Geel FM - Item gefilterd op datum: september 2019

De stad besliste in september om eigendommen te verwerven aan het begin van de Lebonstraat, op het kruispunt met de Stationsstraat. De gemeenteraad moet nog goedkeuring verlenen aan de aktes om een leegstand en vervallen pand (huisnummer 3) en de naastgelegen eigendommen van Da Corrado te verwerven. De vervallen witte woning naast voormalig restaurant Da Corrado verkeert in slechte staat en wordt in 2020 afgebroken. Deze vrijgekomen ruimte zal ingevuld worden met groen.  

De naastgelegen woningen (Lebonstraat 1a en Lebonstraat 1) maken deel uit van het gebouw van restaurant Da Corrado (Stationsstraat 2). De restauranteigenaars maakten eerder dit jaar een zware brand mee waarna ze het niet meer zagen zitten om hun restaurant opnieuw in dit pand te vestigen. Ze zullen hun restaurant op een nieuwe locatie in het centrum van Geel openen. De opening is voorzien midden november.

De stad Geel gaat de komende maanden voor het uitgebrande restaurant, dat ontruimd en gereinigd werd en een casco-uitrusting kent, naar buiten komen met haar visie op korte en lange termijn. Op korte termijn krijgt het pand wellicht een tijdelijke invulling. Er wordt ook afgewogen om op lange termijn de zichtbaarheid van deze hoek van het kruispunt te verbeteren.

Na goedkeuring door de gemeenteraad, voorzien eind dit jaar, beschikt de stad over het pand.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Naast een nieuw uitzicht kreeg de website van toerisme Geel een nieuwe naam. bruisendgeel.be  werd visit-geel.be. Op het startscherm vind je een zoekbalk en een link naar een interactieve kaart. Scroll je een beetje naar beneden, dan zie je ‘Dit mag je zeker niet missen’. Bovenaan rechts kies je voor ‘Zien & Doen’, ‘Overnachten’, ‘Praktisch’ en ‘Evenementen’. Met een simpele klik op het tabblad ‘Inwoner’ bovenaan links kom je terecht op de stedelijke website. En je kunt natuurlijk weer terug naar het tabblad ‘Toerisme’.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 19 september 2019 16:19

Zwembad dicht voor zwemwedstrijd

Op zondag 29 september is het Stedelijk zwembad van Geel vanaf 13u00 gesloten door een zwemwedstrijd van ZGeel. Zij organiseren dan hun zwemfeest.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Twee lokale medewerkers van de Geelse NGO Cunina werden in Zuid-Afrika vermoord. Cunina begeleidt 232 petekinderen in het land en wil de aandacht vestigen op het toenemende geweld in de Zuid-Afrikaanse samenleving.

Algemeen directeur Sophie Vangheel zegt dat de moeder van twee Zuid-Afrikaanse petekinderen van Cunina op brute wijze werd vermoord. Haar keel werd op klaarlichte dag overgesneden en haar lichaam werd in haar voortuintje gegooid. Ook de nachtwaker van de Muntuyedwa Primary School in Eshowe, een school waar Cunina al 17 jaar mee samenwerkt, overleefde een aanslag op zijn leven niet.

Helaas krijgt Cunina alsmaar meer dergelijke berichten uit Zuid Afrika. Via haar contacten hoort de Geelse Ngo dat het vele seksuele- en huiselijk geweld in de Zuid-Afrikaanse gezinnen een groot probleem is.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Kempense zwarte pensen van de Geelse slagerij Vandecruys en Molse slagerij Janssens zijn door de lezers van het Laatste Nieuws tot winnaars van de eerste ronde van Het Streekproduct 2019 gekroond. In de Kempen haalden de Kempense zwarte pensen het voor de Turnhoutse zure ouwels en het Geels Hartje van de Geelse bakkers Peter Steurs en Verlooy.

