donderdag, 07 november 2019 17:00

Jong CD&V Laakdal pleit voor jeugdhuis in Veerle na uitslag poll

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De voorbije herfstvakantie hield Jong CD&V Laakdal een facebookpoll. De jongeren vroegen in hun poll of de Vinea site in het centrum van Veerle een goede plek is voor een jeugdhuis. De resultaten van de poll zijn duidelijk. 93,5% van de deelnemers is voorstander van een jeugdhuis op deze site. Jong CD&V gaat dit voorstel dan ook bepleiten bij de moederpartij. De huidige gebouwen aan de Vinea-site staan momenteel leeg.

Vroeger werd Zaal Vinea als toneelzaal gebruikt. De meeste mensen kennen de zaal als fuifzaal. De laatste invulling van deze gebouwen was een tijdelijk onderkomen voor de Chiro van Veerle. Nu staan de gebouwen al enkele jaren te verkommeren en is de site een zwarte vlek in het centrum van Veerle.  Jong CD&V pleit niet meteen voor een ganse nieuwbouw, maar bekijken welke werken nodig zijn om er een tijdelijk jeugdhuis van te maken. Van zodra er sprake is van een deftige werking kan er nagedacht worden over een eventuele nieuwbouw.

Een grote groep tieners en jong volwassenen lopen nog verloren in Laakdal, waardoor ze de stempel van hangjongeren krijgen, aldus Jong CD&V Laakdal. Het huidige gemeentebestuur wil investeren in deze leeftijdsgroep, maar er zijn nog geen concrete plannen. Daarom komt Jong CD&V met dit concrete voorstel.

Lees 91 keer