Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

De Laakdalse garageverkoop vindt dit jaar plaats in september. Na een bevraging aan de deelnemers van vorige keer bleek dit een geschikter moment te zijn, omdat heel wat naburige gemeenten de weekends in mei en juni reeds inpalmen. Op zaterdag 7 en zondag 8 september gaan de garages in Klein- en Groot-Vorst open. Een week later, 14 en 15 september, zijn Eindhout, Veerle en Veerle-Heide aan de beurt. Deelnemers kunnen kiezen om één of twee dagen deel te nemen. Geïnteresseerde verkopers kunnen nog tot 15 augustus hier inschrijven of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemen is gratis. De…
Een bestuurder reed zondag rond 4u30 in de vitrine van een voormalige winkel binnen. Het ongeval gebeurde op Weversberg in het centrum van Meerhout. Waarom de bestuurder van 35 uit Geel van de baan week, is niet duidelijk. Volgens de Meerhoutse burgemeester Nele Geudens zijn er geen remsporen aangetroffen. De chauffeur legde een positieve ademtest af. Het pand raakte zwaar beschadigd en werd door de brandweer gestut. De openingen in de voorgevel zijn dichtgemaakt met houten panelen. Door de schade is het gebouw onbewoonbaar verklaard. De bewoonster van 68 bleef ongedeerd en verbleef zondag in een hotel in Geel. Het…
Goed nieuws voor fietsers die al maanden een grote omleiding moeten volgen in de omgeving van de nieuwe brug van de Nieuwe Baan in Eindhout over het Albertkanaal. De aannemer is zo ver gevorderd dat hij het jaagpad en het bijhorende fietspad over de spoorweg onder de brug aan de zuidkant van het kanaal donderdag weer openstelde voor het fietsverkeer. Tweewielers die tussen Nieuwe Baan en Kiezel rijden, hoeven niet langer de route via Hezemeer en Biezenhoed te volgen. De nieuwe brug tussen Eindhout en Winkelomheide opende begin mei voor het doorgaande verkeer.
Een auto knalde tegen de gevel van een woning op Steenbergen in Laakdal. Het ongeval gebeurde vrijdagom 7u00. De bestuurder kwam er met lichte verwondingen vanaf, maar de schade aan de woning is enorm. De brokkenpiloot, die uit de richting van Veerle kwam, reed rechtdoor in een bocht naar rechts. Hij raakte eerst een haag, daarna een brievenbus, een tweede haag, een houtafsluiting en daarna nog betonnen bloembakken. “Hierdoor is de auto weggeslingerd tot tegen de gevel van drie stenen dik. Toch zit er een groot gat in de muur. Het is niet de eerste keer dat weggebruikers zich verkijken…
Wie denkt dat de politie alleen tijdens weekendnachten controles doet op bestuurders onder invloed, heeft het mis. De lokale politie plaatste donderdagnamiddag een controlepost op de Tielensteenweg in Lichtaart. Bij een 550-tal bestuurders werd nagegaan of ze onder invloed van alcohol of drugs waren. Twee personen moesten hun rijbewijs voor enkele uren inleveren. Een bestuurder had geen rijbewijs en de agenten schreven ook een boete uit voor een chauffeur die roekeloos rijgedrag vertoonde. Er werd nog een onmiddellijke inning uitgeschreven voor gsm-gebruik achter het stuur.
Bart Speltincx uit Laakdal slaagde er niet in om het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen. Na 21 kilometer moest hij opgeven door ondraaglijke rugpijnen, zo'n goede elf kilometer voor het einde. De ontgoocheling is groot bij Bart. Hij hoopte de 32 kilometer van Dover naar Calais te overbruggen in een tijd tussen de twaalf en zestien uur. Met zijn krachttoer wou hij geld inzamelen voor woonzorgcentrum De Mick in Brasschaat, waar zijn ouders vrijwilligerswerk doen, en internaat De Link in St-Niklaas waar hij zelf werkt. Wij zijn vertrokken! Geplaatst door MLzwemt op Maandag 8 juli 2019
Op donderdag 11 en vrijdag 12 juli wordt de onderlaag in asfalt geplaatst in Kiezel van aan de rotonde tot aan de Bredestraat in Meerhout. Er is dan geen verkeer mogelijk. Door het slechtere weer hebben de wegen- en rioleringswerken van fase 1 in Kiezel vertraging opgelopen. De werken tussen de rotonde in Zittaart en Bredestraat kunnen niet voor het bouwverlof afgerond worden. Ze duren tot einde augustus. Nadien starten de werken van fase 2: tussen Bredestraat en Alvinnenberg/Djepstraat. Deze fase zou volgens de aangepast planning tegen eind december afgerond moeten zijn.
Nog tot en met 26 juli wordt er tijdelijk een beurtelingse doorgang ingevoerd in de Stationsstraat ter hoogte van Dwarsstraat in Olen. Een aannemer voert herstellingswerken uit aan de rijbaan. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder.
zondag, 07 juli 2019 07:23

De Vejelse Metten zijn er weer

Op zondag 7 juli zijn er voor de 25ste keer de Vejelse Metten. De jaarmarkt van het dorp Veerle. Naast de braderij is er vanaf 13u00 animatie met om 14u00 het gekke kapsalon voor kinderen en de Crazy Kids show. Vanaf half vier volgen er optredens verschillende muziekbands waaronder The Milkmen Sixties Tribute Band.
De wereldwinkel in Laakdal opent op zaterdag 6 juli haar deuren feestelijk in een ander lokaal, maar wel nog altijd in het vroegere gebouw van Pecotex aan de Oude Geelsebaan in Veerle. De winkel is dan ook al van de voormiddag open van 10u00 tot 17u00.
Nog tot en met 5 juli wordt er gewerkt aan het fiets- en voetgangerspad van het kerkhof van Tielen in Kasterlee. Er is een tijdelijk doorgangsverbod van toepassing. Het kerkhof zelf blijft altijd bereikbaar.
De Olense speelpleinwerking bestaat 30 jaar. En deze verjaardag mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Op vrijdag 9 augustus staat er een groot feest gepland op het speelplein basisschool de Kriebel. De kinderen werken overdag het programma uit, starten er al stiekem aan en verwelkomen iedereen vanaf 14u30 om zich mee onder het feestgedruis te mengen. De ouders kunnen onder leiding van hun kind een kijkje nemen achter de schermen. Er staat ook een spannend spel op het programma. Afsluiten wordt gedaan met taart en een drankje.