Geel FM - Item gefilterd op datum: april 2019

De Geelse Kajakvaarders vereniging bracht maar liefts 4 Belgische titels mee naar huis, aangevuld met 6 zilveren medailles en 1 bronzen medaille. Afgelopen weekeinde was er het Belgisch kampioenschap langebaan in het Kajak in Harelbeke. Het ging om wedstrijden met afstanden van 2000, 2500 en 5000 meter. 

De Belgische kampioenen zijn Sophie Hendrickx bij de dames veteranen 2 op de 5000m. Jules Vangeel in de K1 Heren junioren op de 5000m. Stanislas Bastiaens in de K1 Heren kadetten 2000m en in de K4 Heren junioren 5000 meter met als teamleden Jules Vangeel, Maarten Mostmans, Ferre Belmans en Lomme De Herdt.

Zilveren medailles
Dames veteranen 2 5000 m: Das Chris
K2 Heren Junioren 5000 m: Belmans Ferre – De Herdt Lomme
K2 heren Kadetten 2000 m: Vangeel Louis – Bastiaens Stanislas
K2 Dames veteranen 2 5000 m: Das Chris – Hendrickx Sophie
K2 Dames kadetten 2000 m: Seyen Yani – Van Nieuwenhuyze Anaïs
K1 Dames Miniemen 2000 m: Seyen Yani

Bronzen medaille
Dames Veteranen 2 5000 m: Van Gestel Sonja

Resterende resultaten
K2 heren aspiranten 5000 m: Bastiaens Stanislas – Bastiaens Rafaël ( 4de plaats)
K2 heren Junioren 5000 m: Vangeel Jules – Mostmans Maarten (omwille van de zware strijd en onstuimig weer niet aangekomen door pech)
K1 Heren Senioren 5000 m: Dierckx Steven ( 13de plaats)
K1 heren Senioren 5000 m: Druyts Mathieu ( 20ste plaats)
K1 Dames Kadetten 2000 m: Van Nieuwenhuyze Anaïs ( 4de plaats)
K1 Dames aspiranten 5000 m: Gevers laure ( 7de plaats)
K1 Dames Senioren 5000 m: Druyts Pauline ( 7de plaats)
K1 Dames Senioren 5000 m: Kenis Sofie ( 12de plaats)
K1 Heren Junioren 5000 m: Mostmans Maarten ( 7de plaats)
K1 heren Junioren 5000 m: Belmans Ferre ( 9de plaats)
K1 Heren Junioren 5000 m: De Herdt Lomme ( 10de plaats)
K1 heren Aspiranten 5000 m: Bastiaens Rafaël ( 5de plaats)
K2 Dames aspiranten 5000 m: gevers Laure – Van Nieuwenhuyze Anaïs ( 4de plaats)
K1 Heren Kadetten 2000 m: Vangeel Louis ( 5de plaats)
K1 heren Miniemen 2000 m: Seyen Jens ( 8ste plaats)

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zeven landbouwbedrijven in Geel slaan de handen in elkaar in het kader van de Week van de Korte Keten. Een fietstocht van ongeveer 25 km voert jou samen met je vrienden of je gezin door de groene omgeving van Geel langs 5 locaties. Starten kan tussen 10u00 en 14u00.

Op de startlocatie krijg je een plannetje van de fietsroute en een stempelkaart. Hou deze stempelkaart goed bij. Ze is de sleutel tot iets lekkers op elke locatie! Daarnaast geeft ze je ook een kans om – door het oplossen van de schiftingsvraag – een mooie en vooral lekkere mand vol streekproducten te winnen! De route is afgepijld en loopt over de openbare weg. Respecteer de wegcode en vermijd ongelukken!

Bij de hoevewinkel van Raf Patat kan je een unieke blik werpen achter de schermen. Voor de jonge bezoekertjes is er een leuke doe-activiteit. Om een goede start te nemen is er een frietkraam. Na de fietstocht kan je bekomen op het terras.

Imker Maarten Peeters is ook te gast bij Raf Patat. Hij laat je de wondere wereld ontdekken van de bijen en hun gezonde honing.

