Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

zaterdag, 26 mei 2018 07:23

Bobbejaanland voor zaterdag uitverkocht

De kassa's van pretpark Bobbejaanland blijven zaterdag dicht. Alle tickets zijn de deur uit. Voor zondag zijn er nog wel tickets. Dankzij het goede weer plannen veel mensen een trip naar een pretpark. En zaterdag vindt de familiedag van CD&V plaats in Bobbejaanland.
De kindergemeenteraad van Laakdal opende officieel de nieuwe kantine van speeltuin Dennenoord in Eindhout. Dat werd gevierd met een leuke speelnamiddag die KAJ Eindertse Jongeren en de Chiro's van Eindhout en Vorst-centrum in elkaar staken. De nieuwe cafetaria werd neergezet dankzij een samenwerking tussen de gemeente, vzw Sport- en Speelpleinen en leerlingen van Tongelsbos in Westerlo en het Centrum Deeltijds Onderwijs ­Kogeka. Binnenkort is het hele gebouw klaar. Nadien maakt de oude kantine plaats voor een nieuw terras met zicht op de speeltuin Rechtstreeks op de opening van de nieuwe kantine van de speeltuin. Geplaatst door CD&V Laakdal op zaterdag…
Maandag 21 mei zijn de wijkkantoren in Laakdal en Meerhout van de lokale politie gesloten, omwille van Pinkstermaandag. Je kan wel een afspraak maken, online of telefonisch op het nummer 014 56 47 00, in het hoofdkantoor aan de Stelenseweg 92 in Geel tussen 8 's ochtends en 12 uur en één 's middags en acht 's avonds. Telefonisch is het hoofdkantoor 24 uur op 24 bereikbaar op 014 56 47 00. Noodhulp blijft gegarandeerd.
Zes verdachten zijn opgepakt, nadat eind november vorig jaar in de Turfputten in Olen de politie een grote cannabisplantage opdoekte. In het bedrijfspand stonden tussen de 8.000 en 10.000 cannabisplanten. Een brand in een technische installatie deed de drugscriminelen de das om. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Ze zouden nog twee andere plantages hebben uitgebaat.
Op het kruispunt van de Nieuwe Baan, Nijverheidsweg en de E313-afrit Geel-Oost in Eindhout (Laakdal) kwam het donderdagochtend rond 5u tot een zwaar verkeersongeval met twee vrachtwagens. Eén vrachtwagen verliet de E313 via de afrit en reed het grote verkeersknooppunt onderaan de afrit op. Daar kwam de truck frontaal in botsing met een andere vrachtwagen die uit de richting van Winkelomheide (Geel) kwam gereden. Dat betekent dat een van de twee betrokken voertuigen een rood verkeerslicht moet hebben genegeerd. Bij de zware klap is een van de twee camionchauffeurs, een zestigjarige man uit Ravels, in kritieke toestand naar het ziekenhuis…
De grootste Chiro van Vlaanderen is gehuisvest in Onze Lieve Vrouw Olen. Maar liefst 52 leiders en leidsters, 13 verschillende groepen en 405 leden telt de groep. Het dorpje telt maar 12.482 inwoners en toch mag de Chiro in het deeldorp van Olen zich de grootste van Vlaanderen noemen. Volgens de Chiro is het geheim van hun succes de charmes van het kleine dorpje. Bij deze kunnen we met veel trots vertellen dat Chiro Achter-Olen met 405 leden de grootste Chiro van Vlaanderen is! Bedankt aan alle onze leden, leiding en vrijwilligers die het mogelijk maken dat de grootste Chiro…
Een man van 35 uit Kasterlee zit in Turnhout in de cel voor het bezit van ghb en inbreuken op de wapenwetgeving. De raadkamer bevestigde gisteren zijn aanhouding. De man is geen onbekende van het gerecht. Hij wordt ook verdacht van diefstallen en bedrieglijke verberging. De man werd vorige week van zijn vrijheid beroofd.
Nog tot en met volgende week dinsdag zijn de glasbollen in de Melkerijstraat in Onze Lieve Vrouw Olen niet bereikbaar en dit naar aanleiding van het festival Gladiolen. Als alternatief kan je de glasbollen op het Pastoor Janssensplein in St-Jozef Olen of in de Hondsstraat in de buurt van het station gebruiken. Ook in het recyclagepark van Olen kan je ook terecht met glas.
zondag, 13 mei 2018 19:34

Windturbines op Eindhoutseheide

Op het bedrijventerrein ter hoogte van Eindhoutseheide in Geel en Laakdal startte een aannemer met de bouw van 3 windturbines. De 3 nieuwe windturbines met elk een hoogte van 150 meter hebben elk een vermogen van 2,2 megawatt en produceren samen jaarlijks 12.000.000 kWh aan groene energie. Dit stemt overeen met het jaarlijkse verbruik van 9.000 gezinnen.
Ereburger van Laakdal Sam Mondelaers overleed maandag in het St-Dimpnaziekenhuis. Hij was net 98 geworden. Tot kort voor zijn dood was Mondelaers nog actief in zijn klompenmuseum Den Eik in Laakdal. De Vlaamse klompencultuur kreeg met Sam Mondelaers een gezicht toen het vorig jaar door minister Sven Gatz als immaterieel erfgoed werd erkend. Mondelaers was sinds zijn zestiende actief in de klompennijverheid in Laakdal. Door ziekte moest hij eind april tijdens Erfgoeddag al verstek laten op zijn eigen huldiging in het Klompenmuseum, waarvan hij mee aan de wieg stond.
vrijdag, 11 mei 2018 14:46

Garagebrand in Oevel

Aan Duitschool in Oevel brandde de garage naast een woning donderdagnavond helemaal uit. Daarin stonden veel goederen opgestapeld. De bewoonster was op het moment van de brand thuis en ademde rook in. Zij werd ter plaatse verzorgd.
donderdag, 10 mei 2018 09:05

Geen containerpark in Achterlee

In Kasterlee komt er geen containerpark in het Lichtaartse gehucht Achterlee. Dat besliste de CD&V-meerderheid. De gemeente had plannen om samen met Lille een gezamenlijk containerpark te bouwen. Maar dat stootte op groot protest van de bewoners van Achterlee. Het gemeentebestuur kiest er voor om een recyclagepark te bouwen in het centrum van Kasterlee, alleen voor de inwoners van de drie deelgemeenten. Het gaat nu op zoek naar een nieuw centraal gelegen locatie in Kasterlee.