In de tweede stemfase van Het Streekproduct 2019 nemen 16 regionale winnaars het nationaal tegen elkaar op. Tot donderdag 26 september kan je in de HLN-app stemmen op het streekproduct dat volgens jou de titel Het Streekproduct 2019 verdient. Op zaterdag 28 september maakt Het Laatste Nieuws de winnaar bekend.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 19 september 2019 00:32

Stad bedankt de zwerfvuilvrijwilligers

Op dinsdag 3 september verzamelden zwerfvuilvrijwilligers in cultuurcenntrum de Werft. Zwerfvuilvrijwilligers zijn verenigingen en individuele vrijwilligers die Geel proper houden. Daarom zette de stad ze in de bloemetjes. Niet minder dan 57 vrijwilligers en 14 verenigingen zamelden vorig jaar met veel enthousiasme zwerfvuil in dat anderen achteloos op de weg gooiden. Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel bij de bestrijding van zwerfvuil. Omdat zij vooral in hun onmiddellijke omgeving actief zijn, zorgen ze voor een proper straatbeeld.

Wil jij ook zwerfvuilvrijwilliger of netheidsverantwoordelijke worden? Hier vind je meer info en kun je je kandidaat stellen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 18 september 2019 16:34

Stiptheid spitstrein Mol-Brussel is bedroevend

Uit recente cijfers die N-VA kamerlid Yoleen Van Camp kon inkijken van de spoorwegen, is de stiptheid van de spitstrein tussen Mol en Brussel zeer bedroevend. De stiptheid in de ochtend is 64% en 36% in de avondspits. Tijdens het eerste halfjaar van 2019 waren er 22 afschaffingen op deze lijn. Van Mol naar Antwerpen was er in de ochtend een stiptheid van 81% en 93 afgeschafte treinen en in de avond een stiptheid van 81% en 98 afgeschafte treinen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zo'n 700 leerlingen van het zesde leerjaar uit Geel-Laakdal-Meerhout leerden dinsdag tijdends de jaarlijkse verkeersdag aan de sporthal van Veerle hoe je op een veilige manier in het drukke verkeer kan begeven. De educatieve dag is een samenwerking tussen de gemeentes, de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout en de bedrijven BP, Janssens Pharmaceutica en De Laak.

Ze namen deel allerlei workshops rond het verkeer. Waaronder de dode hoek en EHBO. Ook leerden ze dat het gebruik van een gsm en oortjes tijdens het fietsen gevaarlijk is.

© Facebook

Tenslotte kregen ze van Infrabel nog een les over de veiligheid bij spoorwegovergangen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 18 september 2019 16:21

Inbrekers aan de slag in Kalvariebergstraat

Inbrekers waren aan de slag in een woning aan de Kalvariebergstraat in Geel. Ze viseerden er een huis dat momenteel niet bewoond is. De woning is nog wel ingericht. De dieven maakten er een tv, dvd-speler, compressor en hogedrukreiniger buit.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 18 september 2019 16:20

Drugsdealer riskeert twee jaar cel

Twee jaar gevangenisstraf riskeert een drugsdealer uit Geel. HIj handelde in cannabis, cocaïne en xtc. De man ontkent dat hij ooit drugs verkocht aan minderjarigen. Zijn voorraad drugs verstopte hij in het appartement van zijn schoonmoeder. De vrouw stond mee terecht en riskeert 10 maanden celstraf. Op haar appartement vond men tijdens een huiszoeking meer dan 200 gram cannabis, 12 gram cocaïne en 370 xtc pillen.

De dealer gebruikte een valse naam en stond gekend als Anthony in het Geelse drugsmilieu. Hij had er nochtans alles aan gedaan om niet ontmaskerd te worden. Hij veranderde regelmatig van gsm nummer. Hij liet die nummers registreren op naam van andere mensen, vaak ook klanten in ruil voor drugs, aldus openbaar aanklager Elke Van Dijck. Twee van hen stonden mee terecht en riskeren een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden.

De man zei dat de drugsverkoop in een opstartfase zat, maar op basis van verklaringen van klanten gaat het openbaar ministerie er van uit dat hij al jaren dit handeltje voerde. Zijn schoonmoeder beweert dat ze niet wist dat haar schoonzoon drugs in haar appartement verstopte. Het vonnis volgt in oktober.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6