Geel FM - Item gefilterd op datum: oktober 2019
donderdag, 31 oktober 2019 23:55

Standhouders gezocht voor kerstmarkt

De Geelse kerstmarkt vindt dit jaar plaats op de parking van de Havermarkt op zaterdag 14 en zondag 15 december. Er worden nog standhouders gezocht.

Wil jij graag deel uitmaken van de kerstmarkt met winterse, handgemaakte of artisanale voedingswaren? Of wil je de bezoekers verwennen met allerlei lekkernijen? Het kan allemaal. Interesse om één of twee kerstkraampjes te huren? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor alle vragen en info.

Op zaterdag is de kerstmarkt open van 14u00 tot 23u00, op zondag van 14u00 tot 19u00. Naast de kerstmarkt vinden er dat weekend nog heel wat andere leuke kerstactiviteiten plaats in het centrum van Geel zoals de kerstmusical, de tractor kerstrun en ‘Geel Wintert’.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vier weekends lang gaan er geen treinen rijden tussen Mol en Herentals in beide richtingen. Want er zijn werkzaamheden aan het spoor ter hoogte van het station van Mol. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangbussen die NMBS gaat voorzien en de studententrein van Mol naar Heverlee gaat wel zoals gepland rijden op zondagavond, net als op maandagavond 11 november.

De werken zijn volgens Infrabel nodig omdat zeven houten wissels aan het station op het einde van hun levensduur zitten. Ze worden vervangen door betonnen exemplaren. De nieuwe wissels zouden ook geluids- en onderhoudsvriendelijker zijn.

Het treinverkeer is onderbroken van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november, van zaterdag 9 tot en met maandag 11 november, van zaterdag 23 tot en met zondag 24 november en van zaterdag 30 november tot en met zondag 1 december. De vervangbussen stoppen in Mol, Geel, Olen en Herentals. In Herentals is er aansluiting voorzien met de IC-trein naar Antwerpen, in Mol met de IC-treinen naar Hasselt en Hamont.

Op zaterdag 16 en zondag 17 november rijden er wel treinen, al kunnen er op 17 november tot 18 uur geen treinen rijden tussen Mol en Leopoldsburg. Ook daarvoor voorziet NMBS vervangbussen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De twee Geelse Argenta bankkantoren aan de Katersberg en de Pas hebben hun bankautomaat leeggemaakt en sluiten ze voor onbepaalde tijd. Klanten kunnen aan de Argenta-bankautomaat dus geen geld meer afhalen en ook geen andere verrichtingen meer uitvoeren.

De veiligheid van de klanten, kantoorhouders, medewerkers, omwonenden en voorbijgangers gaat boven alles. De aanhoudende golf van alsmaar agressievere plofkraken dwingt Argenta om deze drastische maatregel te nemen.

Deze ingrijpende maatregel is het onmiddellijke gevolg van drie plofkraken in oktober op Argenta-bankautomaten, telkens met een enorme materiële schade. Tot nu toe waren er gelukkig geen slachtoffers. Ook de bankautomaten van alle andere Argenta bankkantoren in ons land zijn leeggemaakt en zijn voor onbepaalde tijd dicht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Jeugdhuis De Vonk aan de Diestseweg in Geel krijgt 95.000 euro per jaar, de komende 4 jaren, van de Vlaamse overheid. Dat maakte Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle (CD&V) bekend tijdens een persconferentie in Jeugdhuis DAR in Brussel.  

Voor de eerste keer worden middelen vrijgemaakt voor de volle vier jaar,” aldus Dalle “We willen hen hiermee financiële zekerheid bieden en verlossen van administratieve overlast. Zo moeten ze niet langer bezig zijn met subsidiedossiers te schrijven, maar doen wat ze het best doen: jongeren versterken.”

Bij de jeugdhuizen kwamen projecten in aanmerking die focussen op het stimuleren van ondernemerszin, het stimuleren van artistieke expressie en het bevorderen van de sociale cohesie tussen het jeugdhuis en de omgeving. “Jeugdhuizen zijn geen eilanden,” aldus Benjamin Dalle. “Ze vervullen een essentiële rol in de samenleving maar ook binnen een gemeenschap en omgeving. Daarom willen we hen ook versterken met deze krachtige financiële boost. Zij weten als geen ander wat er leeft binnen de jongerengemeenschap en kunnen jongeren het best ondersteunen.”

In het verleden kregen organisaties uit diverse subsidielijnen al steun voor het organiseren van bovenlokale activiteiten. Daarvoor moesten ze elk jaar een nieuw dossier indienen. Dat is nu verleden tijd. Door subsidies toe te kennen voor de komende vier jaar krijgen de jeugdhuizen en organisaties nu financiële zekerheid en kunnen ze projecten inplannen op langere termijn.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 30 oktober 2019 08:46

Trainer Theo Van De Reyd weg bij KFCV Alberta

Trainer Theo Van De Reyd is weg bij KFCV Alberta. Het clubbestuur besloot na de sportief negatief uitgevallen resultaten om de samenwerking met Van De Reyd stop te zetten. Alberta heeft na 10 wedstrijden 13 punten. Afgelopen weekend speelde Alberta nog 1-1 gelijk tegen KSAV St-Dimpna. Philip T'Syen en Lorenzo Sterckx nemen zijn taken tot nader order over. Voetbalclub Alberta kijkt wel met passend respect terug op de samenwerking met Theo Van De Reyd, aldus het clubbestuur.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 30 oktober 2019 08:44

In 't Eegdekens wordt compleet heringericht

In 't Eegdeken ziet er binnenkort wat anders uit. Geel legt nieuwe voetpaden aan en wijzigt de bestaande groenzone. Buurtbewoners kregen de kans hun mening te geven over de herinrichting.