Hoevewinkel Raf Patat Hondstraat 5 in Geel

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op de dag van de arbeid, 1 mei, zijn de meeste stadsdiensten en het sociaal huis gesloten.  Het Gasthuismuseum is open van 13u00 tot 17u00. Bij de dienst toerisme en stadsanimatie kun je terecht van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00. Het zwembad is open van 10u00 tot 17u00, vanaf 14u00 kun je van de springplanken duiken. Banen trekken kan van 6u30 tot 8u30.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf 1 mei verdwijnen de plastic overtrekschoentjes in het Stedelijk zwembad van Geel. Elke week worden er zo'n 400 gebruikte overtrekschoentjes weggegooid. Niet goed voor het milieu. Het Stedelijk zwembad roept op om voortaan slippers of een handdoek mee te brengen als je je kinderen gaat omkleden. Ook wordt aangeraden om op blote voeten te lopen in natte zones van het zwembad.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse kleine madam Lotte Stevens brengt samen met een vijfkoppige band tijdens de show "Grote madammen in 't klein" een ode aan de grote madammen uit haar leven en het algemeen geheugen. Humor, vertedering en knallende nummers wisselen elkaar af tijdens deze adembenemende muziekvoorstelling op vrijdagavond 5 juli tijdens de concertreeks van Geel Zomert! in de tuin van de Bogaard aan de Diestseweg.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In de eindrondes van tweede provinciale heeft KFC Beekhoek met 2-1 gewonnen. Ze maken zo meer kans op het behoud in tweede provinciale. De twee doelpunten werden gemaakt door Michaël Versteeven en Lars Nuyts. Op zondag 12 mei wordt de terugwedstrijd gespeeld in Bonheiden. En KSAV St-Dimpna gaat naar de volgende ronde om te promoveren naar eerste provinciale. Na de uitzege in Zwijndrecht met 1-2, speelde het zwart-witte elftal in eigen huis 1-1 gelijk tegen Zwijndrecht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf maandag 29 april zijn de tickets voor de dagvoorstellingen in cultuurcentrum De Werft om 18u00 beschikbaar om online te bestellen. Vanaf dinsdag 30 april kan je vanaf 10u00 terecht aan de balie in Cultuurcentrum De Werft.

De andere voorstellingen gaan vanaf 20 mei om 22u00 online te reserveren zijn. Vanaf 21 mei om 10u00 kan je weer aan de balie in Cultuurcentrum de Werft terecht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

We kennen allemaal Zeunt, Vliet en Vals Paterke. Maar Geel heeft een veel ouder bierverleden. De Geelse brouwerijen zijn verdwenen, net als tientallen cafés, herbergen en kroegen. Tijdens deze begeleide wandeling brengt de gids een dorstig en nat verleden terug tot leven om af te sluiten in een oude brouwerij die nu buiten een postindustrieel en gezellig café ook een biermuseum herbergt. Op zondag 28 april op stap met de gids met als thema Geelse bieren, kroegen en brouwerijen. De wandeling is gratis en je start om 14u. aan de dienst toerisme & stadsanimatie op de Markt in Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Mensen trokken zaterdagochtend al dansend door het centrum van Geel. De dansketting is een initiatief van Danspunt en werd georganiseerd in het kader van de Dag van de Dans. Iedereen die van dansen houdt kon meedoen met de Dansketting: dansers en niet-dansers, voor durvers en dromers, voor jonge scouts en oude kaarters, voor mensen met en zonder beperkingen. Zij ontmoetten elkaar tijdens de voorbereidende workshops in maart en april. De groep dansers trok onder live muziek van de harmonie van Larum door het centrum van Geel. Aan de ingang van cultuurcentrum De Werft werd zaterdagnamiddag ook een dansmat gelegd. Voorbijgangers konden zich met verf aan hun voeten vrij laten bewegen op de beats van de muziek om zo een action painting te maken terwijl ze dansten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel speelt volgend seizoen in 2de amateurklasse van het voetbal. Het kwam thuis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Dender en degradeert rechtstreeks. Zelfs bij winst, had het de degradatie niet kunnen ontlopen omdat Oudenaarde ook won.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7