Geel FM - Item gefilterd op datum: februari 2019

De Geelse Isabelle Ulenaers werd uitgeroepen tot meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer tijdens de WOMED-awards van Unizo. Ze is van opleiding klinische psychologe en maakt met haar bedrijf Self natuurlijke huidverzorgingsproducten, zoals gezichtscrèmes en lotions. Volgens de jury ontdekte ze daar een gat in de markt mee. Haar bedrijf richtte ze in 2016 op.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een auto en een bromfiets botsten woensdag rond 16u45 op het kruispunt van de Antwerpseweg met Vogelzang. De bestuurder en de passagier van de bromfiets raakten lichtgewond. Waarschijnlijk zag de bestuurder van de wagen die in de richting van de fly-over reed en rechts afsloeg op Vogelzang de bromfietser niet. De bestuurder en passagier van de bromfiets reden in de richting van Geel centrum en werden gewond naar het ziekenhuis gevoerd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De lokale politie is op zoek naar getuigen van een ongeval met vluchtmisdrijf dat woensdag omstreeks 16u35 in de namiddag gebeurde op het kruispunt van de Diestseweg en Eikevelden in Geel. Een bromfietser werd aangereden door een lichtgrijs voertuig. Het voertuig stopte even, maar reed na enkele seconden weer door in de straat Eikevelden. De bestuurder van de bromfiets werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Mocht je informatie kunnen bezorgen over de omstandigheden van het ongeval of het vluchtende voertuig, neem dan zo spoedig mogelijk contact op via het nummer 014/56.47.00

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 27 februari 2019 18:05

Stoelendans bij beleidsploeg CD&V in Laakdal

In Laakdal legde CD&V raadslid Raf Moons de eed af als voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst. Raf volgt zijn partijgenoot An Helsen op, die een stapje terugzet vanwege persoonlijke redenen.

Raf Moons is geen onbekende in de Laakdalse politiek. Vanaf 2006 zetelde hij als raadslid en vanaf 2013 behartigde Raf als OCMW-voorzitter de belangen en de zorg van alle Laakdallers. Nadat hij sinds januari 2019 fungeerde als gemeenteraadsvoorzitter, pikt hij de draad nu opnieuw op als voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst en als schepen bevoegd voor welzijn, OCMW, gezin, sociale zaken, gelijke kansen, toegankelijkheid, personeel en kwaliteitsbeleid.
Het ontslag van An bracht verder nog enkele verschuivingen met zich mee.

Ils van Hove neemt de fakkel over van Raf als gemeenteraadsvoorzitter. Ook Ils is niet aan haar proefstuk toe. Sinds 2006 zetelde ze 6 jaar als OCMW-raadslid. Daarnaast volgde ze in 2009 Bert Ghoos op als raadslid in de gemeenteraad. Tijdens de verkiezingen van 2012 werd Ils verkozen als schepen bevoegd voor financiën, jeugd, evenementen, gezondheid, communicatie, juridische zaken en ICT. Er werd toen met de coalitiepartner afgesproken dat er na 3 jaar een schepenwissel zou gebeuren.

Bob Nysmans doet opnieuw zijn intrede als gemeenteraadslid. Bob is een jonge belofte die de voorbije 6 jaar reeds zetelde in de gemeente – en politieraad. Als kleinzoon van wijlen burgemeester Jos Nysmans wil hij zich in het bijzonder inzetten voor een veilig, aangenaam en kindvriendelijk Laakdal.  

Nieuwkomer Gitte Willemoons is aangesteld als vervangster van Bob in het bijzonder comité. Gitte koos in 2018 voor de Laakdalse politiek omdat ze iets wil betekenen voor de gemeente waar ze geboren en getogen is.