Het voetpad van In 't Eegdeken voldeed niet meer aan de normen. Het voetpad was te smal voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Obstakels en oneffenheden beletten bovendien een vlotte doorgang op de stoep. Meestal vervangt de stad deze voetpaden gewoon door een nieuw exemplaar maar dit was niet mogelijk in In 't Eegdeken. De stad koos ervoor om aan een kant een volwaardig voetpad aan te leggen en aan de andere zijde van de weg een groenstrook. Tijdens de bewonersbijeenkomst kregen buurtbewoners de kans om hun mening hierover te geven. Op basis van die inbreng besloot de stad om de groenzones te herinrichten.  

Op zaterdag 2 november starten de werken en is er hinder mogelijk voor alle verkeer. Om de veiligheid te garanderen voor alle buurtbewoners en mederwerkers, sluit de aannemer de weg af voor alle verkeer aan het gedeelte waar hij rooit. Nadat de bomen zijn gerooid, starten de werken aan de voetpaden. Meer informatie over lokale hinder vinden de buurtbewoners in de bewonersbrief die is rondgebracht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf 5 november start de ticketverkoop van de kerstmusical 'Bobby de elf'. Een zelfgeschreven verhaal door de Geelse regisseur Ief Dams. In het weekend van 14 en 15 december wordt de kersmusical uitgevoerd in zaal De Waai op de Werft. De voorstellingen duren een klein uurtje.

Het verhaal gaat over Bobby, die als baby in de zak van de Kerstman belandt en zo mee reist naar de Noordpool. Hij groeit daar op tussen de elfen als één van hen. Terwijl de wereld langzaam vergeet waar Kerstmis echt om draait, ontdekt Bobby tot zijn verbazing wie hij echt is.

Tickets zijn vanaf dinsdag 5 november om 10 uur online hier verkrijgbaar. Je kunt ze ook kopen in het infokantoor van de dienst toerisme en stadsanimatie en aan de balie van cultuurcentrum De Werft. Volwassenen betalen 8 euro in voorverkoop, de prijs aan de kassa bedraagt 10 euro. Voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 4 euro. Houders van een vrijetijdspas betalen ook 4 euro.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op woensdag 30 oktober kunnen kinderen gratis gaan spelen op de Binnenspeeldag van 13u00 tot 17u00 in Sporthal De Doelen en de sporthal van Sint Aloysius. In en rond de sporthal kunnen de kinderen zich helemaal uitleven met springkastelen, knutselen, leeshoek, theater Lejo, reis rond de wereld en zo veel meer. Voor de oudere kinderen worden ondermeer uitdagende springkastelen, een schietstand en een klimtoren voorizen. Alle kinderen moeten wel vergezeld zijn door ouders, grootouders, grote broers of zussen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Momenteel staat er een brug van 4 meter hoog over de Stationsstraat in Geel. Deze constructie dient voor de droogzuiging van een nieuwbouw. Het water afkomstig van de droogzuiging wordt door de constructie afgevoerd naar de Zeggeloop.

De stad volgde het advies van hydroloog prof. Patrick Willems dat ze zuiniger dient om te gaan met water door de extreme zomerse droogte en het lage waterpeil.

Om het grondwater op peil te houden formuleert de stad de eerste maatregelen. Water afkomstig van een droogzuiging moet vanaf nu terug in de grond kunnen sijpelen en mag de aannemer niet meer lozen in de riolering. De Stationsstraat is een mooi voorbeeld van hoe dit zelfs in het drukke stadscentrum mogelijk is. Dankzij de bereidwillige overburen, aannemer en bouwheer kan het water via de constructie worden afgevoerd naar de Zeggeloop.

De brugconstructie veroorzaakt geen hinder voor verkeer in de Stationsstraat. Wel worden twee parkeerplaatsen ingenomen gedurende vijf maanden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 28 oktober 2019 18:30

Coach Dieter Dillen verlaat BBC Geel

In het basketbal verlaat coach Dieter Dillen BBC Geel. Na de verliesmatch tegen Mailleux-Comblain deelde Dillen zijn beslissing mee aan BBC Geel voorzitter Koen Geerts en aan de ploeg. Een verschil in sportieve visie ligt aan de basis van de beslissing. Na een sterke seizoenstart verloor de eerste ploeg van Geel 2 matchen op rij en werd het voor Dillen stilaan duidelijk dat de chemie tussen de spelers en coach op was. Er wordt momenteel gezocht naar een vervanger.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8