Geel FM - Item gefilterd op datum: juni 2019

Brandweerzone Kempen nam zeven nieuwe, multifunctionele autopompen in gebruik, voor elke post één. Zo werken vanaf maandag alle brandweermannen in de zone met hetzelfde materieel. De voertuigen hebben gereedschappen aan boord voor alle soorten van incidenten, van brandbestrijding tot ongevallen met gevaarlijke stoffen of ondergelopen kelders. Eén autopomp kost 400.000 euro.

Vandaag werden onze 7 nieuwe multifunctionele autopompen voorgesteld. Vanaf 1 juli 2019 rijdt in elke brandweerpost identiek dezelfde autopomp met dezelfde uitrusting naar een interventie. We geven je een sfeerbeeld (drone).

Geplaatst door Brandweer zone Kempen op Vrijdag 28 juni 2019
Gepubliceerd in Geels Nieuws

Met Sonny Baik voegt ASV Geel Aziatisch buskruit toe aan zijn kern. De aanvaller van 20 deed het vorige seizoen tijdens de voorbereiding al mee, maar werd pas tijdens de winterstop effectief toegevoegd aan de A-kern. Hij tekent een contract voor 1 seizoen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse afdeling van PVDA trakteerde vrijdag de Geelse Huisvesting op een gratis poetsbeurt in hun hoofdkantoor aan de Kameinestraat. Hiermee klaagt de partij de verhoging van de kuisgelden aan voor de sociale huurders in de Eikenstraat in Geel. Tijdens een infovergadering vorig jaar kregen de bewoners te horen dat de sociale huisvestingsmaatschappij een andere firma had gezocht voor het poetsen van de gemeenschappelijke delen.

Zonder voorafgaand overleg werd de kostprijs voor het poetsen van de gemeenschappelijke delen verhoogd van 35 euro naar 60 euro per maand. PVDA gemeenteraadslid Greet Daems vindt dit niet kunnen. De PVDA delegatie overhandigde een petitie aan Yasmine Driesmans, directrice van de Geelse huisvesting. Die werd ondertekend door 75 van de 112 bewoners met daarin de eis dat de helft van de meerkost door de sociale huisvestingsmaatschappij wordt gedragen.

Driesmans zei dat men inderdaad vaststelde dat de huurlast door het nieuwe poetscontract voor de bewoners van de Eikenstraat een stuk hoger lag dan bij de vorige prijsofferte. Volgens Driesmans rekende de vorige firma waarschijnlijk destijds niet helemaal correct door. In overleg met de bewoners is besloten om een nieuwe prijsopgave uit te sturen waarbij de poetsfrequentie wordt verlaagd van wekelijks naar om de 14 dagen. De bedrijven worden volgende week aangeschreven, verwacht wordt dat de raad van bestuur eind september het nieuwe contract kan goedkeuren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Geel ondertekende het charter werftransport en werkt zo samen met de bouwsector aan een bereikbare en veilige omgeving tijdens werken. In het charter staat dat er geen werftransport is toegelaten in schoolomgevingen tijdens de begin- en einduren van de scholen. Ook wordt het werftransport met tractoren in de bebouwde kom en in schoolomgevingen zoveel mogelijk vermeden. De stad gaat hierover actief met de bouwheren, aannemers en handelaars communiceren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De intercommunale Cipal neemt opnieuw haar intrek in de Geelse Cipalstraat. In 2014 verhuisde Cipal nog naar de Bell-Telephonelaan en werd hun gebouw verkocht aan het nabijgelegen Sanofi. Cipal kocht nu het technologiehuis van Innotek, dat op dezelfde site gelegen is. Innotek, dat het gebouw beheerde in opdracht van de provincie, houdt op te bestaan. Cipal wil innovatieve en technologische bedrijven en startups ondersteunen en ook de huidige bedrijven die er gevestigd zijn onderdak blijven bieden.  Het gebouw was tot voor kort slechts voor een derde ingenomen, maar met de ingebruikname door eigen mensen en spin-offs zal het nagenoeg voor 100% volzet zijn. In totaal investeert Cipal 10 miljoen euro bij de aankoop en ingebruikname van het gebouw. Ook de vestiging aan de Bell-Telephonelaan blijft behouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Meerhoutse brouwerij Hoppug brengt samen met apppelteler Helsen Fruit uit Geel een eigen appelcider op de markt. Het is een natuurlijk product met enkel appelsap, hop en gist. In totaal zitten er vijf verschillende soorten appels in de cider met een mix tussen zoete en zure appels moet de cider een unieke smaak geven. Het werd gisterenavond in primeur voorgesteld op de ambachten- streekproductenmarkt in Geel. De cider wordt in het begin voornamelijk in en rond Geel verdeeld en verkocht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Onderzoekers van KU Leuven startten op hun campus in Geel een nieuw project naar de mogelijkheden van de larven van de soldatenvlieg een deel van ons afval kunnen sorteren, door voedsel en plastic van elkaar te scheiden. Het fonds voor wetenschappelijk onderzoek geeft 2 miljoen euro aan het project, genaamd ‘Entobiota’. Het project loopt in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, Thomas More Kempen en Inagro. Onderzoekers denken dat er meer toepassingen mogelijk zijn. Een belangrijk deel van het ‘Entobiota’ project spitst zich toe op de larve als afvalverwerker. Zo zouden ze de kleinste voedselresten rond kleine plastic afvaldeeltjes opeten en als ze het plastic ongemoeid laten, kan men die larven achteraf veilig gebruiken in veevoedermengels. Als de larven het plastic niet opeten, is dat ook beter voor de afvalverwerking omdat de afvalstromen dan zuiverder zijn. Daarnaast gaan de onderzoekers na of de larven zouden kunnen helpen bij de ontwikkeling van geneesmiddelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 26 juni 2019 08:12

Dodelijk ongeval Winkelomseheide

Woensdagochtend gebeurde een dodelijk ongeval in Winkelomheide. Aan de straat Winkelomseheide kwam een man onder een vrachtwagen terecht. De voetganger stak over op een plaats waar geen zebrapad was. Hij overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde rond 4u20.  De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni kun je snuffelen in de Nieuwstraat en Pas tijdens de jaarlijkse braderij, die in het teken staat van Ibiza. Zowel in de straten als op de Markt geniet je van gezellige terrasjes en straatanimatie. De straten zijn verkeersvrij. Bovengronds parkeren is tijdens de duur van de braderij gratis. Tijdens de braderij maak je kans op 1 van de 3 elektrische fietsen t.w.v. 1900 euro van fietsen Wildiers in de Nieuwstraat. Wat moet je doen? Doe 3 aankopen tijdens de braderij, verzamel zo alle stickertjes en plak ze op de wedstrijdkaart, vul je gegevens in en drop de wedstrijdkaart in de box bij Roos met witte stippen (Nieuwstraat) of Sysmans (Pas). Deelnemen kan tot en met zondag 30 juni. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 25 juni 2019 13:09

Tom Janssens tekent bij ASV Geel

Middenvelder Tom Janssens tekende een overeenkomst met ASV Geel. Tom is 18 en werd vorig seizoen afgeremd door een vervelende blessure, maar werkte hard om opnieuw fit te geraken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6