Voorzitter van CD&V Laakdal Stein Voet wilt An danken voor haar inzet en de goede samenwerking van de afgelopen maanden. Ze blijft lid van het partijbestuur. Tegelijk is Voet trots op het aangepast beleidsteam dat gevormd is. De ploeg is volledig klaar voor de toekomst en barst van de goesting om er in te vliegen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Stelen wordt vrijdag opgefleurd door de jaarlijkse carnavalstoet van kleuters en leerlingen van het basisonderwijs. De stoet vertrekt om 15u00 aan de school gelegen aan Stelen 17.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 26 februari 2019 23:29

Bouw extra sporthal aan Axion

De bouw van een nieuwe sporthal gaat de bestaande oppervlakte van stedelijk sporthal Axion aan Zwaarvoerdersspoor verdubbelen. Al enkele jaren werden de plannen op de lange baan geschoven omdat er een erfpacht moet aangegaan worden met Thomas More. De erfpacht is klaar voor ondertekening. Vermoedelijk kan de bouw volgend jaar rond deze tijd starten en gaat het klaar zijn voor september 2022. In de nieuwe sporthal wordt ook plaats gemaakt voor een professionele dansstudio en een zaal voor het beoefenen van gevechtsporten. Er komt ook een polyvalente ruimte die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Ook de oude sporthal Axion ondergaat een metamorfose aan de inkomhal en de squashruimten. De sportvelden die Thomas More al aanlegde gaan geïntegreerd worden als publieke ruimte. In Geel is er een sterke groei binnen de sportclubs waardoor er nood is aan nieuwe moderne accommodatie.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op vrijdag 1 maart trekken de kleuters en leerlingen van de lagere scholen in Kasterlee hun gekste pak aan om carnaval te vieren. Ze wandelen in één van de drie stoeten in Kasterlee, Lichtaart en Tielen. In Kasterlee start de stoet om 10u30 aan de drie master in de Kempenstraat. In Tielen starten ze met de stoet om 13u15 aan de Omnibus in Tielendorp en in Lichtaart start men om 14u30 aan De Parel in de St-Rochusstraat.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 26 februari 2019 23:26

Schouwbrand aan Malosewaver

De brandweer werd maandag omstreeks 20u45 opgeroepen voor een schouwbrand aan een woning in Malosewaver in Geel. De bewoners maakten dit jaar voor het eerst weer gebruik van hun kachel. Ze merkten toen op dat er zich een abnormale rookontwikkeling voordeed. Na controle van de brandweer bleek de schade mee te vallen en kwamen de bewoners er met de schrik vanaf.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De vrijwillige diefstalpreventieadviseurs van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gaven vorig jaar maar liefst 305 gratis adviezen over inbraakpreventie, waaronder zes aan handelszaken. Dit advies, gegeven bij een huisbezoek in de woning van de aanvrager, helpt om de woning beter te beveiligen tegen inbrekers. Aanpassingen variëren van eenvoudige of goedkope zaken tot iets meer ingrijpende maatregelen, zonder van je woning een bunker te maken. Wanneer je een inbraakpreventie-advies aanvroeg en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontving je het ‘Certificaat Inbraak Veilig’.

Vorig jaar overhandigden de burgemeesters, samen met de korpschef en de verantwoordelijke preventie, 26 maal het ‘Certificaat Inbraak Veilig’ aan inwoners van Geel, Laakdal of Meerhout. Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning een goede basisbeveiliging heeft zodat inbrekers meer tijd nodig zullen hebben om je huis binnen te dringen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 24 februari 2019 22:41

Uitslagen Geelse clubs provinciaal voetbal

In tweede provinciale van het voetbal won KSAV St-Dimpna met 5-1 van Merksplas. Beekhoek verloor thuis van Vorselaar met 1-3.

In vierde provinciale D verloor Zammel thuis van SC Mechelen met 0-2

In vierde provinciale E won Punt-Larum op het veld en tegen Herentals met 1-2. Alberta verloor op eigen veld van Rauw sport met 0-1 en KSAV St-Dimpna verloor van Ezaart met 0-2.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7