van 5 centimeter in zijn hals. Hij moest geopereerd worden en verbleef een tijd op intensieve. Normaal zou het proces woensdag gepleit worden, maar de advocaten vroegen uitstel omdat een medisch verslag over de toestand van het slachtoffer pas de dag voor het proces aan het dossier was gevoegd. De pleidooien zijn uitgesteld naar begin oktober. De jongeman van 20 zit dan al meer dan een jaar in voorhechtenis.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf maandag 1 oktober tot vrijdag 12 oktober worden asfalteringswerken uitgevoerd in volgende straten of delen van straten: Bruul tussen nummers 80-94, Koning Albertstraat tussen nummers 29-31, Mosselgoren tussen Haverbeemden en brug Larumsebrugweg, Zijstraat Mosselgoren tussen nummers 5-13, Zijstraat Mosselgoren tussen nummers 27-39, Venkelstraat en Schurendel tussen Lichtaartseweg en Borgeleien. Tijdens de werken zijn de straten volledig of gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Ook op maandag 1 oktober zal er nog beurtelings verkeer op de hoek van de Kollegestraat en Diestseweg zijn. De aannemer gaat enkele werknemers voorzien die het verkeer zullen aansturen. Want er wordt nog altijd gewerkt aan de nieuwbouwappartementen op diezelfde hoek.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 27 september 2018 07:00

Vleugel van vogel afgebonden met elastiekjes

Dinsdagmiddag merkte één van de vrijwilligers van Wild Life Taxi Midden Kempen een kauw met afhangende vleugel op in het centrum van Geel. Op de facebookpagina van Wild Life Taxi Midden Kempen schreven de vrijwilligers : Hier worden we niet vrolijk van. Nadat de vogel werd gevangen bleek de vleugel afgebonden te zijn met elastiekjes. De elastiekjes werden meteen verwijderd en de vogel werd overgebracht naar VOC Neteland voor verzorging. Op de facebookpagina van Wild Life Taxi Team Midden Kempen wordt met afschuw gereageerd op de mishandeling van de vogel. Het Wild Life Taxi Team zijn vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om noodlijdende dieren over te brengen naar een erkend opvangcentrum en bovendien is het een afdeling van vogelbescherming Vlaanderen.

Hier worden we allesbehalve gelukkig van !!! Vanmiddag merkte één van onze vrijwilligers een kauw met afhangende vleugel...

Geplaatst door Wildlife Taxi Team Midden-kempen op Dinsdag 25 september 2018
Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 26 september 2018 12:16

Beloften ASV Geel winnen beker van Geel

De finale van de beker van Geel werd gewonnen door de beloften van ASV Geel. In de finale versloegen ze KFCV Alberta met 2-1. Alberta opende de score in de wedstrijd in de 21ste minuut. Twee minuten later stond het weer gelijk. Na 3 minuten in de tweede helft kwamen de beloften van ASV Geel op voorsprong en werd deze stand ook meteen de eindstand 2-1.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het verkeer van Geel naar ­Herentals kan op woensdag 26 en donderdag 27 september niet over de Herentalseweg rijden. De aannemer freest het wegdek op het gedeelte tussen Lammerdries en Velveken af, om er nadien een nieuwe kleeflaag en asfaltlaag overheen te gieten. Het verkeer moet tijdelijk omrijden via de Tweemolenstraat en Lammerdries-Oost en Lammerdries-Winkelstraat. Daarvoor is de vorige dagen speciaal het wegdek in die bedrijven- en winkel­zone tijdig afgewerkt. Op vrijdag wordt de Herentalseweg tussen Lammerdries en Velveken in de loop van de voormiddag terug opengesteld voor alle verkeer in beide rijrichtingen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 26 september 2018 09:37

Studenten kunnen vanaf nu buitensporten op campus

Studenten aan de Thomas More Hogeschool in Geel kunnen voortaan ook buiten sporten op hun eigen campus. Voortaan beschikt men over drie petanquebanen, twee terreinen voor beachvolleybal, een calisthenicspark en een veld om kubb te spelen. Voordien konden studenten enkel met een sportkaart terecht bij andere sportfaciliteiten in de buurt. Maar op de eigen campus in Geel waren er tot nu toe geen sportterreinen. De Dienst Studentenvoorzieningen zette daarom een aantal studenten van het tweede jaar Bouw aan het werk. Zij namen het ontwerp, de voorbereiding en planning voor hun rekening. Voor de praktische uitvoering konden zij rekenen op de hulp van leerlingen Hout & Bouw van Sint-Jozef Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Sara Laeremans, een jonge moeder van twee, werd op 22 oktober vorig jaar vermoord teruggevonden in haar appartement in Geel. Van de dader of daders ontbreekt nog steeds elk spoor. Sara’s familie en het parket gaan nu opnieuw op zoek naar getuigen. Dat deden ze via een oproep in het opsporingsprogramma Faroek op VTM gisteren. Uit de uitzending bleek dat de moordenaars die Sara Laeremans in oktober vorig jaar ombrachten in haar appartement in Geel nog geld hebben afgehaald met haar bankkaart in Herentals. De politie zoekt getuigen die iets verdachts gezien hebben bij de geldautomaat van Argenta op de Lierseweg. Haar portefeuille, gsm en laptop zijn de nacht van de moord ook verdwenen en haar handtas werd leeg aangetroffen in het appartement. De dag voor haar dood had Sara haar twee kinderen afgezet bij haar ex-man in Izegem en keerde ze met de trein terug naar Geel. Op bewakingsbeelden is Sara, met haar twee kleine honden, nog te zien aan de overweg van het station in Geel. Ook getuigen die haar die dag gezien hebben, kunnen zich melden bij de politie. Zij zoeken getuigen die Sara in Izegem op de trein zagen stappen. Of mensen die misschien zagen dat Sara werd lastiggevallen op de trein.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 26 september 2018 09:28

Moto rijdt achterin op vrachtwagen Larumseweg

Een motorrijder is maandagavond rond 18u15 achteraan op een vrachtwagen ingereden op de Larumseweg in Geel. De vrachtwagen stond stil op de weg om een achterwaarts manoeuvre uit te voeren. De motorrijder is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 25 september 2018 22:37

Geel zoekt locatie vredesboom

Omdat het op 11 november precies een eeuw geleden is dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, wil de stad Geel dat bezinningsmoment blijvend herdenken door een vredesboom aan te planten. Daarmee sluit het stadsbestuur niet alleen aan bij een eeuwenoude traditie om bij speciale gelegenheden herinneringsbomen aan te planten, maar tekent het ook in op een Vlaams initiatief van het Agentschap Natuur en Bos. Voor deze vredesboom zoekt de stad nog een geschikte locatie en daarom doet ze een warme oproep aan haar inwoners om suggesties te doen. Dat kan tot 31 oktober via een online formulier hier waarbij je een locatie kan aangeven en jouw nominatie kan motiveren

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8